Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem tudom ti mit mûveltek a Schwalbe gumikkal, nekem idén már 5000 km körüli van bennük (ebbõl 1500 tutkóra aszfalton), s még mindig sarazom velük, ép a minta. Igaz az oldalbütykök már kissé alá vannak kopva, s a futóbütykök már kissé semislick állapotúak, de még mindig jól elvagyok velük.

Ja, bocs, lehet van tippem, minden logikus(abb) eszmefuttatásom ellenére, az olcsóbb és keményebb "performance" széria (a baráti társaságban) többszörösen gyorsabban kopik, mint az "evo". Gõzöm nincs miért, de egyértelmûen így van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Sziasztok!

Nemrég sikerült a Budai hegyek erdeiben egy csodás kis metlaki csempén áthajtanom, aminek az eredménye egy 1,5cm hosszan kiszakadt külsõ és belsõ - gyakorlatilag kuka mind2.
Szóval kéne szereznem valami új gumit. Elöl hátul 2.1 Fire xc gumi van a bringán, ebbõl a hátsónak annyi.
Valami nem túl drága gumit keresek, ez a 2.1-es méret kb elég is (52mm széles a Fire ha jól emlékszem).
Igazából a Fire-el semmi bajom nincs, de szivesen kipróbálnék valami más terepgumit, mert az elmúlt 10 évben csak Fire-t használtam.

Normális árban találtam Pl Conti Race King-et..errõl valakinek tapasztalat?
Ötleteket is szivesen fogadok.
A megmaradt gumi tökmindegy hol lesz a jövõben, szóval ha jobb elsõ gumit találok akkor ez megy hátra, ha meg jobb hátsót, akkor a Fire marad elöl.

Sárban keveset megyek, gyakoribb a száraz úton közlekedés.

race kinget ajánlani tudom én is hátra, nagyon szépen gördül, aszfalton is, nem érezni azt, hogy a gumi húzna vissza, mint mondjuk az 1600 forintos cst c1391esnél. Elöl is azt használok, de van egy kis sérülés az oldalfalán, úgyhogy ha elhal, vagy ha lesz mibõl lecserélni, akkor oda valami agresszívabb gumit tennék, mountain kinget vagy rocket ront pl. . A race king oldalsó bütykei elég alacsonyak, kanyarban esetleg nem tart annyit elõl, fura lehet, ha eddig azt az agresszívebb mintázatú fire xc-t szoktad meg.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
150-200km utan? akkor nalam levegoben siklanak, pedig azt gondolnam, hogy az aszfalt jobban eszi oket :) a firexc az egy eleg agressziv mintas gumi - a nicet lenne erdemes helyette probalni, de xcre nalam nagyon bevalt mindenes a rocket ron + racing ralph paros (elore - hatra). suly-gordulesi ellenallas-tapadasban eleg jo kozeput.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
(Nem vagyok egy nagy gumiszakértõ.)

Pár hete használok egy Race Kinget hátul. Elõtte két hétig Nobby Nic volt, de azt túlságosan traktornak találtam. (Elõtte pedig egy Bontrager, de az elkopott.) A Race King nagyon szépen simán, csendesen fut, de 1-2 alkalommal meredek fölfelén esõ után - ahol amúgy is épp csak föl tudok tekerni - kipörgött. Ezzel együtt én szeretem, és épp most veszek belõle még egyet, mert belsõ nélkül akarom használni, de sajnos ezt a fajtát, ami most fent van, nem lehet. (A Protection sorozatúak a "tubeless ready" minõsítésûek.)

Még annyit, hogy a Nobby Nic 150-200 km után már határozottan kopott volt, ezzel már legalább 500-at mentem, de még alig-alig látszik rajta valami.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts
Sziasztok!

Nemrég sikerült a Budai hegyek erdeiben egy csodás kis metlaki csempén áthajtanom, aminek az eredménye egy 1,5cm hosszan kiszakadt külsõ és belsõ - gyakorlatilag kuka mind2.
Szóval kéne szereznem valami új gumit. Elöl hátul 2.1 Fire xc gumi van a bringán, ebbõl a hátsónak annyi.
Valami nem túl drága gumit keresek, ez a 2.1-es méret kb elég is (52mm széles a Fire ha jól emlékszem).
Igazából a Fire-el semmi bajom nincs, de szivesen kipróbálnék valami más terepgumit, mert az elmúlt 10 évben csak Fire-t használtam.

Normális árban találtam Pl Conti Race King-et..errõl valakinek tapasztalat?
Ötleteket is szivesen fogadok.
A megmaradt gumi tökmindegy hol lesz a jövõben, szóval ha jobb elsõ gumit találok akkor ez megy hátra, ha meg jobb hátsót, akkor a Fire marad elöl.

Sárban keveset megyek, gyakoribb a száraz úton közlekedés.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Igen, tudom, a peremes felnik nem nagyon bírnak 8-nál többet. Ezek szerint akkor ebbe bele kell törõdni és kész. Amíg bírja, használom, aztán kuka.

