Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
sajnos a fixis kerékpár kezelési technikákhoz nem tudok hozzászólni, csak úgy töltelékként jegyzem meg, mikor tavaj nálunk (bp) volt a futár vb akkor lehetett látni nagycsomó fixis arcot akik olyan trükköket nyomtak hogy öröm volt nézni, nekem legalábbis.

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
liet: hát ja, én is szeretnék pályaagytat, most nyáron majd megpróbálok felhajtani egyet. bár sima menetes agyra is vannak jó megoldások, pl. a sportszigeten találkoztam egy zöld futár-os sráccal, láttam, hogy fixije van, hát egybõl odamentem haverkodni  ;D szóval õ esztergáltatott egy ilyen kontraanyát, ami vagy 1,5 centi széles, az van még neki feltekerve a fogaskerék mellé egy sima menetes agyra, és mocskosul rá van szorítva, ilyen pontozóval lehet csak leszedni. és neki sincs fent fékje  ;D
balázs bicója szerintem is gyönyörû  8), viszont ne higyjetek zsirosmacskának (helló, földi!  :D), az én vázam tele van matricázva, hogy ne ütõdjön annyira. bár van rajta egy-két szép matricapéldány, ez tény  ;)
még akkor fixis kérdés: ki tud fixivel tolatni vagy ugratni? ossza már meg velem e csodák titkát, mert nagyon nem tudok padkázni az állatommal  ::) a tolatás meg csak a villantás kedvéért, tudjátok  ;D ;D ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nekem volt régen egy pár New Succes alkatrészem, ez még a Quartz elötti Sachs idõszak volt, jó darabok voltak, sokat bírtak.
Szerintem a gond az ott adódhat, hogy ga egy menetes monti agyra csak egy lánckereket raksz akkor a láncvonalad annyira "elegy" hogy rossz lesz ránézni.
A legjobb megoldás persze egy Phil Wood, vagy egy Surly 1x1 agy lenne...........ez csak álom

Egyszóval ha a kettõ között választhatsz, szeruntem stx.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Az Rc egy jo agy de osszessegeben nehezebb lesz, mintha egy sima BMX agyat hasznalnal. Bar egy foggal mar nem olyan veszes talan...

A Sachs az egy 'monti' agy?
Ennel az lesz gaz hogy ha kihezagolod akkor a csapagytavolsag keskenyebb lesz, es el fog hajolni...

Az en BMX agy+RC tengely+hezagolo parositasomon is mar egy nagyon picit latszik hogy kajszult...

Menetes agyakban a tengelyt anno meg hetente gorbitgettem - ugyhogy azert mar jobb  a helyzet...

Szoval lehet hogy az RC vel jobban jarnal. Foleg ha a Sachs csak egy varosi peldany... azokban nem olyan hudenagy iparicsapagyaak vannak.

Skeletron

Skeletron

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Kéne egy kis segítség!

Választani kellene két hátsó agy közül:
1. STX-RC kazettás + távtartõk, egy évet használt golyós-kónuszos rendszer

2. Sachs New Succes ipari csapágyas, menetes agy BMX racsnival

Melyiket válasszam? Mindkettõ a tulajdonomban van, de nem tudok dönteni. A Sachs nem annyira otthoni szerviz barát, mint a kazettás shimano, viszont ipari ezért nem kell hozzányúlni.

Elõre is kösz!

S.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
komolyan hozatsz egy vázat?? zsír. majd írhatnál a  folyamatról.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Arról a a fehér bringáról van szó ami "hagyományps" (értem ezealatt, hogy nem hátultöltõs) papucsos? Amúgy szép bringa de ha fixi vagy single, akkor legyen pálya papucsa! nemigaz?!
Én most egy on-one -ra hajtok, csak kissé macerás behozatni külhonból, még 2-3 hét...........

egyébként a www.on-one.co.uk honpédzsen megnézhetitek il pompino a tipusa neki!
de nagyon várom már.............

Liet

Liet

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
sziasztok

látom kevés emberrel is nagyon pörög a téma. hozzászólni sjna nem nagyon tudok  :(.most végigolvasva...

szerintem ha már fixit hajtunk.érdemes kicsit többet rászánni mint félmegoldásokkal megelégedni. énis ezért szereztem pályaagyat.nem volt könnyû de...egyserûen fantasztikus.kompromisszumok nélkül megoldás, leheletfinom a csapágyazás és gyönyörûen néz ki (Campa Record)  ;D. nemigaz minimal  ;).

a fékrõl annyit hogy én nem mernék elindulni nélküle. ami azt illeti nem sokáig jutnék mert a városba menet (le a hármashatárhegyrõl) van egy komoly hosszú lejtõ (a farkastorki út, ha ismeri valaki)a végén pedig lámpa, aztán keresztezõdés a bécsi úttal  :) szóval gázos.azt meg nem akarom hogy csak sétálva tudjak leereszkedni. a másik ok amiért féket használok, hogy szeretek gyorsan menni. mentem már tönkrement fékkel városban...folyamatosan vissza  kell fogni magad. fék nélkül biztosan nem vállalnék annyit.

a balázs bicajról: gyönyörû az a váz. a sport kiállításon tüzetesebbeen megnéztem. valami ilyesmire vadászom már jó ideje. ha valaki tud valami hasonló kaliberû és méretû vázról az sikítson.
akkor szia kedves mindenki...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Minimál egy fanatikus (ismerem)!!

Ja, és az õ váza is valami bazigyönyörû, a biciklije meg sújban az én két kerekem szintjén van kb.

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
hohó, emberek!
láttátok a új számban balázs megújított egysebességesét? hát az valami csudaszép!  :D még nem láttam ilyen szépen festett vázat, nekem nagyon bejön. és még ráadásul egysebességes is  ;D ;D

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
neeem, én azokat nézem le, akik a 27 sebességes gépükkel lassabban másznak fel egy emelkedõn, mint én  ;D ;D
áááá, amúgy õket sem... mindenkinek megvan a saját mániája, nekem az egysebességes az  ;D 8)
az, hogy örökhajtós, már csak hab a tortán  ;D :D
nekem is volt egysebességesem, bár az is csak elsõ fékkel.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
akkor én most restelkedem  :-[, nekem csak egy single speed-em van elsõ-hátsó fékekkel. ugye most nem néztek le nagyon  ;)

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
nna, nekem még fenn van a fék, meg én is furán nézek azokra, akiknek nincs, de lehet, hogy eccer nekem is nem lesz  ;D :D ;) csak most mondjuk néha edzeni is használom a fixit, azt majd lehalok róla, nem akarok még a fékezéssel is pepecselni....
tényleg, ha van egy 12%-os lejtõ, azon hogy mész le fék nélkül? mert amerre én megyek, van egy ilyen....nna, azt nem merném bevállalni  8)
viszont a féktelenítés mellett szól az is, hogy akkor tényleg k...ra nem lopja el senki, meg a haverok sem kérik el.
meg jobban megnézik a uccán  ;D ;D ;D...hiába, sznobok vagyunk, fixis sznobok,de legalább ez nem kerül fél millába,  mint egy olyan normális sznob-bicikli, ha ééérted, mire gondolok  ;)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Hello.

