A barometrikus magasság mérők a legpontossabbak.
Sigmával elég sok rossz tapasztalatom volt és másoknak is az ismeretségi körömben, én személy szerint azt nem vennék.
Nekem Sigma BC2209 Targa volt tavaly nyárig, egyetlen hibája az, hogy ronda (+elhagytam).
Magasságot jól mérte biciklizésnél és hegymászásnál is. Nem pontos ugyan, de az össz. magasságot jól mérte 20-40m eltéréssel 40km-en / 1500m szintel.
Sokszor az időjárás és szél miatt hibázik ill. a gyors lejtőkön is elveszti egy kicsit az értéket és ebből jön össze a fenti hiba mértéke.
Gondolom ez minden barometrikus kütyüre igaz és nem márka függő.
Hegymászásnál csak akkor mért jól, ha táskában volt, mert a csukló mozgását is mérte (ez minden barometrikus hegymászó és kerékpár órára igaz).
Alapvetően pontosabb mint a sima gps de a legjobb a gps-el támogatott barometrikus mérés.
Azért a telefonos lehetőséget sem kell elvetni magasságmérésnél, van egy app ami meglehetősen jól görbíti a magasság/távolság függvényt és a végeredmény közelíti a valóságot: map my ride.
Vagy az oruxmaps ami DEM és gps alapján próbál pontos adatot adni, de ezt még nem próbáltam.