Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Erdekes hogy manapsag a SS az erdekes, mikor annak idejen a valtos bicikli volt az.

Egyebkent meg azert nincs ra igeny, mert az emberek elkenyelmesedtek. Es meg varosban sikterepen is kell a 24 sebesseg, hogy hatekonyabban tekerjen a kedves vevo.

Egyebkent meg a jo az egeszben hogy a hagyomanyos kontras bicajokat meg gyartjak.
Csak ha az ember picit tobbet akar ezek minosegenel /ugye ide is bejott a muanyag meg a vacak alu/ akkor falakba utkozik. ???

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Gyártanak, nem is keveset, csak hát nem kishazánkban ::) ez nem is meglepö.....be kell látni, hogy nincs rá akkora igény, hogy azt megéré.
Volt szerencsém a Csepel gyárba látogatást tenni, és ott az állitható sablonok (amikbe a vázakat csinálják) le voltak heggesztve mondván: -Nehogy valaki elálitgassa!! ehhh, mit is várunk tölük? gyártják az olyan geometriákat amik már a kutyának sem kellenek, akkor hogy fognak ök ss vázat késziteni? sehogy.
Ha valaki annyira "bogaras", hogy ss bringát akar akkor azt meg kell fizetni, vagy legalábbis meg kell szenvedni ::) amúgy meg kölföldön sem rohangál kinden második ember ss géppel......

Tartós bringát olcsóért nem éri meg a gyártóknak késziteni.....fogyasztói társadalomban élünk (sajnos), használd fél-egy évig majd vegyél újat!! ugyis minden évben más a trendi ::) :-\

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Lattam a kepeket. Meg neztem az One One vazakat is.
nem ertem egyebkent hogy ami egszeru azt miert nem gyartjak???
Itt van pl egy kis alfoldi varoska es mindenki a 1X vagy nemtom hanysebesseges biciklit veszi meg a 20kg os 'DH' gépet. Mikor ott a jolbevalt kontras 28 as. Es akkor a sok apuka felfele allitott kormanyszarrvval rohangal a montenbájkján, mert az ugy jo!

Lassan kezd az emberek esze azert megjonni, hala istennek egyre tobb cruiser rohangal a varosban. Meg kapni meg egy ket regi cruiser vazat, amibe normal /nem Z/ hmu valo
Sajnos a villak alapmeretesek, meg menetesek :-((
Szoval a csepelen kivul nem sok olyan ceg van aki olyan biciklit rakna ossze amilyen szerintem kene Mo ra. Vagy felnek hogy ezek megintcsak tobb evet birnak ki nem pedig egy telet???

PL Anyam bicajabol is kitort 1 kullo raadasul a lanckerek oldalan, pedig o nem trialozik! A kullok meg az anyak ossze vannak gyogyulva, meg centirozni se tudtam. Azert bosszanto egy feleves biciklitol, meg ha kapott is a hosszu tel soran. Azert tisztogatva volt, meg nem csillaggarasban volt tartva.

SZoval a lenyeg hogy egy egyszeru, olcso es tartos bicajt kene mar vegre osszerakniuk a gyartoknak.
Normalis kullokkel, normalis agyakkal meg felnikkel Ha sokat csinalnak ez is olcso lesz.
A vaz kialakitasa meg semmibol sem olcsobb vagy dragabb.

Lehetne pl ket fajta vazat gyartani. A papucsokat a BMX ekerol mintazhatnak. Lenne egy nagy vaz 9mm es papuccsal varosba, meg lehetne pl egy dual vaz amibel belemenne a vastag BMX agy, meg a 26 - 24 es kerek. Anyag meg lenne acel. De lehetne mas is.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha megvannak a lehetöségeid akkor nem nagy dolog legyártani egyet.....már mi is dolgozunk rajta ::)

Sajnos a váz az valóban nehéz kérdés......ha valaki nagyon akar egy normálisat akkor vagy épitettnie/átalakitattni kell vagy szerezni egyet külföldröl....én már mindkét variáción túl vagyok.....

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
En is szerettem volna ilyen DX es hatsoagyat meg egy eve. Foleg mivel tetszett a fogaskerek cserelhetosege.
Sajna akkor meg 2x 000 volt csak a DX, yasec nem ert ra, nameg akkor erre meg rajott volna az o resze. Hat ennyibol tettem ossze az egesz bicajt majdnem.

En meg most is azon vagyok hogy tervezzunk egyet! Legyartatni le tudnam. Foleg hogy most epul a SuSu 3.0 am, aktualis lenne.
Lehetne tfekes, par iparicsapagyat bele azt kesz.

A gond hogy nem erek ra, es jelenleg a konuszos atalakitott BMX hatsoagy is tokeletesen birja, es kopogjam le a tengely is.

Kar hogy itthon nem lehet ertelmes SS vazat kapni, van egy ket regi ritkasag dehat...

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
A Tiagra 8700,egyel a Sora felett van és nekem is Polar-X-be lesz! 8) ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Idöben meg úgy 6-7 hónap.....jó munkához idö kell

Miért hazudtolná meg magát a mester? ;)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Az lesz a montiba.

Az ára kb. 22-25e Ft. ami úgy jött ki, hogy kb 12-15 a DX agy, és 10 amiért Yasec átalakitotta. Idöben meg úgy 6-7 hónap.....jó munkához idö kell ::) ::) :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nem mondod, hogy a Tied! :o

Embertelenül tetszett.

Az ára publikus?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ugye milyen szép? Büszke is vagyok rá ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Most láttam a Luongo-ban egy lila Yasec agyat, amiben a technika egy Shimano DX-bõl származott. Kónuszos Yasec agy. killer. De szvsz isten SS hátsóagy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ehhe... 8)

Feltöltött kép

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Az egyel jobb a Soranal nem? Ha jól emlékszem az amikor vettem a Sora-t drágább vmivel...

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Nekem is SS lesz,de hátul egy Tiagra fog feszíteni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
köszönöm a válaszokat. :D Majd rakok be képeket, meg ilyesmi, ha meglesz az új monoblokkom.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ey müködöképes elképzelés...

Attól függ, hogy mire is akarod használni, én az ss montit 42-14 el használtam és teljesen jó volt a városban pörgetni vele.....sööööt még Dobogóköre is fölmentem vele. Szerintem 16nál nagyobbat ne rakj föl mert úgy fogod pörgetni mint a ventillátor....

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Semmi :) nézd meg a képeim neked is olyasmid lesz, mint nekem van és nekem most 18as van már kellõképpen megszoktam majd a legközelebb fogaskereket amit veszek eggyel kisebb lesz ez "bemelegítesnek" jó volt! Most tanulok vele egykerekezni kissé nehezebb, mint váltóval...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Jahh, ez nem "igazi" SS, egy Jamis durango váz, normál váltópapuccsal, meg egy Deore hátsóagy fogaskeréksor távtartókkal. Szétszedtem két fog.sort, kivettem a távtartókat, és most válogathatok a feogaskerekek közül, hogy melyiket szeressem. Láncfeszítõnek meg feldobok egy STX váltót hátra, s kész. Van valami akadálya az elképzelésemnek?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Bagira!

Nem jott be anyira az a kormany, amit adtal, ugyhogy vissza is adom, ha gondolod. Most eppen nincs is fixim, mert osszetortek, ugyhogy valtos orszagutival nyomom most.

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Én 18-at raknék fel.
Leírnál néhány infót:milyen váz,milyen hátsó agy?THX