Meg sem fordult a fejemben, hogy aszfalton ez a gumi működhet. Már amíg (esetenként sokáig), el nem érem a neki szánt talajt. Mennyire kopik elől ilyen esetben? Van ilyesmi tapasztalatod vele?
Mint mondtam, egyhuzamban többek között 180 km-es túra aszfalton, talán 700 km versenyen, 3000 km edzéseken (vegyes aszfalt/erdő/köves). Lassan kopik, még mindig van bőven profil: nem valami tudományosan mérve 1 mm-t kopott az újhoz hasonlítva (3 mm van még az eredeti 4-ből, középen). A futófelületi guminégyzeteken lévő keresztbarázdák is még jól definiáltak, a belső négyzet sorokon nem találtam szakadást, a külsőn van egy pár de nem sok és semelyik se vészes (mindegyik az aljánál a belső oldalon, gondolom keményebb kanyarok miatt). Oldalfal meg a gumifelület a négyzetek között teljesen újszerű. Egyértelmű hogy azért fogom lecserélni mert elkezd leszakadni az oldalprofil, nem azért mert aszfalton/egyenes gurulás miatt kopik. De mondtam ez UST, ami alapjában véve vastagabb mint a TLR. Persze elvileg a profil maga ugyanaz, csak elképzelhető hogy a vastagabb alap több energiát elnyel és ez kíméli a profilt vagy ilyesmi. Viszont te még jóval könnyebb is vagy nálam.
Idén még ugyanazzal megyek, a hátsó Ralph-ot biztos elöbb kell cserélnem, bár azon is még elég mély a profil már kezdenek jelentkezni az oldalsorokon a kissebb szakadások. Ha idén nem ütközik mással akkor a Szentendrei CityCross lesz a vízválasztó, már hónapok óta megvannak a tartalékok de eddig nem kellettek.
Freddykének szerintem azért nem tetszik a NN mert ő hozzánk képest hogy is mondjam, túlsúlyos 
Jelentősen komfortosabb a 2.25-ös? Állítólag gyorsabban gurul, amit józan paraszti ésszel épp fordítva gondoltam volna.
Javarészt a nyomás határozza meg hogy milyen komfortos a gumi, és szélesebb/ballonosabb gumi alacsonyabb nyomást tesz lehetővé. Terepen alacsonyabb nyomásnál gurul gyorsabban, mert jobban körülöleli a talajt mint egy keményebb gumi, ami kikerüli azzal hogy fel/alá mozog, ezzel hosszabb utat tesz meg és több energiát alakít át hővé súrlódás miatt. Aszfalton ez fordítva van, mivel elvileg nincs akadály amit ki kell mozogni a puhább gumi (feleslegesen) többet nyomódik be és ezzel több energia vész el.