sőt még a hc 29-er menők is sokáig 26-os latexet használtak.
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2014. április 14. - 14:53

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2014. április 14. - 14:05

Írta 2014. április 14. - 13:46

A Michelin-nek van egy C4 tipusu latex belso gumija, 1.75-2.10 ajanlassal. Vajon egy 2.25-os Nobby Nic ala ezt be lehet tenni? Azert kerdezem, mert Svabli gumik vekonyabbak a gyakorlatban, mint papiron. Bar nem mind azonos mertekben.
Persze! Nekem 2,3-ba volt 2 évig elöl, defektmentesen
Írta 2014. április 14. - 13:19

Írta 2014. április 11. - 22:18

Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Van egy versenybicajom, 1-2000 km- t megyek vele évente. Gumit kell vennem rá. 120 kiló vagyok.
A Conti Super Sport tetszene (defekt- és futásteljesítmény). Drága. GLR 25 mm széles olcsó gumit próbált valaki?
Vagy ne kísérletezzek. és vegyek egy mély levegőt?
Esetleg más tipp?
Köszönöm
Írta 2014. április 11. - 03:22

Írta 2014. április 10. - 17:11

Írta 2014. április 10. - 14:38

@IAmSpecialized: önmagában nem az aszfalton való bringázás nullázza le az első gumit, hanem az aszfalton való erős "elsőfékes" fékezések. a kemény, superbike-os féktávok gyorsan eszik a bütykök fékező élét.
a latex egyébként nagyon jó (szerintem), tényleg sokkal jobban ellenáll a szúrásoknak. gördülni is jobb (persze simán lehet placebo). naponta kell pumpálni, de nem cserélném vissza a hagyományos belsőkre.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2014. április 10. - 14:10

Milyen területen? Ha ennek a fele aszfalt, akkor is?
Láttam Nobby Nic / Smart Sam setupokat is. Igaz ritka.
sajna több benne az aszfalt
Írta 2014. április 10. - 13:01

elől 8000-et biztos bír de 10 sem kizárt.
Milyen területen? Ha ennek a fele aszfalt, akkor is?
Láttam Nobby Nic / Smart Sam setupokat is. Igaz ritka.
Írta 2014. április 09. - 23:07

Csak esztétikai alapon gondoltam. Meg sem fordult a fejemben, hogy aszfalton ez a gumi működhet. Már amíg (esetenként sokáig), el nem érem a neki szánt talajt. Mennyire kopik elől ilyen esetben? Van ilyesmi tapasztalatod vele?
Gondolkozom, hogy egy következő rendelés erején belsőt váltok, ha már elfogytak a Schwalbe 14A tartalék belsőim (95g, de papíron több szokott lenni). Már csak az elsőn nincs folt. A Michelin Aircomp Latex C4 AV-n gondolkozom (132g). Tudomásom szerint a latex-et többet kell fújni, mert engedi a levegőt, de ez nem érdekel, mert indulás előtt mindig az útviszonyoknak megfelelő nyomást használom. Más érzékelhető konkrétumokat nem tudok. Elvileg jobban viselik a defeketet, de ez lehet urban legend is. Illetve jobb a gördülési ellenállása. Valószínűleg zero gyakorlati tapasztalattal rendelkező, ezt nem érezném meg. Aztán ki tudja, nem tudom a mértékét.
elől 8000-et biztos bír de 10 sem kizárt.
latex igen porózus, gyakrabban kell fújni, tüskére felütésre sem annyira érzékeny.
Írta 2014. április 09. - 18:54

