Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15884 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

hat gondolom mivel elore mesz nem hatra, igy matematikailag a hatso kereknek fele akkora eselye van belemenni valamibe mint az elsonek

aztan majd mindjart jon egy matematikahoz valamelyest jobban erto szaktars es kijelenti hogy ez hulyeseg, de az en fejemben logikusnak tunik :D

igen, ez valóban logikusan hangzik :)

mondjuk valahol meg arról olvastam, hogy hátul azért kap több defektet a gumi, mert az elsõ kerék felfordítja, a hátsó meg pont jó szögben találja meg, mondjuk az tüskére vonatkozott, üvegre lehet nem érvényes

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat gondolom mivel elore mesz nem hatra, igy matematikailag a hatso kereknek fele akkora eselye van belemenni valamibe mint az elsonek

aztan majd mindjart jon egy matematikahoz valamelyest jobban erto szaktars es kijelenti hogy ez hulyeseg, de az en fejemben logikusnak tunik :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
szerintetek az miért van, hogy nálam az elsõ gumi teljesen össze van szabdalva, rendszeresen szedek ki belõle mélyen beágyazódott üvegszilánkokat, a hátsó futófelület meg szinte sértetlen?

csak mint érdekesség érdekel :)

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
köszi, akkor rámegyek, csak féltem hogy ennyiért lehet h kamu gumi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
van ott 2,25-ös evo is. ami ok hogy oem,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ezek ciklokrossz meretuek, ugye vagod? 700C x 33. Amugy tipikusan OEM kiszereles, valami bringagyarbol kerulhettek ki ahol nem hasznaltak el oket. Szerintem eredetiek (kell lennie belul egy feher cimkenek ami alapjan beazonosithato)

ket uj Enduro gumi a Schwalbe-tol

http://www.pinkbike....m-Schwalbe.html
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
szerintetek ezek eredeti racing ralph gumik? Vadiúj Racing Ralph EVO MTB 26x2.25 és Cyclocross : 33x622 gumik nagyon baráti áron!! « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
ismeri valaki ezt az eladót?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts
nincs már forgalamoban itthon b-s conti, max ami fexik valahol 1 ideje.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,692 posts
Az árából lehet leginkább tudni, hogy B-s, hacsak nem olyan köcsögök, hogy új árában adják. Szerintem nem nagyon éri meg, nekem eddig majdnem minden B-s Conti-val volt valami gond. Elvileg bele kellene hogy legyen ütve az oldalába egy B betû, hallottam már, hogy másnak pont ott repedt ki.
Marci

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

29er-emen jelenleg 2.2-es "b" kategóriás hajtogatós conti x-king gumik vannak (ami a valóságban 1.95-ös inkább,mint 2.2).

Milyen gumit tudnátok ajánlani melóba járáshoz? Érdemes lecserélni valamilyen véknyabb utcai gumira? Túl keskeny gumit nem szeretnék,mert azért a padkákról szeretek fel-le ugrálni.
Elõre is köszi a tippet.

Szia!
Hol vetted ezt a gumit és mibõl állapítod meg hogy b kategóriás? Egyáltalán fel van ez valahol tüntetve? Én is viszonylag jó áron jutottam egy ilyen gumihoz, de nem birt ki 200km et és a Szilváson megadta magát egy 2cm-es szakadással az oldalán, viszont a gumi profilja, tulajdonságai tetszettek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg ha varosban akarod hasznalni akkor a Land Cruiser szerintem foloslegesen tul butykos. En valami aszfaltosabb gumit vennek, ez az uj Big Ben pl szimpi, lehet kapni 50-622 meretben.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

42 vagy 47-es land cruiser. kis mintája van, ellenben kb mindent ki fog bírni.

nekem van, de nem szeretem, aszfalton darál kanyarban, bizonytalan, nem is igazán kényelmes, hiába 1,75-ös és még szálszakadásos is lett elég hamar

mondjuk van akinek meg bejön

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

29er-emen jelenleg 2.2-es "b" kategóriás hajtogatós conti x-king gumik vannak (ami a valóságban 1.95-ös inkább,mint 2.2).

Milyen gumit tudnátok ajánlani melóba járáshoz? Érdemes lecserélni valamilyen véknyabb utcai gumira? Túl keskeny gumit nem szeretnék,mert azért a padkákról szeretek fel-le ugrálni.
Elõre is köszi a tippet.

42 vagy 47-es land cruiser. kis mintája van, ellenben kb mindent ki fog bírni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi. Vmi konkrét típust tudsz javasolni?

conti contact
conti sport contact
schwalbe marathon plus
schwalbe big aple performance
schwalbe kojak

ezek szerintem mind nagyon jók városi használatra, a súly alapján pedig nagyjából látszik is, hogy a sebesség vagy a tartósság, defektállóság kapott-e nagyobb hangsúlyt

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi. Vmi konkrét típust tudsz javasolni?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Elõre is köszi a tippet.

olyat vegyél ami defektvédelmes és slic vagy majdnem slic, 1,6 alá nem érdemes menni

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Elõre is köszi a tippet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
csak szolnek hogy stp kulso szelessegrol beszel ti meg belsorol.

de szerintem amikor felni szelessegrol beszelunk azt a belso szelessegre szoktak erteni, szoval jo lesz ra a nagy gumi.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

De például a schwalbe honlapján azt mondják hogy simán lehet ilyen széles gumit használni a 19-es felnihez.:confused:
Tire Dimensions | Schwalbe North America

a mavic szerint is

ETRTO compatible size: 622 x 19
Recommended tyre widths: 28 to 47 mm

bankutam

bankutam

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
De például a schwalbe honlapján azt mondják hogy simán lehet ilyen széles gumit használni a 19-es felnihez.:confused:
http://www.schwalbet..._dimensions#rim