Ha igy benne vagy a temaban, akkor ki az a 16? De komolyan. Multkor biztos ismered a Matet, osszeszamlalatuk vele, es az csak 11. Hozzatettunk meg 2-t, aki valah fixizett, es az is csak 13....
bagira
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed - SÖR
Started by
country
, 2002. February 16. 22:14
Posted 2002. May 22. - 22:34

vendég__*
Posted 2002. May 22. - 22:05

a legutolsó számlálás szerint 16 fixis teker budapest forgatagában, én nem leszek köztük az fix mert mikor próbáltan csúnyán póruljártam

Posted 2002. May 22. - 22:00

A4, lehet, hogy eddeig felreertettelek, es foloslegsen ugattam.:-) Azt hittem, hogy ugy csinalod, hogy berakod a 105 mm-es agyat a mittomen 135-os papucsokba, es elkezded huzni a csavarokat, a vaz meg kozben egyre jobban hajlik. De a vaz at lett heggesztve, akkor semmi gaz. Na mindegy. Beszeljunk masrol. Engem meg mindig erdekel, hogy miert nem letok bp-en fixiseket, csak az emlitett 11-et.
bagira

bagira
vendég__*
Posted 2002. May 22. - 21:52

Teljesen tökéletes a bringa, de mivel én DX agyat használok ami ugye 105 mm széles ezért volt szükség az összehúzásra, vagy esetleg egy hosszab tengelyre való cserével és hézagolókkal megoldató de nem mert akkor meg olyan láncvonalam lenne mind egy görbe. meg úgy is papucsot cseréltek a vázban akkor meg mért ne nyúljanak kicsit jobban bele.
Posted 2002. May 22. - 21:46

Aha, biztos jobb csoveket hasznalnak. Csak valoszinusitem, hogy ha a vaz amugy mondjuk 20 evet brina (mint az a favorit), akkor ebben az esetben mondjuk lehet, hogy csak 10-et. De addigra ugyis kidobod, nem?
A masik oldala viszont, hogy Teged nem zavar, ha valami nem tokeletes a bicikliben? Miert faj betenni azt a mondjuk 5mm-es kis hengert? nem olyan nehez. Vagy csinalj egyet alubol, akkro meg konnyebb. Engem zavar, ha valami nincs rendjen. Igaz, kb. 3 honapja ferde a jobb oldali hajtokarom... kezdek beleorulni.
bagira

A masik oldala viszont, hogy Teged nem zavar, ha valami nem tokeletes a bicikliben? Miert faj betenni azt a mondjuk 5mm-es kis hengert? nem olyan nehez. Vagy csinalj egyet alubol, akkro meg konnyebb. Engem zavar, ha valami nincs rendjen. Igaz, kb. 3 honapja ferde a jobb oldali hajtokarom... kezdek beleorulni.
bagira
Posted 2002. May 22. - 21:46

Namost kb ket csavarhossznyit kell hezagolni.
Es ennel az acelvaznal egy csavarnyi van csak hezagolva.
En nem igy akartam de a szervizben igy oldottak meg...
A Cruxnal teljesen faszan be vannak allitva a papucsok, es a Ritchey -t nem is akartam jobbra balra huzogatni - le is teptem volna a szervizesek fejet... - nah ennel mar igy van megoldva.
Es ennel az acelvaznal egy csavarnyi van csak hezagolva.
En nem igy akartam de a szervizben igy oldottak meg...
A Cruxnal teljesen faszan be vannak allitva a papucsok, es a Ritchey -t nem is akartam jobbra balra huzogatni - le is teptem volna a szervizesek fejet... - nah ennel mar igy van megoldva.
vendég__*
Posted 2002. May 22. - 21:27

Hát azért remélem az enyém bírni fogja, az elsõ ilyen akciót ha jól számolom 3 éve követtem el és azota a bringa tökéletesen funkcionál, semmi baja, az új meg pár hónapos de remélem ez is kibírja legalább addig mint az elõdje.
reménykedem konáék jobb anyagminõséget hoznak mint favoriték hajdanán
reménykedem konáék jobb anyagminõséget hoznak mint favoriték hajdanán

