Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

10 év 100 lapszám után búcsúzik a kéthavi nyomtatott Bikemag

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
216 hozzászólás a témában

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

off :D Nem tudok szabadulni a látványtól, bloke. Ki látható a képen?

Az exem ...

:lick:
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

93 óta kb 2 szám hiányzik, még 95 környékébõl. Érdekesnek találom a dolgot. Dave amikor elkezdte sokan azt sem tudták van ilyen sport, most meg egy maratonon elindul kb 1500 ember, és ez a szám egyre csak nõ. Akkoriban eladható volt, most a gyarapodó kerékpáros népesség korában meg nem? Hogy lehet ez? Talán azért mert felhígult a lap. Sok lett benne az pl országút, pedig alig országútiznak. Egy "mountisnak" pedig az aszfalton nem sok kihívás van, szépség, változatosság úgyszintén kevés. Lehet közülük sokan vannak úgy vele, hogy minek fizessenek érte, ha az ujság harmada nem is nekik szól. Szerintem a honlapnak sem az országútisok miatt nagy a látogatottsága. Lehet profiltisztítást kellene inkább végrehajtani, vagy ha nincs ihlet egyszerûen valami neves külföldi szaklapot kellene fordítani, vagy együttmûködni vele.
Itt a honlapon meg néha megtetszik egy cikk, nekiállok elolvasom, végig motoszkál bennem, hogy mintha már olvastam volna, és a végén ott szerepel melyik nyomtatott számban jelent meg.
Számomra ez az évtized legsz@rabb híre.

szerintem a kulfoldi lapok forditasa lenne gaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
off :D Nem tudok szabadulni a látványtól, bloke. Ki látható a képen?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
remélem, a blikk nem jut erre a sanyarú sorsra
mert, azt elég nehéz lenne lefûzni 2001-tõl

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

93 óta kb 2 szám hiányzik, még 95 környékébõl. Érdekesnek találom a dolgot. Dave amikor elkezdte sokan azt sem tudták van ilyen sport, most meg egy maratonon elindul kb 1500 ember, és ez a szám egyre csak nõ. Akkoriban eladható volt, most a gyarapodó kerékpáros népesség korában meg nem? Hogy lehet ez? Talán azért mert felhígult a lap. Sok lett benne az pl országút, pedig alig országútiznak. Egy "mountisnak" pedig az aszfalton nem sok kihívás van, szépség, változatosság úgyszintén kevés. Lehet közülük sokan vannak úgy vele, hogy minek fizessenek érte, ha az ujság harmada nem is nekik szól. Szerintem a honlapnak sem az országútisok miatt nagy a látogatottsága. Lehet profiltisztítást kellene inkább végrehajtani, vagy ha nincs ihlet egyszerûen valami neves külföldi szaklapot kellene fordítani, vagy együttmûködni vele.
Itt a honlapon meg néha megtetszik egy cikk, nekiállok elolvasom, végig motoszkál bennem, hogy mintha már olvastam volna, és a végén ott szerepel melyik nyomtatott számban jelent meg.

Kár elkezdeni ezt a montisok az országútisok ellen mûsort, mert úgyis mindkét oldal csak a saját igazát bizonygatná (egyébként a Tour de Pelso hosszútávján 1000 körüli induló volt)

Axel66

Axel66

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Ezt nem hiszem el.

23 éves vagyok, hatodikos korom óta olvasom rendszeresen az újságot.
Baráti körömmel gyakorlatilag ezen nõttünk fel.
Nekem a BikeMag olyan volt mint másonak a reggeli kávé, a cigi, a sör egy kemény nap után, stb...

Ami a legjobban elszomorít, az az, hogy ebben az országban már a legolvasottabb kerékpáros magazin sem tud talpon maradni. Tudom, hogy a BikeMag mindig poltikamentes volt, de egyszerûen a belem kifordul attól, hogy minden értelmes dolog tönkremegy szeretett hazánkban :( Az fél országot agyhalottá tévõ médiák ellenben továbbra is virágzanak, és mossák az emberek agyát...

Sajnállak BikeMag, jövõ héten irány a könyvkötõ :(

UI.: Most olvastam Kvázigazda beírását, a véleményem ettõl függetlenül ugyanaz. Ausztriában is elérhetõ a világháló, mégis kb. 5-6 kerékpáros magazin van az ottani piacon (ez csak egy példa az ezerbõl).

