Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Többnapos külföldi túra...

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
139 hozzászólás a témában

#41
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Anno épp azért nyitottam neki új fórumot, hogy aki direkt az Alpok iránt érdeklõdik, könnyebben megtalálja és pl ne kelljen ezt a fórumot végigbogarásznia, de aki itt jár, megjegyzem:
elkészült a tiroli-déltiroli 4 napos túrám élménybeszámolója (alul a tábla alatt a napi írások linkjei)

és a francia túráról (1530 km + 28989 m szint) is írtam egy rövidet: (Hosszabbat majd késõbb)
Francia Alpok - Nosztalgia kerékpártúra és 2000-es gyûjtés: Györgyi Gábor (rövidített élménybeszámoló)

a túrán készült, eddig feltöltött 3 videó (Bonette, Iseran, és egy kuriózum, a Plan du Lac) nem linkelem be itt, megtalálható az Alpokban tett idei túráimról nyílt topicban, vagy itt:
gyorgyigabor csatornája - YouTube
üdv: GyG

#42
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Repülõn bringaszállításról:
Györgyi Gábor: Kerékpár- / bringaszállítás fapados repülõn

Utóbbi idõben egyre kevesebb dolgot borítok be fóliával. Júniusban hazafelé idõm nem maradt mindössze 2 fóliára a kormányra és semmi baja sem lett, karcolás sem. Illetve az egyik fékkar picit begörbült, de vissza lehet állítani.

#43
cobranco

cobranco

    vendég

  • fórumtag
  • 533 hozzászólás
Egy újabb tekerés...ez még nem az Alpok,majd az is jön!...ezúttal "csak" innen Szlovákiából:

Videó is van: HD 1080p

Igaz nem "többnapos",de legalább "külföldi" túra.

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#44
Povi_

Povi_

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás

ezek szerint felejtõs a kerékpár szállító táska


Hááát.... ez azért légitársaság függõ. A wizzair-nél pl. már elõírják, hogy legyen legalább befóliázva a bringa (2 éve még nem volt kötelezõ a csomagolás), ennek ellenére mi nem csomagoltuk be. De pl. Budapestrõl nem biztos, hogy fel tudnánk csomagolás nélkül adni, külföldön könnyebben tetteti hülyének magát az ember, ha akarom, nem értek angolul egy szót se.. :-)

#45
Domonyiferenc

Domonyiferenc

    vendég

  • fórumtag
  • 28 hozzászólás
Szia Povi!
A repülõn szállítás volt a legkevésbé problémás,

Köszi az információt. Akkor ezek szerint felejtõs a kerékpár szállító táska ami kismértékben megkönnyíti a helyzetet. Ha használnám a táskát akkor kötnék rá külön biztosítást de lehet, hogy táska nélkül is.

#46
Povi_

Povi_

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás

Az különösen érdekelne hogy oldottátok meg a kerékpárszállítást repülõn.

A repülõn szállítás volt a legkevésbé problémás, legalábbis a WizzAir-nél, nem gond. A vonaton levinni Belgrádig sokkal bonyolultabb volt, fõleg mivel nem is szabad bringát szállítani a nemzetközi gyorson, de azért mi mégis azzal vittük...

A bringát nem csomagoltuk be, csak leszereltük a pedálokat, és elforgattuk a kormányokat. Két éve is így jöttünk haza Svédországból, szintén a WizzAir-rel. A bringára külön díjat kell fizetni, ami ha jól emlékszem 8500 Ft körül volt. Viszont cserébe nem szórakoznak azzal, hogy nagyobb, mint a megengedett poggyászméret (ami max. 180 cm körül lehet, ennek csak a tengelytávja nagyobb).
A szállítás után semmi sérülés nem volt a bringát, ami talán annak is köszönhetõ, hogy mivel nincs becsomagolva, így látszik, hogy mi az, és nem dobálják. Korfun a bõröndszállító kiskocsin 3 utánfutó púposra volt megrakva bõröndökkel, a negyedik utánfutón meg csak a tandem volt. :-)

#47
Domonyiferenc

Domonyiferenc

    vendég

  • fórumtag
  • 28 hozzászólás
Szia!
Várom a beszámolót. Az különösen érdekelne hogy oldottátok meg a kerékpárszállítást repülõn.

