Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Elemcserekor nullazodnak az orak mindenkeppem?

Ja, de felírod, és elemcsere után be tudod állítani a számlálót.

ncc1701 módosította - 2015. július 26. - 13:43

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Olyan nagyon kicsit már nem fogsz találni, ma már mindegyiken több soros a kijelző. Tehát a sebességed alatt mindenképpen lesz még egy sor, amin valami más értéket mutat az óra. (ezt te választod ki, mi legyen)

A "villára szerelem" dolgot nem értem. Miért baj ha a  kormányon vagy stucnin van az óra ?

Kb. ilyen egy egyszerű, olcsó, ki méretű óra. http://www.bringabut...aster-5000.html

Marci

Giordano

Giordano

fórumtag

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
UDV

Offtopic a tema kicsit, de regota szeretnek km szamlalot a bringara. Anno volt mechanikus szamlalom, annak a funkcioja kellene. Most olyan orat keresek, ami vezetekes, kicsi, le sem akarom szedni a bringarol. Arra is gondoltam, ha eleg kicsit talalok, a villara teszem le. Elemcserekor nullazodnak az orak mindenkeppem?

Koszonok,
JG

ny zoli

ny zoli

fórumtag

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy Cateye Mity2-es órám amiben most cseréltem elemet.A probléma hogy csak az aktuális sebességet,a max sebességet és a rész km-t méri.Mit lehet vele tenni?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kb 20.000.

Ha van valami elképesztő jó vétel lehet kicsit több is lehet. 

http://www.bike-disc...8126/wg_id-4390

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Már csak az a kérdés mennyit szánsz rá?

Kb 20.000.

Ha van valami elképesztő jó vétel lehet kicsit több is lehet. 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Pulzus mérős km órát mit ajánlotok?
Tulajdonképpen a szokásos pár alap adaton kívül pulzus infókra lenne szükségem, illetve arra, hogy megbízhatóan működjön.

Köszi.

Már csak az a kérdés mennyit szánsz rá?

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.365 hozzászólás

Tulajdonképpen a szokásos pár alap adaton kívül pulzus infókra lenne szükségem, illetve arra, hogy megbízhatóan működjön.

Köszi.

én ilyen ciclosport órát használok: http://ciclosport.co...odukt/89/cm-4-2 talán ez a legolcsóbb amit itthon lehet kapni. sebességet jól méri. nem nagyon mér félre. a pulzusmérő része nem kódolt. én nem is a gyári övvel használom,hanem vlmi aldis,vagy lidl-s óra jeladójával. amiatt,h nem kódolt tud rossz adatokat is mutatni pl más pulzusmérők közelében,és magasfeszültségű vezetékek mellett. összességében jól használható,sztem megbízható kütyü.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Köszi.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

köszi a válaszokat, azt hiszem, a Cateye ez alapján kicsit jobb választásnak tűnik.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Ilyen dekás órát próbáltam kettőt is, de asszonypajtás bringáján nem tudta "átlőni" a távolságot a jeladó és az óra között. Igaz, ez trekking bringa, de engem ez elkeserített. Erre végül megoldás a cateye cc-mc100w volt és ennek van (gombnyomásra működő) háttérvilágítása is. Azóta is ezt használjuk a család összes bringáján. Pozitívum volt, hogy a Decathlon kérdés nélkül visszavette a cuccot.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

több mint egy éve van ilyenem, egyszerű, olcsó és semmi gondom nem volt még vele:

http://www.decathlon...id_8173017.html

Ez kifejezetten tetszik. Jól leolvashatónak tunik a kijelző, beszerezhető, és a gombok is elég használhatónak tunnek.

A régi Cateye Cordless2 (retróra!) tud érdekest mutatni. A "trip" végén 100% pontos a gps-muhold adataival, a sebességet is jól méri, de, ha beérek magasfeszültségu alá, vagy villamos mellé, néha van, hogy spontán mutat valami bugyutaságot (ie.: 34-ről visszaesik 14-re a mutatott sebesség, vagy épp' fölugrik 64-re.. :) )

Vezetékesek közül noname "Sigma replika" 800 ft-os kínait használtam, jól beállítva azzal nem volt gond. Csak másfél évet bírt ki, mert télen szervizben sikeresen elvágták a kanócot pont a jeladó tövében.. :) Azt sokat használtam este-éjszaka is, elég jó háttérvilágítása volt. NB: az alap tyúkbélmentes Cateye órák sajna' háttérvilágítás nélküliek, és csak nagyon alap funkciókat tudnak.

