Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Vezeték nélküli M4-et is használok, jól működik, megbízható. Két problémát észleltem eddig: a felső gomb rugója sok használatnál elgyengül, néha beragad és "ki kell kopogtatni", másik hogy nagy ellenszélben elkezd össze vissza mászni a magasságmérő, de ez nagyon ritka (viharos széllökéseknél). Kalibráció után relatív pontos, de pl. tegnaphoz képest ma reggel a front miatt 60 méterrel kevesebbel kezdte, de ez a rendszer ártalma, ha nincs időjárás pontosabb mint az átlag GPS.

Elemek nem merülnek állandóan? Interferenciát, hibás mérést nem tapasztaltál? Vezeték nélkülinek a telón az adója nem jóval nehezebb mint a vezetékesé? (nem akarom még jobban hizlalni a bicajt, ha nem muszály).

j4ni módosította - 2016. augusztus 11. - 21:08

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Ami még érdekes, hogy sokkal nagyobb szintet mér/számol, mint a Strava és fogalmam sincs, melyik a helyes.

Pl. Velencei-tó körül Strava szerint 63 m, míg a Sigma szerint 148 m a szint.

A merretekerjek.hu szerint pedig 150m a szint a Velencei tó körül...

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Magasságmérős komputerek terén ezzel a kettővel: VDO M4 illetve Sigma 14.12 van valakinek tapasztalata?

Vezeték nélküli M4-et is használok, jól működik, megbízható. Két problémát észleltem eddig: a felső gomb rugója sok használatnál elgyengül, néha beragad és "ki kell kopogtatni", másik hogy nagy ellenszélben elkezd össze vissza mászni a magasságmérő, de ez nagyon ritka (viharos széllökéseknél). Kalibráció után relatív pontos, de pl. tegnaphoz képest ma reggel a front miatt 60 méterrel kevesebbel kezdte, de ez a rendszer ártalma, ha nincs időjárás pontosabb mint az átlag GPS.

• j4ni kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Magasságmérős komputerek terén ezzel a kettővel: VDO M4 illetve Sigma 14.12 van valakinek tapasztalata?

Montihoz lenne vezetékes kivitelben.

Mennyire megbízható a megtett szintek mérése (szintkülönbség a lényeg, nem az abszolút magasság)?

Jelenleg nekem a VDO M4 tettszik jobban. Esztétikusabb és rendezettebb a kijelzője, de alapvetően a használati érték lenne a fontos.

Sigma 14.12-t használok, igaz nem olyan régen.

Elégedett vagyok vele, az esőt is bírja. 

A pontosságra én is kíváncsi vagyok, mert ha van olyan hely, aminek tudom magasságát, akkor azért tapasztalok eltérést.

Viszont havernak is ilyen van és ha együtt bicajozunk, akkor a 2 óra 1-5 m különbséggel azonos magasságot mutat és a szintszámolás is 1-5 m pontosan megegyezik. Mindig beállítjuk az indulási hely pontos magasságát.

Ami még érdekes, hogy sokkal nagyobb szintet mér/számol, mint a Strava és fogalmam sincs, melyik a helyes.

Pl. Velencei-tó körül Strava szerint 63 m, míg a Sigma szerint 148 m a szint.

• j4ni kedveli ezt

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszi!

vezetékes, vagy vezeték nélküli volt? Montin használtad? Időjárás mennyire tett/nem tett be neki?

méterre tök pontos sose lesz, de vállalható, sokkal pontosabb mint a gps alapú cuccok

• j4ni kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Köszi!

vezetékes, vagy vezeték nélküli volt? Montin használtad? Időjárás mennyire tett/nem tett be neki?

vdo m4em volt, korrektul mukodott minden szempontbol... sigmaval es garminnal van osszehasonlitasi alapom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

vdo m4em volt, korrektul mukodott minden szempontbol... sigmaval es garminnal van osszehasonlitasi alapom.

• j4ni kedveli ezt

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

Montihoz lenne vezetékes kivitelben.

Mennyire megbízható a megtett szintek mérése (szintkülönbség a lényeg, nem az abszolút magasság)?

