Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15890 replies to this topic

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok!

Külsõ gumiválasztásban szeretném a tanácsotokat kérni. Kb. 3 éve van fenn WTB Weirwolf 2.1 (49/54) gumi, amivel nagyon nem vagyok megelégedve. Számtalanszor kaptam defektet, többnyire tüske (királydinnye miatt). A neten azt olvastam, hogy a Continental Contact külsõt sokan dícsérik, viszont nekem elég vékony virsliguminak tûnik, bár lehet hogy csak a mostani szinte traktorgumiho képest. Legtöbbször aszfalton megyek, ritkán földúton vagy murvás-kavicsos úton, a kanyarokat szeretem élesen bevenni. A felni WTB SX24 17-559/24 típusút. A belsõbe löttyöt nem szándékozok tölteni, egy párszor csináltam már, de nem vált be. Max. 5-6-7e Ft-ot szánnék darabonként a gumira. Tudnátok pontos típust ajánlani, ill. olcsó kerékpárüzletet, ahol be tudnék szerezni valami jól bevált abroncsot?

Elõre is köszönöm: N3gro

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts

Sziasztok!

Defektgatlo folyadekkal feltoltott belsot le lehet ereszteni? Konkretabban a lotyoge nem tomi el a szelepet? Azert erdekel, mert csak akkor toltok a belsobe, ha utana tudom a terep es aszfalt gumit cserelni.. Elore is koszi.

Arra is kell vigyázni, hogy a belsõt ne ereszd le teljesen, és ne gyûrd össze, amikor variálsz a külsõvel, mert a belseje saját magával összeragadhat. Legalábbis nekem a Joe féle tejjel a Schwalbe light belsõ elsõ alkalommal úgy összegyûrõdött, és összegyûrõdött állapotában úgy összeragadt, hogy nem lehetett kiegyengetni, végül kukába került. A késõbbiekben, más alkalommal már vigyáztam, és bár néha picit összeragadt, de kis rápumpálással sikerült megmenteni.

Slime-mal ez a probléma nem lépett fel egyetlen belsõvel sem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Sziasztok!

Defektgatlo folyadekkal feltoltott belsot le lehet ereszteni? Konkretabban a lotyoge nem tomi el a szelepet? Azert erdekel, mert csak akkor toltok a belsobe, ha utana tudom a terep es aszfalt gumit cserelni.. Elore is koszi.

Le lehet, ha odafigyelsz arra, hogy a szelep milyen állásban van, amikor leereszted. A 4 és a 8 óra a nyerõ, mivel olyankor a lötty alulról nem megy bele, s ami meg benne van, ki tud folyni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Sziasztok!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Találkozott már itthon valaki 24"-es, presta szelepes belsõvel?

Ez engem is érdekelne, csak BMX belsõvel. Nem prestás, hanem autószelepesbõl BMX belsõ, ami ráadásul csavaros, melyik típust lehet kapni?
Eddig csak Schwalbe-t találtam ilyet. Persze ahol kerestem volna, pont nem volt készleten és nem lenne rossz egy olcsóbb alternatíva.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Latexnél 4 év alatt az is normális, ha gondol egyet és széthasad. Örülj, hogy még egyben van.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Az mennyire normális, hogy a latex belsõ (4 év után) leereszt, de kb. másfél nap alatt, tehát fél nap után még használható? Külsõben nincs semmi, ami az esetleges lyukat tömítené. Vettem újat, de nem jó a szelep (nem gond cserélik). Mondjuk ha így bírja a régi csere belsõnek pont jó lesz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Találkozott már itthon valaki 24"-es, presta szelepes belsõvel?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

nekem is cxcomp van kb egy ot eve :) de mar lekopott a futofelulet. a travelcontact azert erdekes, mert hasonlo a kialakitas, csak a kozepen sima a gumi. azt irjak, hogy haladosabb.

a hajtogatos temat azert kerdem, mert a varosi bringan vmi utolso szimplafalu felni van, kb a 90es evek kozeperol, es nem szeretnek meglepodni, hogy leugrik a kanyarban, vagy vmi hasonlo :) egy ujabb felninel nem lennenek aggalyaim. bar szerintem mar nem lehet a felninek tul sok hatra, de arra a bicora sajnalok minden ftot.

a hajtogatós semmivel nem ugrik le könnyebben, ehhez semmi köze, hogy milyen hajlékony a szál benne, ha nyúlna, az gond lenne

amúgy reggel írtam, hogy a sok tüske nem okozott gondot, erre ma mindkét bicónka belement újabb adag királydinnye és két kerék tuti defektes.....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem is cxcomp van kb egy ot eve :) de mar lekopott a futofelulet. a travelcontact azert erdekes, mert hasonlo a kialakitas, csak a kozepen sima a gumi. azt irjak, hogy haladosabb.