Azért nem minden felni ilyen, jól kell megválasztani. No meg azt is tudomásul kell venni, hogy a kerékpárosok általában maximum 70 kilósak vasággyal, szóval ha ennél jóval nehezebb vagy, akkor az alkatrészek terén kompromisszumokat kell kötni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,600 posts
Egy 2.25ös maxxis advantagenél mennyivel ballonosabb, vagy épp virslibb egy szintén 2.25ös NN? A maxxist kicsit soknak érzem hosszabb távokhoz, ezért kellene valami kevésbé ballonos, ám jól tapadó gumi. NN-re gondoltam, csak nem tudom eldönteni, hogy 2.1, vagy 2.25 legyen-e.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Nem akarlak elkeseríteni, de akkor szinte egyértelmûen ez a probléma, ilyen súllyal a 10 bar a céltartomány (bizonyos gumik esetében). Óvatosan kell a nyomással bánni, mert bizonyos felnik (pl. az enyém is) maximum 8.5 barig biztonságosak. Egy hét alatt a 8 barból nekem átlagos belsõvel 1-2 bar biztosan szökik.

Igen, tudom, a peremes felnik nem nagyon bírnak 8-nál többet. Ezek szerint akkor ebbe bele kell törõdni és kész. Amíg bírja, használom, aztán kuka.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem akarlak elkeseríteni, de akkor szinte egyértelmûen ez a probléma, ilyen súllyal a 10 bar a céltartomány (bizonyos gumik esetében). Óvatosan kell a nyomással bánni, mert bizonyos felnik (pl. az enyém is) maximum 8.5 barig biztonságosak. Egy hét alatt a 8 barból nekem átlagos belsõvel 1-2 bar biztosan szökik.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Ez tipikus a túl alacsony nyomson használt Schwalbe országúti külsõk esetében. Túl nagy terhelést kap az oldalfala, mert nem a testsúlyodnak megfelelõ nyomásra van fújva. Persze ez is csak egy lehetséges ok, az UV is árthat neki, de az elörgedés szerintem sem esélyes.

8 Bar-on használom, igaz, nem ellenõrzöm minden indulás elõtt, de azért hetente igen. Szóval ez nem lehet gond. A súlyom viszont lehet (94 kg)...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Januárban vettem egy pár Schwalbe Durano S-t. Úgy alakult, hogy eddig összesen 2-3e km-t mentem vele és az oldalfala kezd szétrepedezni. (Nem érte semmi sérülés.)

Ez tipikus a túl alacsony nyomson használt Schwalbe országúti külsõk esetében. Túl nagy terhelést kap az oldalfala, mert nem a testsúlyodnak megfelelõ nyomásra van fújva. Persze ez is csak egy lehetséges ok, az UV is árthat neki, de az elörgedés szerintem sem esélyes.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Erre enis gondoltam, de ennel keskenyebb es inkabb aszfaltra valo, simabb feluletu kellene.

nagyon jol gurul aszfalton, jobban mint a turagumi, ami a bringan volt. de csak semislick, nem slick.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én is Duranot használok, de simát, ennek is jön le a reflexcsík az oldalfaláról, de maga a gumi teljesen rendben van. És ez olcsóbb is, mint az S. A másik gumi, amivel jó tapasztalatom van, az Conti GP4000s, elég lassan kopik, jól gurul és tapad, eddig defektet sem kaptam vele. a friccektõl 50 eur körül van egy pár. Az meg, hogy a gumid elöregedett volna, szerintem nem lehetséges, mert a Durano S kb két éves modell lehet, a Stelviot váltotta.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
errol tapasztalat vki?

SCHWALBE DELTA CRUISER HS392 KÜLSÕ (28-622) - Bringa Butik Webáruház

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Januárban vettem egy pár Schwalbe Durano S-t. Úgy alakult, hogy eddig összesen 2-3e km-t mentem vele és az oldalfala kezd szétrepedezni. (Nem érte semmi sérülés.) Azt mondják itt nekem, hogy vélhetõen egy már régóta a raktárban álló gumit vettem meg, és egyszerûen elöregedett, ezért megy szét. Ez mondjuk kevéssé vigasztal engem, hiszen ettõl még kiadtam érte 16e Ft-ot és most dobhatom a kukába lassan.

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen gumit ajánlotok? Nem a versenyzés a cél, inkább csak az, hogy jól guruljon, ne kopjon túl gyorsan - a Durano S-t is ezért választottam, mert elvileg 10e km-t is kibírna - és elég jó defektvédelemmel bírjon. 23as mértben lenne jó, mert ehhez vagyok szokva. :) Ill. van-e valami lehetõség annak elkerülésére, hogy ismét így járjak? Mert ez egy kicsit túl nagy luxus nekem...

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Erre enis gondoltam, de ennel keskenyebb es inkabb aszfaltra valo, simabb feluletu kellene.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
schwalbe cx comp 622x35 - nekem bevalt mint mindenes, konnyebb terepen is.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
tudnatok ajanlani kulso gumit?

-28-as trekking felnire (mavic a119)
-hagyomanyos (nem tubeless)
-leheto legvekonyabb, ami meg jo erre a felnire
-aszfaltra
-jo kanyarstabilitas
-defektvedelem (foleg varos: uvegszilankok stb)
-viszonylag konnyu
-maxmaxmax 5000 ft de inkabb kevesebb

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
köszi a segítséget!
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
1 elõre próbáld meg az ajánltt max nyomással használni, az amúgy egy elég masszív külsõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való