Jelenleg nekem a VDO M4 tettszik jobban. Esztétikusabb és rendezettebb a kijelzője, de alapvetően a használati érték lenne a fontos.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Pulzustartományon kívűl észlel? Biztos ki lehet kapcsolni.

Közben művelődtem, és lehet, hogy az a baja.

Következő tekerésnél kinagyítom a pulzust, és kiderül.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

ROX 10.0 megvan, viszont menet közben kb 20 másodpercenként csippan párat. Tudja valaki, mitől lehet? A hajam kitépem tőle...

Pulzustartományon kívűl észlel? Biztos ki lehet kapcsolni.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

ROX 10.0 megvan, viszont menet közben kb 20 másodpercenként csippan párat. Tudja valaki, mitől lehet? A hajam kitépem tőle...

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Sigma Sport ROX 10.0-t használ valaki?

Mi a vélemény róla, mennyire pontos a GPS-e?

A cél az lenne, hogy a telefon legfeljebb útba igazítson, amit meg Stravával rögzítek, arra ez is képes (sebesség, csapásszám, pulzus, GPS).

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Köszi a válaszokat. Igazából, akkor ha nem akarok "zavart" érdemesebb vezetékest vennem. Nekem nem lenne gond a vezetékes sem, még agyalok egy kicsit, de ezekután a vezetékes felé hajlok.

Mindkettőnek van előnye/hátránya, a vezetékesnek a legnagyobb ha beleakad valamibe a vezeték (nálam a foglalata tört pl.) :) Ha sokszor mész susnyásban/terepen belógó bokrokkal stb. akkor a vezeték nélküli nyerő.

• j4ni kedveli ezt

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
  • LocationAjka

Köszi a válaszokat. Igazából, akkor ha nem akarok "zavart" érdemesebb vezetékest vennem. Nekem nem lenne gond a vezetékes sem, még agyalok egy kicsit, de ezekután a vezetékes felé hajlok.

Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos !

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Sziasztok !

Vezeték nélküli Vdo M4-est szeretnék venni. Olvasgattam, hogy vannak olyan vezetéknélküli órák amiknek nem pontos a jelátvitele. Pl. egy melléje rögzitett lámpa bezavar neki. Versenyen a rajtnál is megzavarja a többiek jele. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?

Előre is köszi a válaszolat, tapasztalatokat.

A magasfeszültségű vezetékekről se feledkezz meg ! Azok is megzavarhatják őket vagy ha a szintén pulzusmérőt viselő haverod mellett tekersz, az is bekavarhat.

Amúgy jók.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Vezeték nélküli Vdo M4-est szeretnék venni. Olvasgattam, hogy vannak olyan vezetéknélküli órák amiknek nem pontos a jelátvitele. Pl. egy melléje rögzitett lámpa bezavar neki. Versenyen a rajtnál is megzavarja a többiek jele. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?

http://forum.bikemag...-3#entry1205004

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ha csak speed szenzor van, en mindig a kabelest preferalom. Ebbol az m4bol van is ilyenem, nem volt vele semmi gond, a magassagmeres korrekt.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
  • LocationAjka

Sziasztok !

Előre is köszi a válaszolat, tapasztalatokat.

Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos !

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Sziasztok!
Oútira szeretnék vezeték nélküli km órát, cad is kéne, és persze kevés pénzből gazdálkodom.n1.gif
Mit ajánlotok?
Egyelőre ezt néztem ki:
sigma 16.12sts cad

Kicsit többől vennék egy fejegységet olcón (GPS Bryton 20 e - bike24.de) és vennék hozzá CAD szenzort 7500-ért később a zerge.infónál. Igaz ez egy 55+25 eurós mutatvány két lépcsőben, de GPS+CAD lenne, és lehetőség a HRM-re vagy SPD/CAD szenzor a még pontosabb mérésért. Persze ha telefonnal rögzíted a meneteket és nincs igényed többre az általad linkeltnél nincs jobb.

torma99 módosította - 2015. szeptember 06. - 21:39

alkdefohij.png

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok!
Oútira szeretnék vezeték nélküli km órát, cad is kéne, és persze kevés pénzből gazdálkodom.n1.gif
Mit ajánlotok?
Egyelőre ezt néztem ki:
sigma 16.12sts cad