Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Posted 2012. August 29. - 08:59

Posted 2012. August 29. - 08:15

Ma mondta bringaboltos haver, hogy most, Augusztusban van az érése. Hihetetlen forgalmuk van az utóbbi hetekben belsõbõl, defektszalagból.
Átkozott undorító féreg ez a növény. Csak tudnám, mikorra tûnnek el a kis tüskék az utakról vagy a parkból.
Ilyet használt már valaki ? Ez vajon hogy bírná a királydinnyét ? ZEFAL Z LINER DEFEKTGÁTLÓ SZALAG - MTB - Bringa Butik Webáruház
Lehetséges, hogy mûködik, alaposan megszórva hintõporral. Egy ismerõsöm tavaly ilyet vásárolt, MTB külsõvel használta és néhány hét után kidörzsölte a belõt, elõl-hátul. Természetesen "nyersen" szerelte be. Erre érdemes majd figyelni. Esetleg tubeless-esítés, bár lehet, hogy azzal a tövissel egy tubeless rendszernek is meggyûlik a baja és gyakran kell a lötyit is pótolni.
Posted 2012. August 29. - 07:08

tubeless nem segit? ha mas nem, a belsobe atmenetileg.
Posted 2012. August 28. - 22:47

Átkozott undorító féreg ez a növény. Csak tudnám, mikorra tûnnek el a kis tüskék az utakról vagy a parkból.
Ilyet használt már valaki ? Ez vajon hogy bírná a királydinnyét ? ZEFAL Z LINER DEFEKTGÁTLÓ SZALAG - MTB - Bringa Butik Webáruház
Posted 2012. August 28. - 14:56

A királydinnye most keserítette meg az életem. A Pillangó utca melletti parkban mostanában lehet valami érése vagy mi. Hónapok óta ott járok keresztül, semmi gond nem volt de múlt héten 2x is kaptam ott egy sorozatot. Na mondom, kimegyek a Kerepesi útra, kikerülöm a parkot. Persze a park szélén, az autóúton is beleállt egy a gumiba.
Már egy kisebb napalm-támadáson gondolkozom.....
én is egy pár méteres szakaszon vagy 30 darabot összeszedtem, dupla defekt, mondanom sem kell
Posted 2012. August 28. - 14:11

Már egy kisebb napalm-támadáson gondolkozom.....
Posted 2012. August 28. - 13:31

Kobormukinak köszönöm a választ, úgy tûnik nekem a Silentio kitûnõ választás. Már csak az lenne a kérdésem, hogy 26X1,90 ill. 26X1,75 legyen, mekkora a különbség a két vastagág között, miben mutatkozik meg.
Itt a két méret között még a mintázat is eltérõ:
SCHWALBE SILENTO HS421 KÜLSÕ (26X1,75) - Bringa Butik Webáruház
SCHWALBE SILENTO II HS328A KÜLSÕ (26x1,90) - Bringa Butik Webáruház
a silento defektvédeleme csak valami alap schwalbe védelem. szerintem annál jobb a contact kevláros védelme, bár ezt eldönteni nehéz ügy, bár könnyebb és jobban gördül az tuti, a királydinnye mindenesetre szinte bármin átmehet, ha máshol nem, akkor az oldalfalon
max az a nem mindegy, hogy 20 tüskébõl 20 okoz defektet, vagy mondjuk 1
contiból van city contact 2.1 méretben is, de városba talán az 1,75 az ideális, ez ízlés kérdése is
Posted 2012. August 28. - 13:17

Árkádban valóban nem volt, de átmentem a másikba és ott igen. Tényleg korrekt áron volt a Conti, köszi a tippet!Szerintem hívd fel õket elõtte, a weblap szerint csak a másik boltban van autószelepes. De ha kéred, áthozzák neked az Árkádba. Pont ma voltam ott, volt még ilyen belsõjük de hogy milyen szelep, nem néztem. Néhány hete még volt nekik nagyon sok autószelepes, vettem én is.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2012. August 28. - 10:00

Itt a két méret között még a mintázat is eltérõ:
http://www.bringabut...so-26x1-75.html
http://www.bringabut...so-26x1-90.html
Posted 2012. August 27. - 22:16

