Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
A new Sigma cycle computer, the Rox 10.0, is being trialled by Europcar riders at the 2013 Tour de France.

Feltöltött kép

Az komoly, hogy mindenki SRM-t használ, míg õk csak ilyennel mentek. De az is lehet, hogy cserébe kaptak egy kis zsebpénzt. De máshonnan nézhetjük és akkor azt mondom, hogy nem lehetnek olyan szarok a Sigmák. Még Zeezoltano sem tudta indokolni ezidáig korábbi állítását. Amúgy az alapszett ára "csak" 180 EUR, pulzus- és pedálfordulat mérõvel (+R1 ANT+ COMFORTEX+-vel) 260 EUR. Talán szeptember végétõl lesz kapható.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
ez a km óra olyan mûfaj, mint a mikró

ami nagyon drága és nagyon sokat tud, az valójában csak egy túlbonyolított ócskaság, amit csak anyázások mellett használ mindenki

ami meg a legolcsóbb, az hibátlanul és egyszerûen mûködik, mindenki nagy megelégedésére :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ahogy egy kerékpárboltos ismerõsöm mondta az üzletben egy vevõnek ha szívni akarsz Sigmát veszel.
Nekem is volt, nem lesz többet.

Miért mondta ezt a kerékpár ismerõsöd és neked mi volt a gondod vele? Melyik típussal?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ahogy egy kerékpárboltos ismerõsöm mondta az üzletben egy vevõnek ha szívni akarsz Sigmát veszel.
Nekem is volt, nem lesz többet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

2.1-es szoftver volt hozzá, de ingyenesen lehetett frissiteni a 3.0 verzióra.

Az olvashatósággal nincs semmi problémám, a kontraszt állitható.

Ami nekem nagy csalódás volt az, hogy LED-es lámpa használata mellet nem mûködik sem a pedálfordulat, sem a pulzusmérés. Érdekes módon a sebességmérésre nincs hatással, az mûködik. Két lámpával is próbáltam, a hatás ugyanaz. (Egy agydinamós és egy akkumulátorossal is.)
Azért ez elég kiábránditó egy ilyen árú és tudású óránál.

A software az órától független? Értem ez alatt, hogy az új ROX 5.0 és 6.0 órákban van-e olyan fícsör, ami a 3.0-ás software elõnyére válik egy régi, például 9.1-es órával szemben. Elvileg az összehasonlító táblázat DATA CENTER 3 funkciói semmi ilyesmire nem utalnak.

Olvashatóság helyett inkább a recés élekre gondolok:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Amit a LED lámpáról írsz, az nem éppen örvendetes. Egy Bontranger Glo & Ember-t használok, amitõl nem válnék meg, mert mérete apró, pille könnyû, ellenben igen jó láthatóságot biztosít számomra. Kíváncsi lennék, hogy az új óráknál ezt kiküszöbölték-e.

Amit személy szerint hiányolnék a 6.0-ból a 9.1-el szemben:
- Maximum cadence
- Graphical illustration of the HR zones
- Minimum/Maximum temperature
- Gradient (%)
- Current incline rate
- Uphill/Downhill functions
- Total values

Ami elriaszt a 9.1-tõl a 6.0-al szemben:
- Kijelzõ felbontás(?)
- Design
- LED lámpa issue

6.0 elõnyei az elõzõeken felül:
- Lap functions

A Polár óráknál megoldható vezeték nélkül is az adatátvitel számítógépre (jó pénzért). Sigmánál ki kell venni a bölcsõbõl és rádugni a dock station-re. Ez nem fog kikopni, ha heti 4-5 alkalommal le kell vennem a bicóról az órát?

Jól érzékelem, hogy ár/érték arányban a Sigma csinálja a legnagyobb tudású órákat?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

- Az új órák már Data Center 3-as software-t kapnak. Szerintetek a régebbi modellek 8.1 és 9.1 is megkapja ezt a software-t? Vagy ha mást nem, de megvásárolható külön és használható az új software a régi órákkal?

- A 9.1-ben van wattmérõ, de ehhez nem látok cél hardware-t, a csomagban sincs. Ez csak valamilyen számadatok alapján kalkulálja a teljesítményt (W)?

-

- Sokkal élesebbnek tûnnek a kijelzõn megjeleníthetõ adatok a 6.0-án a 9.1-es szemben. A 9.1-es a valóságban is olyan borzalmasan fest, mint képen? Ilyen szempontból talán a Polar CS500+ CAD a csúcs. Tû éles.

