ráköpsz, pulcsiddal megtörölgeted, és amelyik szebben csillog az a titán
avagy ezt passzolom...
(hogy különbözteted meg az Alu-t a CroMo-tól?)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2005. január 09. - 17:37
Írta 2005. január 09. - 17:33
és akkkor még egy kérdés zárásként.::
titánt és aluminiumot hogy különböztetem meg egymástol pl. egy kormány esetében...mezei modszerekkel?
titánt és aluminiumot hogy különböztetem meg egymástol pl. egy kormány esetében...mezei modszerekkel?
Írta 2005. január 09. - 17:20
te több vagy mint egy yobarát nekem!!!
mester!!!!!
csak tanulok és tanulok:)
köszi
mester!!!!!
csak tanulok és tanulok:)
köszi
Írta 2005. január 09. - 17:17
Corratec:
kormány: Zzyzx karbon-alu; 580mm
kormányszár: Zzyzx karbon-alu 2 csavaros
Morati:
kormány: Morati Classic MTB titán
kormányszár: Morati MTB titán 1csavaros, 100mm, 25fok
egyéb kérdés?
03' áprilisi bikmakk
kormány: Zzyzx karbon-alu; 580mm
kormányszár: Zzyzx karbon-alu 2 csavaros
Morati:
kormány: Morati Classic MTB titán
kormányszár: Morati MTB titán 1csavaros, 100mm, 25fok
egyéb kérdés?
03' áprilisi bikmakk
Írta 2005. január 09. - 17:10
hello
nem tudya véletlenül valaki hogy a Corratec és a Morati titán bicayokon a kormány is titán???
volt 1-1.5 éve etszt az uyságban de sayna nem találtam meg aztv a számot.
köszi
nem tudya véletlenül valaki hogy a Corratec és a Morati titán bicayokon a kormány is titán???
volt 1-1.5 éve etszt az uyságban de sayna nem találtam meg aztv a számot.
köszi
Írta 2004. december 29. - 15:43
Hah! tudtam én, hogy jól emlékszem
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Írta 2004. december 27. - 19:57
"Egyébként asszem emlékszem hol olvastam a karbon fogsorról. Még régebben a fõoldalon Tech-es hírek között. Állítólag valami triál bicón volt. Extrém súlycsökkentés meg ilyenek, de azóta nem hallottam róla semmit. Emlékszik még valaki rajtam kívül arra a cikkre. Próbáltam most rákeresni, de nem találtam. Tud valaki segíteni?"
Emlékszem a cuccra, triálosoknak ajánlották, akik nem váltanak,csak a versenyszabályok miatt kell fenn lennie 6 lánc(fogas?)keréknek hátul, amit meg tényleg használ, az marad acél/titán. A képen úgy látszott, sima karbon lapból lettek kivágva, még a szálak vége is látszott.
Emlékszem a cuccra, triálosoknak ajánlották, akik nem váltanak,csak a versenyszabályok miatt kell fenn lennie 6 lánc(fogas?)keréknek hátul, amit meg tényleg használ, az marad acél/titán. A képen úgy látszott, sima karbon lapból lettek kivágva, még a szálak vége is látszott.
Írta 2004. október 19. - 10:36
ja, az is én voltam, csak akkor volt egy pár problémám (magával a csõvel, meg a személlyel, aki elkészíti nekem) anyagot nem találtam a neten, ezért kéne a segíccségetek.
Írta 2004. október 19. - 10:15
Volt már egy hasonló témájú topic:
http://www.bikemag.h...y;threadid=4460
De biztos van, aki segít (én sajna nem tudok :-\).
Egyébként felraknád a képet? Csak érdekelne, hogy milyen.
http://www.bikemag.h...y;threadid=4460
De biztos van, aki segít (én sajna nem tudok :-\).
Egyébként felraknád a képet? Csak érdekelne, hogy milyen.
Írta 2004. október 19. - 09:44
Szevasztok!
