Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

pufihus

pufihus

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

eszerint ugyanaz az átmérõ különbözõ elnevezése, szóval igen.
Tire Sizing Systems

Az átmérõ ugyanaz, de a gumi szélessége - ha jól értem a jelölést- eltér (kb. 9 mm-rel?). Ez nem gond?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,568 posts

Szeretnék a mostaninál (Maxxis Raze: Raze) egy kicsit ballonosabb (de hasonlóan könnyû) külsõt a CX bringámra. 700 x 33/35 méretekben gondolkodom, a Racing Ralph MTB külsõk elég ballonosak, használta valaki a CX megfelelõjüket? A gondom az, hogy a hajtogathatós külsõk csak kettes "Protection" szintnek felelnek meg, ami egy kicsit kevésnek tûnik. Tapasztalat? Ha valakinek van másik gumma ötlete, szívesen fogadom! (a CX pro az nagyon karcsú). Gondolkoztam a Maxxis Mimo CX-en is elõre: Mimo CX . Elõl talán nem kopik el olyan hamar betonon, hátra nem tennék ilyet. Egyébként MTB terepen használom a bringát, felfelé szeretek betonon is tekerni (de inkább terepen), síkon kevesebbet megyek.
Köszönöm

Válaszolok magamnak mert szerintem zero a tapasztalat ezen a téren :D és legyen itt ilyen is. Az egyik sajnálatos tapasztalat, hogy egyik gumi sincsen idehaza jelen pillanatban. Itthon szerettem volna vásárolni de megint nem jött össze. Végül rendeltem 1 szett Racing Ralphot 33x622-es méretben. Elõre biztosan megtaláltam a gumit, hátra majd eldõl mennyi ideig bírja. Elég nagyok a bütykök, középen sûrû (jól gördül), az oldalsók nagyon puhák. Gyakorlatilag csak terep kilométerek vannak benne, eddig nem volt defekt. Jó ballonos, kényelmes, sárban nagyon faxa. Elvileg 320 gramm de nem mértem le, viszont 33-nál biztosan ballonosabb (ezt sem mértem). Valahogy mindig a Schwalbe külsõknél lyukadok ki csak drágák.... Szerintem jól is áll a bringának :D
Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
eszerint ugyanaz az átmérõ különbözõ elnevezése, szóval igen.
Tire Sizing Systems

pufihus

pufihus

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Üdv!

Használható-e 20 1 3/8-as felnin 20 1 1/8-as külsõ?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
A gond az, hogy a bringa szervízben van:D Ezért van ennyi idõm gondolkodni rajta. De igazából mindig szeretem jól körbejárni a problémát.
Rendben, akkor rendelem azt, ami a kezem útjába akad, mindenesetre köszönöm a tanácsokat!:D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Szerintem sem lehet ennyit meditálni egy gumivételen. Amiket írsz, abból meg az látszik, hogy egyenlõre a teszteket többet olvasod, mint tekernél. DE ez nem baj, kell az elméleti tudás is, én is sokat bújom a netet és néha veszek német Bike újságokat is a tesztek, cikkek miatt. Ellenben nagyon sokat tekerek,pl. nemrég értem haza pl. egy meló utáni lámpás tekerésbõl.
Szóval ! Visszamész abba a boltba, veszel egy neked tetszõ gumit és fölrakod a bringádra. Nekem pl. Mountain King-em van - még a régi, az újat még jobbnak mondják - szerintem nagyon jó gumi, biztos vagyok benne, hogy tökéletesen föl tudod rakni. Haveri körben mostanában mindenki, aki vett nagyon szereti az X-King-et, tesztek is dicsérik.
Ízlések és pofonok, nekem volt NobbyNic gumim is, hát... elvoltam vele de nem ájultam el tõle, szerintem nem éri meg a plusz pénzt.
Havernak van HansDampf 2,35 , brutál széles és nehéz gumi, biztosan jól tapad de szerintem ne vegyél olyat sem.
Neked is el kell használnod 2-3 gumit, bele kell rakni sok ezer km-t és akkor már fogsz tudni viszonyítani, mit is ad egyik vagy másik típusú gumi, rájössz, mi a te stílusod, mit is keresel majd egy gumiban.
Hajrá !
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem az a bajod hogy marhára elméleti síkon közelíted meg, vegyél már egy akármilyen gumit és menj tekerni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Bocsi, de sürgõsen kellene :(
A témában visszaolvasva még ezt is találtam: Schwalbe Nobby Nic. Errõl mindenhol jókat mondanak. Valamennyivel drágább, mint a Contik, ráadásul máshonnan kell vennem, tehát kb 4000forinttal. Ami azért elég sok.

