sajnos a fixis kerékpár kezelési technikákhoz nem tudok hozzászólni, csak úgy töltelékként jegyzem meg, mikor tavaj nálunk (bp) volt a futár vb akkor lehetett látni nagycsomó fixis arcot akik olyan trükköket nyomtak hogy öröm volt nézni, nekem legalábbis.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed - SÖR
Indította
country
, 2002. február 16. 22:14
vendég__*
Írta 2002. június 11. - 19:10

Írta 2002. június 11. - 17:02

liet: hát ja, én is szeretnék pályaagytat, most nyáron majd megpróbálok felhajtani egyet. bár sima menetes agyra is vannak jó megoldások, pl. a sportszigeten találkoztam egy zöld futár-os sráccal, láttam, hogy fixije van, hát egybõl odamentem haverkodni ;D szóval õ esztergáltatott egy ilyen kontraanyát, ami vagy 1,5 centi széles, az van még neki feltekerve a fogaskerék mellé egy sima menetes agyra, és mocskosul rá van szorítva, ilyen pontozóval lehet csak leszedni. és neki sincs fent fékje ;D
balázs bicója szerintem is gyönyörû 8), viszont ne higyjetek zsirosmacskának (helló, földi!
), az én vázam tele van matricázva, hogy ne ütõdjön annyira. bár van rajta egy-két szép matricapéldány, ez tény 
még akkor fixis kérdés: ki tud fixivel tolatni vagy ugratni? ossza már meg velem e csodák titkát, mert nagyon nem tudok padkázni az állatommal :
a tolatás meg csak a villantás kedvéért, tudjátok ;D ;D ;D
balázs bicója szerintem is gyönyörû 8), viszont ne higyjetek zsirosmacskának (helló, földi!

még akkor fixis kérdés: ki tud fixivel tolatni vagy ugratni? ossza már meg velem e csodák titkát, mert nagyon nem tudok padkázni az állatommal :

vendég__*
Írta 2002. június 11. - 16:25

nekem volt régen egy pár New Succes alkatrészem, ez még a Quartz elötti Sachs idõszak volt, jó darabok voltak, sokat bírtak.
Szerintem a gond az ott adódhat, hogy ga egy menetes monti agyra csak egy lánckereket raksz akkor a láncvonalad annyira "elegy" hogy rossz lesz ránézni.
A legjobb megoldás persze egy Phil Wood, vagy egy Surly 1x1 agy lenne...........ez csak álom
Egyszóval ha a kettõ között választhatsz, szeruntem stx.
Szerintem a gond az ott adódhat, hogy ga egy menetes monti agyra csak egy lánckereket raksz akkor a láncvonalad annyira "elegy" hogy rossz lesz ránézni.
A legjobb megoldás persze egy Phil Wood, vagy egy Surly 1x1 agy lenne...........ez csak álom
Egyszóval ha a kettõ között választhatsz, szeruntem stx.
Írta 2002. június 10. - 17:56

Az Rc egy jo agy de osszessegeben nehezebb lesz, mintha egy sima BMX agyat hasznalnal. Bar egy foggal mar nem olyan veszes talan...
A Sachs az egy 'monti' agy?
Ennel az lesz gaz hogy ha kihezagolod akkor a csapagytavolsag keskenyebb lesz, es el fog hajolni...
Az en BMX agy+RC tengely+hezagolo parositasomon is mar egy nagyon picit latszik hogy kajszult...
Menetes agyakban a tengelyt anno meg hetente gorbitgettem - ugyhogy azert mar jobb a helyzet...
Szoval lehet hogy az RC vel jobban jarnal. Foleg ha a Sachs csak egy varosi peldany... azokban nem olyan hudenagy iparicsapagyaak vannak.
A Sachs az egy 'monti' agy?
Ennel az lesz gaz hogy ha kihezagolod akkor a csapagytavolsag keskenyebb lesz, es el fog hajolni...
Az en BMX agy+RC tengely+hezagolo parositasomon is mar egy nagyon picit latszik hogy kajszult...
Menetes agyakban a tengelyt anno meg hetente gorbitgettem - ugyhogy azert mar jobb a helyzet...
Szoval lehet hogy az RC vel jobban jarnal. Foleg ha a Sachs csak egy varosi peldany... azokban nem olyan hudenagy iparicsapagyaak vannak.
Írta 2002. június 10. - 17:19

