Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Posted 2013. September 14. - 21:05

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2013. September 14. - 20:27

Nálam is ez volt. Többen is próbálták életre kelteni de nem sikerült. A fiók alján pihen azóta is.
Hát akkor semmi remény?

Ha kicserélem a jeladót?
Posted 2013. September 13. - 18:56

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Sigma BC 1606L DTS Wireless órám ami az egyik napról a másikra nem mér.
Nálam is ez volt. Többen is próbálták életre kelteni de nem sikerült. A fiók alján pihen azóta is.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2013. September 13. - 16:39

Ez érdekes, úgy tüünik a jeladó funkcionál, az óra is, de valahogy közösen együtt nem. Próbáltad már resetelni az órát? //Windows reflexek
//
A "TOO MANY SIGNALS" biztos hogy azt jelenti, hogy közel a jeladó és a mágnes? èn arra gondolnék, hogy ilyenkor az óra összevissza jeleket vesz. Lehetséges hogy van a közeledben valami eröös jeladó ami zavarja a jelátvitelt? A hiba mindenhol jelentkezik?
Nem is tudom hogyan fordulhatna elöö hiba a túl közeli jeladó és a mágnes miatt. A mágnes elhalad a jeladó elöött, elmozdít benne egy mikrokapcsolót (kattan) ez ad egy jelet az órának és kész. Esetleg a közeli mágnes megzavarja ezt az elektromágneses jelet???
A resetelés alatt mit értesz? A gomb hosszanti nyomását, vagy az elemcsere közötti kikapcsolódást? Minden kettõt próbáltam egyikre sem reagált. Nem tudom, a hiba elõtt is minden ugyan ott volt ahol eddig és ez mûködött is. Akkor távolítsak a jeladón és a mágnesen?
Posted 2013. September 12. - 16:36

Van led és zölden villog. Megnéztem igen jól ül, bár amikor vettem elpattant az egyik része megragasztottam és azóta jól funkcionál.
Van hogy kiírja, hogy TOO MANY SIGNALS. Ilyenkor mûködne, csak közel a jeladó és a mágnes,
mert a kis könyv ilyen esetben azt mondja növeljük a távolságot.
Ez érdekes, úgy tüünik a jeladó funkcionál, az óra is, de valahogy közösen együtt nem. Próbáltad már resetelni az órát? //Windows reflexek

A "TOO MANY SIGNALS" biztos hogy azt jelenti, hogy közel a jeladó és a mágnes? èn arra gondolnék, hogy ilyenkor az óra összevissza jeleket vesz. Lehetséges hogy van a közeledben valami eröös jeladó ami zavarja a jelátvitelt? A hiba mindenhol jelentkezik?
Nem is tudom hogyan fordulhatna elöö hiba a túl közeli jeladó és a mágnes miatt. A mágnes elhalad a jeladó elöött, elmozdít benne egy mikrokapcsolót (kattan) ez ad egy jelet az órának és kész. Esetleg a közeli mágnes megzavarja ezt az elektromágneses jelet???
Posted 2013. September 12. - 14:55

A kattanás jó. A jeladón villog a kis led (ha van a tiéden egyáltalán)? Az én Sigmámon az elsöö három fordulatnál, mikor elhalad elöötte a mágnes akkor villog egy kis led, gondolom ezzel szinkronizál vagy valami hasonló, késööbb nem csinálja. Az óra jól ül a konzolban?
Van led és zölden villog. Megnéztem igen jól ül, bár amikor vettem elpattant az egyik része megragasztottam és azóta jól funkcionál.
Van hogy kiírja, hogy TOO MANY SIGNALS. Ilyenkor mûködne, csak közel a jeladó és a mágnes,
mert a kis könyv ilyen esetben azt mondja növeljük a távolságot.
Posted 2013. September 12. - 14:47

Posted 2013. September 11. - 21:48

Posted 2013. September 11. - 19:47

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Sigma BC 1606L DTS Wireless órám ami az egyik napról a másikra nem mér.
Elemet cseréltem mind az órában, mind a jeladóban, amikor fölhelyezem az órát a konzolra villog a sebesség,
ilyenkor mikor elforgattam a kereket elkezdet mérni, de most mikor a mágnes elhalad a jeladó elõtt csak kattan egyet.
Nem figyeltem, hogy csinálta volna elõtte, de szerintem nem. Lehet ez a probléma? Valami megadta magát benne?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
A kattanás rendben van, üzemszerû.
Posted 2013. September 11. - 11:57