#48
Povi_

Povi_

    vendég

  • fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sziasztok!
Mi is hazajöttünk 3 hetes balkáni tandemes bringatúránkról!
Belgrádból indultunk, majd Szerbián, Bulgárián és Macedónián át érkeztünk Albániába, ahol egészen a déli csücskéig, Szarandáig, a tengerpartig tekertünk. Innét áthajóztunk Korfura, majd hazarepültünk Bp.-re. 20 nap alatt majdnem 1600 km-t tekertünk, de igazán bringás nap ebbõl csak 18 volt, mert az utolsó nap már csak hajóztunk, és kb. 5 km-t tekertünk, a korfui reptérig, az elsõ nap pedig vonatozással telt Budapestrõl Belgárdig, illegális kerékpárszállítással... :-)
Macedóniát és Albániát tényleg mindenkinek ajánlom, legszebb élményeinket ott szereztük, nem kell bedõlni az itthoni "kilopják alólatok a bicajt" és hasonló ijesztgetéseknek.
Képek itt találhatók, köztük egy térkép is a bejárt útvonalról és a szálláshelyeinkkel, ami két éjszaka kivételével vadkemping volt, de a fedett helyek se fizetõs vendéglátóhelyek voltak.
https://picasaweb.go...feat=directlink
Írok egy blogot is, de azt addig nem akarom reklámozni, amíg nincs rajta elegendõ bejegyzés...

Hátszelet!
Povi

#49
cobranco

cobranco

    vendég

  • fórumtag
  • 533 hozzászólás
Na medve azéert ne jöjjön,még a filmezés kedvéért sem,a mormival az Alpokban viszonylag könnyû összefutni,gyakran mutatkoznak,föleg a magasabb régiókban,kevés hágómászó bringás van aki nem kokettált már velük.

Nekem két etapom lett volna az idén az Alpokba,az egyik a már emlitett Dolomitok,na ez az ami idõjárás miatt kimaradt,ugyanis addig vártam a jó idõt amig csak az egyikre maradt idõ,igy Dolomitok áttolva jövõre.

DE azért majdnem ott voltunk,kicsit nyugatabbra,szóval ami összejött: Innsbruck-Ötztal-Timmelsjoch/2507/-Merano-Gampenpass/1518/-Cles-Trento-Garda-tó/körbe/-Molvegno/1210/-Bolzano-Penserjoch/2219/-Brenner/1378/-Innsbruck /7 nap/
+bonuszként a Salzburgi tavaknál egy kis levezetõ tekerés.
Mint emlitettem nem teljesitménytúra volt,de azért voltak hegyek rendesen,és három BIG-el több van.

Képek ,beszámoló,videóanyag is van dögivel,majd összel apránként feldobom.

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#50
Passo

Passo

    vendég

  • fórumtag
  • 67 hozzászólás
Szia Cobranco!
Ha ugyanaz a mormota volt, akkor elég széles a repertoárja. Gábornak füttyögött, nekem meg a farkát csapdosta a hátához. Lehet, hogy a következõ kerékpárosnak szaltót is vetett. Egyébként amikor felvettem a jószágot, nekem már ott az jutott eszembe, hogy ez hasonló forgatókönyv lesz, mint Gáboré, de hát sebaj. Ha medve jön én azt filmezem, de nekem is csak mormota jutott...:)
Igen, kissé furcsa, hogy mindketten hasonló helyeken jártunk az idén, de aki nézi az élménybeszámolóinkat/videóinkat annak ha más nem, az mindenképpen leesik, hogy milyen sok arca van ezeknek a hágóknak.
Te merre jártál? Arra emlékszem, hogy a Dolomitokat tervezted. Remélem videó is lesz hamarosan!
Ez volt életem elsõ olyan túrája, ahol többségében "normál" kempingben aludtam. A francia kempingek többnyire olcsók, ott eleve ezekkel számoltam. Aztán hazafelé jövet fokozatosan kempingundorom lett, elõször csak egyszer-egyszer, aztán az utolsó napokon már végig vadon aludtam. De összességében több volt a kemping. Sõt, a legtöbb napon már délután 6-7 óra felé megálltam, nem terveztem rohanósra, különösen a kedvencemet, a Francia-Alpokat akartam kényelmesre venni. Ritka volt, hogy 8 után is tekertem, de megesett az is. Persze estére sokszor egyébként is nyûgös voltam a könnyen fáradó térdeim miatt... Azért a viszonylag rövid napok ellenére is elég jó átlagokat mentem.
A kevés vadkemping egyikén sem volt semmi probléma, bár a legtöbb esetben esélye sem volt senkinek, hogy észrevegye a sátrat. Kétszer esett meg, hogy egy kaszálón kellett tábort bontani, de ilyenkor reggel korán továbbindultam.

