Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem nem dehogy dehogy, csak nem voltam netközelbe.
hát az az igazság, hogy felõlem felsorolhatod de nekem a névmemóriám az baromi csapnivaló, általában arc után jegyzek meg mindenkit  :)
De lássuk a 14et!!

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Na mivan,meghalt a temank?

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Enszerintem meg mindig 14.
De felsorolhatom, akit en tudok, ha gondolod.:)

bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Tényleg bagira, sikerült már összeszámolni a fixiseket? mer' már engem is izgat a dolog

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Akkor nem lesz gond. majd egyszer megcsinalom.:)
Koszi.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Bocs a tudatlanságomért   :) nekem csak egy single speed-em van nem fixim,
Szerintem ha átrakod a hajtást akkor kend be a pedálok menetét valami menetrögzitõ trutyival. a patent pedálokba meg szerintem gond nélkül föl lehet cserélni a tengelyeket, nekem egyszer öszejött igaz véletlenül.

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Hello.

minimal: amiatt a muhely miatt ne gyere Pestre, lehet, hogy mar nincs is a bacsinak olyan agya. Ha meg van, akkor az haboru elotti, meg rozsdas, meg fel kilo. Es tok keskeny. Attol meg persze tok franko.
A palyaagy lenyege az, amit A4 irt, csak fordita. A fogaskerek a jobbmenetes, a kontraanya meg bal. De mindegy.
Tudod, hogy huzd ra a fogaskereket kurva erosen? Tekerd fel kezzel ameddig tudod, aztan tekerd korbe egy regi lanccal. A lanc ket veget fogd ossze, fogd be egy satuba tok erosen, mert kulonben kicsuszik, es ketkezzel "csavard a kereket bele" a fogaskerekbe. Addig huzd, amig el nem kezdesz felni, hogy megszakad a menet. De ez nem fog ugyse megtortenni. Jo esetben. Ekkora nyomatekot sose fogsz tudni menet kozben kifejteni. Mondjuk en nem mernek kimenni kontraanya nelkul.Tekerjel moge meg valamit, es azt is huzd ra, mint allat, az biztos sokat fog segiteni. Bar en meg ugy sem mernek kimenni fek nelkul. Amugy miert nem vettel ki egy szemet a lancbol ahelyett, hogy kisebb fogaskereket tettel volna fel? Vagy fuggoleges a papucsod?
Tudjatok mi jutott eszembe? Az, hogy atrakom a hajtast baloldalra. Azert, mert akkor ugye a kontraanya fogja a fogkereket tekeres kozben. Es ha valami tortenik a kontraval, akkor meg mindig tudsz fekezni, mert a fogkerek akkor nem joeht le. Az milyen otlet? Ha a pedalokat meg behuzom, mint allat, akkor azok nem fognak kicsavarodni, az tuti. Meg azt nem tudom, hogy a patentpedalt hogyan fogom megforditani. De a klipszest azt meg lehet, nem gaz.

Na ennyi, nem jut tobb dolog eszembe most.

Bagira

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
a4: ezt én is tudom, meg én még azt is, hogy rohadt nehéz õket beszerezni  8) bár most majd lehet hogy meglesem azt a szervízt, amit bagira mondott...  ;D egyelõre sima menetes agyam van  :-/

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ha jól tudom ez úgy müködik, hogy ugye a fixi agyra feltekerhetõ lánckerék balmenetes, és ennek létezik egy jobbmenetes kontra anyája is, ez ha minden igaz agy függõ, tehát más a shimano, campa, etc agyaknál.
Ennyi amit tudok a fixi agyakról  ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Ha jól tudom egy úgy müködik, hogy ugye a fixi agyra feltekerhetõ lánckerék balmenetes, és ennek létezik egy jobbmenetes kontra anyája is, ez ha minden igaz agy függõ, tehát más a shimano, campa, etc agyaknál.
Ennyi amit tudok a fixi agyakról  ;)

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
a4: hát nincs! ez a bajom! eddig egy 20-as fogaskerék volt rajta, azt most a láncnyúlás miatt lecseréltem egy 19-esre, így most megint eléggé meg tudom feszíteni a lánct, viszont ez meg még ugye tök új, és mindig lecsavarodik. újra kénytelen vagyok hagyományos féket használni  :-/

vendég__*

vendég__*
  • vendég
minimal: rá van kontrázva a lánckereked???

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
ja, tényleg emberek. nem tud valaki belinkelni vagy feltenni a örökhajtósáról képet? úgy érdekelne, másé hogy mutat... szerintem ez a legletisztultabb forma, egyszerûen gyönyörûûûûû  ;D :D

minimál, fixis-sznob ss-õrült  8)

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
nna, én a fixis témáról annyit tudok, hogy én dunaújvárosban mozgok a járgánnyal, pesten kb. 3x jártam vele, de bejött. ha jövõ félévben gyakhelyen leszek pesten, majd villantok  ;D ;D
némethbalázs zuglóban lakik, ahogyan ez edzõkörös cikkjeibõl is kiderült. van egy csomó féle váza meg ugye mindig tesztel valamit, szerintem ezért nem örökhajt annyit.
ja! állandóan lecsavarodik a fogaskerekem  ??? mia búst csináljak vele? már megmásztam a legdurvább emelkedõt, amin fel tudok vele jönni (52-19 van most fent) de nem akar normálisan rászorulni. ja, ez egy sima menetes agy, sajna no pálya  :'( :-/
menetrögzítõzzem? akkor meg hogy szedem le? vagy hegesszem oda?  ;D ;D ;D :D

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Akkor irjal ki mindent!:-)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
tudom-tudom, de olyan jól esik kiirni mindent  ;D

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Ok benne vannak a 14-ben. BLG igy irja a nevet:)
Majd megkerdem a Buppat, hogy hogyan okoskodott. Ennyit errol.
bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
az igazság hogy bármennyire is fájóan érint sokakat nem ismerek névrõl, csak arcról, mondom én is a Buppa beszámolójára tudok csak utalni, nekem Ö mondta ezt a 16-ot, nem tudom hogy számolta, akiket ugyahogy ismerek az a máté (sherpa), a Buppa, Béelgé, és régebben a Keoma, senki mást névrõl  ::)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Nem tudom. Tenyleg nem tudom. Mondjuk most szembe jutott meg egy srac, de O aztan tenyleg nem hasznalja a bringat, csak otthon figyel neki. Akkor ez idaig legjobb esetben 14...
Te kiket ismersz? Hatha ismered azokat, akiket en nem:-)

bagira

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én a Buppával dumáltam errõl a mult héten asszem, és Ö számolta össze.