Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani outi gumát ami jó defekt tûrõ és nem kopik nagyon, nincs kedvem félévente cserélni. Contiban gondolkodnék, a mostani 1 grand prix 3000, 622x23-as, fura módon kezd fesleni, szálak jönnek ki az oldalából. Ezzel már nem nagyon mernék mozogni.

thx

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
igen ha monti a fõ csapásirány akkor hozzászox hogy aszfalton nem megy úgy. (én pl úgy mentem a múltkor egy egom oda visszát (96km) a 14 centit mozgó fullival 2,25-ös traktorgumikkal hogy ott áll a garázsban az aszfaltra 100x jobb cross bicó :) )

amúgy svábli smart sam bár lehet kicsit ballonos lesz

vagy a conti race king, viszonylag elmegz aszfalton is meg terepre is jó.

vagy ha annyira fontos az aszfaltos suhanás akkor -igaz az 4-5 pár gumi ára- de aszfaltra veszel valami csótány szar régi vasvázas outit. montit meg arra használod amire való.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igaza van Danténak, nekem is 2 pár van a második fenn van a szekrényen több mint egy éve + van még egy garnitúra sárgumim.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
land cruiser nem rossz terepen sem... inkabb az a gondja, hogy nehez, de eleg jo mindenes.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez az örök dilemma. átlagosan félévente elõjön ez a kérdés. A válasz komplikált, nincs tuti megoldás, aszfaltra negatív minta kell, terepre pozitív stb. Ha elfogadsz egy tanácsot: vegyél egy jó terepgumit, s szard le, hogy aszfalton kopik, zúg, lassú, egy hibrid megoldással az egész montis élményt elrontod terepen.

Én tíz éve pontosan ilyen hülye kérdéseken agyaltam (a gyártók és kereskedõk nagy örömére), s irgalmatlan készletem volt gumikból. Ma már mindent kiszórtam, egy, maximum 2 gumi van, "jó az mindenre" alapon, s mégis tök jókat biciklizek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gumit ajánlotok merev vázas, elsõ telós bringára. A Ritchey Z-Max nagyon bejött és az IRC Mythos XC is. Az a probléma, Hogy gyakran használom a bringát aszfalton. Pl. Citadella. De mire kiérek a János-hegyre, az is kilométer. Valami olyan külsõ kellene, aminek van egy (közel) folytonos futófelülete. A régebbi mintázatú Schwalbe BlackJack 2.1-et nagyon szerettem, az új mintázatúval az a baj, hogy túl ballonos, kritikusan közel van az átdobóhoz, és még nem számoltam kosszal, sárral. Az 1.9 meg a ló másik oldala. Olcsóbb, drótos megoldás lenne az ideális. A hozzászólásokat elõre is köszönöm!

schwalbe land crusier

én téli viszonyok között használom, de az olyan, hogy van rajta egy középsõ futófelület, oldalt meg a bütykök, szerintem terepre is jó, aszfalton meg elmegy, viszonylag jó kompromisszum, ha sokat mész terepen, de aszfalton is kell rendszeresen menni vele

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Hali!egy 120-130 grammos belsõ megízhatónak mondható?vagy kevés benne az anyag és nem érdemes venni?

ilyesmi: http://ebike.hu/term... tömlõ 26x1721/

Schwalbe 26x1.5-2.35 AV/SV14 (Kerék | Belsõ | 26 coll) | Kerékpár Webshop

ezek milyenek lehetnek?

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gumit ajánlotok merev vázas, elsõ telós bringára. A Ritchey Z-Max nagyon bejött és az IRC Mythos XC is. Az a probléma, Hogy gyakran használom a bringát aszfalton. Pl. Citadella. De mire kiérek a János-hegyre, az is kilométer. Valami olyan külsõ kellene, aminek van egy (közel) folytonos futófelülete. A régebbi mintázatú Schwalbe BlackJack 2.1-et nagyon szerettem, az új mintázatúval az a baj, hogy túl ballonos, kritikusan közel van az átdobóhoz, és még nem számoltam kosszal, sárral. Az 1.9 meg a ló másik oldala. Olcsóbb, drótos megoldás lenne az ideális. A hozzászólásokat elõre is köszönöm!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Igen, szerintem az. A sok csomag miatt egyébként is keményre kell pumpálni a gumit, a nagy szélesség csak felesleges tömeg.
Oké, azt mondtad, hogy tömeg nem számít, de akkor már érdemesebb egy olyan külsõt szerezni, ahol a plusz tömegnek funkciója van, azaz keskenyebb, de a futófelület lényegesen vastagabb.