a hajtogatos temat azert kerdem, mert a varosi bringan vmi utolso szimplafalu felni van, kb a 90es evek kozeperol, es nem szeretnek meglepodni, hogy leugrik a kanyarban, vagy vmi hasonlo :) egy ujabb felninel nem lennenek aggalyaim. bar szerintem mar nem lehet a felninek tul sok hatra, de arra a bicora sajnalok minden ftot.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Szerintem semmit, de ezt te is jól tudod :P. Én ilyesmire Schwalbe CX Comp-ot használok; elég jól gördül és terepen is elboldogul. Persze ha te ragaszkodsz a slickhez, akkor mást kell nézned

egy 35os turaguminal jelent barmifele hatranyt, hogy hajtogatos, es nem drotperemes? elvileg a szallithatosag miatt talaltak ki ide (potkulsonek), nem a sulycsokkentes miatt, de ugyanugy konnyebb is persze.

minden ugy mukodik, mint mtb eseten? nem fordul le konnyebben, vagy hasonlo?

travelcontactot neztem ki a varosi bicora - aszfalt, meg neha letevedek egyegy erdei osvenyre, de kb ennyi. mas gumit nem nagyon talaltam, amin slick futofelulet van, de butykos a szele.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

egy 35os turaguminal jelent barmifele hatranyt, hogy hajtogatos, es nem drotperemes? elvileg a szallithatosag miatt talaltak ki ide (potkulsonek), nem a sulycsokkentes miatt, de ugyanugy konnyebb is persze.

travelcontactot neztem ki a varosi bicora - aszfalt, meg neha letevedek egyegy erdei osvenyre, de kb ennyi. mas gumit nem nagyon talaltam, amin slick futofelulet van, de butykos a szele.

nekem hajtogatós contactom van, én csak elõnyét látom, hogy hajtogatós

amúgy tegnap kb. 12 tüskét húztam ki a két gumiból és találtam egy hatalmas vágást is a futófelületen, de szerencsére egyik sem okozott defektet :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

az egyik olyan felnibe valo, ami elvileg nem alkalmas tubelesses hasznalatra, de at lehet alakitani. a masikba eleg a sarga szalag (notubes felnik pl).
az atalakitos modszer sajnos nem mindig jar sikerrel, olvass utana, hogy a te felnidnel mi a helyzet.

egy fórumon ezt használta egy srác ehhez a felnihez:
Velocity Velotape Tubeless Conversion Kit P35 Specific
". Took out the tubes, removed the existing green tape from the factory. Then purchased some "Velotape P35" rim tape with valve stems and pumped up with some stans - floor pump. Very easy and the Rocket Rons that came standard locked onto the rims just nicely (got that nice "snapping" sound that gives you some confidence that it isnt going to roll off on the first corner!)
Cost me about $40 Aussie. Much lighter and cheaper than going the full stans kit."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az egyik olyan felnibe valo, ami elvileg nem alkalmas tubelesses hasznalatra, de at lehet alakitani. a masikba eleg a sarga szalag (notubes felnik pl).
az atalakitos modszer sajnos nem mindig jar sikerrel, olvass utana, hogy a te felnidnel mi a helyzet.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Jó régi téma :) Tubeless. GOndolkozom, hogy a DT 485 29er felnim tubelessre alaktíom át. Két féle szettet látok. Az egyikbe van fekete gumi (belsõ szerû) cucc, a másikba csaka sárga szalag. Miért a különbség? DT-hez elég csak a sárga szalag és a speckó szelep?
http://www.bike-comp...ic-Felgen-.html
NoTubes Tubeless Standard Kit - BIKE-COMPONENTS.DE

Pl. itt sem használ a pali mást, csak a sárga szalagot.
NoTubes Tubeless Kit Installation 2/2 - YouTube

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

2.0-2.5 között CC gumit, szvsz nagyon nem vagy képben 2.5 már DH, de semmi esetre sem CC bár ahogy hazudnak a gyártók lassan oda is eljutunk 2.25 ig nézelõdj az elsõ kettõ teljesen más kategória mint a harmadik, más talajtípusra valók ha terepes "mindenes " gumit akarsz akkor a z-max.

Köszi a felvilágosítást, valóban kicsit kezdõ vagyok ezen a téren. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
2.0-2.5 között CC gumit, szvsz nagyon nem vagy képben 2.5 már DH, de semmi esetre sem CC bár ahogy hazudnak a gyártók lassan oda is eljutunk 2.25 ig nézelõdj az elsõ kettõ teljesen más kategória mint a harmadik, más talajtípusra valók ha terepes "mindenes " gumit akarsz akkor a z-max.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
CC külsõt keresnék, 2,0-2,5 szélesség között és a véleményetekre/tapasztalataitokra lennék kiváncsi.
3 külsõt néztem eddig:
Maxxis Larsen TT - hajtogatható kivitelben
Schwalbe Rapid Rob Active Line HS391
Ritchey Z-Max Evolution Comp

Esetleg van bárkinek tapasztalata ezekrõl a külsõkrõl? Vagy tudtok ajánlani, az árkategóriában nem igen lépném meg az 5000-et.

Elõre is köszi!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Felesleges aggódnod, egy kicsivel finomabban kanyarodsz, és jó lesz a mostani gumid is. Másrészrõl meg Schwalbe Durano, de a többiek által ajánlott Vittoria vagy Conti is tökéletes.