Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Minden gumin rajta van a minimális-maximális  nyomás amin biztonságosan lehet használni.

A gyári ajánlást ismerem a gumimhoz. 2.0 bar a minimum, de 75 kg súlyhoz. Minden további kg-hoz +1%-os nyomás javasolt. Ha ezt leosztom az 55 kilómra, akkor az 1.6 bar alatt van. Egyébként ma így mentem. Elől 1.6, hátul 1.8. Erdőbe istenkirály, aszfalton ultraszar. Eddig érzésre fújkáltam, csak most lett egy kis svábli nyomásmérő és most játszogatok vele.

Felmegyek akkor 1.8 / 2.0-re (erdő), aztán meglátom.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 22. - 15:06

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás
Kevés, ahogy Z írja, már csak amiatt is, mert a gumi keskeny lehet, könnyen fel is fogod ütni. Én 1.8-2.0 bar-on használom elöl a 2.25-2.4-es gumikat, ennél alacsonyabb nyomásnál már bizonytalan lesz és erős fékezéssel el is lehet mozdítani a felnin. 75 kiló és merev villa az 1.8 bar-hoz, viszont nem vagyok az a kormányt rángató típus.

Kisherceg módosította - 2014. március 22. - 12:34

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Minden gumin rajta van a minimális-maximális  nyomás amin biztonságosan lehet használni. Abból kiindulva hogy a snake skin 2.35 schwalbén van 1.6 bar.

KEVÉS.

Mivel belsővel használod annak nem csak az a szerepe hogy kényelmesen tudj kerékpározni hanem az is hogy a felnire szorítsa a külsődet.

Kisebb nyomásnál egy jól tapadó (pl aszfalton) talajon egy gyors irány váltásnál vagy sziklás talajon szintén gyors irány váltásnál lefordulhat a külsőd. Akkor feszegesd csak a határokat ha már tudod hol is vannak azok. Addig azonban mindenhol tartsd be a használati utasításokat és ajánlásokat.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

<60 kilóra para elől 1.60, hátul 1.80 bar (erdőbe)? 2.1-es sámli evo smart sam, belső 14a.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 22. - 00:39

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

energy igazán levonszolhatná végre a s*ggét a pincébe és megnézhetné azt a gumit, hátha akkor látná, hogy mi is a helyzet vele.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

na most, ha 2 év alatt eresztettek le, az amúgy normális.

Visszaolvasva én úgy értettem, hogy defektet kapott elöl-hátul, és úgy tárolta 2 évig. Ha ez az igazsgág, nem biztos, hogy kéne szekálni azokat a belsőket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ja, úgy jöttem haza vele (2 éve) hogy észre sem vettem semmi problémát. Majd megnézem jobban.

na most, ha 2 év alatt eresztettek le, az amúgy normális.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Ha tényleg olyan lassan eresztettek le a kerekek, akkor nem sérültek a külsők. A két belsőn lesznek csak kisebb lyukak.

Ja, úgy jöttem haza vele (2 éve) hogy észre sem vettem semmi problémát. Majd megnézem jobban.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Ha tényleg olyan lassan eresztettek le a kerekek, akkor nem sérültek a külsők. A két belsőn lesznek csak kisebb lyukak.

Marci

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Majd valamikor lemegyek a pincébe, leszedem a kerekeket és jobban megnézem a sérülést.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Ha a külső szövetét is sikerült megsérteni, akkor cseréld őket. De ne kapkodd el! :D

...és figyelj oda a megfelelő nyomásra, sok múlik rajta.

Tegnap megnéztem a pincében, nem hegyeztem ki szövetvizsgálatra, de a külső gumin nem láttam sérülést. Nézzem meg jobban?

Nagyon picit nyilván megsérült, hiszen mindkét kerék lassan (min. több óra) leeresztett.

És mit cseréljek? A külsőt, vagy külsőt+belsőt, vagy elég a ragasztás?

Szerintem nem fogom elkapkodni.   :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás
Ha a külső szövetét is sikerült megsérteni, akkor cseréld őket. De ne kapkodd el! :D

...és figyelj oda a megfelelő nyomásra, sok múlik rajta.

energy

energy

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni.

Montim van és éles köveken mentem a már eléggé kopott szerintem városi gumijaimmal.

Mindkét kerekem defektes lett - már 2 éve így áll a pincében.

Mit ajánlanátok?  Ragasszam meg, vagy cseréljem ki a belsőket, vagy cseréljem a belsőket+külsőket?

Nem szeretnék túl sokat kiadni rá, csak amennyit érdemes.

A külsők elég kopottak már, de ha nem muszáj, még egyelőre nem cserélném, legközelebb megpróbálom elkerülni az éles köveket.

A külső gumin ezeket találtam:

CST Heng Shin Tire

51-559 (26*1.90)

Inflate to 40-65 PSI. (280-450 kPa)

Nylon

A felnin ezeket:

MATCH1

Etrto 559*19c

Alloy 6060T6

A belső autó szelepes.

Köszönöm előre is.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

illetve kihajtogattam a külsőt dobozból már jóval korábban.

Lélegeztetni kell mint egy jó bort :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.026 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Mai tapasztalat:

XM 819 discre simán felmegy a 2014-es ust-s Nic. Mindenféle szappanosvizes/ feszengetős bűvészkedés nélkül. Kompresszorral a helyére pattant, kicsit sziszegett, raktunk bele löttyöt (amúgy is akartam): elhallgatott, tartja a nyomást.

Annyit tettem az ügy érdekében, hogy szépen lemostam a felnit előtte, illetve kihajtogattam a külsőt dobozból már jóval korábban.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Ejnye, a festékkopás csak korlátozottan használja a montis társadalom épülését! 

Rendeltem egyet, ha megjön, reszkethetnek a lekopott ust külsők a pincében. :D

Igen, egy pár verseny után az izzadságtól lekopik a matrica a dobozról, egyébkent nem mert még nem volt defektem UST-vel :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nem néz ki rosszul. Van vele tapasztalatod?

Igen, egy pár verseny után az izzadságtól lekopik a matrica a dobozról, egyébkent nem mert még nem volt defektem UST-vel :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tudod, ismerős gumisnál egy üveg sörért évekre elegendőt adnak, tapasztalat, bár esetemben kóla játszott! :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

kb ugyanaz lehet mint amit a gumisok használnak, autógumihoz, csak "kicsiben"

-mavic felnikre a svábli ust gumik nekem tök könnyen felmentek, ellenben ugyane felnin, a belsős mislennel szenvedtem mint a 7es kutya.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás