Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2013. január 30. - 00:33

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. január 29. - 22:18

"olcsób mint a conti, de gondlom nem lehet túl rossz, legalábbis a skandinávok elég sokat tudhatnak a téli gumikról "
fél off
én is azt hittem, mikor vettem anno, és rendkiívûl meg is lepett hogy a lexarabb téli gumi volt a praxisomban a matadort is beszámítva. pedig a konáról lehullott nbx-et imádtam.
mondjuk lehet régit vettél, 5 év után a silica kikeményedik benne és rohadtul fog csúszni, voltam vezetéstechnikai képzésen és a téli gumival úgy prögtem mindenfelé, ahogy senki más, mondták hogy öreg a gumi és ennyi
amúgy kicsit utánananéztem és a nokian szöges kerékpár gumikat 2 tesztben is a legjobbnak hozták ki, kicsivel a conti és kicsit még többel a schwalbe elõtt
Írta 2013. január 29. - 22:10

fél off
én is azt hittem, mikor vettem anno, és rendkiívûl meg is lepett hogy a lexarabb téli gumi volt a praxisomban a matadort is beszámítva. pedig a konáról lehullott nbx-et imádtam.
Írta 2013. január 29. - 20:13

Egy kis véleményt/ötletet szeretnék...
AM bringa (Kross Crime), aszfaltot kerülöm, techikás részeket szeretem; inkább puha és jól tapadó gumit szeretek a kopás annyira nem izgat.
2,1-2,2 méret környékén ézelõdöm, jó lenne ha 15K körül megállna a pár gumi. NN 2,25 nem volt rossz, de kissé döntve sodródott. Most az Albert 2,25 jobban bejön, nem is gördül olyan rosszul. Legjobban idáig a Ritchec Excavader (WCS 2,1) illetve Speci The Captain (2,2 S-Works vagy 2-Bliss) gumik tetszettek.
Jah, öntisztulásra legalább közepes legyen, sem a váz sem a villánál nincs sok helyem (és a Medusákat lusta vagyok mindig felrakni). CRC vagy bikediscount rendelés lesz a közeljövõben, úgyhogy az sem baj ha itthon nincs.
Kipróbálnék valami hasonlót int a fentiek, mit ajánlanátok nekem? (kb Rictchey Premonition/Speci Purgatorytól Schwalbe Racing Ralphig belefér elég sok...)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2013. január 29. - 19:02

Mondjuk az nem teljesen mérvadó, hogy nekem is van szöges gumim - de én magam gyártottam. Szóval, lehet vele menni aszfalton de ott egy kicsit (az enyém) már néha csúszkálni akar a fém az aszfalton. Szóval a szög az aszfalton nem az igazi, tényleg jég kell neki. Viszont mikor sokat mentem vele aszfalton, akkor sem láttam a szögeken kopást.
De lehet, hogy egy profi, gyári szöges gumi nem ilyen, nem tudom.
ezen nagyon kicsi, de elég éles szögek vannak, aszfalton én nem éreztem, hogy rosszabul tapadna, vagy csúszna
Írta 2013. január 29. - 17:02

De lehet, hogy egy profi, gyári szöges gumi nem ilyen, nem tudom.
Írta 2013. január 29. - 14:50

amugy a Schwalbe is azt mondja hogy egesz nyugodtan lehet nasznalni a szoges gumit alkalmankent jeg/ho mentes aszfalton is, max kicsit hangos lesz ahogy csattog.
Schwalbe - Spikes FAQ
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. január 29. - 11:30

van nekik téli gumijuk szögek nélkül is, 30 euró körüli áron lehet rendelni német webshopból
olcsób mint a conti, de gondlom nem lehet túl rossz, legalábbis a skandinávok elég sokat tudhatnak a téli gumikról
Írta 2013. január 29. - 10:08