-

Én idén vettem egy Rox 9.1-et.
2.1-es szoftver volt hozzá, de ingyenesen lehetett frissiteni a 3.0 verzióra.

A Wattmérés csak szoftveres kalkuláció, nem valódi mérés.

Az olvashatósággal nincs semmi problémám, a kontraszt állitható.

Ami nekem nagy csalódás volt az, hogy LED-es lámpa használata mellet nem mûködik sem a pedálfordulat, sem a pulzusmérés. Érdekes módon a sebességmérésre nincs hatással, az mûködik. Két lámpával is próbáltam, a hatás ugyanaz. (Egy agydinamós és egy akkumulátorossal is.)
Azért ez elég kiábránditó egy ilyen árú és tudású óránál.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
- Hó végén megjelennek (megvásárolhatóak lesznek) a Sigma új ROX órái 5.0, 6.0, 6.0 CAD, 10.0 GPS Basic, 10.0 GPS Set néven. Szerintetek megtartják a 8.1 és 9.1-es modelleket?

- Az új órák már Data Center 3-as software-t kapnak. Szerintetek a régebbi modellek 8.1 és 9.1 is megkapja ezt a software-t? Vagy ha mást nem, de megvásárolható külön és használható az új software a régi órákkal?

- A 9.1-ben van wattmérõ, de ehhez nem látok cél hardware-t, a csomagban sincs. Ez csak valamilyen számadatok alapján kalkulálja a teljesítményt (W)?

- Az 5.0-ból csak magasságmérés hiányzik a 6.0-val szemben, ez megér 10 EUR-t, talán bárkinek. Illetve az futáshoz is használható, míg a 6.0 túrázáshoz (hiking). Kár, hogy a 6.0 CAD-ból (109 EUR) kihagynak apró, de érdekes dolgokat, amik egy akciós 9.1 (137 EUR) felé próbálnak terelni. Kár, hogy a 9.1 olyan chokito. Funkciókat figyelmen kívül hagyva, szerintetek milyen új technológiákat használnak a pontosabb mérés érdekében az új órák? Gondolok itt elsõsorban az 5-ös és 6-osra.

- Sokkal élesebbnek tûnnek a kijelzõn megjeleníthetõ adatok a 6.0-án a 9.1-es szemben. A 9.1-es a valóságban is olyan borzalmasan fest, mint képen? Ilyen szempontból talán a Polar CS500+ CAD a csúcs. Tû éles.

- Egyébként már a t*k*m tele van, hogy a Samsung Galaxy S legendásan sz*r GPS-e miatt nem tudtam trackelni, pontosan meg aztán pláne nem. Hosszas szenvedés után megszabadulva tõle végül egy Nokia Lumia 620 és már a második Lumia 520-at használom, mert lefagy vagy újraindulgatnak. Ráadásul a jó féle Stava-t is el kellett felejtenem a Windows Phone 8 miatt, míg az Endomondo valami végtelen buta WP8-on. Van még Sports Tracker, de a világot az sem fogja megváltani. Az Endomondo is exportálható Strava-ba. Nos, az nyugtázható, hogy ezek mind kissé kényelmetlen dolgok.

- Az ilyen kilométer órás softwarek igaz szép köröket nem rajzolnak a térképen, de legalább pontosabb adatokkal szolgálnak, amivel nyomon követhetõek az egyes túrák utáni teljesítménye. Sigma és a Polar software között mik az elõnyei az egyik software-nek a másikéval szemben? A Polar órák sajnos drágábbak. A Garmin GPS-es órái pedig még drágábbak, ahogy egy Sigma 10.0 GPS is már az (259 EUR). A t*k*m tele van, hogy több száz kilométer azért nincs meg, mert a telefon failozik, leáll vagy lefagy. És persze amúgy sem pontos. Kezdem (meg)unni ezt a fajta megoldást lassan egy év után.

wins1977

wins1977

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Szia! VDO HC 12.6 Számolnod kell a beragadó gombokkal, ami egy kis ügyességgel kiküszöbölhetõ, a felfüggesztése horror (se ki,se be az elején utána már csak nagyon nehézkes),illetve zavarja a magasfeszültség, ezért adott esetben 250-et is mutathat a pulzusmérõ. Nincs pedálfordulatszámláló. Kicsit lassan indul meg, és fél km/h-s egységekben mér. Ha ezeken túlteszed magad, akkor elégedett leszel vele, mert egy jó óra. Nekem ez a tapasztalatom cirka 1 év használat után.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A VDO HC 12.6 megéri az árát? Találtam most 9000Ft-ért.... Valakinek tapasztalat vele?

ha tényleg tudja azt a számos funkciót, és pontosan méri a szívfrekvenciád, akkor bizony megéri. Gondolj bele, minden tudással rendelkezik, amire szükséged lehet, és töredékéért egy drótmentesnek. Ha annyiért tudod hozni, nem rossz...