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!
Választani kellene két hátsó agy közül:
1. STX-RC kazettás + távtartõk, egy évet használt golyós-kónuszos rendszer
2. Sachs New Succes ipari csapágyas, menetes agy BMX racsnival
Melyiket válasszam? Mindkettõ a tulajdonomban van, de nem tudok dönteni. A Sachs nem annyira otthoni szerviz barát, mint a kazettás shimano, viszont ipari ezért nem kell hozzányúlni.
Elõre is kösz!
S.
Kéne egy kis segítség!
Választani kellene két hátsó agy közül:
1. STX-RC kazettás + távtartõk, egy évet használt golyós-kónuszos rendszer
2. Sachs New Succes ipari csapágyas, menetes agy BMX racsnival
Melyiket válasszam? Mindkettõ a tulajdonomban van, de nem tudok dönteni. A Sachs nem annyira otthoni szerviz barát, mint a kazettás shimano, viszont ipari ezért nem kell hozzányúlni.
Elõre is kösz!
S.
Írta 2002. június 08. - 09:15

vendég__*
Írta 2002. június 08. - 01:43

Arról a a fehér bringáról van szó ami "hagyományps" (értem ezealatt, hogy nem hátultöltõs) papucsos? Amúgy szép bringa de ha fixi vagy single, akkor legyen pálya papucsa! nemigaz?!
Én most egy on-one -ra hajtok, csak kissé macerás behozatni külhonból, még 2-3 hét...........
egyébként a www.on-one.co.uk honpédzsen megnézhetitek il pompino a tipusa neki!
de nagyon várom már.............
Én most egy on-one -ra hajtok, csak kissé macerás behozatni külhonból, még 2-3 hét...........
egyébként a www.on-one.co.uk honpédzsen megnézhetitek il pompino a tipusa neki!
de nagyon várom már.............
Írta 2002. június 08. - 01:20

sziasztok
látom kevés emberrel is nagyon pörög a téma. hozzászólni sjna nem nagyon tudok
.most végigolvasva...
szerintem ha már fixit hajtunk.érdemes kicsit többet rászánni mint félmegoldásokkal megelégedni. énis ezért szereztem pályaagyat.nem volt könnyû de...egyserûen fantasztikus.kompromisszumok nélkül megoldás, leheletfinom a csapágyazás és gyönyörûen néz ki (Campa Record) ;D. nemigaz minimal
.
a fékrõl annyit hogy én nem mernék elindulni nélküle. ami azt illeti nem sokáig jutnék mert a városba menet (le a hármashatárhegyrõl) van egy komoly hosszú lejtõ (a farkastorki út, ha ismeri valaki)a végén pedig lámpa, aztán keresztezõdés a bécsi úttal
szóval gázos.azt meg nem akarom hogy csak sétálva tudjak leereszkedni. a másik ok amiért féket használok, hogy szeretek gyorsan menni. mentem már tönkrement fékkel városban...folyamatosan vissza kell fogni magad. fék nélkül biztosan nem vállalnék annyit.
a balázs bicajról: gyönyörû az a váz. a sport kiállításon tüzetesebbeen megnéztem. valami ilyesmire vadászom már jó ideje. ha valaki tud valami hasonló kaliberû és méretû vázról az sikítson.
akkor szia kedves mindenki...
látom kevés emberrel is nagyon pörög a téma. hozzászólni sjna nem nagyon tudok