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

tessen' visszafogottabb avatart választani

Ezek után a kutyád még mindig kajáér' ácsingózik, vagy valami egészen másér'? :))))))))))
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tessen' visszafogottabb avatart választani

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Azt írták, nem szûnik meg teljesen az újság. Részemrõl, ha egyévben lesz 3 db, de az olyan, hogy szétázik a rácsorgó nyáltól, akkor inkább az legyen. Tamaska írta, hogy az angol lapokban senkit nem érdekel a 2-3 hetes Eurobike, hát engem meg érdekel a 2-3 éves is.

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás
Elõször vala a 'video kills the radio star' most meg a web készít ki mindent, amirõl öt éve még azt sem tudtuk, hogy az valójában offline. De nem biztos, hogy baj ez. A világ törvénye, hogy elpusztulnak dolgok, elhal körülöttük az energia, hogy átadják helyüket új dolgoknak, hogy azok megint elinduljanak felfelé a szinuszgörbén és újra elérjék a zenitet, majd megint le és így tovább. Sok sikert a webes formátum kiterjesztéséhez!
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaj
klotyón nekem is bennvan ez-az még az erikszonos lapból, meg az egri RB brigád történeteibõl..
dehát, godzi tovább hízott, már úgy látom, a bicaja is eladó a bikkmakk meg kakukk
az igazán szomorú ebben, hogy híven tükrözi a magyar mtb piacot, gondolom, ezen keresztül a magyar zsebeket is, hogy 4-5E példányszám kerül értékesítésre 2havonta
no, majlesz vhogy további jó munkát
itten ugyis olvasgat az ember, meg, ahogy látom a sarokszámaimat, az itt töltött idõ alatt szerezhettem volna egy vörösdiplomát marxizmus/leninizmusból.
Megint kevesebb lettem vmivel :-)

upsz

a rozsdásvasak adatainak gyûjtögetésének itteni lehetõsége
felspannolt,HAJRÁ!

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Nekem is a múltkori volt az egyetlen szám amit megvettem, a "istenes" cikk miatt, a tekerés hatékonyságát fokozandó...
Meg is tetszett a lap (sose volt még a kezembe sem elõtte) gondoltam is rá, hogy jövõre elõfizetek.
Mostmár nincs mire...

Szumma szummárum, jó volt, az újság nyomán megtanultam rendesen húzni a pedált, azóta, sok emelkedõ, amit kistányéron másztam az erdõben, már a középsõn nyomom.
Köszönet érte! :o)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
enis nagyon sajnalom. olyasmi ez, hogy konyvet sem olvasok monitoron. nekem kell, hogy kezbeveheto legyen.

es mellesleg laptopom sincs amit a wc-re bevihetnek :)

viszont ez igy egy kornyezetbaratabb tortenet lesz (gondolom)

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
Én kábé két-három éve tolom a montit, és onnantól kezdve (bár nem rendszeresen, mert hiánycikk itt Pécsen) vettem a lapot.
A danubilyuszért nem sok könnyet hullattam, a rádió nálam ott kezdõdik hogy tilos.hu és kábé véget is ér.
Szóval ne hasonlítsuk össze a kettõt (sok oldallal ezelõtt olvastam) , mert a Bikmg egy frankó ujság volt és igen nagy helyet hagy maga után. Nincs mindenkinek pénze dirtmaget vagy mbuk ot olvasni (vagy simán nem megy utána), és azért nem egy összecsapott tiszavirág életû akármirõl van szó.
Az internetes bõvülés tök rendben van, de az újság azért más..
Akik ezt a döntést hozták nyilván egy csomó dolgot mérlegeltek, úgyhogy a megéri nemérimeg mérlegrõl tök felesleges véleményt alkotni, úgyis szubjektív marad.
Véleményem szerint lesz, aki megpróbálja majd ezt a keletkezett hiányt kihasználni, kérdés milyen sikerrel.
rip bikmakk
I don't care how it pedals

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Ez egyrészt jó, mert nem kerül pénzbe, másrészt pedig rossz, mert nem tudod a kezedbe fogni. Eddig csak egy számot vettem meg mert most kezdett érdekelni a bringázás, a múlt havit többször is kiolvastam. Míg online neten csak 1x. Talán csinálhatnátok azt hogy ami az ujságba benn van az a holnapon is. Meg 100 újságnál nem szabad megállni, a következõ cél az 1000;)

A honlap biztosan átalakul (hajajjj...), hiszen eddig a már körvonalazott "print vagy online menjen a cucc" kérdéskörnek vége!
"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Csatlakoznék én is az elõttem szólókhoz. 93-óta (az elsõ számtól) eleinte mind, mostanság már csak az ami tetszett, de megvan. Ezeket jó elõvenni, nézegetni, mit is fejlõdött a bringázás ennyi idõ alatt.
Amit viszont nagyon sajnálok az az, hogy a neten folyamatosan frissítik a dolgokat, nehéz fellelni a régebbi infókat. Tehát mától gyüjtögetni kell újra a katalógusokat, ha visszamenõleg is naprakész akarok maradni...

