Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

10 év 100 lapszám után búcsúzik a kéthavi nyomtatott Bikemag

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
216 hozzászólás a témában

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Szerintem ez sem fog épp úgy menni, mint azt tervezik (tervezitek). Míg egy kifizetett újságot kölcsönadtak 1-2 embernek, addig a digitális változta 1 megvásárolt példánya 10-15 emberen fog keresztül menni. Jó lenne esetleg megkérdezni a DFM-et (Digitális Fotó Magazint). Õk a nyomtatott mellett próbálkoztak a digitális változattal. Nem volt túl pozitív a visszacsatolás... Bár így utólag: a fizetett reklámok több emberhez el fognak jutni. De mint azt már leírták: "A döntés megszületett". Nekem is fog hiányozni...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én ugyan csak bizonyos számokat vettem meg de nagyon sajnálom, a túrabeszámolókat nagyon szerettem, és jó volt ugy olvasni h nem egy száraz szart olvastam, hanem néha megmosolyogtam egy két megfogalmazást, egy kis becsempészett poént....

remélem marad a színvonal

És az egy külön nagy elõny lenne, ha a cikkek nem vesznének el az éterben, hogy akár x idõ után és szépen kategorizálva is vissza lehessen õket olvasni, mert ezért jó az ujság, a minap egy 2004-es januári számot olvasgattam, jó néha visszaolvasgatni

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ebben tévedsz. Az okokat a "túlsó végén" kell keresni - szerintem te pontosan tudod, mire gondolok...

A finanszírozásról írottak viszont tökéletesek.

no jah, mi ingyen adjuk a magazinoknak a cuccot, es 99%-ban nem is kapjuk vissza. puff ennyi. sz*rt ugyse irnak, ha meg jot irnak, az nalunk megterul.

a tiborok csepelen mashogy gondoljak, habar nyilvan az o kezuk is meg van kotve. meg valszeg naluk nincs marketinges, es az eladott bicikli tobbet er mint a tesztelt [ami elad masik 10-et, de ez mas teszta]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Perzse! Szeretik a kereskedõk is.
"In idem flumen bis non descendimus"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A SG termékeit alapvetõen MI válogattuk, tehát a mi véleményünket tükrözte.
A termékeket mi fotóztuk és mi mértük le.

Értem. Tehát fikás cucc nem kerülhetett be (azért válogattatok ti).
De hirdetés volt?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

te most komolyan szemelyes sertesnek vetted hogy nem kerdeztek meg a keszitok teged szemelyesen hogy szerinted meg kellene szuntetni az ujsagot vagy nem?

mi az hogy az olvaso az utolso szempont? pont ez az hogy nincs annyi olvaso [gyk elofizeto, akire epiteni lehet, tervezni, kalkulalni] amennyi kell ahoz hogy erdemes legyen csinalni. es ez egy uzleti vallalkozas. majd te fogod finanszirozni zsebbol ha hosszu tavon veszteseget fog termelni?

Ebben tévedsz. Az okokat a "túlsó végén" kell keresni - szerintem te pontosan tudod, mire gondolok...

A finanszírozásról írottak viszont tökéletesek.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ezzel a lépéssel eggyel közelebb kerül a lap, az olvasó és az újságot készítõ munkatárs is a megszûnéshez vagy a munkája végleges megszûnéséhez. A weboldal a jelenlegi formájában nem szolgáltat annyi információt, hogy napi-heti rendszerességgel látogatni kellene.

Az online újságot is újságírók írják(jó esetben :)).

Amúgy meg ez az egész fórumosdi egy pusztába kiáltott szó, a döntés már megszületet, és az utolsó szempont az olvasó volt.

