Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Nekem nincs ilyen órám, de azt írod megtalálja és ahogy kilépsz a menüből elfelejti. Szerintem ott lesz a gond. Le kellene menteni, biztos megvan a módja.

Minden mas beallitast ilyen modon kell menteni (menu gomb). Csak tegnap este ota foglalkozok vele. Volt egy olcsobb Cateye oram, soha bele sem kellett nezni a kezikonyvbe.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem nincs ilyen órám, de azt írod megtalálja és ahogy kilépsz a menüből elfelejti. Szerintem ott lesz a gond. Le kellene menteni, biztos megvan a módja.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

No itt van a Cateye Adventure is. Be van állítva minden, de nem látja a szenzort (nem jelenik meg a bal felső sarokban a "sensor signal icon"). 

Kézikönyv: http://www.cateye.co...QS-m_ENG_v1.pdf

Innen próbáltam a "Searching the sensor ID" fülön a leírtak szerint eljárni. Be lehet állítani az 1-es és 2-es kerékpárt. Nyomtam az 1-esre egy keresést, elkezdett pörögni a számláló, közben 30 cm-nél távolabbra helyezve az órát hosszan nyomtam a szenzoron a reset gombot. Megtalálta az eszközt és látszott is a szenzor jel ikonja. Ahogy kilépek a menü gombbal, nem látom többet. 70 cm-en belül van a szenzor az órától (58 cm-re). Elem csere is volt, amik 3V fölött vannak (elemcsere után nyomtam egy AC-t avagy resetet az órán is). A szenzor 5 mm-re vagy azon belül van a mágnestől. Kerék pörgetésére adja is a kis fémes hangot, tehát a távolság is és a felhelyezés is jó. Kerék méret 2068 standard beállítás van megadva 26/2.1 kerékre (A és B állásra is). Nincs több ötletem.  :mellow: Nektek?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Annyira megtetszett, hogy nem bírtam ott hagyni: http://thebarfly.com...w/barfly-cateye

Nincs nemzetközi szállítás, a tag megkeresett mail-ben és visszautalja az árát. Örültem volna, ha nem enged fizetni, amikor megadom az országot. Marad az eBay, pár száz Ft-al olcsóbban.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

beszereztem egy sigma bc 401-et es annak ellenere hogy alig van rajta par funkcio eszrevettem hogy allandoan nezem.

ordogtol valo szerkezet. ha nem szokom le errol lekerul a geprol.

Ugyanígy jártam a Garmin GPS-el. Úgy nézem a magasságmérőt, mint aki még életében nem látott ilyet, azt bámulom a táj helyett sokszor. Szerintem önfegyelemmel le lehet róla szokni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

beszereztem egy sigma bc 401-et es annak ellenere hogy alig van rajta par funkcio eszrevettem hogy allandoan nezem.

ordogtol valo szerkezet. ha nem szokom le errol lekerul a geprol.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Annyira megtetszett, hogy nem bírtam ott hagyni: http://thebarfly.com...w/barfly-cateye

Nem találtam róla semmit a fórumban, hátha valakinek még hasznos lesz. Nem csak tetszik, de hasznos is. Nem kell annyira lenézni. Jelenleg a stucnin van az óra (esélytelen hogy a kormányra tegyem), de néha bizonyos pozíciókba olyan, amikor ránézek, mintha magam alá kéne nézni. Egy Adventure fog rákerülni.  ;)

102248-1.jpg

IAmSpecialized módosította - 2014. március 18. - 19:58

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

és aztán megfőzni a rizzsel együtt :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

bármi ázik el, azonnal egy kiló rizsbe tenni!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Biztosan valami szentkep mellett täroltad. :D

Marci

sema

sema

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Több mint egy éve elázott a fényképezőgépem. Egy egész estét állt a fröccsben. Akkor szétszedtem kiszárítottam de semmi. Most hogy olvasom ezeket a csodákat elővettem hátha. Bekapcsoltam és működik megint :):)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Anya telefont mosott ki hasonlóképp.

Azonnal (már amennyire a centrifugálás után azonnal van) aksi ki, szárítani raktam huzatmentes meleg helyre, egy hét elteltével próbálkoztam. Valami volt, de be nem indult. Telefonos boltban ránéztek, természetesen sokszorosan halálos sérültnek minősítették.