Posted 2002. May 22. - 21:22

vendég__*
Posted 2002. May 22. - 21:18

Posted 2002. May 22. - 21:14

Ja. Favorit az regi cseh marka. Egesz jo bringakat csinaltak, meg fekeket, meg kontrakat is. De mondom, ne kerdezd, hol tudsz szerezni.
Ha Pesten laksz, nezd meg a lovohaz u. es a feny u. sarkan (Mammut I-II). Ott van egy asztalosmuhely a pinceben. Neki a szomszaedjaban meg van egy bringaszerviz, szinten a pinceben. Egy nagyon oreg, felkaro bacsi dolgozik ott egyedul, H, Sz, P napokon asszem. Neki biztos van kontras agya. A tobbieknek meg megsugom, hogy szerintem van meg neki orokhajtos agya, az elsot en is tole vettem. Nem palya, hanem nagyon keskeny volt, olyan, mint a menetes agyak, de ki lehet siman tavtartozni.
2 rugoert adta nekem, de nem erdemes alkudni, mert kicsi a kinalat a piacon. Meg kell venni azt, ami van:)
bagira
Ha Pesten laksz, nezd meg a lovohaz u. es a feny u. sarkan (Mammut I-II). Ott van egy asztalosmuhely a pinceben. Neki a szomszaedjaban meg van egy bringaszerviz, szinten a pinceben. Egy nagyon oreg, felkaro bacsi dolgozik ott egyedul, H, Sz, P napokon asszem. Neki biztos van kontras agya. A tobbieknek meg megsugom, hogy szerintem van meg neki orokhajtos agya, az elsot en is tole vettem. Nem palya, hanem nagyon keskeny volt, olyan, mint a menetes agyak, de ki lehet siman tavtartozni.
2 rugoert adta nekem, de nem erdemes alkudni, mert kicsi a kinalat a piacon. Meg kell venni azt, ami van:)
bagira
Posted 2002. May 22. - 20:29

Posted 2002. May 22. - 20:27

Nem tudom, de szerintem egy favorittal tok jol el tudnal lenni, nem muszaj abbol is esetleg shimanot venni, vagy ilyesmit. Ez olyan, mint az orosz gepek.
Bagira

Bagira
Posted 2002. May 22. - 20:08

És nem tudod,milyen ismertebb,megbízhatóbb márka csinál kontás agyat? Én montiba akarom rakni.Egy rohadt olcsó,erôs utcai szart akarok összerakni.
Posted 2002. May 22. - 19:56

Szerintem nem jo otlet a vazat osszehuzni. Akkor rogton feszultseg keletkezik benne, es el fog torni elobb-utobb. tort mar el igy vazam, hog yerre nem figyeltem oda. Tokeletesen ki kell tavtartozni az agyat, es durvan behuzni a gyorszarat, kulonben meg a tengelyed torhet el...
Bagira
Bagira
Posted 2002. May 22. - 19:51

az a helyzet hogy a maliban található ez a csoda. ACOR és annyi baja van bár ez lehet hogy a nagyker hibája hogy amikor én vettem csak 106 és 116 mm-es volt ez bekem kapóra jött mert ss-ben és most egy lánctányér hátsóváltó párosításban is bejött a 106-os hossz. a mali pedig a népfürdõ utcában van az elején vagy a végén nem tudom de a sarkon van az biztos.
a gy.zárral barátságot kötöttem. egy kicsit össze kellett benne koptatni a dolgokat némi használat és wd-40 segítségéval. nekem teljesen megfelel nem hardcore használatra szánták de én sem vagyok egy hardcore alkat.
a gy.zárral barátságot kötöttem. egy kicsit össze kellett benne koptatni a dolgokat némi használat és wd-40 segítségéval. nekem teljesen megfelel nem hardcore használatra szánták de én sem vagyok egy hardcore alkat.
Posted 2002. May 22. - 19:50

Gepida:
A SuSu 1,0 ilyen vazra epul. Eredetileg Mundo vaz. 7 eve vettem. A papucsa vizsszintes, nem kellett annyira kihezagolni az agyat, kicsit ossze lehetett huzni a vaz hatso reszet. /na ezt a Cruxnal mar nem akartam/
Egy eve egysebu, es jol birja a streetelest, meg az ugratast. Egyetlen hibaja hogy 18" os, es kisse magasan van az atlepesi magassaga - ezaltal nem annyira sportos.
Amugy fasza CrMo villa van benne,/a masik elhajlott-ez betegseg, de nalam baleset miatt/kozepmeretes fejcsap + marvanykek festes.
A sulya tok jo :) Bar a vaz sulya szeriintem 2,5-3kg korul lehet
Szal nekem meg birja....kep most nincs itt rola.
A SuSu 1,0 ilyen vazra epul. Eredetileg Mundo vaz. 7 eve vettem. A papucsa vizsszintes, nem kellett annyira kihezagolni az agyat, kicsit ossze lehetett huzni a vaz hatso reszet. /na ezt a Cruxnal mar nem akartam/
Egy eve egysebu, es jol birja a streetelest, meg az ugratast. Egyetlen hibaja hogy 18" os, es kisse magasan van az atlepesi magassaga - ezaltal nem annyira sportos.
Amugy fasza CrMo villa van benne,/a masik elhajlott-ez betegseg, de nalam baleset miatt/kozepmeretes fejcsap + marvanykek festes.
A sulya tok jo :) Bar a vaz sulya szeriintem 2,5-3kg korul lehet
Szal nekem meg birja....kep most nincs itt rola.
Posted 2002. May 22. - 19:49

Szia.
Orokhajtosra gondoltam. Mi masra?
Nem tudom, honnan lehet szerezni kontras agyat, de ha szerintem bemesz a kevesbe elit bringaboltokba, akkor biztosan van nekik, mert azert hasznaljak meg azt. Sot, az elitekben is lehet siman. Nem tudom, menyit birhat, de orszagutiba teljsen jo amugy szerintem.
Bagira
Orokhajtosra gondoltam. Mi masra?

