Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Van pedálfordulat mérővel is és a nélküli is,ez olcsóbb,meg ugyebár nekem van is szenzor.

a  honlapjukon meg tudod nézni az accessories-nél, hogy mikkel működik

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Elméletileg igen. Van egy összehasonlító táblázatom a különböző órákról, és abban opcionálisnak írják a pedálfordulattal kapcsolatos funkciókat. Azaz ha van szenzor akkor mennie kell, de alapból az órához nem jár.

Van pedálfordulat mérővel is és a nélküli is,ez olcsóbb,meg ugyebár nekem van is szenzor.

GT-Atee

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Kérdésem az lenne,hogy lenne egy Sigma Rox 6.0 STS pedálfordulatmérő nélküli kilómétróra,viszont nekem van STS pedálfordulat szenzorom(1609),ezek minden szó nélkül kommunikálnának egymással vajon?

Elméletileg igen. Van egy összehasonlító táblázatom a különböző órákról, és abban opcionálisnak írják a pedálfordulattal kapcsolatos funkciókat. Azaz ha van szenzor akkor mennie kell, de alapból az órához nem jár.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Kérdésem az lenne,hogy lenne egy Sigma Rox 6.0 STS pedálfordulatmérő nélküli kilómétróra,viszont nekem van STS pedálfordulat szenzorom(1609),ezek minden szó nélkül kommunikálnának egymással vajon?

GT_Atee módosította - 2014. június 26. - 22:26

GT-Atee

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

baszus igazad lehet az a szamjegy hibas.kar erte igy marad a butacska sigma.

ridelife módosította - 2014. május 31. - 14:22

regi/hibas agyvaltokat veszek.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Szerintem a kerék sugarát kell itt megadnod, az r erre utal. A második helyen látható titkos kód meg a tönkrement szegmensekre (mindkét baloldali, s a két felső vízszintes)... :D

Ez alapján a felső lehetne a kettes, állítsd be ez alapján, próbáld ki, hogy stimmel-e (fog). Az mondjuk valószínű, hogy mérsékelten lesz csak élvezetes a tizedesjegyben megadott sebességet olvasni, hisz a tízesek helye épp a hibás pozícióba esik.

Játéknak azért jó! ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

amire sikerult rajonnom:

ket gombot egyszerre nyomva 5mp-ig kijon a beallitas.

ott a pirossal allitom az erteket, szurkevel a kovetkezo szamjegyre lepek.

DSC03089_zps5e322751.jpg

a rajzon az elso ertek nem valtoztathato.

a masodiknak van 4 variacioja.

az utolso ketto szamjegy 0.0-tol 9.9-ig allithato.

ket napja ezen agyalok de elkene egy kodfejto.

a time feliratrol sem tudom hogy eltelt ido vagy pontos ido.

balrol a 4. parametert sem ertem milyen km/ora.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Áááá, mennyi éve volt...

Próbáltad, hogy valamelyik, talán a szürke gombot nyomva tartod pár másodpercig, s akkor átvált beállítás módra.

Esetleg le tudnad irni amire emlekszel?
Nekem egyaltalan nem relevans.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Esetleg le tudnad irni amire emlekszel?
Nekem egyaltalan nem relevans.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Hű, de szép krumpli!!! :D

Tudom, ez nem segítség, de nekem is ilyen volt az első kilométerórám, valamikor 92 körül. Nem találtál vele együtt véletlenül egy sötétszürke Kettler bringát, kétágú bíbor stucnival? Azzal együtt lopták el a szomszédban dolgozó kőművesek pár évre rá. :-|

---

Arra emlékszek, hogy nekem sem volt hozzá semmilyen papírom, de nem volt bonyolult beállítani, magától értetődő volt minden.

...

talaltam egy ilyen orat es meg mukodik is.a jelenlegi fiatalabb oram butabb nala igy szeretnem lecserelni ra.

...

-----------------------

Erről jut eszembe, részben még ontopik is.

Van nálam egy iBike iAero iIzé. Na, az kézikönyv nélkül... Több, mint 30 éve számítástechnika környékén mozgok, nem szokott gondot okozni egy kvarcórát beállítani, de ez az ANTIINTUITÍV felület, amit ki bírtak találni a ájbájkosok kész botrány. Ha nem tudnám, hogy amerikai, megesküdnék, hogy francia. 

