Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15889 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Olvasom miket írtok. Szerintem túlbonyolizáljátok. "Leért a pedál" - mi a gond azzal ha néha leér? Terepen nekem még a hajtókar is leér, a vége tele van ütésnyommal. "Ráz" - a terep nem ráz? :) Az outira miért jó a hurka vékony gumi és ide miért nem? 50-60 EUR enyhén szólva irreális, ennyiért az autómra kapok minõségi 195/65/R15-ös gumit (közel sem a legolcsóbb méret).

Magyarán azt mondod, hogy azért kéne valakinek szopatnia magát egy nem oda való gumival aszfalton, mert te rázatod magad terepen, meg leér a hajtókarod, meg az amúgy totál vékonyka, nagykerekû országuti is keskeny gumival van szerelve, és amúgy is a kocsidra 60 euróért van jó gumi, bár a kocsid nem kerékpár és nem is 60 eurós gumikról beszélünk?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Melyiket kombinációt ajánlanátok inkább? 120-as fully, erdõ-mezõ (80%), aszfalt (20%), túrázgatósra?

1. Elöl RocketRon - Hátul Racing Ralph
2. Elöl NobbyNic - Hátul Racing Ralph
3. Más?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Olvasom miket írtok. Szerintem túlbonyolizáljátok. "Leért a pedál" - mi a gond azzal ha néha leér? Terepen nekem még a hajtókar is leér, a vége tele van ütésnyommal. "Ráz" - a terep nem ráz? :) Az outira miért jó a hurka vékony gumi és ide miért nem? 50-60 EUR enyhén szólva irreális, ennyiért az autómra kapok minõségi 195/65/R15-ös gumit (közel sem a legolcsóbb méret).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

A Big Apple állítólag veszett kényelmes és meglepõen jól gördül. Mondjuk nekem az már nem kéne. :)

pedig a mintája nagyon jó és 2.0 méretben elég jól használhatónak tûnik kár hogy nincsen hajtogatós kivitele, de a súlya így is rendben van

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
A Big Apple állítólag veszett kényelmes és meglepõen jól gördül. Mondjuk nekem az már nem kéne. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

1,75-ös Racer még volt 2013-ban, de már sajnos nincs, csak Performance verzió, a Supreme 2,0 Evo súlyában (bike-discount.de-n is már csak 1,5-ös Racer Evo kapható).

Német tesztek szerint nagyon alacsony s gordulesi ellenállása és nagyon jó a defektvedelme

Ugyanezt olvastam én is, kb mindenhol. Kár, hogy Supreme-bõl 1,6 után 2,0-ás jön. Talán a kis súlyom miatt nem lenne olyan gáz az 1,6-os, mint egy 80-90 kilós ember esetén (az a +250g igen sok a 2,0-ért). Szerk: brutálisan jól tapad, szokták még kiemelgetni (kanyarban és esõben is).

Ezzel a Supreme 2,0-val 16000 km-t mentek. YouTube

én nem félnék a 2.0-tõl sem, én most 2.1-es contit használok és az nehezebb, mint a supreme, de nincs vele para, amit vesztek a súlyon, az visszajön ott, hogy kevésbéfáradok rajta, és nem kell lassítani szar úton sem

én 14 ezret mentem egy 1.5-ös contival, de soha többet, a szart is kirázta belõlem, leért a pedál, stb, 1.6-ossal mentem egy hetet, az már nem vészes, de nem is gyorsabb az 1.75-nél, 1.75-bõl elhasználtam 2 szett contit, meg a téli gumim is ilyen méret, az egy jó optimum, illetve van most egy 2.1-es contim, amit én szintén szeretek, de legközelebb 1.9 vagy 2.0 gumit fogok venni, szerintem vagy a top contactot, vagy a supremet, esetleg big aple-t

és mindezek természetesen 26-os kerékre vonatkoztatva

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Aszfalton ugyanúgy szamit a minõségi gumi. 1.6 hatareset, 1.5 az nagyon gáz, 1.75 szerintem egy optimális méret. Supremet én is nézegettem következõ guminak 2.0 ban. Német tesztek szerint nagyon alacsony s gordulesi ellenállása és nagyon jó a defektvedelme. Ha évi 5000 km-t mész, akkor csak minõségi, tartós gumit vegyél, végül olcsóbb lesz, mint olcsojanoskodni. Legalábbis én elvárom, hogy egy aszfalt gumi min. 10.000 km-t elmenjen, vagy többet, lehetõleg defekt nélkül, vagy kevés defekttel.