Nem tudom, honnan lehet szerezni kontras agyat, de ha szerintem bemesz a kevesbe elit bringaboltokba, akkor biztosan van nekik, mert azert hasznaljak meg azt. Sot, az elitekben is lehet siman. Nem tudom, menyit birhat, de orszagutiba teljsen jo amugy szerintem.
Bagira
Posted 2002. May 22. - 19:38

Mi az a fixi??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Hát az,hogy az utca népe minél kevésbé izguljon rá,és minél kevesebb KÜLSÖ alkatresz legyen.Mien nehéz 1ien szar és mennyit bír???
Hol lehet kapni? Ki gyártja? Mennyire megbízható?
Hát az,hogy az utca népe minél kevésbé izguljon rá,és minél kevesebb KÜLSÖ alkatresz legyen.Mien nehéz 1ien szar és mennyit bír???
Hol lehet kapni? Ki gyártja? Mennyire megbízható?
Posted 2002. May 22. - 19:09

dboxy:
Neked mi a letisztult? Egy kontras agyban eleve tobb alkatresz van, mint egy palyaagyban, es szerintem csak dognehez regi favoritot lehet mar kapni. Szerintem max. 500 ft-ert.
A fixi a legmenobb, azt soha nem kell szetszedni. Illetve nagyon ritkan.
bagira
Neked mi a letisztult? Egy kontras agyban eleve tobb alkatresz van, mint egy palyaagyban, es szerintem csak dognehez regi favoritot lehet mar kapni. Szerintem max. 500 ft-ert.

A fixi a legmenobb, azt soha nem kell szetszedni. Illetve nagyon ritkan.
bagira
Posted 2002. May 22. - 19:06

Hello.
Nehez ez a vazugy. Szerintem montivazra nem erdemes fixit epiteni, mert nagyon sok felesleges dolog van, meg hulyen nez ki az orszaguti kerek benne. Illetve kinek hogy jon be.
Viszont vannak a nagykerben ilyen hercules vazak, amik ferdepapucsosak. Ilyen cruiser-szeru vaz, nem tudom, mennyire eros, de ha nem szaggatod szet a palyan, szerintem akkor egy darabig el lehet vele menni, amig jobb nem jon. Ha mar cruiser, akkor a scwinncsepel cruiser vaz se kerul sokkal tobbe 10e ft-nal, ugyhogy azt is meg lehet probalni. Kicsit hosszu lesz a bringa.
Szerintem is erdemes monoblokkot hasznalni, az jobban birja a terheleseket. Bar ha van feked, akkor annyira nem veszes. Meg a monoblokkal igazan nem kell torodni, csak neha szemetbedobni.
Amugy meg itt mar megszolalt egy-ket fixis ember, de nem tudom, hol lehet Veluk talalkozni. Lehet, hogy nem vagytok budapestiek? Csak azert, mert akit en ismerek Bp-en fixist, az 11 db ember, es rajtuk kivul meg nem lattam senkit soha. Meg Nemeth Balazst se, pedig allitolag O is mozog ilyennel egy csomot. de lehet, hogy O se pesti.
Na mindegy. Sziasztok.
Bagira
Nehez ez a vazugy. Szerintem montivazra nem erdemes fixit epiteni, mert nagyon sok felesleges dolog van, meg hulyen nez ki az orszaguti kerek benne. Illetve kinek hogy jon be.
Viszont vannak a nagykerben ilyen hercules vazak, amik ferdepapucsosak. Ilyen cruiser-szeru vaz, nem tudom, mennyire eros, de ha nem szaggatod szet a palyan, szerintem akkor egy darabig el lehet vele menni, amig jobb nem jon. Ha mar cruiser, akkor a scwinncsepel cruiser vaz se kerul sokkal tobbe 10e ft-nal, ugyhogy azt is meg lehet probalni. Kicsit hosszu lesz a bringa.
Szerintem is erdemes monoblokkot hasznalni, az jobban birja a terheleseket. Bar ha van feked, akkor annyira nem veszes. Meg a monoblokkal igazan nem kell torodni, csak neha szemetbedobni.
Amugy meg itt mar megszolalt egy-ket fixis ember, de nem tudom, hol lehet Veluk talalkozni. Lehet, hogy nem vagytok budapestiek? Csak azert, mert akit en ismerek Bp-en fixist, az 11 db ember, es rajtuk kivul meg nem lattam senkit soha. Meg Nemeth Balazst se, pedig allitolag O is mozog ilyennel egy csomot. de lehet, hogy O se pesti.
Na mindegy. Sziasztok.
Bagira