Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Na jó, belenyugszom. Így, ha levonom a pedált, akkor kis jóindulattal már éppen belefér az eltérés a toleranciába.
Azért ez úgy lenne tisztességes, ha minden alkalommal kiírnák, hogy a súly pedál nélkül értendõ. Én eddig úgy értettem, hogy ha pedál nélkül adják a bringát, akkor a súly nyilván pedál nélkül értendõ (az országútimat úgy vettem), ha pedállal akkor amúgy.

Tényleg nem rakták oda egy kis csillaggal, hogy "a súlyadat pedál nélkül értendõ". Más honlapokon ezt pontosabban ki szokták írni de nagyrészt automatikusan pedál nélkül kell érten.
Nem gondolom, hogy leméregetik a cégek külön minden egyes alkatrésznek, bringának a hajszál pontos súlyát. Erre nincs energiájuk, idejük, egyszerûen a gyári adatokat használják a honlapok.(ahogy én észrevettem, szinte mind pont ugyan azt írja, mint a gyári honlapon is van)
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

az ugy szerintem nem fair hogy az online bolt arait akarjuk, de a fizikai bolt kiegeszito szolgaltatasaival egyutt... :P

dehogynem. itthon mindenki ezt akarja. a termék az csak termék, a szolgáltatás meg kell a fenének. majd max. hõbörgök a fogyasztóvédelemmel, ha mégsem kapom meg. de fizetni nem fogok érte. alap.

akinek inge, természetesen magára veheti. akinek nem, az meg ne.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Na jó, belenyugszom. Így, ha levonom a pedált, akkor kis jóindulattal már éppen belefér az eltérés a toleranciába.

Azért ez úgy lenne tisztességes, ha minden alkalommal kiírnák, hogy a súly pedál nélkül értendõ. Én eddig úgy értettem, hogy ha pedál nélkül adják a bringát, akkor a súly nyilván pedál nélkül értendõ (az országútimat úgy vettem), ha pedállal akkor amúgy.

ott van a honlapon
, nekem kb 20masodpercbe telt megtalalni. Ha online veszel biciklit [feltetelezem ez tortent] akkor illik minel tobb infot osszeszedni az internetrol. Ebbe elso korben beletartozik a gyarto honlapjanak atnyalazasa. Ez teljesen alapveto.

Ha meg boltban veszed, akkor ott van elotted, ki lehet probalni, meg lehet emelni. Akkor mindegy mennyi a katalogus-adat, mert az szazszor tobbet szamit hogy milyen erzes vele menni mint fel kilo ide vagy oda.

az uj szerintem nem fair hogy az online bolt arait akarjuk, de a fizikai bolt kiegeszito szolgaltatasaival egyutt... :P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

Amelyik fel van fújva.

Méghozzá 3szorosan is, akárhogy értelmezzük a "nehezebb-et":
- Melyiknek nagyobb a tömege? - A felfújtnak, mert levegõ is van benne.
- Melyiknek nagyobb a súlya? - A felfújtnak, mert a levegõ súlya is a labda súlya.
- Melyiket nehezebb felemelni? - A felfújtat, mert a labdában több levegõ van belepréselve, mint amennyit a felfújt labda kiszorít.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Találós kérdés!

Van két tök azonos focilabda. Az egyik fel van fújva, a másik tök lapos. Melyik a nehezebb?

Amelyik fel van fújva.

A sebesség mindent megold.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
Találós kérdés!

Van két tök azonos focilabda. Az egyik fel van fújva, a másik tök lapos. Melyik a nehezebb?

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem mikor ekkora modellkinalatrol beszelunk mint a Cube, nehez elkepzelni hogy nem javareszt becsult adatokkal dolgoznak.

amikor a specifikaciok keszulnek a honlapra [meg foleg a katalogusba] akkor kesz, sorozatgyartott kerekpar nem all rendelkezesre hogy hopp itt a horgaszmerleg, lemerjuk, a kapott adatot leirjuk, es ez kerul nyomtatasra. Elorejelzett alkatresz-adatok vannak, amiket osszeadnak es kapnak egy megkozelitoleges komplett sulyt. Honapokkal azelott hogy elkezdodik a gayrtas. Aztan mire a katalogus-adatokbol legyartott bringa lesz addigra kiderul hogy a gumi meg a villa meg a kormany [helyettesitheto mas random alkatreszekkel] nem annyi amennyit a beszallito elorejelzett es hopp ott a fel kilo ami eddig nem volt.