Elemet cseréltem mind az órában, mind a jeladóban, amikor fölhelyezem az órát a konzolra villog a sebesség,
ilyenkor mikor elforgattam a kereket elkezdet mérni, de most mikor a mágnes elhalad a jeladó elõtt csak kattan egyet.
Nem figyeltem, hogy csinálta volna elõtte, de szerintem nem. Lehet ez a probléma? Valami megadta magát benne?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Posted 2013. August 30. - 23:24

Sziaztok,szerintetek ez a computer jó:Sigma BC 2209 Targa | Kiegészítõk | Computer | Computer
Mert volt már egy alapfunkciós is belõle-ebbõl a márkából-és tökéletes volt.Csak az idõ elõrehaladtával én is egyre több infóra vágyok.Ezután volt a Cateye CC-AT 200W computerom is ez is jó volt csak pulzust nem mért.Ezért gondoltam erre a Sigma órára,pedálfordulat engemet nem érdekel-illetve nem akarom elcsúfítani sem vele a kerékpáromat.Válaszokat elõre is köszönöm.
nekem ilyen van ket-harom eve, teljesen megbizhato db. viszont nemeteknel olyan 80 eur volt az ara...
Posted 2013. August 30. - 23:14

Ezeket a létezõ összes sebességmérõ mutatja. Max. meg kell nyomnod egy gombot, mikor a távolságot v. az idõt akarod látni. De a sebességet elvileg mindegyik folyamatosan mutatja.Sziasztok!
Olyan sebességmérõt keresek, ami egy kijelzõn mutatja: aktuális sebesség, aznap megtett távolság és idõ.
Posted 2013. August 30. - 22:08

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. August 30. - 22:06

Olyan sebességmérõt keresek, ami egy kijelzõn mutatja: aktuális sebesség, aznap megtett távolság és idõ.
Posted 2013. July 28. - 09:40

Mert volt már egy alapfunkciós is belõle-ebbõl a márkából-és tökéletes volt.Csak az idõ elõrehaladtával én is egyre több infóra vágyok.Ezután volt a Cateye CC-AT 200W computerom is ez is jó volt csak pulzust nem mért.Ezért gondoltam erre a Sigma órára,pedálfordulat engemet nem érdekel-illetve nem akarom elcsúfítani sem vele a kerékpáromat.Válaszokat elõre is köszönöm.
Nagy János
Posted 2013. July 26. - 09:39

vagy veszel egy vezetékes cateye órát és 10 évig letudtad a dolgot
Volt egy vezetékes VDO MC 2.0 WR-em, de eladtam 15e Ft-ért (17e pár száz forintért vettem a bike-discount-on). Majd vettem kíváncsiságból egy cuki kis Cateye CC-RD300W-t (Strada Wireless). Eddig mindenhol mért. 9500 Ft-ba került bontatlan állapotban. Itt vettem az aprón egy hónapja. Meg vagyok vele elégedve. Az opciók között menet közbe, nem tökéletes úton nehézkes a váltogatás. Az óra alját kell megnyomni hozzá és elõfordul, hogy ezt nem érzékeli. De álló helyzetbe vagy kiváló úton nincs vele ilyen gond. Túl sokat nem szoktam nyomkodni. Átlagot nézem zömében. Idõt megnézem néha, vagy a megtett távot.
Posted 2013. July 26. - 08:58

Ez pedig egy kiváló indok, hogy miért nem ajánlod, ami érthetõ. Viszont már rég nem lenne Sigma, ha ez az összes termékére igaz lenne.
vagy veszel egy vezetékes cateye órát és 10 évig letudtad a dolgot

Posted 2013. July 26. - 00:05

Posted 2013. July 25. - 18:09

Persze vegyed nyugodtan.:cool2:
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. July 25. - 17:37

Ami nekem nagy csalódás volt az, hogy LED-es lámpa használata mellet nem mûködik sem a pedálfordulat, sem a pulzusmérés. Érdekes módon a sebességmérésre nincs hatással, az mûködik. Két lámpával is próbáltam, a hatás ugyanaz. (Egy agydinamós és egy akkumulátorossal is.)
Azért ez elég kiábránditó egy ilyen árú és tudású óránál.
Annyiban módosítanám egy esti tekerés után, hogy a sebesség és vele együtt a távolságmérés is hol megy hol nem bekapcsolt világítás mellet.