Esztétikailag vagy kipróbáltad? Szerintem a Nobby Nic-kel semmi baj aszfalton (vagyis ott is jól gurul), voltam vele 180 km-es gyakorlatilag csak aszfaltos túrán (Buda, Szentendre, Duna mentén Esztergomig, Szlovák kiskör, Ipoly/Duna mentén Szob/Vácon keresztül vissza Pestig). Hozzá kell tennem hogy tubeless, annak valamivel kissebb a gurulási ellenállása mint belsővel. 2,25" Evo, nyomásra nem emlékszem, az ilyen használatra 1.8-2.0 bar között szokott lenni.
Csak esztétikai alapon gondoltam. Meg sem fordult a fejemben, hogy aszfalton ez a gumi működhet. Már amíg (esetenként sokáig), el nem érem a neki szánt talajt. Mennyire kopik elől ilyen esetben? Van ilyesmi tapasztalatod vele?
Gondolkozom, hogy egy következő rendelés erején belsőt váltok, ha már elfogytak a Schwalbe 14A tartalék belsőim (95g, de papíron több szokott lenni). Már csak az elsőn nincs folt. A Michelin Aircomp Latex C4 AV-n gondolkozom (132g). Tudomásom szerint a latex-et többet kell fújni, mert engedi a levegőt, de ez nem érdekel, mert indulás előtt mindig az útviszonyoknak megfelelő nyomást használom. Más érzékelhető konkrétumokat nem tudok. Elvileg jobban viselik a defeketet, de ez lehet urban legend is. Illetve jobb a gördülési ellenállása. Valószínűleg zero gyakorlati tapasztalattal rendelkező, ezt nem érezném meg. Aztán ki tudja, nem tudom a mértékét.
Írta 2014. április 09. - 09:05

Köszönöm az infót. Első körben összerakom sima löttyel, aztán meglátjuk mi lesz.
Írta 2014. április 09. - 07:15

Ájj, ez nem jó hír. Érdemes lehet megpróbálni löttyel, vagy esélytelen?
Esetleg először fújsz bele egy ilyet: http://bolthely.hu/g...to_spray_300ml_
Írta 2014. április 09. - 07:08

Írta 2014. április 09. - 02:56

Nocsak, lovagolsz szavakon, mikor meg más teszi...
Azért írtam hogy "ha tévedek akkor bocs". Képzeld el, tisztába vagyok vele hogy nem vagyok tökéletes
Akkor az UST "felütést" hogy neveznéd?
Hm, felnicsere?
NN és Mountain King túl traktor
Esztétikailag vagy kipróbáltad? Szerintem a Nobby Nic-kel semmi baj aszfalton (vagyis ott is jól gurul), voltam vele 180 km-es gyakorlatilag csak aszfaltos túrán (Buda, Szentendre, Duna mentén Esztergomig, Szlovák kiskör, Ipoly/Duna mentén Szob/Vácon keresztül vissza Pestig). Hozzá kell tennem hogy tubeless, annak valamivel kissebb a gurulási ellenállása mint belsővel. 2,25" Evo, nyomásra nem emlékszem, az ilyen használatra 1.8-2.0 bar között szokott lenni.
A NN persze főleg arra van hogy nagyon fogja elől a kanyart.
Haver sima Performance-es Schwlbe gumit használ TL-ként és tökéletes.
Az EVO-val lehet, hogy nem fog működni, elvileg túl vékony a fala. Mintha már más próbálta volna és átszivárgott a lötyi a falán. De próbáld ki, hátha !
Valami olyasmit hallottam hogy először kell egy másik fajta folyadék amivel eltömited, aztán mehet bele a defektmentesítő. Ha ez igaz akkor logikusnak tűnik hogy a sima tej átszivárog és nem lesz elég.
Írta 2014. április 09. - 00:03

Haver sima Performance-es Schwlbe gumit használ TL-ként és tökéletes.
Az EVO-val lehet, hogy nem fog működni, elvileg túl vékony a fala. Mintha már más próbálta volna és átszivárgott a lötyi a falán. De próbáld ki, hátha !
marton módosította - 2014. április 09. - 00:04
Írta 2014. április 08. - 11:05

Ájj, ez nem jó hír. Érdemes lehet megpróbálni löttyel, vagy esélytelen?
Írta 2014. április 08. - 10:38

Schwalbééknál minden EVO gumi TLR, vagy csak az, amire külön rá van írva? Konkrétan van két Nic-em, amiken csak annyi van, hogy Evo, és van két Ron-om, amiken külön fel van tűntetve, hogy TLR. Mondjuk a honlapjukat böngészve nem találtam olyan Evo-t, amire ne írta volna, hogy TLR.
nem mindegyik az csak amre írva vagyon
Írta 2014. április 08. - 09:16

Schwalbééknál minden EVO gumi TLR, vagy csak az, amire külön rá van írva? Konkrétan van két Nic-em, amiken csak annyi van, hogy Evo, és van két Ron-om, amiken külön fel van tűntetve, hogy TLR. Mondjuk a honlapjukat böngészve nem találtam olyan Evo-t, amire ne írta volna, hogy TLR.