Kicsit reg voltam. Amugy futar voltam, illetve neha meg mindig viszek egy-ket melot.
Ja, nincsen fenn fekem. Az a helyzet, hogy regebben, mikor meg csak terveztem a fixit, idiotanak neztem azt, akinek nem volt fenn feke. Sot, en is elsofekkel kezdtem. Ugy mentem vagy 4 honapig.Tok jo volt, minden. Aztan egyik nap munka kozben elszakadt a fekbowden, es ott helyben leszereltem mindent, hogy ne zorogjon ott nekem egesz nap. Azota nincs fekem. Ha nem szakad el, szerintem meg mindig fenn van. Aztan megszoktam a labbal fekezest. Tok gyorsan hozzaedzodott a labam a dologhoz, es azota semmi gond. Viszont nem vitatom, hogy elsofekkel sokkal batrabb az ember. De valamit valamiert. Mostmar nem lenne turelmem a fekkel foglalkozni. Meg akkor nem is annyira neznek meg a bicot az utcan.:-))
Arrol meg, hogy szetszakad az agy, meg nem hallottam. Lehet, hogy nem futarkodasra terveztek, de nem veletlen, hogy csak Dura-ace, meg Record szettekbol van palyaszett... nagyon egyben vannak ezek a cuccok. Es szerintem a palyan jobban megcibaljak, mint en szoktam az utcan. Ennyi...

Bagira

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
végülis minden témába vág, ami az egysebességesekkel foglalkozik  :D 8)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a pálya bringások nem is fixálják rá a lánckereket, ezzel is óva testi épségüket :) nekik úgyse kell fékezni ha meg gáz van akkor csak csavarodjon le nyugodtan.
lehet hogy ez nem vágott témába de leírtam  :P

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
bagira: ennyire tartasz a lecsavarodásról? neked nincs is fent fék akkor, ugyi?  ;D mert akkor én is jobban meggondolnám...
ezzel az agy-cuccossal az a helyzet, hogy én régen még némethbalázstól vettem egy menetes fogaskereket, õ is általában hagyományos, menetes agyakat használ. õ mondta, hogy a tekerés közben annyira rászorul, hogy tutira nem fog lejönni...meg azt is mondta, hogy beszélt 1-2 futárral, akiknek viszont lecsavarodott ;D
a konszenzus a következõ: ha fékket használsz, jó a sima menetes agy, sose lesz vele gondod. ha viszont nincs féket, isten óvjon, mert szerintem a pályaagyakat sem arra tervezték, hogy minden keresztezõdésnél fékezz vele, meg hogy brutálisan, blokkolva húzd egy patentpedállal a hátsó kereket magad alatt. lásd azt a nemtom milyen campa pályaagyat, ami városi használatban tört mint a ropi.
nekem is azóta csavarodik le, amióta klipsz van a gépen, elõtte sima platform+haygományos fék volt a recept. egy láb erejével nem tudod lecsavarni, ez fix(i) ;D ;D ;D
persze szvsz aki fixire ül, tudja, hogy ez ilyen, megvan ez a kevés hátránya...de a fííííling...;D ;D
na, mindegy, az örökhajtós továbbra is a legjobb gép, de eccer majd beszerzek egy pályavázat (vagy varratok magamnak), meg egy olyan igazi ócckúl pályaagyat, aminek magasított a küllõpereme és szerintem a lexebb agy, amit valaha ember gyártott.
nna, bilibe lóg a kezem ;D

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
bagira: azért raktam fel a kisebb fogaskereket, mert ugyan vízszintes a papucsom, de elég rövid, úgyhogy amikor kiszedtem egy láncszemet, úgy már nem ért bele a papucsba  :-/ most meg akkor felraktam a 19-est a 20-as helyett, és kiszedtem egy láncszemet, így éppen beleér a papucsba a tengely  8)

télleg, bagira, te is futár vagy/voltál, mint ahogyan az felsorolt fixisek nagyrésze?  ::)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Azert latszik, menyi eszem van. Magamat kihagytam.:-)

bagira

bagira

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Hat megprobalom. A felsorolas veletlenszeru lesz, ugyhogy nehogy megsertodjon valaki.

Subs
Nicos
Sinya
Reiiti
BB
Blg
Ninja
Youz
Mate
Szarvas Laci
Buppa

Meg meg itt van ketto, aki regen fixizett:

Keoma
Timur
A Juhos Laci meg kb soha nem hasznalja, de van Neki.

Na ennyi.
Bagira