Elõször vala a 'video kills the radio star' most meg a web készít ki mindent, amirõl öt éve még azt sem tudtuk, hogy az valójában offline. De nem biztos, hogy baj ez. A világ törvénye, hogy elpusztulnak dolgok, elhal körülöttük az energia, hogy átadják helyüket új dolgoknak, hogy azok megint elinduljanak felfelé a szinuszgörbén és újra elérjék a zenitet, majd megint le és így tovább. Sok sikert a webes formátum kiterjesztéséhez!
Komolyan mondom, hogy tõled vártam ezt a párhuzamot, senki mástól!
...és ráadásul éppen 3 évtizede volt ez sláger (1979-es az említett popdal).
Azt írták, nem szûnik meg teljesen az újság. Részemrõl, ha egyévben lesz 3 db, de az olyan, hogy szétázik a rácsorgó nyáltól, akkor inkább az legyen. Tamaska írta, hogy az angol lapokban senkit nem érdekel a 2-3 hetes Eurobike, hát engem meg érdekel a 2-3 éves is.
Akkor gatyát felkötni, mert az idén májusban elõször megrendezésre került Handmade Expóról van pöttynyi képanyagunk, néhány cikk és pár (talán 20-30?) HD videó. Mivel az a kiállítás szerencsére nem a havi aktuális divattrendekrõl szólt, így a téli estékre adagoljuk nektek - hamarosan... ;-)
93 óta kb 2 szám hiányzik, még 95 környékébõl. Érdekesnek találom a dolgot. Dave amikor elkezdte sokan azt sem tudták van ilyen sport, most meg egy maratonon elindul kb 1500 ember, és ez a szám egyre csak nõ. Akkoriban eladható volt, most a gyarapodó kerékpáros népesség korában meg nem? Hogy lehet ez? Talán azért mert felhígult a lap. Sok lett benne az pl országút, pedig alig országútiznak. Egy "mountisnak" pedig az aszfalton nem sok kihívás van, szépség, változatosság úgyszintén kevés. Lehet közülük sokan vannak úgy vele, hogy minek fizessenek érte, ha az ujság harmada nem is nekik szól. Szerintem a honlapnak sem az országútisok miatt nagy a látogatottsága. Lehet profiltisztítást kellene inkább végrehajtani, vagy ha nincs ihlet egyszerûen valami neves külföldi szaklapot kellene fordítani, vagy együttmûködni vele.
Itt a honlapon meg néha megtetszik egy cikk, nekiállok elolvasom, végig motoszkál bennem, hogy mintha már olvastam volna, és a végén ott szerepel melyik nyomtatott számban jelent meg.
Számomra ez az évtized legsz@rabb híre.
Ha visszaolvasod kicsit a topikot, sok felvetésedre itt a válasz.
A profiltisztítás már rég nem lett volna megoldás, mint ahogy külföldi lap "mutációja" is rühellnék lenni.
A web és a print - kisarkítva fogalmazok - egymást gátolták eddig sokmindenben. Megpróbáljuk milyen, amikor egyre kell fókuszálni.
Ezt nem hiszem el.
23 éves vagyok, hatodikos korom óta olvasom rendszeresen az újságot.
Baráti körömmel gyakorlatilag ezen nõttünk fel.
Nekem a BikeMag olyan volt mint másonak a reggeli kávé, a cigi, a sör egy kemény nap után, stb...
Ami a legjobban elszomorít, az az, hogy ebben az országban már a legolvasottabb kerékpáros magazin sem tud talpon maradni. Tudom, hogy a BikeMag mindig poltikamentes volt, de egyszerûen a belem kifordul attól, hogy minden értelmes dolog tönkremegy szeretett hazánkban Az fél országot agyhalottá tévõ médiák ellenben továbbra is virágzanak, és mossák az emberek agyát...
Sajnállak BikeMag, jövõ héten irány a könyvkötõ
UI.: Most olvastam Kvázigazda beírását, a véleményem ettõl függetlenül ugyanaz. Ausztriában is elérhetõ a világháló, mégis kb. 5-6 kerékpáros magazin van az ottani piacon (ez csak egy példa az ezerbõl).
...amelyek közül a legrégebbi és legnagyobb, kizárólag MTB-vel foglalkozó szaklap hozzánk hasonlóan 2009. decemberében csinál print változatot utoljára...