Szeretnék csináltatni egy üléscsövet, már meg is rajzoltam gépen, van, aki kimarná, csak nincs hozzá anyagom. honnan lehetne mondjuk egy 10x10x10cm-es alu tömböt szerezni? mondjuk valami közepes ötvözetet.
a rajzom az X-lite üléscsöve alapján készítettem.
http://www.wallbike....sts/matrix.html
Szeretnék csináltatni egy üléscsövet, már meg is rajzoltam gépen, van, aki kimarná, csak nincs hozzá anyagom. honnan lehetne mondjuk egy 10x10x10cm-es alu tömböt szerezni? mondjuk valami közepes ötvözetet.
a rajzom az X-lite üléscsöve alapján készítettem.
http://www.wallbike....sts/matrix.html
Írta 2004. október 19. - 08:37
Akkor mi a különbség a "carbon" és a "plastic" között? Valami csak van. Nem lehet, hogy valami kemény mûanyag-féle? Mert azért egy szénszálás anyagon taposni.... Mindenesetre egy ilyen "hatalmas" kontaktfelületen nem vállalnék be egy 200-ast.
vendég_Charon_*
Írta 2004. október 18. - 17:06
Írta 2004. október 18. - 17:01
VAlami mágneses rögzítésrõl is hallottam, ami rögtön bepatentolja a lábat, nem kell keresgélni, de valszeg ezen nem ilyen van. Az is érdekes, hogy 2x37gr.-on egy emberi testsúly+ erõ, ráadásul közvetlenül alu-n és valami mûanyagfélén!
vendég_Charon_*
Írta 2004. október 18. - 15:19
Axle material: Titanium
Axle end nut: Aluminium
Pedal body: Custom composite bearing material
Cleat: Custom plastic moulding
Weight: 74grams a pair
Price: £ 200.00 a pair inc. cleats
Axle end nut: Aluminium
Pedal body: Custom composite bearing material
Cleat: Custom plastic moulding
Weight: 74grams a pair
Price: £ 200.00 a pair inc. cleats
vendég_Charon_*
Írta 2004. október 18. - 15:18
Írta 2004. október 18. - 12:04
Egész érdekes, de szvsz csak nyomni lehet vele a hajtókart lefelé, mert húzni elég bajos.
Kíváncsi vagyok vajon mibõl van a "patent" rész. Van 1-2 pedál (pl. BeePop) amelynek baromi könnyû a pedál része és brutálnehéz a stoplija.
Kíváncsi vagyok vajon mibõl van a "patent" rész. Van 1-2 pedál (pl. BeePop) amelynek baromi könnyû a pedál része és brutálnehéz a stoplija.
vendég_Charon_*
Írta 2004. október 18. - 11:56
Elõször nem igazán értettem, hogy mi az a pedálcsökevény, aztán rájöttem.
De hogy ez mûködik-e????
De hogy ez mûködik-e????
Írta 2004. október 14. - 09:26
Link: http://www.poshbikes.com/
Nézzétek meg. van rajta egy két érdekes cucc.
Pl.:
1. AGYAK PL: (Langerbein 'Superlight' Front Hub
Available in 16 – 24hole (for road bikes only)
Weight: 50grams!)
2. SOROK (aluból meg titánból...)
3. LÁNCTÁNYÉROK (itt van a karbon lánctányér)
4. KARBON DUGÓK ÉS CSAVAROK...
Egyébként asszem emlékszem hol olvastam a karbon fogsorról. Még régebben a fõoldalon Tech-es hírek között. Állítólag valami triál bicón volt. Extrém súlycsökkentés meg ilyenek, de azóta nem hallottam róla semmit. Emlékszik még valaki rajtam kívül arra a cikkre. Próbáltam most rákeresni, de nem találtam. Tud valaki segíteni?
A Dynamik-os kerón EFFETI márkájú sor van.
http://tempo-libero....86274_1017.html
http://www.bikeonlin...=ruotelib&cat=b
Írta 2004. október 13. - 08:35
Ember: Kösz a felvilágosítást. Pedig láttam már ezt a Dynamyk bicajt a neten, csak nem tûntek fel a karbon tárcsák, ki gondolna ilyenre! Úgy látom még maga a fogaskerék része is karbonból van, ha így van, tényleg nem bírhatja sokáig az elsõ tárcsák sem, max 1000km. Egyébként ez mintha valami másféle karbon lenne, mint amit én is ismerek (mûanyag keverék?) A hátsó sor 5-ös lehet, ahogy elnézem, nem egy hegyi áttétel-rendszer. Fogaskoszorún hülyeség a karbon, van titán is, ami szintán könnyû és tartósabb az acélnál is. Szerintem 3 kg alá is le fognak menni. Ennek az egésznek kutatási jelentõsége lehet, hozadéka pedig a normál bicajokon.
Írta 2004. október 13. - 08:26
2005-ben a Tune fog megjelenni karbon lánctányérokkal kereskedelmi forgalomban. Én is kíváncsi lennék mit és meddig bírja.