Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2012. January 22. - 20:28
Tudnátok ajánlani outi gumát ami jó defekt tûrõ és nem kopik nagyon, nincs kedvem félévente cserélni. Contiban gondolkodnék, a mostani 1 grand prix 3000, 622x23-as, fura módon kezd fesleni, szálak jönnek ki az oldalából. Ezzel már nem nagyon mernék mozogni.
thx
Ridley Noah Fast
Posted 2012. January 22. - 12:45
amúgy svábli smart sam bár lehet kicsit ballonos lesz
vagy a conti race king, viszonylag elmegz aszfalton is meg terepre is jó.
vagy ha annyira fontos az aszfaltos suhanás akkor -igaz az 4-5 pár gumi ára- de aszfaltra veszel valami csótány szar régi vasvázas outit. montit meg arra használod amire való.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. January 22. - 12:37
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. January 22. - 12:33
Posted 2012. January 22. - 12:12
Én tíz éve pontosan ilyen hülye kérdéseken agyaltam (a gyártók és kereskedõk nagy örömére), s irgalmatlan készletem volt gumikból. Ma már mindent kiszórtam, egy, maximum 2 gumi van, "jó az mindenre" alapon, s mégis tök jókat biciklizek.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2012. January 22. - 11:54
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gumit ajánlotok merev vázas, elsõ telós bringára. A Ritchey Z-Max nagyon bejött és az IRC Mythos XC is. Az a probléma, Hogy gyakran használom a bringát aszfalton. Pl. Citadella. De mire kiérek a János-hegyre, az is kilométer. Valami olyan külsõ kellene, aminek van egy (közel) folytonos futófelülete. A régebbi mintázatú Schwalbe BlackJack 2.1-et nagyon szerettem, az új mintázatúval az a baj, hogy túl ballonos, kritikusan közel van az átdobóhoz, és még nem számoltam kosszal, sárral. Az 1.9 meg a ló másik oldala. Olcsóbb, drótos megoldás lenne az ideális. A hozzászólásokat elõre is köszönöm!
schwalbe land crusier
én téli viszonyok között használom, de az olyan, hogy van rajta egy középsõ futófelület, oldalt meg a bütykök, szerintem terepre is jó, aszfalton meg elmegy, viszonylag jó kompromisszum, ha sokat mész terepen, de aszfalton is kell rendszeresen menni vele
Posted 2012. January 22. - 11:24
ilyesmi: http://ebike.hu/term... tömlõ 26x1721/
Schwalbe 26x1.5-2.35 AV/SV14 (Kerék | Belsõ | 26 coll) | Kerékpár Webshop
ezek milyenek lehetnek?
Posted 2012. January 21. - 17:48
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gumit ajánlotok merev vázas, elsõ telós bringára. A Ritchey Z-Max nagyon bejött és az IRC Mythos XC is. Az a probléma, Hogy gyakran használom a bringát aszfalton. Pl. Citadella. De mire kiérek a János-hegyre, az is kilométer. Valami olyan külsõ kellene, aminek van egy (közel) folytonos futófelülete. A régebbi mintázatú Schwalbe BlackJack 2.1-et nagyon szerettem, az új mintázatúval az a baj, hogy túl ballonos, kritikusan közel van az átdobóhoz, és még nem számoltam kosszal, sárral. Az 1.9 meg a ló másik oldala. Olcsóbb, drótos megoldás lenne az ideális. A hozzászólásokat elõre is köszönöm!
Posted 2012. January 05. - 14:35
Igen, szerintem az. A sok csomag miatt egyébként is keményre kell pumpálni a gumit, a nagy szélesség csak felesleges tömeg.
Oké, azt mondtad, hogy tömeg nem számít, de akkor már érdemesebb egy olyan külsõt szerezni, ahol a plusz tömegnek funkciója van, azaz keskenyebb, de a futófelület lényegesen vastagabb.
26-os kerékre még van elõnye a 47-es külsõnek, de 622-re szerintem is felesleges (nagy súly, nagy kerület mellett, miközben ez a kerékméret eleve könnyebben veszi a huplikat)
na meg ekkora méretben túra vázakba/merev villába nem is feltétlen fér el ekkora a gumi, pláne, ha sárvédõt is szerelsz fel, ezt célszerû ellenõrizni
defektálló belsõ helyett meg érdemes defektálló külsõt venni, nekem contival van nagyon jó tapasztalatom, pl. a conti contact nagyon jó túra gumi, alig kap defektet, bírja az üveget is, és elmegy 10 ezer km-t
Okéj, köszi! Egyelõre maradok akkor a keskenyebb gummánál.
Másik téma:
Egy másik bicóba keresek 37x622-es méretû városi mintázató piros színû külsõt.
A gugli nem segített, nem találtam itthon ilyet. Esetleg tudtok ilyet valahol? Lehet külföldi is végsõ soron.
Köszi!
Posted 2012. January 04. - 13:13
Posted 2012. January 04. - 12:09
Városi rohangálós országútira milyen gumit ajánlotok, ami olcsó de azért nem annyira gagyi? Kb. 4500 km-t tekerek ezzel a bringával egy évben városban, eddig CST CZAR COMP gumim volt, másfél év alatt kopott el teljesen, úgy hogy abszolút nem kíméltem, néha úgy skiddelek vele mint a fixisek... (Az utóbbi hetekben már több defektem is volt, megérett a cserére.)
Posted 2012. January 02. - 12:06
Õrség és a Vendvidék jobb minõségû (durvább felületû aszfalt) útjaira keresnék slick külsõt a montimra (felni Mavic XM 117).
Mit ajánlanátok?
én valami defektvédõs gumiban gondolkoznék (gondolva az õszi tüske szezonra), ha sok az úthiba, éles repedés, akkor 1,75-ös méretben, ha ilyenból nincsen sok, akkor az 1,5-ös is elég lehet szerintem
Posted 2012. January 02. - 10:40
Posted 2012. January 01. - 20:32
Mit ajánlanátok?
Posted 2011. December 28. - 21:57
na meg ekkora méretben túra vázakba/merev villába nem is feltétlen fér el ekkora a gumi, pláne, ha sárvédõt is szerelsz fel, ezt célszerû ellenõrizni
defektálló belsõ helyett meg érdemes defektálló külsõt venni, nekem contival van nagyon jó tapasztalatom, pl. a conti contact nagyon jó túra gumi, alig kap defektet, bírja az üveget is, és elmegy 10 ezer km-t
Posted 2011. December 28. - 18:43
Oké, azt mondtad, hogy tömeg nem számít, de akkor már érdemesebb egy olyan külsõt szerezni, ahol a plusz tömegnek funkciója van, azaz keskenyebb, de a futófelület lényegesen vastagabb.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. December 28. - 17:56
Amúgy a 47-es szélesség, a hosszú (gondolom aszfaltos) csomagos túrázás és cross felhasználás eléggé nehezen egyeztethetõ össze egy külsõvel (megoldható, csak nincs sok értelme).
Úgy érted, hogy túl széles? A csomagok és a hosszabb túrák kényelme miatt akarok ballonosabb gumit.
Posted 2011. December 28. - 16:48
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2011. December 28. - 16:34
az a belsõ ami "defektállóbb" az általában nehezebb.
inkább használj valami lötyit a belsõbe, az biztosabb megoldás.
Köszi, de a súly nem szempont, hiszen a csomagos túrán úgyis mindegy.
Egyelõre lötyi mentes megoldást keresek hátha...
Posted 2011. December 28. - 16:24
inkább használj valami lötyit a belsõbe, az biztosabb megoldás.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.