Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2013. május 25. - 02:18
Melyik kanyarodik jobban a Smart samnel?És sajna kompatibilisnek kell lennie bitumenel is montin.
Írta 2013. május 24. - 23:54
ha jol emlekszem a bringaexpon felnin felfujva voltak kiallitva a gumik.
nem tudom melyik standon.talan valaki ott lemerte es feltette a netre.
en is vittem tolomerot de nem ez az adat erdekelt.
conti volt a pacific standon
A Schwalbe gumik jellemzõen sokkal szélesebbek mint a többi, !
voltak régen, most már pont ugyanolyan kutyaütõ a svábli is
a hajtogatós smart sam az egyetlen amit normális ballonosra gyártanak, meg tán a ron közelíti meg azt a méretet amekkorának lennie kéne.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. május 24. - 22:57
Némi tanácsra szorulnék a következõ...számomra érthetetlen jelenség kapcsán: (tuti, hogy csak én vagyok tapasztalatlan)
Idén le akartam cserélni az elõzõ évben használt Nobby-mat, ami 2.1-et volt. Gondoltam megpróbálkozom valami más gyártóval, ahogy lenni szokott lerendeltem egy CST Camber - t szintén 2.1-esben. Én naív azt hittem, hogy a szabvány az minden gyártónál ugyanazt jelenti, és ami 2.1 egyiknél az a másiknál is ugyanaz (ETRTO 56-559, a NN 54-559). Ehhez képest a CST külsõm olyan "hurka", - keskeny és alacsony, hogy elsõ ránézésre úgy néz ki vele a bicajom, mint nagyanyám kempingje. Ugyanarra a felnire felrakva a CST jelentõsen kisebb minden méretében.
Ez a jelenség "normális", és van valahol olyan paraméter amit nem ismerek, ami miatt ennyire eltérnek? Vagy gyártó- és gyártó között ekkora a különbség???
A Schwalbe gumik jellemzõen sokkal szélesebbek mint a többi, nekem most 2.0-ás Huchinson piranha van fent, de amikor cseréltem még a másik keréken volt egy 2.1-es Noby, na a noby mérföldekkel szélesebb volt!
Írta 2013. május 24. - 21:45
Azt a Racekinget nem értem. Nekem a sima fapados kevláros verzióból mindegyik 650g körüli volt, +100g az nagyon furcsa.
másodszor mérve is ugyan annyi. kibontottam, megnéztem nincs, benne semmi, ami okozhatná.
De észrevettem, hogy a futófelület alatt nagyon vastag az anyag. De extra vastag. Lehet, hogy ez valami defekt védett lenne? Egy hibásan széria?
Írta 2013. május 24. - 14:13
a Schwalbe arulja is az ilyesmi allvanyokat a boltoknak, csak nyilvan ugyanezt a penzt "eladhato" dolgokba is lehet fektetni aztan...
[ATTACH=CONFIG]2797[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]2798[/ATTACH]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 24. - 13:08
nem tudom melyik standon.talan valaki ott lemerte es feltette a netre.
en is vittem tolomerot de nem ez az adat erdekelt.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. május 24. - 12:58
Igen, sajnos ez "normális" jelenség. Ahány gyártó, annyi féle módon értelmezi a méreteket. Csak fölrakva, fölfújva tudod meg, milyen széles is egy gumi. Sajnos ez így mûködik.Némi tanácsra szorulnék a következõ...számomra érthetetlen jelenség kapcsán: (tuti, hogy csak én vagyok tapasztalatlan)
Idén le akartam cserélni az elõzõ évben használt Nobby-mat, ami 2.1-et volt. Gondoltam megpróbálkozom valami más gyártóval, ahogy lenni szokott lerendeltem egy CST Camber - t szintén 2.1-esben. Én naív azt hittem, hogy a szabvány az minden gyártónál ugyanazt jelenti, és ami 2.1 egyiknél az a másiknál is ugyanaz (ETRTO 56-559, a NN 54-559). Ehhez képest a CST külsõm olyan "hurka", - keskeny és alacsony, hogy elsõ ránézésre úgy néz ki vele a bicajom, mint nagyanyám kempingje. Ugyanarra a felnire felrakva a CST jelentõsen kisebb minden méretében.