Ez a topik nem tüntetés az újságért, csak leírjuk a véleményünk.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Amúgy meg ez az egész fórumosdi egy pusztába kiáltott szó, a döntés már megszületet, és az utolsó szempont az olvasó volt.

te most komolyan szemelyes sertesnek vetted hogy nem kerdeztek meg a keszitok teged szemelyesen hogy szerinted meg kellene szuntetni az ujsagot vagy nem?

mi az hogy az olvaso az utolso szempont? pont ez az hogy nincs annyi olvaso [gyk elofizeto, akire epiteni lehet, tervezni, kalkulalni] amennyi kell ahoz hogy erdemes legyen csinalni. es ez egy uzleti vallalkozas. majd te fogod finanszirozni zsebbol ha hosszu tavon veszteseget fog termelni?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor ha ez kiesik, akkor meg szeretném tudni, hogy Armstrong tényleg büdöset szellent-e. :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Na várjál. A shopping guide az szerintem egy fizetett hirdetés volt az újságban is. Nos egy épeszû cég a nála fizetõ hirdetõ termékét nem fikázza le akkor sem, még ha egyébként az a véleménye is a dologról, hogy nem éri meg az árát, mert akkor a fizetõ hirdetõ joggal megsértõdik és többet nem fog nála hirdetni és fizetni sem.

A SG termékeit alapvetõen MI válogattuk, tehát a mi véleményünket tükrözte.
A termékeket mi fotóztuk és mi mértük le.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Aminek én örülnék, az egy olyan típusú shopping guide lenne, ahol nem a cég leírása szerepelne a terméknél, hanem a ti véleményetek, tapasztalataitok és értékeléseitek. Mert, ugye minden online, a vásárlás is és jól jönne egy megbízható forrás.

Na várjál. A shopping guide az szerintem egy fizetett hirdetés volt az újságban is. Nos egy épeszû cég a nála fizetõ hirdetõ termékét nem fikázza le még akkor sem, ha egyébként az a véleménye a dologról, hogy nem éri meg az árát, mert akkor a fizetõ hirdetõ joggal megsértõdik és többet nem fog nála hirdetni és fizetni sem.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Gratulálok!!!
Üzleti szemponbl érthetõ a levezetett mateklecke, de vannak más szempontok is. Ezzel a lépéssel eggyel közelebb kerül a lap, az olvasó és az újságot készítõ munkatárs is a megszûnéshez vagy a munkája végleges megszûnéséhez. A weboldal a jelenlegi formájában nem szolgáltat annyi információt, hogy napi-heti rendszerességgel látogatni kellene. Hiányoznak az aktualitások. Az egyetlen mûködõ felület az apróhirdetéseké amihez a szerkesztõségnek túl sok köze nincs. Ja meg a fórum, de az dettó.
Ellenben itt van vagy 40 szám az ágyam mellett az elmúlt évekbõl és - tudom, hogy ez az én "szegénységi bizonyítványom" - de sajnos esténként a szépirodalom helyett eddig ezeket lapozgattam. Ezentúl majd nem így lesz én meg mûveltebb leszek. Végülis ez elõny lehet.
Komolyan bízom a webes felület sikerében bár az aggodalmaim is komolyak.
A konkurens meg tud jelenni havonta tartalommal és a weboldal is naponta frissül. INFORMÁCIÓVAL!
Ezek után felteszem a kérdést: õk hogyan képesek életben maradni? arról nem is beszélve, hogy inkább egy rétegprofilhoz szólnak (inkább outi profil - mellesleg én inkább ehhez a réteghez tartozom)

Tényleg sok sikert! Én meg mûvelõdök ezentúl esténként.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Aminek én örülnék, az egy olyan típusú shopping guide lenne, ahol nem a cég leírása szerepelne a terméknél, hanem a ti véleményetek, tapasztalataitok és értékeléseitek. Mert, ugye minden online, a vásárlás is és jól jönne egy megbízható forrás.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Optimista vagyok, és bízom bennetek!
Már az is pozitív elõjel, hogy meghoztátok ezt a döntést. Abban meg biztos voltam, hogy nem fogtok "lenyúlni" más lapoktól cikkeket, eddig sem ez volt a tendencia.
Egy biztos, nekem mindenképpen egy szabadabb, sokoldalúbb, rugalmasabb színesebb, lap jut eszembe, ha a webes megjelenésre gondolok. ;)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Én nem kesergek, bár én sem örülök neki. (Ok, okozat és következményei, de ez egy tendencia.)
Azért nem kell keseregni. Egy jól szerkesztett initernetes újsággal nagyot lehet durrantani, még úgy is, ha elõzõleg "csak" nyomtatott formában jelent meg a lap és ezt már megszokták a rendszeres olvasók.
Biztos vagyok benne, hogy az újság szerkesztõi/készítõi sok újdonságot fognak tálalni nekünk, olvasóknak. (Szerintem szárnyakat kapnak majd és a tollaikat kell nyesegetni, nehogy elszálljanak! :P)
Egy korszak lezárul, megnyílik egy másik. Kíváncsian várom.
További sok sikert BIKEMAG!