szerintem ha már fixit hajtunk.érdemes kicsit többet rászánni mint félmegoldásokkal megelégedni. énis ezért szereztem pályaagyat.nem volt könnyû de...egyserûen fantasztikus.kompromisszumok nélkül megoldás, leheletfinom a csapágyazás és gyönyörûen néz ki (Campa Record) ;D. nemigaz minimal

a fékrõl annyit hogy én nem mernék elindulni nélküle. ami azt illeti nem sokáig jutnék mert a városba menet (le a hármashatárhegyrõl) van egy komoly hosszú lejtõ (a farkastorki út, ha ismeri valaki)a végén pedig lámpa, aztán keresztezõdés a bécsi úttal

a balázs bicajról: gyönyörû az a váz. a sport kiállításon tüzetesebbeen megnéztem. valami ilyesmire vadászom már jó ideje. ha valaki tud valami hasonló kaliberû és méretû vázról az sikítson.
akkor szia kedves mindenki...
Írta 2002. június 07. - 09:49

Minimál egy fanatikus (ismerem)!!
Ja, és az õ váza is valami bazigyönyörû, a biciklije meg sújban az én két kerekem szintjén van kb.
Ja, és az õ váza is valami bazigyönyörû, a biciklije meg sújban az én két kerekem szintjén van kb.
Írta 2002. június 07. - 07:38

hohó, emberek!
láttátok a új számban balázs megújított egysebességesét? hát az valami csudaszép!
még nem láttam ilyen szépen festett vázat, nekem nagyon bejön. és még ráadásul egysebességes is ;D ;D
láttátok a új számban balázs megújított egysebességesét? hát az valami csudaszép!

Írta 2002. június 05. - 12:00

neeem, én azokat nézem le, akik a 27 sebességes gépükkel lassabban másznak fel egy emelkedõn, mint én ;D ;D
áááá, amúgy õket sem... mindenkinek megvan a saját mániája, nekem az egysebességes az ;D 8)
az, hogy örökhajtós, már csak hab a tortán ;D
nekem is volt egysebességesem, bár az is csak elsõ fékkel.
áááá, amúgy õket sem... mindenkinek megvan a saját mániája, nekem az egysebességes az ;D 8)
az, hogy örökhajtós, már csak hab a tortán ;D

nekem is volt egysebességesem, bár az is csak elsõ fékkel.
vendég__*
Írta 2002. június 04. - 19:47

akkor én most restelkedem :-[, nekem csak egy single speed-em van elsõ-hátsó fékekkel. ugye most nem néztek le nagyon

Írta 2002. június 04. - 16:25

nna, nekem még fenn van a fék, meg én is furán nézek azokra, akiknek nincs, de lehet, hogy eccer nekem is nem lesz ;D
csak most mondjuk néha edzeni is használom a fixit, azt majd lehalok róla, nem akarok még a fékezéssel is pepecselni....
tényleg, ha van egy 12%-os lejtõ, azon hogy mész le fék nélkül? mert amerre én megyek, van egy ilyen....nna, azt nem merném bevállalni 8)
viszont a féktelenítés mellett szól az is, hogy akkor tényleg k...ra nem lopja el senki, meg a haverok sem kérik el.
meg jobban megnézik a uccán ;D ;D ;D...hiába, sznobok vagyunk, fixis sznobok,de legalább ez nem kerül fél millába, mint egy olyan normális sznob-bicikli, ha ééérted, mire gondolok

tényleg, ha van egy 12%-os lejtõ, azon hogy mész le fék nélkül? mert amerre én megyek, van egy ilyen....nna, azt nem merném bevállalni 8)
viszont a féktelenítés mellett szól az is, hogy akkor tényleg k...ra nem lopja el senki, meg a haverok sem kérik el.
meg jobban megnézik a uccán ;D ;D ;D...hiába, sznobok vagyunk, fixis sznobok,de legalább ez nem kerül fél millába, mint egy olyan normális sznob-bicikli, ha ééérted, mire gondolok