A Mountain Kingrõl sok helyen olvasom, hogy nehéz jól felrakni, könnyen kap defektet (fõleg az oldalfala), és gyorsan kopik az aszfalton (65 kiló vagyok, és kb 3-5kmre van az erdõ. Úgyhogy utóbbi gondolom nekem annyira nem nagy probléma.) Viszont csúszkál mind sima úton, mind esõben is.

X-King: Ennél a dekeftproblémát említik sokat, más hátrányt nem. Úgyhogy akár meggondolandó a 2 X-King is, nem?

Vagy bármilyen más kombó?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

atért így télre valami mintásabbat vennék mondjuk x-kinget, vagy leginkább hátra x king elõre mountain king kombót. race kinggel nem biztos hogy sokkal nagyobb biztonságban fogod magad érezni.

Végül nem volt nekik a bótban nekik Race-king, ergó nyitott a lehetõség bármi mást venni. Nem szeretnék rá sokkal többet költeni, mint a Race King-re. Találtam 5000 körül X-kinget és Mountain Kinget is, ez lenne talán a legjobb kombó télre? (faleveles, köves, vízvájatos (vagy mis) talaj)

Köszi!

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Bikertigger
Hmmm, igazad lehet, de a 2 darab Race King 30 ajró, míg az egy darab X-king 31. És elhiszem, hogy sokkal jobb, de sajnos tudok most ennyivel többet. Ezeket fogom még venni: SPD, cipõ, kulacstartó, meleg gatya, szemüveg, nyereg. Sajnos nem tudok ennyivel többet kiadni rá :S

A bringát pedig kölcsönkaptam. A nyereg egy picit alacsonyan van, de csak alig, ergó lehet, hogy eggyel nagyobb kellett volna, de ennek is örülök :)

ZolkoW
Iiigen, lehet hogy elsõ körben csak a hátsó lesz cserélve, de az mindenképpen. Scwhalbe-bõl ár alapján ez jöhet szóba: Schwalbe Set 2 x MTB-Reifen Hans Dampf Performance (26 x 2.35), de ez kb 2500 Fttal drágább (ami még nem durva), és valamivel nehezebb is a Continál.

zscs
Óóóh, tényleg:D Most nézem, hogy az messze nem is olyan olcsó, mint a Yellowstone:D A Nerve XC egyébként elég jónak tûnt, még nem mentem vele, de a lakótársamnak egy Grand Canyon AL 29e van, na az egy elég király bringa:D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A Nerve XC tudtommal (és a keresgélésem alapján is) fully

Jaj, Grand Canyon-t akatam írni! Csak elírtam, van nekünk is egy Nerve XC otthon. ;)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

Köszi!
Ez még egészen elfogadható árú is! :)
Jaigen, a fényképezõm pont Canon:D
A Yellowstone-ban nem vagyok biztos, de nekem annak tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)
Sajnos nagyon kopott, az elsõ még elfogadható.
De a hátsón már semmi sincsen.

pont olyan Michelin-ek voltak elöl-hátul, mint a tied,csak sokkal kevésbé kopott, de azért így télre óóóóóóóriási különbség volt a Rapid Rob, ami még csak nem is durva mintás, cserébe ócó, legalábbis drótosban, amit én vettem. szóval én a hátsót mindenképp cserélném az állapota alapján..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
atért így télre valami mintásabbat vennék mondjuk x-kinget, vagy leginkább hátra x king elõre mountain king kombót. race kinggel nem biztos hogy sokkal nagyobb biztonságban fogod magad érezni.

ha meg ez a nyeregbeállítás a jó ,akkor 1 számmal kisebb váz kellett volna.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
A Nerve XC tudtommal (és a keresgélésem alapján is) fully. A srácnak, akitõl kölcsönkaptam, pont az a másik bringája:D Egyébként tényleg undorítóan hosszú... tegnap felfele sokat fájt a gerincem a csípõmhöz közel, lehet a kényelmetlen pozíció miatt. Majd próbálkozom a beállításokkal! :) Meg a kanyarokat is sokszor nem érzem vele (ami fakadhat abból, hogy kezdõ vagyok :) ).