ps.: ej, most örülök, hogy vezeték nélküli net van a házban és tágas a klotyó. :D

Egy print és egy online médiummal úgy lavírozni, hogy az üzleti szempontok ÉS az olvasók kívánalmainak is megfeleljen (lehetõleg magas szinten) - "nehéz".

Most majd marad egy, amelyik nem "függ" a másiktól - az online. Nem kell szarakodni azzal, hogy mi mikor és hol jelenik meg, mekkora terjedelemben.

Igyekszünk továbbra is tartalmat gyártani, a hírportál dologban a _magam nevében_ nemigen hiszek. (Arról a 3-4, nagyjából mindenki által látogatott angol nyelvû kerékpáros hírszájról leferdíteni hírecskéket - not my business.) Bicajosblikk sem pálya - "Armstrong talán tényleg büdöset szellent? Vajjjon a koxtól nem állt fel neki és tényleg emiatt szakítottak serilkróval? Minden a sztárról!".

Persze ehhez a jelenlegi portált is kicsit át kell strukturálni - vagy totál szétszedni és összerakni újra. Régen írtam ezt: "Nem ígérek semmit - de azt be is tartom." ;)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a 100. számot sok-sok példányban nyomtassátok, mert szerintem sokezren fogják megvenni!!
ja, és adjátok ki kemény kötésben!! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Ne máááá!
Ezentúl a PC-vel feküdjek le?
Mondjuk ha veszteséges a lap, akkor nincs mit tenni :-S.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Matrica nem lenne rossz ötlet. :) Tenném rá a bringára, mihelyst át lesz festve.

Boltban remélem még van pár régebbi darab, múltkor is vettem.
Emlékszem régen mennyit olvastam a kádban, amíg ki nem hûlt a víz... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A rádiótémához annyit tennék hozzá, hogy az új adók kritikánaluliak egyenlõre. Aki sokat vezet, annak hiányzik a két adó, mert a kettõ közül valamelyiken mindíg jó szám ment. Most meg össze-vissza bakiznak a bemondók, a zene qrva szar, idegesítõ. Beharangozza a csávó a világ legszebb száma következik, erre jön valami Roy és Ádám nyavajgás stb stb abba is hagyom mert csak belemérgelem magam plusz szétoffolom a topicot.

Nem hiszem hogy a 100számot egyben ki fogják adni, vagy csak elkészíteni, szerintem a szerkesztõségnek sincs már 100db orig újságjuk, nemhogy az olvasóknak. Én elolvasom a netes cikkeket is, a magazinnal is elvoltam, de országútisként mindig keveselltem az országúti tartalmat :)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Bár az utóbbi idõben nem igazán kötött le a magazin, a régebbi számokat sokszor elõvettem.Jó volt látni és olvasni, hogy amit megtapasztaltatok, próbáljátok közreadni. Legkedvesebb emlékeim a kerékfûzõs cikkek, ezek alapján okítok minden kezdõt, remekül össze volt szedve a folyamat, és bevallom tanultam is ezt azt tõletek.Montis létemet eléggé elszigetelt vidéki környezetben kezdtem, jó volt tudni hogy ott kinn van valaki, aki hozzám hasonlóan látja a világot.Szerintem a magyar montis társadalom sokkal tartozik a bikemagnak, és a számomra nagyrészt ismeretlen MBAH nak.Itt egy generáció, amely megáll a lábán.

Köszönet a "szükõknek" mindenért!

Egy darabig ez lesz a legpörgõsebb topik, azthiszem!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."