a gumi kicsit hangos, kiscsit darál, de egyáltalán nem vészes, kb. olyan az ellenállása, mintha lazább földúton mennék slic gumival vagy durvább terepgumival aszfalton, és a tapadása is ehhez hasonló, kb. annyira fogja meg a bringát jégen, mintha laza talajú, murvás földúton mennék slic gumival, magyarán csúszik ez is, de teljesen kontrollálható a dolog
Nekem most ez így elsõre bejön, nagy biztonságérzetet ad vállalható hátrányok mellett. egyelõre felteszem a tartalék elsõ kerékre, hogy idõjárás szerint cserélgethessem az elsõ gumikat, a hátsóra meg tartósan hideg idõ esetén feldobom, vagy legfeljebb rendbe hozom a régi hátsó kerekemet, és arra teszem fel szintén gyorscserélõs keréknek
Írta 2013. január 28. - 23:31

Sajnos az idei télre nagyjából vége a szöges gumizásnak, épp könyékig gipszben figyelek. Így újabb beszámolóért még egy nyarat végig kell "szenvedni" hó nélkül. :-)de próbálom követni a sorsát.
Színjégen, letaposott hóban rendkívüli élmény volt vele menni tényleg egyfolytában vigyorogtam. Aszfalton nem annyira tetszett, iszonyat hangos, nekem nem volt szívem hozzá, hogy ott nyúzzam, féltettem, az a pár száz méter is inkább csak kényszerbõl volt, mint kíváncsiságból. Szerintem ehhez simán megéri venni egy pár egyszerûbb kereket, s tényleg csak akkor, ott használni, amire és ahová való.
Írta 2013. január 28. - 23:07

az a szöges inkább csak keményre taposott több centi havon meg jégen jó szerintem..."tiszta, vizes, latyakos" aszfalton inkább szopás lesz...
amúgy a continak van direkt téli (nem szöges) anyagú és mintázatú külsõje -bár valószínû, nem a 3K-s árkategória- (Top CONTACT Winter II Premium). s mivel -nekem legalábbis nem kevés saját tapasztalat- autógumiból magasan a conti a legjobb téli, ha bringáznék télen, biztos bepróbálnám.
meglássuk, errõl a nokianról jókat írtak külföldi ffórumokon, azt írtak, hogy aszfalton sem vészes, meg az eladó srác is ezt mondta. Egy ausztrál fickó, aki költözik haza, ezért nagyon olcsón odaadta a pár gyakorlatilag új gumit. Az új ára 30 font körül van kint. Mondjuk ebbe csak 106 szög van, a durvább gumikban 2x 3x ennyi is van. A conti sima téli gumiját ismerem, de az jégen nem tudom hogy teljesíthet, szerintem inkább aszfalton tapadhat jól hidegben. Mondjuk ha nem jön be ez a szöges, annyiért tuti eladom amiért vettem.
Írta 2013. január 28. - 22:40

Schwalbe Marathon Racer HS366 reflex 622 hajt. | Kerék |
A 35-40mm-es papíron elbír 110-125kg-ot. Még szerencsére 10e alatt van.Egyelõre nem látok jobbat, a conti szemérmesen elhallgatja ezeket az infókat.

Írta 2013. január 28. - 22:36

amúgy a continak van direkt téli (nem szöges) anyagú és mintázatú külsõje -bár valószínû, nem a 3K-s árkategória- (Top CONTACT Winter II Premium). s mivel -nekem legalábbis nem kevés saját tapasztalat- autógumiból magasan a conti a legjobb téli, ha bringáznék télen, biztos bepróbálnám.
Írta 2013. január 28. - 22:18

azért azt nehezen tudnám elhinni hogy egy fél kiló pluszos conti oldalfala sérülékenyebb lenne egy 300 pár grammos alig anyag sváblinál.
mellesleg annak a kojaknak 100 kiló a rider súlyra a limit, amit én nem szoktam feltétlen komolyan venni, de én bátor vagyok,azért lehet úgy egyébként elgondolkodnék rajta
Thx a figyelmeztetést.