üdv:
• PASSO

#51
cobranco

cobranco

    vendég

  • fórumtag
  • 533 hozzászólás
Gondoltam poénkodok egyet: A Bonette-n a mormota ugyanaz volt aki már Gáborral is beszélgetett nyár elején?...de,Gábor már lelõtte a poént.
Jók a videók,nézem aktivan,jöhet amennyi csak van,szép teljesitmény...én is most jöttem vissza az Alpokból,de 2500m napi szintnél többet nem tudtunk csinálni/igaz nem is a teljesitmény volt a cél/.

Végig vadkempingeztél,ha igen volt valami probléma vagy simán ment?

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#52
Passo

Passo

    vendég

  • fórumtag
  • 67 hozzászólás
Sziasztok!

Az 5. rész:
Tour de Alpes 5. Col de l'Iseran - YouTube

Ez elég érdekes hangulatú lett...
Tudom, hogy a 4. rész jönne, és el is készült már az is, de még nem töltöttem fel... :)

üdv:
• PASSO

#53
Passo

Passo

    vendég

  • fórumtag
  • 67 hozzászólás
Sziasztok!

És a 3. rész, szintén könnyed és rövid, uzsonnára vagy uzsonna utánra...
Jó szórakozást!
Tour de Alpes 3. - Vars és Agnel on Vimeo

Üdv:
• PASSO

#54
Passo

Passo

    vendég

  • fórumtag
  • 67 hozzászólás
Szia Gábor!

Odafelé a síkabb részeken napi 154-222km között mentem, utána pedig elég vegyesen. Volt, hogy az esõ miatt csak 30-50km-t (bár ilyen csak kétszer), de volt, hogy 150km felett, sõt, 257km volt a kilométerben mért "királyetap". A szintben mért pedig +3338m a Gavia és Mortirolo napján. Persze ez csomagok nélkül volt, a csomagos szintben mért legerõsebb nap +3276m volt 132km-en, a Grossglockner-Hochtor napon. Ezen kívül volt még néhány háromezres nap, de zömmel 2-2800m közöttiek.
Én úgy vagyok vele, hogy olyan úton, ahol nem feltétlenül muszáj, nem erõltetném a csomagos mászást, bár a Grossglockner Gletscherstrasse-n is úgy mentem föl, pedig utána ugyanott vissza is gurultam. Persze itt nemigen volt elrejtési lehetõségem. Az, hogy más hogyan csinálja, az õ dolga. Azt hiszem Szilágyi András már jól tudja mi a jó neki, az ízületei pedig már egyébként sem mai csókák, csak tudja, hogy mit bírnak. Egyébként sem panaszkodhatom: a legtöbb emelkedõt felpakolva teljesítettem.
Ja, egyébként bocs, persze nem "lotaret" hanem Lautaret, ezzel az erõvel már "lotaré"-t is írhattam volna, ha már úgy ejtik... De mire megírtam a bejegyzést múltkor, már volt bennem némi sör-pálinka kombináció a haverok "isten hozott itthon" buliján...
A vimeo-t most azért favorizálom tényleg, mert a diavetítéses videók szinte semmit nem érnek zene nélkül. Az 5.-6. rész környékétõl már szinte kizárólag mozgóképesek lesznek a részek, ott már kevesebb zene is elég lesz. Az az "átkozott" Pink Floyd meg mit ad isten, a kedvencem...
Természetesen nem állt szándékomban leutánozni a videódat és bocs, ha esetleg így érezted :) Sajnos nem tehetek róla, én is szeretek hegyek között tekerni, ráadásul a Francia-Alpok és a Dolomitok a két nagy kedvenc.

És ha már videó!
A 2. rész:
Tour de Alps 2. - A Cayolle-Champs-Allos kör on Vimeo
Semmi extra, de azért remélem élvezhetõ! Rövid, könnyen emészthetõ 6 perces epizód.

Baráti üdvözlettel:
• PASSO

#55
Subinho

Subinho

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi szépen, elolvasom alaposan, amint nem melóból netezek sunyiban :D. A design nem hatna meg :D.

#56
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Hello, az Eurovelo-ról nem, de Szlovéniában tekertem párszor, azokban is találhatsz hasznosat.
Maribortól én a Száva völgyében mentem Ljubljana felé és onnan több verzió is van a tengerig.