1,75-ös Racer még volt 2013-ban, de már sajnos nincs, csak Performance verzió, a Supreme 2,0 Evo súlyában (bike-discount.de-n is már csak 1,5-ös Racer Evo kapható).

Német tesztek szerint nagyon alacsony s gordulesi ellenállása és nagyon jó a defektvedelme

Ugyanezt olvastam én is, kb mindenhol. Kár, hogy Supreme-bõl 1,6 után 2,0-ás jön. Talán a kis súlyom miatt nem lenne olyan gáz az 1,6-os, mint egy 80-90 kilós ember esetén (az a +250g igen sok a 2,0-ért). Szerk: brutálisan jól tapad, szokták még kiemelgetni (kanyarban és esõben is).

Ezzel a Supreme 2,0-val 16000 km-t mentek. YouTube

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Aszfalton ugyanúgy szamit a minõségi gumi. 1.6 hatareset, 1.5 az nagyon gáz, 1.75 szerintem egy optimális méret. Supremet én is nézegettem következõ guminak 2.0 ban. Német tesztek szerint nagyon alacsony s gordulesi ellenállása és nagyon jó a defektvedelme. Ha évi 5000 km-t mész, akkor csak minõségi, tartós gumit vegyél, végül olcsóbb lesz, mint olcsojanoskodni. Legalábbis én elvárom, hogy egy aszfalt gumi min. 10.000 km-t elmenjen, vagy többet, lehetõleg defekt nélkül, vagy kevés defekttel.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Nekem 1.6-os Supreme van. Iszonyatosan jó gumik, könnyû, tapad, kényelmes, nagyon jó a defekt állósága. Elõtte volt 1.35-ös Kojak. Nagyon jó volt az is tükör aszfalton, egyébként minden más tekintetben kínszenvedés. Szerintem ez a minimum szélesség egy 26-os keréken. Azt sajnálom, hogy nincsen 1.75-ös méretben. A Kojak 300 gramm volt ez most 440. A különbség érzékelhetetlen számomra. Ekkora különbségek profiknál számítanak. Egyébként a bikecomponents.de-n 25 Euro/db ami nagyon baráti.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Baromságokat mindenhol írnak. Nekem személyesen is ajánlották és be is vált. Ebbõl van hajtogatható is. Lehet, hogy nem jön le könnyen, de én nem is szoktam leszedni, külön keréken van. Szerintem annyira nem jó a guminak az állandó leszedés, felrakás.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Régen egyértelmûen Racer-t akartam (1,5 vagy 1,75 - utóbbi 2014re megszûnt), de ma kicsit belemélyültem és egyöntetûen a Supreme (1,6) fele kezdtem húzni. Ezek úgy elég meggyõztek:

World first: Marathon Supreme review
Bikeradar Supreme review
Schwalbe Marathon Supreme Touring Tyre Review
Wiggle.co.uk (customer reviews)

Testbikeon jó nagy ökörségeket lehet olvasni. Lehet én is írok azt, de az csak egy post, nem egy "teszt". Mondhatjuk úgy is, hogy a testbike fele baromság, a másik felének az ötöde pedig szokott lenni a hasznos infó. Nem ritka, amik a slick gumiról azt írja a gyerek, hogy mindenre, kivéve DH-ra és odabök egy ikszdé-t a végére. Majd ránézek az általatok javasolt külsõkre is, de ezt már csak holnap. Ahogy olvasok, egyre több dolog szempont. Például a Supreme-t szerszám nélkül le lehet venni. Ez az elõny feltételezem a kis súllyal jön. Ez is fontos lenne nekem, mert viszonylag gyakran cserélgetnék (Smart Sam Evo is elég könnyen lejön).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nem ragaszkodom az 1,5-höz. Inkább 1,5 - 1,75 között keresek csak aszfaltra. Felveszem õt is az olcsó aszfalt gumik listájára (persze ez sincs a bikedisc-on).

Felesleges többet költeni gumira. Persze drágábban lehet venni sokkal rosszabbakat is. Aszfaltra jó ez a szélesség. Olvasd el a felhasználói értékeléseket (testbike.hu, stb).