Írta 2002. június 03. - 22:27

Hello.
Kicsit reg voltam. Amugy futar voltam, illetve neha meg mindig viszek egy-ket melot.
Ja, nincsen fenn fekem. Az a helyzet, hogy regebben, mikor meg csak terveztem a fixit, idiotanak neztem azt, akinek nem volt fenn feke. Sot, en is elsofekkel kezdtem. Ugy mentem vagy 4 honapig.Tok jo volt, minden. Aztan egyik nap munka kozben elszakadt a fekbowden, es ott helyben leszereltem mindent, hogy ne zorogjon ott nekem egesz nap. Azota nincs fekem. Ha nem szakad el, szerintem meg mindig fenn van. Aztan megszoktam a labbal fekezest. Tok gyorsan hozzaedzodott a labam a dologhoz, es azota semmi gond. Viszont nem vitatom, hogy elsofekkel sokkal batrabb az ember. De valamit valamiert. Mostmar nem lenne turelmem a fekkel foglalkozni. Meg akkor nem is annyira neznek meg a bicot az utcan.:-))
Arrol meg, hogy szetszakad az agy, meg nem hallottam. Lehet, hogy nem futarkodasra terveztek, de nem veletlen, hogy csak Dura-ace, meg Record szettekbol van palyaszett... nagyon egyben vannak ezek a cuccok. Es szerintem a palyan jobban megcibaljak, mint en szoktam az utcan. Ennyi...
Bagira
Kicsit reg voltam. Amugy futar voltam, illetve neha meg mindig viszek egy-ket melot.
Ja, nincsen fenn fekem. Az a helyzet, hogy regebben, mikor meg csak terveztem a fixit, idiotanak neztem azt, akinek nem volt fenn feke. Sot, en is elsofekkel kezdtem. Ugy mentem vagy 4 honapig.Tok jo volt, minden. Aztan egyik nap munka kozben elszakadt a fekbowden, es ott helyben leszereltem mindent, hogy ne zorogjon ott nekem egesz nap. Azota nincs fekem. Ha nem szakad el, szerintem meg mindig fenn van. Aztan megszoktam a labbal fekezest. Tok gyorsan hozzaedzodott a labam a dologhoz, es azota semmi gond. Viszont nem vitatom, hogy elsofekkel sokkal batrabb az ember. De valamit valamiert. Mostmar nem lenne turelmem a fekkel foglalkozni. Meg akkor nem is annyira neznek meg a bicot az utcan.:-))
Arrol meg, hogy szetszakad az agy, meg nem hallottam. Lehet, hogy nem futarkodasra terveztek, de nem veletlen, hogy csak Dura-ace, meg Record szettekbol van palyaszett... nagyon egyben vannak ezek a cuccok. Es szerintem a palyan jobban megcibaljak, mint en szoktam az utcan. Ennyi...
Bagira
Írta 2002. május 28. - 16:30

vendég__*
Írta 2002. május 27. - 22:37

a pálya bringások nem is fixálják rá a lánckereket, ezzel is óva testi épségüket
nekik úgyse kell fékezni ha meg gáz van akkor csak csavarodjon le nyugodtan.
lehet hogy ez nem vágott témába de leírtam