Nem a legdesignosabb, pár évvel korábbi, de legalább van:
Kerékpártúra javaslatok, tippek, tanácsok Szlovéniában való bringázáshoz
Több, mint a design-os semmi :-))

#57
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Köszi Passo,
Akkor ha jó sejtem a kezdeti sík napokon napi 150-200km-ket mentél, aztán utána meg saccra napi 100-akat a hegyeken át.
Reméltem, hogy Te is megjátszod, hogy feleslegesen nem érdemes mindenhová málhával menni....
Néztem a korábbi versenyzõ, most 62 éves Szilágyi András képeit és nem értem, hogy mire jó olyan helyre málhával felmenni, ahová anélkül is megtehetné, hisz ugyanott jön vissza ?
SZILAGYI Andras - Challenge BIG
Én nem kínoznám feleslegesen az ízületeimet.

nem meglepõ: tetszett a videó, úgy látom a vimeo nem tiltja le a zenéket. Mikor eljutottál a mormotáig, addigra már teljesen úgy éreztem, mintha saját videóm B verzióját látnám.... :-)
Pink Floyd jól megy a természeti filmek mögé.:-)

#58
Subinho

Subinho

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello! Érdeklõdnek, hogy tud-e valaki bárminemû infóval szolgálni az EuroVelo 9 Maribor-Triest szakaszáról. Akárhogy kerestem, semmi érdemlegeset nem találtam errõl a vonalról.

#59
Passo

Passo

    vendég

  • fórumtag
  • 67 hozzászólás
Szia Gábor!

Odafelé a térdeimet tudtam tesztelni, de azok tényleg hajtós napok voltak az esõk ellenére is. Szentgotthárdról 6 nap alatt értem Demonte-ba, ez több, mint fél nappal több, volt, mint a terv. Az esõk miatt szenvedtem el késést, de nem volt akkora probléma.
Utána Lombarda, La Bonette. Ezek után egy napos kör a La Cayolle-Champs-Allos hágókra. Utána Vars, majd szintén cuccok nélkül az Agnel-re. Aztán Izoard, Lotaret, itt kihagytam a Galibiert, hogy inkább azokra koncentrálhassak, amelyeken még nem voltam: Alpe d'Huez, de la Croix de Fer. Iseran, kis és nagy st Bernard, Furka, Oberalp (itt az esõk miatt kihagytam a Nufenent, de sebaj, majd jövõre), Lucomagno, San Bernardino, Splügen, egy napos kör a Gavia-ra és a Mortirolo-ra. Utána természetesen a Stelvio, majd Jaufen, Erbe, Valparola, Giau. Ausztriába átkelve még a Grossglockner és a Hochtor, majd a Radstadter Tauern. Az utolsó két napon levezetõ tekergés a Mura völgyében, majd a Mürztal-ban. Az alpesi szakasz 22 napos volt, tehát összesen 28 nap.

Az elsõ rész:
Tour de Alpes 1. rész on Vimeo

Üdvözlettel:
• PASSO

#60
gabriel1976

gabriel1976

    vendég

  • fórumtag
  • 140 hozzászólás
Gratulálunk !:-) Tényleg nagy álmod lehetett, ha fájdalmak közepette sem hagytad abba....

Hány nap kellett ehhez ? (Odafelé hosszabb távú napok és a hegyek közt rövidebbek, így nézett ki ? ) Végig málhával mentél, vagy voltak kitérõk, ahová értelmetlen lett volna, és így végül anélkül ?
Mik voltak fõbb pontok (helyek ) a túrán, azaz mi volt a túra váza visszafelé ?

Üdv: GyG
Györgyi Gábor bringás oldalai


Sziasztok!

Visszatértem a túrából tegnap éjjel. Végigcsináltam egy régi álmomat: az Alpok hosszában. Bár eredetileg is ez volt az elgondolás, aztán a térdeim állapotának rosszabbra fordulásával letettem róla, csupán a Keleti Alpokat céloztam meg.
De az idõjárás annyira rossz volt július végén, hogy a körömet fordítva kezdtem megcsinálni, elõször Szlovénián és a Pó síkságon haladtam nyugatnak, hogy majd felkanyarodok valahol Kelet-Svájcba. De aztán az idõ még nem akart javulni a hegyekben, ezért hirtelen elhatározásból a Francia-Alpokig tekertem el, innen kezdtem meg a túrát, ami végig az Alpokban vezetett egészen Sopronig. Bár volt egy-két esõs szakaszom, többnyire szép idõt fogtam ki.
Néha komoly fájdalmak közepette, de végigtekertem. Több, mint 3600km és 55000m szint.

üdv!