Bikertigger, on 04 Sept 2016 - 20:37, said:
Ó. Ez sok mindent megmagyaráz. :-)az nem méri a sebességet. azért hívják úgy.
Köszönöm!
marton, on 04 Sept 2016 - 21:59, said:
Ördögi titkot árulok el ! A kör kerületét kiszámolni már 3-4ezer éve is sikerült az emberiségnek.
Tudom, hogy soha nem hallottál még róla de most meg kell ismerned e titkos infó: 2r x Pi !
Lefordítom neked: Fal mellé állítod a bringát, egy derékszöggel megméred a kerék magasságát (2r) és ezt a mm értékű számot megszorzod a mobilod számológépével 3,14-el. (Pi) És nézzünk egy szemléltető példát is: mondjuk 725x3,14
Nem, nem kell ragasztószalag, nem kell gurítani a bringát aztán méregetni a földet.
De pssssssssssz ! El ne áruld senkinek !!!
Ne áruld el senkinek, de nekem a méricskélés és a gurigatás valahogy más eredményt hozott ki, és az eltérés kb fix volt. A ráülve (fontos!) gurigatós a pontosabb.
De psszt!
RelakS módosította - 2016. szeptember 05. - 07:14
Bence82, on 22 Aug 2016 - 16:02, said:
Sziasztok!
Ma vettem egy sebességmérőt új kerékpárhoz. Na de abba a problémába ütköztem, hogy nincs a kütyühöz adott mérettáblázatban 29-es méret... ezekhez valami univerzális táblázat van, vagy különbözhetnek egymástól?
Vagy valahogy kiszámolható a kerékméretből (29x2,10) az a 4 jegyű szám?
Ördögi titkot árulok el ! A kör kerületét kiszámolni már 3-4ezer éve is sikerült az emberiségnek.
Tudom, hogy soha nem hallottál még róla de most meg kell ismerned e titkos infó: 2r x Pi !
Lefordítom neked: Fal mellé állítod a bringát, egy derékszöggel megméred a kerék magasságát (2r) és ezt a mm értékű számot megszorzod a mobilod számológépével 3,14-el. (Pi) És nézzünk egy szemléltető példát is: mondjuk 725x3,14
Nem, nem kell ragasztószalag, nem kell gurítani a bringát aztán méregetni a földet.
De pssssssssssz ! El ne áruld senkinek !!!
marton módosította - 2016. szeptember 05. - 00:08
Kisjakab, on 04 Sept 2016 - 20:31, said:
A pedálfordulatszám-mérő megbízhatóbban méri a sebességet, mint a kerékre szererelt? Mi van, ha lefelé gurulok és nem is tekerek?
az nem méri a sebességet. azért hívják úgy.
Van két egyszerű Sigma sebességmérőm, az egyik ATS jelátvitelű, a másik STS. Mostanában az istennek se akarnak működni. Már cseréltem elemet, hozzáérintettem az órát a jeladóhoz, ide-oda pakolgattam az órát a stucnin, kormányon. A jeladó "kattog", szerintem működik. Van-e valami praktika amivel életre lehet kelteni ezeket a szarokat, vagy kukázzam őket?
arn, on 23 Aug 2016 - 14:56, said:
de ismeteld meg tobbszor, aztan a vegen agykorcsot kapsz, hogy sose lesz mmre egyforma
amugy... ha az egyik 2100, a masik meg 2105 - az azt jelenti, hogy pl 2100kmnel lesz 5km elteresed (0.23%). a gps pl ennel sokkal pontatlanabb, vagy elter kicsit a guminyomas, etcetc. szvsz kicsit tuldimenzionaljatok, neten keress egy tablat, aztan ird be azt.