lehet hogy ez nem vágott témába de leírtam

Írta 2002. május 27. - 20:06

bagira: ennyire tartasz a lecsavarodásról? neked nincs is fent fék akkor, ugyi? ;D mert akkor én is jobban meggondolnám...
ezzel az agy-cuccossal az a helyzet, hogy én régen még némethbalázstól vettem egy menetes fogaskereket, õ is általában hagyományos, menetes agyakat használ. õ mondta, hogy a tekerés közben annyira rászorul, hogy tutira nem fog lejönni...meg azt is mondta, hogy beszélt 1-2 futárral, akiknek viszont lecsavarodott ;D
a konszenzus a következõ: ha fékket használsz, jó a sima menetes agy, sose lesz vele gondod. ha viszont nincs féket, isten óvjon, mert szerintem a pályaagyakat sem arra tervezték, hogy minden keresztezõdésnél fékezz vele, meg hogy brutálisan, blokkolva húzd egy patentpedállal a hátsó kereket magad alatt. lásd azt a nemtom milyen campa pályaagyat, ami városi használatban tört mint a ropi.
nekem is azóta csavarodik le, amióta klipsz van a gépen, elõtte sima platform+haygományos fék volt a recept. egy láb erejével nem tudod lecsavarni, ez fix(i) ;D ;D ;D
persze szvsz aki fixire ül, tudja, hogy ez ilyen, megvan ez a kevés hátránya...de a fííííling...;D ;D
na, mindegy, az örökhajtós továbbra is a legjobb gép, de eccer majd beszerzek egy pályavázat (vagy varratok magamnak), meg egy olyan igazi ócckúl pályaagyat, aminek magasított a küllõpereme és szerintem a lexebb agy, amit valaha ember gyártott.
nna, bilibe lóg a kezem ;D
ezzel az agy-cuccossal az a helyzet, hogy én régen még némethbalázstól vettem egy menetes fogaskereket, õ is általában hagyományos, menetes agyakat használ. õ mondta, hogy a tekerés közben annyira rászorul, hogy tutira nem fog lejönni...meg azt is mondta, hogy beszélt 1-2 futárral, akiknek viszont lecsavarodott ;D
a konszenzus a következõ: ha fékket használsz, jó a sima menetes agy, sose lesz vele gondod. ha viszont nincs féket, isten óvjon, mert szerintem a pályaagyakat sem arra tervezték, hogy minden keresztezõdésnél fékezz vele, meg hogy brutálisan, blokkolva húzd egy patentpedállal a hátsó kereket magad alatt. lásd azt a nemtom milyen campa pályaagyat, ami városi használatban tört mint a ropi.
nekem is azóta csavarodik le, amióta klipsz van a gépen, elõtte sima platform+haygományos fék volt a recept. egy láb erejével nem tudod lecsavarni, ez fix(i) ;D ;D ;D
persze szvsz aki fixire ül, tudja, hogy ez ilyen, megvan ez a kevés hátránya...de a fííííling...;D ;D
na, mindegy, az örökhajtós továbbra is a legjobb gép, de eccer majd beszerzek egy pályavázat (vagy varratok magamnak), meg egy olyan igazi ócckúl pályaagyat, aminek magasított a küllõpereme és szerintem a lexebb agy, amit valaha ember gyártott.
nna, bilibe lóg a kezem ;D
Írta 2002. május 27. - 07:28

bagira: azért raktam fel a kisebb fogaskereket, mert ugyan vízszintes a papucsom, de elég rövid, úgyhogy amikor kiszedtem egy láncszemet, úgy már nem ért bele a papucsba :-/ most meg akkor felraktam a 19-est a 20-as helyett, és kiszedtem egy láncszemet, így éppen beleér a papucsba a tengely 8)
télleg, bagira, te is futár vagy/voltál, mint ahogyan az felsorolt fixisek nagyrésze? :
télleg, bagira, te is futár vagy/voltál, mint ahogyan az felsorolt fixisek nagyrésze? :

Írta 2002. május 27. - 00:18

Írta 2002. május 26. - 21:09

Hat megprobalom. A felsorolas veletlenszeru lesz, ugyhogy nehogy megsertodjon valaki.
Subs
Nicos
Sinya
Reiiti
BB
Blg
Ninja
Youz
Mate
Szarvas Laci
Buppa
Meg meg itt van ketto, aki regen fixizett:
Keoma
Timur
A Juhos Laci meg kb soha nem hasznalja, de van Neki.
Na ennyi.
Bagira
Subs
Nicos
Sinya
Reiiti
BB
Blg
Ninja
Youz
Mate
Szarvas Laci
Buppa
Meg meg itt van ketto, aki regen fixizett:
Keoma
Timur
A Juhos Laci meg kb soha nem hasznalja, de van Neki.
Na ennyi.
Bagira