Kisherceg:
ohh.. azt hittem, hogy a hátsó már annak számít. Most olcsón tudok külsõhöz jutni, úgyhogy szerintem mindenképpen megveszem, kipróbálom, és ha nem segít sokat, akkor visszarakom a régit, és marad ameddig húzza.
A beállítással igazatok van, ma vagy holnap nekiállok, és egy picit szerelek rajta (a váltót is be kell pozicionálni, hátul a legnagyobb fogaskerékrõl mindig visszavált)!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,148 posts
azok a gumik nem vészesen kopottak kép alapján. a thomson csõnek meg fordítva áll a fejrésze.
egy rendes beállítás/méretre szabás tényleg sokat segítene!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

annak[/URL] tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)

Ez nem Yellowstone, hanem egy - saccra - 2008-as Nerve XC. Nyeregcsõ véletlenül nem egy Thomson? Elsõ villa Rock Shox Reba?
A kormányszár extrém hosszú, pláne, ha a nyeregmagasságod már beállítva lóg ki csak ennyire a vázból. Sokat segítene egy rövidebb kormányszár a hatékonyabb ösvényen maradásban. ;)

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Köszi!
Ez még egészen elfogadható árú is! :)
Jaigen, a fényképezõm pont Canon:D
A Yellowstone-ban nem vagyok biztos, de nekem annak tûnik (jaigen, a nyereg... az majd be lesz állítva, elég szörnyen néz ki:D)
Sajnos nagyon kopott, az elsõ még elfogadható.
De a hátsón már semmi sincsen.

A többiek is össze-vissza csúszkálnak, de én alig bírok az ösvényen maradni :D (életemben másodszor megyek rendes montival, az elõzõ múlt héten volt, de valami elképesztõ élmény:D)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Ez jó vételnek tûnik: Set: 2 x MTB-Reifen Race King - MTB-Reifen - Reifen/Schläuche - Fahrrad-Teile - Zweirad Stadler
Ha nem kopott a gumi a Canyon (nem Canon - az a fényképezõgép:-) bringádon, szerintem ne cseréld le. (Amúgy, a Yellowstone-ból van 29es is.)
Mostanában az erdõben nem csoda, hogy csúszik a gumi. Nedves a talaj, sok falevél, nedves gyökerek....ezen nincs olyan gumi, ami jól tapadna.
Marci

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Üdvözlet!

Jelenleg Németországban tartózkodom, és találkoztam egy egészen kellemes leértéeléssel, úgyhogy az elkövetkezõ 2 napban be kellene vásárolnom.
Kaptam kint egy Canon Yellowstone-t (otthon csak outim volt, ez egy 26os bringa, csak a biztonság kedvéért írom, nem tudom van-e 29es belõle, szerintem nincsen :)), viszont sajnos a gumik elég kopottak, voltunk erdõebn többször is, de nincsen semmi tapadása. Ezért gondoltam, hogy veszek rá valami jó külsõt.
Viszont egyáltalán nincsen tapasztalatom, mire érdemes figyelni?
Illetve a boltban nagyjából ezek vannak, ebbõl jön le 20% . Van, ami kihagyhatatlan ajánlatnak hangzik? (ha van, akkor is jó lenne valami útmutatás, mit nézzek, mert nem biztos hogy az pont lesz)

A terep, amin menni szoktunk:
odafele aszfalton, ez nem több 3-5kmnél, a terep pedig vegyes, vannak fenyõk is, és jelenleg (nem olyan furcsamód) elég sok a levél:D Ágak, kövek, stb. Tehát olyan mint egy erdõ. 65kg os vagyok, ez sem sokat segít abban, hogy meglegyen felfele a megfeleõ tapadás!

Elõre is köszi a segítséget!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A fekvõrendõr az tényleg meredek, már ha ott leér. De egy jobbos kanyarban nem tudom mit keres lent a jobbos pedál. Legalábbis én nem szoktam lekoppintani, pedig az enyém is alacsony volt a Bergamont-on. Bár én kanyarokban nem igen tekerek, csak ha nagyon kis ívûek.

nyílván ott ér le, ahol eddig tudtál tekerni kanyarban, utána meg már nem,