Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed - SÖR

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3714 replies to this topic

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
zsirosmacska+bárki más távtartóvadász:
íme a sufnituning megoldás.  ;D végy 2 db távtartót (ennyi azért akad, én abból a fogsorból szedtem, amibõl a fogaskereket is az egysebességeshez.) meg menj el a vízvezetéxerelõs boltba, és vegyél ilyen szürke mûanyag vízcsövet, kb. 10cm kell 8) pont van egy olyan méret ebbõl a csõbõl, ami rámegy a kazettatestre, de a távtartó meg megfogja. nem tudom így a méretét fejbõl, én otthon találtam  ;D :D .szóval csövet méretre vágni, lecsiszolni, és a fogaskerék elé meg mögé 1-1 távtartót. de lehet, hogy anélkül is menne. nekem fél évig ilyen volt a bringámon, semmi probléma nem volt vele. ja, és a csöveket mm pontosan lehet csiszolgatni, úgyhogy 100%-os láncvonalat tucc így produkálni  8)
ha valakit komolyan érdekel, lemérem ennek a csõnek az átmérõjét 7végén...ha megyek haza  ::)

minimál-sufnituning bajnok  ;D

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
próbáld meg a keresben. a multkor mintha lcs-nek lett volna egy nyolcas de lehet hogy talán kettõ is

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Van valakinek szétkopott, felesleges fogsora kazettás hátsóagyra. Egysebességesítéshez kellene.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
kicsit belekukkantottam a DX agyanba, és olyvá tünik nem lehet összehozni egy XT vel, a DX- bele kissé beljebb ül :(

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
lehet kapni hézagológyûrûket. kicsit borsos. viszont ha van elfekvõben kinyiffant fogsorod kapd szét és ott vannak a finom kis hézagolónak valók. természetesen nem hiper kaziról beszélek /9.0, xtr/ hanem alapkategóriás darabokról. Nekem volt 1 SR suntour azt szétkaptam aztán utána összeraktam. ennyi

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Télleg! Mi lenne, ha kihézagolnám? Na és mivel?

minimal

minimal

vendég

• fórumtag
  • 93 posts
zsirosmacska: há' kérdezz bátran, ha a tegnapi party után magadhoz tértél  ;D
szerintem lehet, hogy a kazettás agyról lekapod a racsnis részt, amire rámennek a fogaskerekek, és a helyére felcsavarod a dx agy hasonló alkatrészét. ez a szabadonfutót tartalmazó rész mittoménhányas imbusszal lejön, nem kell hozzá spec. szerszám, úgyhogy szerintem egy próbát megér. ha meg nem, akkor nem.  8) ;)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
XT-SS
Egyszeruen ki kell hezagolni a fogkereksornal... mi mar csinaltunk ilyet silenttal... es ugy es oda cserelgeted a fogaskerekeket ahogy akarod.
Bar evvel a megoldasssal az a gond hogy ugyan ugy asszimetrrikus lesz a fuzes - ezaltal gyengebb a kerek.

Feszites:
Koppintas+tervezes meglesz, de most nem erre kene koncetnralnom. CNC, anyag nem gond.
Utana johet a SS hatsoagy - MADE IN HUNGARY :)))

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hát legalábbis Pajti nem foglalkozik aluval.
meg azért az keményebb dió mint a CroMo. Az a baj hogy ami gyári egyenespapucsos alu vázat lehet kapni kishazánkban azok mind aranyárban vannak, na meg nincs is sok. azonik, viler, aztán passz

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
kösz az infot. tehát alu kizáróok?

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Minden kedves Single Speedistának kérem a segítségét!

XT tárcsafékes agyat szeretnék átalakítani egysebességesre. Én arra gondoltam, hogy DX alkatrészekkel csinálnám mert azon ha jól tudom elég könnyen lehet cserélni a fogaskerekeket. Esetleg az XT agyra egybõl rá lehetne-e bányászni a DX fogaskerekeket. Lehetséges ez, vagy csak az én agyrémem? Más megoldások is érdekelnek de az XT agynak mindenképpen maradnia kell. Elõre is köszönök minden, a problémám megoldására irányuló, építõ jellegû hozzászólást. ;D

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
majd elnezek a boltba, kosz az infot

vendég__*

vendég__*
  • vendég
passsssz, ez ne tõlem, ennyire nem vagyok képben :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
es milyen aron dolgoznak?
az ulescso van megrepedve, vizszintesen a bilincs alatt

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha nem alu, titán vagy carbon akkor igen

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts
A4:
foglalkoznak ott vazjavitassal is?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a legegyszerübb, szerintem, menj ki a Vig Balázs kerékpárboltjába, III. ker. vizimolnát utca. azt nem tudom hány szám, a pók utcai lakótelepen.
a Balázs elég jó viszonyban van Pajti bá-val s vele megbeszélheted mit szeretnél.
ez a leg járhatóbb út szerintem, egyébkén a pajti egy vázépitõ mesterember, pálya vázakat is csinált.......

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
kifejtenéd ezt részletesebben /plelérhetõség,cím/ mert be kell valljam nem vermutoztam még ezzel a bácsival és azt sem tudom mirõl van szó. netán a bringanti? SZóval teljes black out . mond meg nekem a frankót lécci

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Pajti bá csinál ilyeneket, nekem is ö alakitotta át két montimat , és még jó pár ismerõsömnek is, sõõõt ha van neki épp készleten capmagnolo kovácsolt pályapapucsot is belépít.
és persze az összes bowdentartó szemet is leszedi és elzünteti a helyét ami ugye szögségtelenné válik.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
nem tudom ki válallkozna a  Yasecen kívül egy átalakításos támadásra? mondjuk egy egszerûbb cromo vázat megcsonkítani és  egy vízszintes papucsot nyomni bele. nem tudom nem lenne-e a hús és a leves tipikus esete de ezen gondolkozom mostanában.  nekem csak montis geometria jön b ezen tanultam meg másodszor kerékpározni szóval egy nagy vázzal csak esnék kelnék. a kocsik között pedig ez több mint egészségtelen