Es attol hogy pedallal jon [asszem kotelezo azzal jonnie] meg nem jelenti azt hogy a kozolt sulyban is benne van. Plusz mint ahogy irtak a tobbiek is, altalaban a legkisebb vazmeretre vonatkozik a megadott sulyadat.

kozben rakerestem [google a baratunk ugye...] es kb pont azt mondjak mint amit en

24-08-2010 16:45
Why is my bike heavier than stated in the catalog?
Category: FAQ, Technik
It is not always possible to realize the exakt weight for each bike, size and equipment exactly on the gram. Our figures refer to the smallest frame size without pedals, always .

But even in the same frame size, the weight can be quite different. This is due to a higher incidence of frame material, longer welds, longer brake lines / shift cables / outer casings, etc...

Also attachments can be a reason for weight fluctuations. This includes, particularly the tires.

For each frame size up to 250g - 300g additional weight can add per bike. We always try to publish accurate weight data. To eliminate all variables, you can visit your local dealer and weigh your dream bike in the shop yourself, in order to decide objectively.

forras: cube.eu - FAQ
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Digitális fürdõszobaira ha ráállsz bringával meg bringa nélkül, majd végzel egy kivonást?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Hm. Szóval minden megszólaló szerint a dolog rendben van, ezen nem kell fennakadni. Nekem azért 5% eltérés / tolerancia eszeveszett soknak tûnik, nem tudom elképzelni, hogy finom (már-már precíziós) ketyerék esetén ilyen toleranciákkal dolgozzanak. Ez még egy ácskapocsnál, lapátnál, vagy egy kalapácsnál is soknak tûnne. A festésen lehet pár gramm tolerancia, de itt 660-ról van szó. Ha más oldalról közelítem, mondjuk úgy, hogy ha ezek után azt akarnám elérni, hogy mégis ~12kg legyen a bringa, akkor az legalább egy százasba kerül, akkor sem tudom ennyire könnyen venni. Amúgy van egy majdnem pontosan 12kg-os bringa a családban, és a gyerek is simán kiszúrta, hogy hát igen, ez azért egy picit nehezebb. Szerencsére így is boldog vele.

Arról meggyõztetek, hogy ebbe bele kell nyugodni, de azért a Cube szerzett nálam egy kurva nagy feketepontot, mert ezt sehogy sem tudom másként felfogni, mint tudatos megtévesztést. (Még majd hitelesítem valahogy a mérlegem, ha esetleg kiderül, hogy az csal, akkor visszajövök bocsánatot kérni. - Tényleg, hogy tudom ellenõrizni a mérlegem? (Horgászmérleg, itt kaptam rá a tippet.))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Vettem egy (2011-es) Cube LTD Team bringát. Elvben 12.0 kg kellene legyen, viszont én 12.66-nak mértem, pedig az enyém (fiamé) a legkisebb, 16-os vázméret. Jó a bringa, ezért nem küldöm vissza (Németországból rendeltem), de azért csak bosszant a dolog. - Szerintetek ekkora eltérés szokásos, vagy ez már túl van a jó illem határain?

ha festett a modell akkor a festék réteg vastagságából is adódhat pár gramm eltérés, plusz az alkatrész gyártók sem tudják mindig megadni melyik mennyi - a gyártásból ha alkatrészenként csak 10% az eltérés akkor is több, mit egy kilóval is nehezebb lenne a kerékpár. amit te mértél az az 5% bõven belefér a gyártási toleranciába.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nehany gyarto eleve azt irja, hogy ne foglalkozz a sullyal, menj es probald ki :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Sõt. Érdemes megnézni a weightweenies listát, vannak 30%-os eltérések is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pedállal jött a bringa, és nem írták, hogy anélkül lenne érvényes az adat - mondjuk az is igaz, hogy nem azzal mértem, mert a dobozból kivétel után elsõ dolgom volt áttenni a régi géprõl egy Shimano 520-ast. A mellécsomagolt kis hitvány lemez-izé lehet, hogy könnyebb volt. Este le is mérem, és ha könnyebb, azt "jóváírom" a Cube-nak.

