Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed - SÖR

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3714 hozzászólás a témában

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Jaja, Csekéék igérik már egy kis ideje, de még híre sincs :-\

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
hívd a csekét. de igazából sehol.

Lütyõ

Lütyõ

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kifejezetten mountain bike- hoz gyártott single speed agy (Pl.: A bikemagban bemutatott bike+ agy) hol szerezhetõ be?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
bocs félreértettem.

csak a két különbözõ kerékre gondolta.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
egy single speed agy + bmx racsni könnyebb mint kazettás agy + hátsóváltó + hosszabb lánc.........és nem beszélve arról, hogy jobban néz ki és 1szerübb is ::)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
annyira biztos hogy a menetesagy bmx racsni felállás könnyebb?
:-\

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kerdem en mi a fenenek egysebesseges bicaj, ha ugyis kazettas a hatsoagy, asszimetrikus a kerek fuzese, hosszu a lanc es van rajta hatsovalto.

Mert igy semmivel se konnyebb jo kicsit
es lengedez a lanc, ami vegett egysebesseget csinaltunk.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Kihagytam egy ilyet: ;)

amúgy lövésem sincs, hogy hogyan kéne állnia a váltónak......sosem próbáltam úgy.....a hátultöltös papucs hive vagyok ;) ::)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A váltónak mennyire kell feszítenie a láncot?

hogy ne essen le... ::)

Ennyire nem vok ám láma, csak tesóm hadakozott az ellen, hogy kivegyek vagy 4-5 szemet a láncból. Most eléggé elõreáll a kanál, de alul majdnem párhuzamosan fut a lánc a felsõ láncvonallal. Attól félek, hogy ha nem feszül meg eléggé (mint állat) akkor le fogja dobálni a láncot feszt. Láncterelõt nem akarok feltenni, mert az plusz súly, és könnyítésre megyek. :D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha szerzel egy Bmx lánctányért meg egy esztergát, akkor össze lehet hozni, hogy monti hajtúmüre fölmenjen.... ::)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szerintem a 28 as kerekpart alapul veve itt nem igen kell a lanckerek kopasaval torodni.
Jo azert ha elall a lanc az elso lanckerekrol evidens, de hat nem kene...
Mondjuk itt megint kulon kell valasztani szerintem a valtos es nem valtos lankerekeket.

Mert en pl hatul BMX racsnit hasznalok mind ket SS gepen, az egyiken elol 'normal' hajtomui van a masikon meg egy olyan ami valtos.
Erdemes lenne olyan tanyert venni ami nem valtos, mar csak azert is mert ezek talan vastagabbak, nem megy olyan hamar tonkre, az alu nalam mar egy ev alatt lathatoan megviselodott... persze ilyenkor mivel nem porgetsz lehet hogy tobbet kapna ka cuccok is.
Persze egy normalis karra nem kapsz ilyen tanyert. Ilyenkor jol johet egy 'gagyi' acel tanyer, ami nem is olyan gagyi, a Sachs nak pl olyan, es tobb evet kibir sulya sem olyan orulten sokkal tobb....
Hatul nemTom milyen a helyzet, itt mindig ugyanazt a fogat hasznalod, ergo az jobban kopik mint a sornal. Nekem a CrMo BMX racsnin meg nem latszik semmi, az jo anyagbol van.

Jo lenne BMX es cuccokbol 'atultetni' mert azok 'olcso' k es eleg sokat birnak.
Csak itt meg jon az inkompatibilitasi problema a vazzal... :-(
Monoblokk .... kerekagy tengely....

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Én egy rossz váltó bowdennal lõttem be aminek a feje pont bement abba az álítórészbe így azzal se elsz gond! Nekem 42-18as áttétel jó legközelebb 16osat rakok hátra és ez így elég jó síkon kényelmes és a fogasozáskor amennyit felfele kell menni nagyon nehezen de ki lehet bírni.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Jah, a 2:1 az etalon.
Nekem 34-16 jo terepre, jol lehet gyorsitani, de ha normalisan ki van huzva az ules sik terepen megorulnek vele...

De dimbes dombos helyen jo, meg fel is lehet nehol tekerni vele.

A 44-16 ttal varosban lehet tartani a 40 es atlagsebesseget, viszont gyorsitani nagyon gaz. A gyorsulasi versenyen majd meg haltam mert kb 3-4 et tekertem csak. Fateromnak adtam, O azt mondja hogy 'nehez hajtasu' a bicikli. ;)
Felfujtam normalisan neki a gumikat, szerintem olyan 20-25 os tempot kenyelmesen lehet rajta menni. Es igy kenyelmesebb mintha porgetne.

A kovetkezo dual de majdnem dh SS em 34- 16 os lesz. Ez igy eleg furan hangzik, de az igazsag az hogy lefele ugyis csak gurulok /lancnelkuli verseny rulez ;)/ Igy nem kell parazni meg kolteni a lancfeszitokre. Ha meg nem gyorsan jovok le akkor meg a lassu technikas lefeleken.
A masik meg hogy valamivel fel kell menjek, meg ha nem is tolom mindenhova...

Lancfeszites: felso gorgo es belso kanal kivesz, a lanc olyan hosszu ill rovid amilyen csak lehet, ha makod van kijon. De valszeg nem, vagy esetleg ha nyulik kesobb a lanc lehet hogy kijon. Nekem eleinte jo volt, de aztan mikor nyult mar nem.
Ja a hatsovaltot pl egy rossz fekbowdendarabkaval lehet 'beloni'

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Én annyira feszítettem fel amennyire tudtam, hogy minél nehezebben essen le a lnc igaz az elõfordulhat így is! Fõleg ha kezd a lánc megnyúlni idõvel. Ha veszek késõbb új láncot akkor érdemes a hátsó fogaskereket is cserélni nem?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Van egy hivatalos ss szabályzat szerü ami meghatározza az áttételi arányokat, ebben 32-16 szerepel....de ezzel városban sikon meghülyülsz.......megpróbálom megszerezni a teljes doksit és ha megvan közzé teszem. Én 38-16 ot tervezek terepre.....

A váltónak mennyire kell feszítenie a láncot?

hogy ne essen le... ::)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Kész van az egysebességesem. Örülünk. :) 42-18 az áttétel, kicsit pörgõs, ülve 28-30 a max, kiállva 37-38 km/h. Akkor ez terepre jó lesz, vagy tegyek fel egy 16-osat? Amúgy Jamis Durango, haver kölcsön Rock Shox Quadra 21R telójával. Királyság. Kicsit fura a mozgása a Z1 után, de jó. :D A váltónak mennyire kell feszítenie a láncot?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Kössétek föl Ti a gatyát ;) ;) mer' ha megindulok...... ::) ::)

Az ego-m már a helyén.... :)

u.i.: Köszönöm a megtiszteltetést, hogy én jutottam elsõnek az eszedbe.... ;)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Fityisz!
Te vagy az elsõ akinek írok most, hogy hazajöttem a Gardáról! :D
Több SS is indult, volt aki 100 km 1 órát vert a thommey-ra, és rám is legalább egy felet úgy, hogy én a 80-on indultam! ;D
Sajnos nem volt a versenyen nálam a gép és utánna már nem találtam meg õket! :(
De nagyon nyomták, úgyhogy kötheted fel a gatyót! ;D

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
szo szerint :-)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Minden falat át lehet törni, meg lehet kerülni vagy át lehet mászni rajta.....-de filozofikus vagyok-....csak türelem, idö és pénz kell hozzá......