Nem ismétel, nem feszít a dolog különösebben!
gaboca1, on 23 Aug 2016 - 11:15, said:
Szelep a földnél, teszel ott a talajra egy jelzést, tolod egy fordulatnyit, még egy jelzés, megmér, levon 5mm-t a számból, beír az órába.
de ismeteld meg tobbszor, aztan a vegen agykorcsot kapsz, hogy sose lesz mmre egyforma amugy... ha az egyik 2100, a masik meg 2105 - az azt jelenti, hogy pl 2100kmnel lesz 5km elteresed (0.23%). a gps pl ennel sokkal pontatlanabb, vagy elter kicsit a guminyomas, etcetc. szvsz kicsit tuldimenzionaljatok, neten keress egy tablat, aztan ird be azt.
arn módosította - 2016. augusztus 23. - 16:57
Sziasztok!
Ma vettem egy sebességmérőt új kerékpárhoz. Na de abba a problémába ütköztem, hogy nincs a kütyühöz adott mérettáblázatban 29-es méret... ezekhez valami univerzális táblázat van, vagy különbözhetnek egymástól?
vagy beírod gúgliba, ami jó közelítés
http://www.cateye.co...e_chart_ENG.pdf
a japánok szerint 2288
én egyébként a táblázatos értéknél 5%-al szoktam kisebb számot beütni. nagy jelentősége nincs, egy outi külső pl. néha van, hogy 22mm-ről indul, és pár hónap alatt 24.5-re tágul..
Vejne módosította - 2016. augusztus 22. - 19:32
donciccio, on 22 Aug 2016 - 16:16, said:
mérd le. megjelölöd a gumit. pl.: ragasztószalagot tekersz rá. aztán gurítod a bringát. vagy ráülsz,és úgy mész vele egy kerék fordulatot. aztán leméred. ennyi.
Tapasztalat: jobb, ha ráül. Más lesz az eredmény.
A mérettáblázatok nekem valamiért nem értek semmit, mindig jóval kisebb kerületet mértem mind mérőszalaggal, mind tolva a bringát.
Sziasztok!
mérd le. megjelölöd a gumit. pl.: ragasztószalagot tekersz rá. aztán gurítod a bringát. vagy ráülsz,és úgy mész vele egy kerék fordulatot. aztán leméred. ennyi.
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
j4ni, on 16 Aug 2016 - 22:43, said:
Köszi!
igen, amennyire neten utána tudtam olvasni, a ROX 9.1-ben benne volt a funkció, de a 10.0-ba nem rakták bele (a hülyék)...
Szvsz ez egy killer feature lenne
Igen, nem találtam nyomát a leírásban.
Autóversenyes játékban is jó vicc versenyezni önmagaddal.
Amúgy is, amióta készült a leírás, ez-az már változott a ROX-ban, tehát akár implementálhatnák is a firmware-be
RelakS, on 16 Aug 2016 - 18:56, said:
Még tanulom ennek a nyavalyának a használatát, de ma kipróbáltam, hogy betöltök egy korábbi tekerést. Hát, annyi történt, hogy mutatta az utat.
Szóval még egyszer átolvasom a használati utasítást, de szerintem önmagad ellen nem tudsz versenyezni a ROX 10.0-val.
Köszi!
igen, amennyire neten utána tudtam olvasni, a ROX 9.1-ben benne volt a funkció, de a 10.0-ba nem rakták bele (a hülyék)...
Szvsz ez egy killer feature lenne
j4ni, on 15 Aug 2016 - 14:15, said:
Ami nekem nagyon tetszene, de nincs ez a ghost race funkció. Mindig megverhetném magamat
Még tanulom ennek a nyavalyának a használatát, de ma kipróbáltam, hogy betöltök egy korábbi tekerést. Hát, annyi történt, hogy mutatta az utat.
Szóval még egyszer átolvasom a használati utasítást, de szerintem önmagad ellen nem tudsz versenyezni a ROX 10.0-val.
És miért nem néztek ilyenkor használtakat ? Ha drágának találsz valamit, nézd meg a hirdetéseket ! Alig használtakat lehet kifogni iszonyat jó áron. pl a FB-on is tele van használt cikkes sportcuccos csoportokkal. Épp a múlt héten láttam egy Garmin 520ast 70ért.