Eltelt 10 hónap, valamiért megpróbáltam bekapcsolni, éééééésssssssssssssssssssssss..... Megy. :D

Hangszóró nem működik, töltő rész behalt, de ezen kívül a tapi, a kijelző, a telefonos rész mind okés. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Valaki zavart már végig 60 fokos 1.5 órás mosási programon km-órát, úgy, hogy a végén 1200-es fordulattal centrifugált?

Valamikor tavasszal megejtettem egy akkor vadonat új Cateye Strada Wireless-szel. Azóta is tökéletesen teszi a dolgát, csak újraindult a mosás közben. A ki tudja hány éves cateye mity 2-őt viszont nem tudtam életre lehelni : \ 

Valamit tudnak a japán srácok, mert ez egy alap 8-9 ezer ft-os kábellessz óra.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A gond nem az órával van... :P  Esetleg előfordulhat a beállítások elvesztése is elemcserénél.

A computer részben egy hónapja cseréltem, újraprogramoztam elemcsere után, a kerékátmérőt is. Utána még biztosan jól működött. Most cseréltem elemet a jeladóban.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Így van és minden kisebb lesz két számmal ezért nem tűnik fel. :)

---

Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnak is volt-e ilyen gondja Cateye-vel hidegben.

A gond nem az órával van... :P  Esetleg előfordulhat a beállítások elvesztése is elemcserénél.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hidegben 5 fok alatt összemegy a centi. minden fok hömérséklet csökkenéssel 1km 25méterrel rövidebb lesz. nem tudtad ? 

Így van és minden kisebb lesz két számmal ezért nem tűnik fel. :)

---

Arra lettem volna kíváncsi, hogy másnak is volt-e ilyen gondja Cateye-vel hidegben.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A barometrikus magasság mérők a legpontossabbak.

Sigmával elég sok rossz tapasztalatom volt és másoknak is az ismeretségi körömben, én személy szerint azt nem vennék.

Nekem Sigma BC2209 Targa volt tavaly nyárig, egyetlen hibája az, hogy ronda (+elhagytam).

Magasságot jól mérte biciklizésnél és hegymászásnál is. Nem pontos ugyan, de az össz. magasságot jól mérte 20-40m eltéréssel 40km-en / 1500m szintel.

Sokszor az időjárás és szél miatt hibázik ill. a gyors lejtőkön is elveszti egy kicsit az értéket és ebből jön össze a fenti hiba mértéke.

Gondolom ez minden barometrikus kütyüre igaz és nem márka függő.

Hegymászásnál csak akkor mért jól, ha táskában volt, mert a csukló mozgását is mérte (ez minden barometrikus hegymászó  és kerékpár órára igaz).

Alapvetően pontosabb mint a sima gps de a legjobb a gps-el támogatott barometrikus mérés.

Azért a telefonos lehetőséget sem kell elvetni magasságmérésnél, van egy app ami meglehetősen jól görbíti a magasság/távolság függvényt és a végeredmény közelíti a valóságot: map my ride.

Vagy az oruxmaps ami DEM és gps alapján próbál pontos adatot adni, de ezt még nem próbáltam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Lehetséges, hogy a Cateye hidegben rosszul működik? Teljesen új elem van a jeladóban és a computer részében is. Lehet én tévedek, de úgy éreztem kisebb sebességet jelez ki és kisebb távolságot is mért.

hidegben 5 fok alatt összemegy a centi. minden fok hömérséklet csökkenéssel 1km 25méterrel rövidebb lesz. nem tudtad ? 

• zeezoltano kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Lehetséges, hogy a Cateye hidegben rosszul működik? Teljesen új elem van a jeladóban és a computer részében is. Lehet én tévedek, de úgy éreztem kisebb sebességet jelez ki és kisebb távolságot is mért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

....tavasszal keress és eladok neked egy Garmin Edge 800-at. ;)

Nem tudom szükségem van-e azokra a plusz funkciókra, amit ezzel nyernék. Szívritmus/fordulat, ilyesmik nem kellenek. A Dakota 20-at néztem ki egyébként. De majd még meglátom, azért köszönöm, kérlek írj rám amikor aktuális.