Hivatalos oldalon csak ez van: http://www.conti-onl...contact_en.html
Max lehet írok nekik, hátha válaszolnak.
Írta 2013. január 28. - 22:04

Használhatnád, de nem akarod majd használni :-), mert a szegecsek miatt baromi nehéz, hangos és lassú.
Nagyon lassan kopnak, még az is simán elõfordulhat, hogy hamarabb fogod kukázni a gumi kopása, töredezése miatt.
(Nekem Schwalbe Ice Spiker volt, 5 tél után eladtam, mert közben 29-re váltottam, de próbálom követni a sorsát.)
köszi
ez azért jó hír

napi 20-22 km-t megyek, csak elég rossz mikor lefagy az út, mondjuk még egy télen sem nyaltam el emiatt, de azért nem olyan jó érzés tükör jégen szerencsétlenkedni, idén volt, hogy kb. 5 km/h sebességrõl alig tudtam megállni 5-6 m alatt, majdnem a tanlóvezetõ elég kimenve, mind a két kerék blokkolt, ha csak rá leheltem a fékkara
de idén mondjuk enyhe a tél, csak az a pár nap volt para
Írta 2013. január 28. - 21:56

Nagyon lassan kopnak, még az is simán elõfordulhat, hogy hamarabb fogod kukázni a gumi kopása, töredezése miatt.
(Nekem Schwalbe Ice Spiker volt, 5 tél után eladtam, mert közben 29-re váltottam, de próbálom követni a sorsát.)
Írta 2013. január 28. - 21:15

a kérdésem viszont, hogy mivel eléggé középen vannak benne a volfram karbid szögek, így jégmentes aszfalton mennyit bírnak vajon? lehet használni egész télen, vagy érdemes csak fagypont alatti idõben feltenni? van errõl valakinek tapasztalata?
Írta 2013. január 28. - 21:11

mellesleg annak a kojaknak 100 kiló a rider súlyra a limit, amit én nem szoktam feltétlen komolyan venni, de én bátor vagyok,

Írta 2013. január 28. - 19:19

Mindkettõ tökéletes választás.Én tavaly télen a Sport Contact-tal futárkodtam 4 hónapot , szerettem , hasitott.Mondjuk , ha alacsony gördülési ellenállást akarsz , akkor felejtsd el a 40 széles gumit , max. 28-as , keményre fújva.Én 6 bar-ral közlekedtem vele.
Thx a választ.

Írta 2013. január 28. - 14:06

Mindkettõ tökéletes választás.Én tavaly télen a Sport Contact-tal futárkodtam 4 hónapot , szerettem , hasitott.Mondjuk , ha alacsony gördülési ellenállást akarsz , akkor felejtsd el a 40 széles gumit , max. 28-as , keményre fújva.Én 6 bar-ral közlekedtem vele.Sziasztok,
Segítsetek külsõ gumit választani. 28-as trekking bicajokról van szó.
Szempontok: alacsony gördülési ellenállás száraz aszfalton (földútra nem megyünk, esõben/hidegben nem bicajozunk), lehetõleg könnyû, defekt álló, olcsó (mondjuk max 7500ft/db, és hát 4db kell). Én 100kg fölött vagyok, a huszon év gyurmázásból kifolyólag, asszonyka a szokásos kb 55kg, ha ez számít valamit.
Jelenlegi méret: 40-622 700x88c. A Schwalbe Kojak HS385 622 plö tetszik, szép sima, és az ára is belefér a keretbe. Esetleg Continental SportContact 622/700C, ez is szép sima, gondolom elég simán gördül.
(Nézzétek el amatõrségem, gyakorlatilag 18-19 év kihagyás utána tavaly télen vettünk 2 bicajt (asszonynak, és nekem), bele is ment tavaly kb 3000km. Anno még 5 sebességes Csepel verseny bicóm volt, azóta pöppet fejlõdött a teknika.)
Thx.