Ettõl idegbajt tudok kapni én is; egy-egy komplett modellév adatainak "tárolása" egy-egy márka weboldalán éves szinten pár tízezer forintba kerünle (hiszen csak web- és adatbázis tárhelyrõl beszélünk). És mégis törlik rendületlenül.

Ennek kapcsán viszont támadt egy ötletem; köszönet érte!
"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Bikeradar az tulajdonkeppen a What Mountainbike es a MbUK [plusz nemtom melyik orszagutis lap ami a kiadocsoporthoz tartozik] kozos portalja. Latszik hogy kemenyen nyomjak, ha a Bikemag meg akar maradni a vezeto helyen, akkor arra a szintre kellene aspiralni.

nincs benne se a Dirt, se a Singletrack, se a MBR [cycling weekly, cyclingsport].

kulon emlitenem a Singletrack-et, aminek azert eleg komoly online kovetotabora van, az ujsag inkabb csak masodlagos. amit ok csinalnak nagyon jol, az az hogy tudjak a helyukon kezelni a dolgokat. online mennek a hirek, ujdonsagok, nagy forum, aprohirdeto, stb. a nyomtatott verzio meg inkabb hasonlit neha a national geography-re, tele van nagy es szep fotokkal, turakkal, es vannak benne jo irasok. olyan igazi, hangulatos, vagy intelligens modon vicces egesz oldalasok. rajottek hogy az Eurobikerol senki nem akar olvasni 2-3-4 het mulva, mert mindenki mar aznap latta a fotokat a Flickr-en, es kivesezte a temat a kedvenc foruman.

Dirt magazin szinten ugyanez, van egy eros honlap, meg egy kimondottan DH-FR nyomtatott verzio, ismet nagy meretu es fantasztikusan jo kepekkel, tartalmas irasokkal, neha tesztekkel, meg beszamolok a vilagkupakrol. Mondjuk ez a beszamolo is olyan dolog hogy amig a MbUK-ban szoveges formaba ontik az eredmenylistat [tok unalmas, es amugyis tudtad hogy ki hanyadik lett mar ket hettel elotte] a Dirt-os beszamolok valahogy erdekesebbek tudnak lenni.

a magazin azzal adja el magat hogy orom kezbe venni. az esztetikum sokat segit az eladasban, es ha ehhez egy tartalom is kapcsolodik, akkor kapsz egy Dirt/ST szinvonalu valamit. nekik nem kell megszuntetni a nyomtatast egyelore, [a Dirt asszem tavaly valtott evi 6 lapszamrol evi 12-re] pedig nem gyengen csak a bringas tarsadalom egyik reteget celozzak meg.

szal ha evente kiad a Bikemag 3-4 nyontatott magazint, eros tartalommal, jo irasokkal [Jorus!] hirek/ujdonsagok nelkul, szep formaban, az sztem kb tarthato es kivanatos lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

fpeter01

fpeter01

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Ez egyrészt jó, mert nem kerül pénzbe, másrészt pedig rossz, mert nem tudod a kezedbe fogni. Eddig csak egy számot vettem meg mert most kezdett érdekelni a bringázás, a múlt havit többször is kiolvastam. Míg online neten csak 1x. Talán csinálhatnátok azt hogy ami az ujságba benn van az a holnapon is. Meg 100 újságnál nem szabad megállni, a következõ cél az 1000;)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Csatlakoznék én is az elõttem szólókhoz. 93-óta (az elsõ számtól) eleinte mind, mostanság már csak az ami tetszett, de megvan. Ezeket jó elõvenni, nézegetni, mit is fejlõdött a bringázás ennyi idõ alatt.
Amit viszont nagyon sajnálok az az, hogy a neten folyamatosan frissítik a dolgokat, nehéz fellelni a régebbi infókat. Tehát mától gyüjtögetni kell újra a katalógusokat, ha visszamenõleg is naprakész akarok maradni...