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
A VDO HC 12.6 megéri az árát? Találtam most 9000Ft-ért.... Valakinek tapasztalat vele?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Garmin Mapsource
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok,éppen nem ebbe a témába tartozik,de érdeklõdnék hogy a Garmin edge 800-as készülékkel lehetséges e az útvonaltervezés.Szóval az általam megadott pontokon keresztül akarok eljutni egy bizonyos helyre?Mi ennek a módja.ill.van e erre lehetõség?Köszönöm a segítséget!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
minél közelebb van a forgástengelyhez annál kisebb a tehetetlenségi nyomatéka.

gyakorlatban elhanyagolható az eltérés, teheted bárhova.

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Számít, hogy milyen magasra rakom a villán a jeladót?
Csak mert én kb. a feléhez tettem, de rengeteg bringán látom nagyon lent közel az agyhoz. Van ennek valami praktikus oka?

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

én mióta leszedtem az enyémet, elmúlt a teljesítménykényszerem és kisimult az arcom :D

Amúgy igen, amíg az elõzõ versenybringámon nézhettem a km-órát, folyton számolgattam az átlagsebességem edzés közben (azért számoltam, mert nem mutatta, csak a megtett km-t), meg persze lejtmenetben a gyorsabb szakaszokon próbáltam minél nagyobb max. sebességeket elérni... Mióta az új bringán nincs óra, csak telefon a zsebben, amit utólag nézek meg, nem érdekel az átlag- meg max. sebesség (fõleg, hogy a strava egy picit alá is becsüli az átlagsebességem, mivel nem áll le azonnal a megállásoknál). Így tényleg csak a pulzust kell figyelni edzésen, semmi más nem zavar. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A kerékpáros computer is csak játék, nem? :)

én mióta leszedtem az enyémet, elmúlt a teljesítménykényszerem és kisimult az arcom :D

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

pontosan. játéknak jó.

A kerékpáros computer is csak játék, nem? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
pontosan. játéknak jó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Még egy lehetõség: veszel egy okostelefont. Azért mondom, mert pár hete én is hasonló cipõben jártam, gondolkodtam, az új bringámra mit vegyek: kb. 20 ezerért Cateye strada, vezeték nélküli, de csak alap funkciókkal? Megér nekem ennyit? Vagy valami alap vezetékeset 4-5 ezerért, amilyen a régi bringámon is van? Aztán vettem egy iPhone 3GS-t használtan 28 ezerért (hardverapro.hu), és nagyon boldog vagyok vele. :) Strava-t és endomondo-t töltöttem le rá, mostanában a stravat használom. Kapásból feltölti netre az adatokat, térképpel, szint-, sebesség- és teljesítménygörbével stb.

Csak egy baj van vele, az idõn kívül minden adat pontatlan, a teljesítménygörbe meg kész vicc.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Még egy lehetõség: veszel egy okostelefont. Azért mondom, mert pár hete én is hasonló cipõben jártam, gondolkodtam, az új bringámra mit vegyek: kb. 20 ezerért Cateye strada, vezeték nélküli, de csak alap funkciókkal? Megér nekem ennyit? Vagy valami alap vezetékeset 4-5 ezerért, amilyen a régi bringámon is van? Aztán vettem egy iPhone 3GS-t használtan 28 ezerért (hardverapro.hu), és nagyon boldog vagyok vele. :) Strava-t és endomondo-t töltöttem le rá, mostanában a stravat használom. Kapásból feltölti netre az adatokat, térképpel, szint-, sebesség- és teljesítménygörbével stb.

A nagyon durva: pár száz forintért lehet venni konzolt, amibe bepattintod a típust. Van "esõkabátos" változat is. Én kipróbáltam jó zörgõs utakon, macskakövön, és nem akart se lazulni, se engedni, se elmozdulni. Csak ronda a magasra törõ konzol, nem kicsit. Nem tagadom, túl is adtam az egészen 3 használat után, valahogy úgy érzem, lehet, hogy egy elhagyott telefontól óvtam meg vele magam.

Mondjuk voksoltam a vezetékes mellett, "vasbicajra" jó lesz az, legfeljebb kicsit "tekergetni" kell majd esetleges tisztítás, fényezés elõtt. : )