Ez a jelenség "normális", és van valahol olyan paraméter amit nem ismerek, ami miatt ennyire eltérnek? Vagy gyártó- és gyártó között ekkora a különbség???
Még õsrégen a Mali boltban régi, használt felnikre voltak a gumik mintának fölrakva+fölfújva, hogy lássa a vevõ, mit is kap. Szerintem az nagyon nagy ötlet volt tõlük - de sajnos azóta sem láttam sehol sem ilyet, Még külföldön sem.
Írta 2013. május 24. - 10:31
Most mértem le az új 29-es külsõimet, a Contikat:
546 gramm lett xking Racesport 2.2
751 gramm a sima raceking hajtogatható!!!!
Nem egészen értem, a gyári táblázatba baromira nem illik bele... De a raceking fõleg nem. Visszaküldjem?
Azt a Racekinget nem értem. Nekem a sima fapados kevláros verzióból mindegyik 650g körüli volt, +100g az nagyon furcsa.
Írta 2013. május 24. - 10:25
Írta 2013. május 24. - 10:13
546 gramm lett xking Racesport 2.2
751 gramm a sima raceking hajtogatható!!!!
Nem egészen értem, a gyári táblázatba baromira nem illik bele... De a raceking fõleg nem. Visszaküldjem?
Írta 2013. május 24. - 08:41
Írta 2013. május 23. - 21:46
nálam 3K alatt szokott 0-ra kopin a ralp hátsó keréken, kb 3/4-ed szilárd burkolaton
elsön a nic ugíanennyi után még kb új
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. május 23. - 20:37
Alattam 1500-4000 túrázgatva, versenyezve, általában. Rocket Ront már rongyoltam le egy bringás-bulis hétvégén gyakorlatilag 10-20%-ra a Budai hegységben tempós farolgatással. Nem volt olcsó ellenben piszkosul élveztem hogy minden kanyart a megindított hátsó kereket blokkolva vettem be:cool2:
Még annyit hogy a barátnõm bringáján kb 6000 km óta van a Kenda Nevegal, szerintem alattam 1 hónap után rosszabbul nézne ki.
Értem,köszönöm a válaszokat.Egyáltalán mikor számít kopottnak egy gumi?Gondolom megérzi az ember a viselkedésén.Egyébként én az 1600 km-et futott WTB Weirwolf hátsómat látom kopottnak,igaz tapasztalni nem tapasztaltam különösebb romlást a viselkedésében.
Írta 2013. május 23. - 19:54
Alattam 1500-4000 túrázgatva, versenyezve, általában. Rocket Ront már rongyoltam le egy bringás-bulis hétvégén gyakorlatilag 10-20%-ra a Budai hegységben tempós farolgatással. Nem volt olcsó ellenben piszkosul élveztem hogy minden kanyart a megindított hátsó kereket blokkolva vettem be:cool2:A kérdés tárgya az elõzményekbõl kiderül:Racing Ralph hátul.Alattad,CC versenyen a Bükkben.
Még annyit hogy a barátnõm bringáján kb 6000 km óta van a Kenda Nevegal, szerintem alattam 1 hónap után rosszabbul nézne ki.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. május 23. - 19:23
Alattad vagy alattam aszfalton vagy murván netalán sziklán, síkon vagy a Nagykevélyen fõl vagy le, elsõ vagy hátsó keréken?
Apuval túrázgatva vagy CC versenyen, Furius Fred vagy Nobby Nic.
Van még kérdés?
Írta 2013. május 23. - 19:08
Tudom nem lehet pontosan megmondani,de kb. hány kilométert bír egy evo?
Alattad vagy alattam aszfalton vagy murván netalán sziklán, síkon vagy a Nagykevélyen fõl vagy le, elsõ vagy hátsó keréken?
Apuval túrázgatva vagy CC versenyen, Furius Fred vagy Nobby Nic.
Van még kérdés?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. május 23. - 18:58
Írta 2013. május 23. - 18:18
Semmire se jó a Performance, pontosan fele ennyi km-t megy, mint az EVO, de nem felébe kerül. Itthon ráadásul ugyannannyiba fáj, mint egy EVO kint... Ellenben rosszabbul tapad.