Használatok már ilyet? Mert mikor már működik, nem tűnik rossznak, s nem százezres kategória, mint egy "normális" wattmérő.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

DSC03085_zpsf5c9ad65.jpg

talaltam egy ilyen orat es meg mukodik is.a jelenlegi fiatalabb oram butabb nala igy szeretnem lecserelni ra.

viszont a neten semmit sem talalok a beallitasrol.

tudna valaki segiteni ebben?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Az érintkező is lehet hibás de attól még kéne mutatnia valamit a kijelzőnek. Márpedig a gond onnan indult akosm5 kollégának, hogy elemcsere után semmit nem mutatott az óra.

Marci

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.

Az óra alján keress egy R jelű gombot ! Elvileg süllyesztett gomb, valami hegyes tárggyal tudod megnyomni.

Milyen óra amúgy ? De az elem vizsgálata is kideríthet valamit. Ha Bp-i vagy, meg tudom mérni neked.

Szerintem az érintkezőket meg kellene tisztítani,alkoholos fülpiszkálóval is,meg reset-elni is kellene utána,hátha úgy működne.

Nagy János

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a kilóméterórámba elemet cseréltem mert nem mutatott semmit és nem is reagált semmire.  A helyzet az, hogy az elemcsere után sem történt semmi.
Van valami ötletetek?  Nagyon jó lenne!

Köszi!

Az óra alján keress egy R jelű gombot ! Elvileg süllyesztett gomb, valami hegyes tárggyal tudod megnyomni.

Milyen óra amúgy ? De az elem vizsgálata is kideríthet valamit. Ha Bp-i vagy, meg tudom mérni neked.

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sajnos nem, nincs hozzá eszközöm.  Viszont az elem az nem folyt ki, teljesen szép belül!

Gondolod, hogy vége szegény párának?  Nem örülnék neki...

Vannak olyan órák, régebbi modellek, amiket elemcsere után resetelni kell, csak úgy indulnak e,l addig semmit nem mutat a kijelző.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a kilóméterórámba elemet cseréltem mert nem mutatott semmit és nem is reagált semmire.  A helyzet az, hogy az elemcsere után sem történt semmi.
Van valami ötletetek?  Nagyon jó lenne!

Köszi!

Megpróbálhatsz mégegy elemet, esetleg elviszed óráshoz hogy mérje ki az elemed vagy próbáljon bele egy másikat. Az elemnek az érintkezői nincsenek elhajolva? Ha belül van baj, akkor nem sok remény van. Garancia?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

orommel latom hogy Te is megtalaltad a szamodra megfelelo allapotot.

Strava van csak, de azt menet közben nem is tudom nézegetni. Otthon lehet, szoktam. Instagrammal össze van kötve és a trackelés alatt lőtt fotókat hozzácsapja az adott túrához.  B)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Lekerült már? :) Amióta visszaküldtem az Adventure-t és nincsenek számok előttem, azóta úgy tekerek, ahogy azt élvezem és nem hajtok átlagra, vagy nagyobb számokra. Szerintem ez az állapot így is marad, árából inkább hasznosabb dolgot veszek. Első pár alkalommal gyakran néztem a stucnira, de mindig üres volt, furcsa is volt. Azóta, rég óta, már oda sem nézek, nem érdekel. :)

meg nem.sot annyira leszoktam a nezegeteserol hogy gondolkodom valami izmosabb vasarlasan amibol estenkent tudok szamolni egy aznapi kaloriat.csak ugy viccbol.

orommel latom hogy Te is megtalaltad a szamodra megfelelo allapotot.

kerdes:most ugye egy 1000 eves sigma bc 401-em van.szeretnem lecserelni egy szinten sigma (ha mar a mostani ennyi idot kibirt) bc 1200-ra.viszont forumokon eleg rosszakat olvasni.valakinek van tapasztalata ujabb sigma orakkal?tenyleg ennyit romlott a minosguk?

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Sajnos nem, nincs hozzá eszközöm.  Viszont az elem az nem folyt ki, teljesen szép belül!

Másra nem tudok gondolni. Esetleg egy fénykép az elem foglalatáról, hátha elemcsere közben elromlott, vagy bepróbálhatsz másik elemet.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Meg tudod mérni az elem feszültségét?
A régi elem kifolyt-e?

Ennyi infóból halott kilométerórára gyanakszom.