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

don't know. elnézést. :o

Áh, szóval chainreactioncycles. Szoktam lapozgatni... Megfejtek végül mindent. :cool2:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Dunno?

don't know. elnézést. :o

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Ha 26" 1.5 aszfaltra való kell, akkor még Maxxis Xenith. Nekem ilyen van, bevált.

Nem ragaszkodom az 1,5-höz. Inkább 1,5 - 1,75 között keresek csak aszfaltra. Felveszem õt is az olcsó aszfalt gumik listájára (persze ez sincs a bikedisc-on).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ha 26" 1.5 aszfaltra való kell, akkor még Maxxis Xenith. Nekem ilyen van, bevált.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

dunno. crc-n kaptam rá találatot, de csak undormány oldalfallal.

nekem 2008-ban volt ilyenem, azóta ajánlgatom. akkor 3000Ft/darab volt, esetleg kérdezz rá pár bringaboltban, hátha van elfekvõ készlet. az biztos, hogy 65 euró egy gyakorlatilag slick gumiért ilyen felhasználásra szerintem baromira sok és felesleges.

"Csak" 50 (100 helyett). :) A Supreme-el 15000 km-eket mennek külföldön. Ezt én úgy 3 év alatt használnám el. Azért majd körbekérdezek még. Holnap amúgy is megyek vissza a bringámért (villa tisztítás).

Dunno?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
dunno. crc-n kaptam rá találatot, de csak undormány oldalfallal.

nekem 2008-ban volt ilyenem, azóta ajánlgatom. akkor 3000Ft/darab volt, esetleg kérdezz rá pár bringaboltban, hátha van elfekvõ készlet. az biztos, hogy 65 euró egy gyakorlatilag slick gumiért ilyen felhasználásra szerintem baromira sok és felesleges.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Szerintem vedd a racert,pont neked találták ki...
Épits outit a montiból,majd vegyél egy outit és épitsd át montivá:)
Nooooormális?!

Történet a következõ: a gyári Bontranger gumikat kukáztam 1500 km után. Nem volt pénz dupla garnitúrára, de jó gumit akartam venni. Aszfaltra és erdõbe kellett egyaránt, ami nem kopik annyira az aszfalton, de ott is menjen jól, már amennyire lehet. Így lett az öszvér Smart Sam. Szeretem is õket. Ambiciózusabb lettem, kezdett izgalmas lenni az átlagsebesség hajszolása. Olykor szoktam menni outissal is. Utóbbi idõben a nyomással játszok attól függõen, hogy merre megyek, vagy mit csinálok. Szóval aszfalt orientált gumit keresek. Amikor pedig elkopott a Smart Sam, akkor lesz helyette Nobby Nic / Racing Ralph vagy Rocket Ron / Racing Ralph vagy Rocket Ron / Rocket Ron vagy Rocket Ron / Thunder Burt. Majd addigra kialakul. Lényeg, hogy lesz road és offroad gumi. Két szett ráadásul késõbb is kopik és mindenre olyat használok, amire való. Két bringát nem fogok tartani. Nem is hinném, hogy szükség lenne rá. Nem hinném, hogy jó érzés és olcsó mutatvány lenne Rocket Ron-al tekerni egy 100-ast aszfalton (jövõ héten vehetnék másikat). Ráadásul nem látom, hogy miért kellene aszfaltra is 2,1-es méretû gumit vennem. Nem gondolom, hogy majd tekerni sem kell, de szerintem a célom elérem vele: jobban, könnyebben haladok vele aszfalton. A Mavic Crossride kerékre rá lehet tenni 1,5-ös gumit. Ha pedig rá lehet tenni, gondolom nem baromság. Nem az erdõt tervezem vele járni.

stp1: ez megszûnt modell? Nem látom a svábli honlapján és a bikediscount.de-n sem. Mivel lesz egy rendelésem és ott olyan olcsón ki lehet fogni dolgokat, szeretném onnan venni ezt is. A Kojak jut még eszembe. Na azt azonnal elvetettem. A többi Marathon meg egyre nehezebb (akár 2x ilyen nehéz), ráadásul azok már nem csak aszfaltra valók. Defektállóság sem egy hátrány. Ezért is néztem ezt a két evo-t (supreme / racer).

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
schwalbe city jet fasza, és nem is költöd rá a gyatyádat. 570g, 1,5"

tömeget annyira nem gondolnám fontosnak, aszfalton nem folyamatos gyorsítás-lassítás típusú a bringázás, ahol számítana is...