Posted 2012. August 27. - 21:44

Nálatok milyen van és mennyiért? Köszi!Nálunk mindig van , pedig mi csak szervíz vagyunk , nem bolt.(OgreBike)
Posted 2012. August 27. - 21:44

Tudnátok mondani nekem Budapesten olyan boltot ahol tutira lehet kapni 26"-os, 2.1-es külsõhöz való, Schrader szelepes belsõt aminek végig menetes fém szelepe van?
Ilyen: http://upload.wikime..._valve_tall.jpg
Decathlon-ban néztem, de ott csak a gumi szelepes van.
Nálunk mindig van , pedig mi csak szervíz vagyunk , nem bolt.(OgreBike)
Posted 2012. August 27. - 21:33

A BringaButik azt hiszem most 1 hét szabin van.Tudnátok mondani nekem Budapesten olyan boltot ahol tutira lehet kapni 26"-os, 2.1-es külsõhöz való, Schrader szelepes belsõt aminek végig menetes fém szelepe van?
Az Árkádban v. a 16. kerületi RideBike-ban van ilyen Continental belsõ, végig menetes. Olcsóbb is jóval, mint a Schwalbe.
Posted 2012. August 27. - 21:20

SCHWALBE AV13 BELSÕ - Bringa Butik Webáruház
de tudtommal az összes schwalbe végig menetes.
(ha neten elõrendeled személyes átvétellel akkor olcsóbb és tutira lesz is készleten, 1-2 nap az átfutása)
Posted 2012. August 27. - 20:53

Posted 2012. August 27. - 15:38

Posted 2012. August 25. - 13:36

Az elsõ gumi szerintem, mivel töltésen is biciklizik vagy rosszabb úton ahol murvásabb, kavicsos a talaj.
Posted 2012. August 25. - 07:31

Ha inkább csak aszfalton teker, akkor Rubena V81 Shield (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB slick) | Kerékpár Webshop
vagy
http://ebike.hu/term...city jet hs257/
Posted 2012. August 24. - 21:50

Szeretnék segítséget kérni. Barátnõmnek egy Caprina Forest biciklije van: Eladó 26" Caprine forest nõi kerékpár - Budapest - Sportfelszerelés - kerékpárok - jó nõi kerékpár Õ lenne az, ilyen gumik is vannak rajta, csak bordázat nélkül már:)
Vásárolnék neki új gumit a kerékre, eléggé elkopottak és napi szinten 30-40 km leteker vele. Hasonlót szeretnék, ami linken lévõ biciklin lenne.
Milyen tanácsoltok, mennyiért?
Köszönöm a válaszaitokat!
ÜDv:
Dávid
Posted 2012. August 24. - 20:59

Sziasztok!
Külsõ gumiválasztásban szeretném a tanácsotokat kérni. Kb. 3 éve van fenn WTB Weirwolf 2.1 (49/54) gumi, amivel nagyon nem vagyok megelégedve. Számtalanszor kaptam defektet, többnyire tüske (királydinnye miatt). A neten azt olvastam, hogy a Continental Contact külsõt sokan dícsérik, viszont nekem elég vékony virsliguminak tûnik, bár lehet hogy csak a mostani szinte traktorgumiho képest. Legtöbbször aszfalton megyek, ritkán földúton vagy murvás-kavicsos úton, a kanyarokat szeretem élesen bevenni. A felni WTB SX24 17-559/24 típusút. A belsõbe löttyöt nem szándékozok tölteni, egy párszor csináltam már, de nem vált be. Max. 5-6-7e Ft-ot szánnék darabonként a gumira. Tudnátok pontos típust ajánlani, ill. olcsó kerékpárüzletet, ahol be tudnék szerezni valami jól bevált abroncsot?
Elõre is köszönöm: N3gro
Ha foleg aszfalton jarsz a WeirWolf tulzasnak tunik. A continental contact-al szerintem is jol jarsz, esetleg Silento II ( SCHWALBE SILENTO II HS328A KÜLSÕ (26x1,90) - Bringa Butik Webáruház )
Mephisoftnak es Dantenak koszonom a valaszokat.