A bike-discount jó cég, vásároltam is már tõlük, de sajnos komplett bringát nem küldenek Magyarországra. Ha küldenének, akkor nem Cube-ot, hanem egy Radon-t vettem volna. (Amúgy ez a másik cég viszont ingyen postázott, így végül árban kb. ugyanott voltam, mintha a bike-discount-tól vettem volna - ha tudtam volna.)

Aztán már hogy lenne "olyan mindegy ebben a kategóriában"! Tudom, hogy lehet 5-6x ennyiért is merevfarú bringát venni, és egy igazi gramm-mániásnak ez már ólomsúly, de ez 5%, és azt ebben a kategóriában is föl kell cipelni, és az fõleg egy gyerekenek számít.

Amúgy adatot nem megadni lehet (nem csak a spéci, a Trek sem ad meg súlyt), az az õ döntésük. De félrevezetni?

Maguk az alkatrészgyártók is csalnak ennyit (sõt néha többet), ezért kiszámíthatatlan egy bringa súlya.

A sebesség mindent megold.

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Pedállal jött a bringa, és nem írták, hogy anélkül lenne érvényes az adat - mondjuk az is igaz, hogy nem azzal mértem, mert a dobozból kivétel után elsõ dolgom volt áttenni a régi géprõl egy Shimano 520-ast. A mellécsomagolt kis hitvány lemez-izé lehet, hogy könnyebb volt. Este le is mérem, és ha könnyebb, azt "jóváírom" a Cube-nak.

A bike-discount jó cég, vásároltam is már tõlük, de sajnos komplett bringát nem küldenek Magyarországra. Ha küldenének, akkor nem Cube-ot, hanem egy Radon-t vettem volna. (Amúgy ez a másik cég viszont ingyen postázott, így végül árban kb. ugyanott voltam, mintha a bike-discount-tól vettem volna - ha tudtam volna.)

Aztán már hogy lenne "olyan mindegy ebben a kategóriában"! Tudom, hogy lehet 5-6x ennyiért is merevfarú bringát venni, és egy igazi gramm-mániásnak ez már ólomsúly, de ez 5%, és azt ebben a kategóriában is föl kell cipelni, és az fõleg egy gyerekenek számít.

Amúgy adatot nem megadni lehet (nem csak a spéci, a Trek sem ad meg súlyt), az az õ döntésük. De félrevezetni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Vettem egy (2011-es) Cube LTD Team bringát. Elvben 12.0 kg kellene legyen, viszont én 12.66-nak mértem, pedig az enyém (fiamé) a legkisebb, 16-os vázméret. - Szerintetek ekkora eltérés szokásos, vagy ez már túl van a jó illem határain?

Eleve pedál nélkül és a legkisebb vázméretre értendõek a gyári súlyadatok. A fiad bringáján nem tudom de tippre van egy 450-500gramm/pár tömegû pedál. Így már nem is annyira nagy az eltérés. Ugye ?
Itt is 12 kilót írnak:http://www.bike-disc...5/ltd-team.html És a pedált elnézve, nem egy könnyû darab.
(máskor itt vedd, nagyon olcsó ez a wbshop))
Marci

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ebben a kategóriában szerintem olyan mindegy... A nagy gyártók is így csinálják. Én súlyadatot sohasem a gyártó oldalán keresek, van aki ki sem írja (Speci)...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Melyik autó fogyaszt a gyári értéken?
A kerékpároknál ez a grammánia:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Vettem egy (2011-es) Cube LTD Team bringát. Elvben 12.0 kg kellene legyen, viszont én 12.66-nak mértem, pedig az enyém (fiamé) a legkisebb, 16-os vázméret. Jó a bringa, ezért nem küldöm vissza (Németországból rendeltem), de azért csak bosszant a dolog. - Szerintetek ekkora eltérés szokásos, vagy ez már túl van a jó illem határain?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Ha vkit erdekel, lemertem egy par Vittoria Corsa Evo CX II 320TPI szingot
egyik 234g volt, masik 240g.