26-os kerékre még van elõnye a 47-es külsõnek, de 622-re szerintem is felesleges (nagy súly, nagy kerület mellett, miközben ez a kerékméret eleve könnyebben veszi a huplikat)

na meg ekkora méretben túra vázakba/merev villába nem is feltétlen fér el ekkora a gumi, pláne, ha sárvédõt is szerelsz fel, ezt célszerû ellenõrizni

defektálló belsõ helyett meg érdemes defektálló külsõt venni, nekem contival van nagyon jó tapasztalatom, pl. a conti contact nagyon jó túra gumi, alig kap defektet, bírja az üveget is, és elmegy 10 ezer km-t

Okéj, köszi! Egyelõre maradok akkor a keskenyebb gummánál. :)

Másik téma:

Egy másik bicóba keresek 37x622-es méretû városi mintázató piros színû külsõt. :)
A gugli nem segített, nem találtam itthon ilyet. Esetleg tudtok ilyet valahol? Lehet külföldi is végsõ soron.

Köszi!

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Kérdés megoldva, az elsõ boltban vettem egy Vittoria Zaffirot 3000-ért.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
Újra bocs, tuti elõfordult már a kérdés de nincs idõm mindent visszaolvasni.
Városi rohangálós országútira milyen gumit ajánlotok, ami olcsó de azért nem annyira gagyi? Kb. 4500 km-t tekerek ezzel a bringával egy évben városban, eddig CST CZAR COMP gumim volt, másfél év alatt kopott el teljesen, úgy hogy abszolút nem kíméltem, néha úgy skiddelek vele mint a fixisek... (Az utóbbi hetekben már több defektem is volt, megérett a cserére.)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Õrség és a Vendvidék jobb minõségû (durvább felületû aszfalt) útjaira keresnék slick külsõt a montimra (felni Mavic XM 117).
Mit ajánlanátok?

én valami defektvédõs gumiban gondolkoznék (gondolva az õszi tüske szezonra), ha sok az úthiba, éles repedés, akkor 1,75-ös méretben, ha ilyenból nincsen sok, akkor az 1,5-ös is elég lehet szerintem

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Schwalbe City jet

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Õrség és a Vendvidék jobb minõségû (durvább felületû aszfalt) útjaira keresnék slick külsõt a montimra (felni Mavic XM 117).
Mit ajánlanátok?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
26-os kerékre még van elõnye a 47-es külsõnek, de 622-re szerintem is felesleges (nagy súly, nagy kerület mellett, miközben ez a kerékméret eleve könnyebben veszi a huplikat)

na meg ekkora méretben túra vázakba/merev villába nem is feltétlen fér el ekkora a gumi, pláne, ha sárvédõt is szerelsz fel, ezt célszerû ellenõrizni

defektálló belsõ helyett meg érdemes defektálló külsõt venni, nekem contival van nagyon jó tapasztalatom, pl. a conti contact nagyon jó túra gumi, alig kap defektet, bírja az üveget is, és elmegy 10 ezer km-t

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Igen, szerintem az. A sok csomag miatt egyébként is keményre kell pumpálni a gumit, a nagy szélesség csak felesleges tömeg.
Oké, azt mondtad, hogy tömeg nem számít, de akkor már érdemesebb egy olyan külsõt szerezni, ahol a plusz tömegnek funkciója van, azaz keskenyebb, de a futófelület lényegesen vastagabb.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Amúgy a 47-es szélesség, a hosszú (gondolom aszfaltos) csomagos túrázás és cross felhasználás eléggé nehezen egyeztethetõ össze egy külsõvel (megoldható, csak nincs sok értelme).

Úgy érted, hogy túl széles? A csomagok és a hosszabb túrák kényelme miatt akarok ballonosabb gumit.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Amúgy a 47-es szélesség, a hosszú (gondolom aszfaltos) csomagos túrázás és cross felhasználás eléggé nehezen egyeztethetõ össze egy külsõvel (megoldható, csak nincs sok értelme).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

az a belsõ ami "defektállóbb" az általában nehezebb.
inkább használj valami lötyit a belsõbe, az biztosabb megoldás.

Köszi, de a súly nem szempont, hiszen a csomagos túrán úgyis mindegy. :)
Egyelõre lötyi mentes megoldást keresek hátha...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az a belsõ ami "defektállóbb" az általában nehezebb.
inkább használj valami lötyit a belsõbe, az biztosabb megoldás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.