Ez a Dekás jónak tunik!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.137 hozzászólás

Embörök!

Régóta Cateye fapados vezetékes órákat használok, egyetlen bajom van velük (na jó, másfél) : ahogy öregszenek a kontaktjuk leromlik a konzollal, mert már szinte mindig meg kell mozgatnom őket, hogy vegyék a jelet... hülyeség emiatt wirelessre váltani?

Semmi extra nem kell, csak legyen megbízható. Ha jól olvasom, Cateye maradhat, a több éves üzemidő is kecsegtető, mármint ha ez egy (pár) elemre vonatkozott, nem tudom jól értettem-e.

Az azért szempont lenne, hogy legalább kettő mennyiség látsszon egyszerre, de ezt gondolom már mind tudja :)

nem baj, ha a hátsó kerékről is elküldi a jelet a vevőig (görgő..), de nem komoly szempont.

Nem zavarja a drótnélkülieket a mobiltelefon, stb.?

több mint egy éve van ilyenem, egyszerű, olcsó és semmi gondom nem volt még vele:

http://www.decathlon...id_8173017.html

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Embörök!

Régóta Cateye fapados vezetékes órákat használok, egyetlen bajom van velük (na jó, másfél) : ahogy öregszenek a kontaktjuk leromlik a konzollal, mert már szinte mindig meg kell mozgatnom őket, hogy vegyék a jelet... hülyeség emiatt wirelessre váltani?

Semmi extra nem kell, csak legyen megbízható. Ha jól olvasom, Cateye maradhat, a több éves üzemidő is kecsegtető, mármint ha ez egy (pár) elemre vonatkozott, nem tudom jól értettem-e.

Az azért szempont lenne, hogy legalább kettő mennyiség látsszon egyszerre, de ezt gondolom már mind tudja :)

nem baj, ha a hátsó kerékről is elküldi a jelet a vevőig (görgő..), de nem komoly szempont.

Nem zavarja a drótnélkülieket a mobiltelefon, stb.?

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás

Sziasztok, 

szeretnék segítséget kérni, hogy milyen megoldások vannak arra, ha egy SIGMA ROX 6-al szeretném a napi adatokat bevinni úgy data centerbe, hogy nem minden nap töltöm fel, de az edzéseknél az aznapi adatok érdekelnek tekerés közben, és nem egy összesítettet.

Nem találtam sehol használati utasítást amiben benne lenne.

TZoli

TZoli

fórumtag

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Elemet is vettem jópárszor, többféle gyártótól. Nem az volt a baj.

Nem is merek merek rendelni órát kintről, csakis itt helyben venni, ha valami gond van vele azonnal tudjam helyben cseréltetni

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Próbáltál bele jó elemet tenni? Jeladóban is? Sokszor megveszed az új 2032-es elemet, rámérsz, és 3.1V van benne csak, holott egy frissben van 3.3V is.

Tehetsz te abba akármit, nyűgös modell.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

A lényeg, hogy megbízható legyen, volt egy VDO A8+ om, de 3x cserélték garanciában, mert mindíg megállt, 4.-ikre nem vittem vissza, tekerés közben eldobtam a francba amikor láttam hogy megint nem mér.

Próbáltál bele jó elemet tenni? Jeladóban is? Sokszor megveszed az új 2032-es elemet, rámérsz, és 3.1V van benne csak, holott egy frissben van 3.3V is.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

15-20ezer forint környékén milyen vezeték nélküli km-órát ajánlotok?

A lényeg, hogy megbízható legyen, volt egy VDO A8+ om, de 3x cserélték garanciában, mert mindíg megállt, 4.-ikre nem vittem vissza, tekerés közben eldobtam a francba amikor láttam hogy megint nem mér.

Nálam a családban 3 db Cateye micro wireless cc-mc100w van. Kifogástalanul működnek 3 éve. Az asszony trekkingjén a nagy szenzor-óra távolság miatt csak ez a típus működött jól, a többi, amit kipróbáltam (Decathlonos, sőt kínomban egy Lidl-ös is) nem. Ezt a típust ugyan már nem gyártják, de az utódai nem gondolom, hogy rosszabbak lennének. Szóval egy (3) szavazat a Cateye wireless-ekre.

• Vejne kedveli ezt

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Ennyiért már japsz Gpd-es órát, igaz hrm és spd/cad szenzor nélkül. 61 eur egy bryton 20e a bike24-en szállítással, de máshol is vannak jó vételek.

alkdefohij.png