Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Láttam Aldis órát, amúgy a "kommersz" termékek közül náluk van mindenbõl a legdrágább, de cserébe a legigényesebb is. Mellé lehet rakni az órájukat a DingDong meg HengKong márkájúak mellé (van olyan?) és a különbség szembetûnõ.

Pont óravásárláson gondolkodám, mert néha jó lenne menet közben is látni, hogy állok km-ügyileg, meg tempóban.

Vezetékest vagy vezeték nélkülit, ha nem akarok sokat szánni rá? Gondolom, inkább elõbbi. Utóbbiból 2 modell van, ami "jóárúsított".

Lenne Cateye Strada 9700-ért vagy XLC

szállítással együtt a kettõ gyk. egy áron van, igaz, a MacskaSzemre akár brutális 1 hetet is kellhet várni szemben az 1-2 nappal. : ) A jelátvitelükbe gondolom be-be zavarhat az út fölött közel elfutó magasfeszültségû vezeték, netán egy péntek délutáni csúcsforgalomban történõ lavír a város közepén, de hál' jó égnek eléggé szoliter helyeken fut a ménes ha sportolásra kerül a sor.

Az a CatEye annyiért jónak tûnik (small package-el ingyen szállítják) csak sajnos UnionJackes a dizájnja. : ) De az a legkevesebb, informatív és jól leolvasható,kezelhetõ legyen, aztán kész.

Tesóm trekkingjén "szolgál" egy kommersz áruházi valami, annak kellett fél év, hogy a folyadékkristályos kijelzõ beadja az unalmast középen, így pl. beállítani már nem lehet rendesen, mert a kerékméret beírásánál nem látod a két középsõ számot. Leolvasni szintén horror, kezelni meg macerás.

Ma délutánig érvényes talán a macskaszemes ajánlat, nem tudom, hogy utána újra fogja-e listázni (a jelek szerint ez gyakoribb, de mindegy)

Nézd meg ezt is, itthon van, k.b 7.000-ért megkapod, én most használok egy ilyet, jó a kábelezése, hátsókeréknél méri a sebességet és van pedálfordulat funkció is.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Láttam Aldis órát, amúgy a "kommersz" termékek közül náluk van mindenbõl a legdrágább, de cserébe a legigényesebb is. Mellé lehet rakni az órájukat a DingDong meg HengKong márkájúak mellé (van olyan?) és a különbség szembetûnõ.

Pont óravásárláson gondolkodám, mert néha jó lenne menet közben is látni, hogy állok km-ügyileg, meg tempóban.

Vezetékest vagy vezeték nélkülit, ha nem akarok sokat szánni rá? Gondolom, inkább elõbbi. Utóbbiból 2 modell van, ami "jóárúsított".

Lenne Cateye Strada 9700-ért vagy XLC

szállítással együtt a kettõ gyk. egy áron van, igaz, a MacskaSzemre akár brutális 1 hetet is kellhet várni szemben az 1-2 nappal. : ) A jelátvitelükbe gondolom be-be zavarhat az út fölött közel elfutó magasfeszültségû vezeték, netán egy péntek délutáni csúcsforgalomban történõ lavír a város közepén, de hál' jó égnek eléggé szoliter helyeken fut a ménes ha sportolásra kerül a sor.

Az a CatEye annyiért jónak tûnik (small package-el ingyen szállítják) csak sajnos UnionJackes a dizájnja. : ) De az a legkevesebb, informatív és jól leolvasható,kezelhetõ legyen, aztán kész.

Tesóm trekkingjén "szolgál" egy kommersz áruházi valami, annak kellett fél év, hogy a folyadékkristályos kijelzõ beadja az unalmast középen, így pl. beállítani már nem lehet rendesen, mert a kerékméret beírásánál nem látod a két középsõ számot. Leolvasni szintén horror, kezelni meg macerás.

Ma délutánig érvényes talán a macskaszemes ajánlat, nem tudom, hogy utána újra fogja-e listázni (a jelek szerint ez gyakoribb, de mindegy)

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Én egy szót sem szóltam Aldis óráról. Keversz valakivel ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Köszi, akkor ez így jó!
Viszont magam szereltem fel úgy ahogy eddig minden órámat, csak azok Cateye vezetékesek voltak, ezért furcsáltam a kattogást. Visszamehetnék, variálhatnék, de ha egyszer itt egyszerübb megkérdezni és többen mondják, hogy üzemszerü, akkor minek?
Szóval mi a gond?

Már elnézést de már több, mint 10 éve már volt Sigma és Cateye órám is, most CicloMaster van és eddig mindegyik ugyan úgy kattogott.
Neked hogy-hogy csak az Aldisnál tûnt fel ?
Marci

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Nem a megerõltetésrõl van szó, hanem hogy biztosan lesz olyan amikor félúton jut majd eszembe bekapcsolni és nagyon bosszantó lesz!!

Ha odáig kibírtad anélkül, h ránézz, akkor már mindegy is. :)

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

VDO-m is ilyen, minek menjen állandóan a rádiója? A gombot meg tudom nyomni, inkább tartson tovább az elem. Az ujjam még nem tört le a nagy megeröltetéstõl. :)

Nem a megerõltetésrõl van szó, hanem hogy biztosan lesz olyan amikor félúton jut majd eszembe bekapcsolni és nagyon bosszantó lesz!!

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

az úgy kattogva jó!
a csúcs órájuk jeladója is üzemszerûen kattog!

Köszi, akkor ez így jó!

Határozott igények esetén nem egy élelmiszer üzletben vásárolnék kerékpáros kiegészítõt, hanem most lehet megköveznek egy kerékpárboltban.
Pláne akkor ha semmit nem értek hozzá. Mert egy szaküzletben tudnak segíteni, míg egy ilyen élelmiszer diszkontban inkább a hûtés és az élelmiszerek eltarthatóságának összefüggésérõl kaphatsz felvilágosítást.

Szeretm az ilyen építõ jellegü hozzászólásokat, köszi!
Határozott igényem volt, pontosan ezt a típust szerettem volna, meg is rendeltem majd megvásároltam egy kerékpáros szakboltban...
Viszont magam szereltem fel úgy ahogy eddig minden órámat, csak azok Cateye vezetékesek voltak, ezért furcsáltam a kattogást. Visszamehetnék, variálhatnék, de ha egyszer itt egyszerübb megkérdezni és többen mondják, hogy üzemszerü, akkor minek?
Szóval mi a gond?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!

Vettem egy Sigma vezeték nélküli computert.
Az normális, hogy kattog halkan mikor elhalad a jeladó elött a mágnes?

A jeladó és a mágnes közötti távolság a leírás szerint max 12 mm lehet. Eszerint akkor közelebb tehetem? Használ valamit?

Köszi!

Nem hiszem, h mûködés szempontjából gond lenne a hangeffektus, maximum neked, ha zavar. Találkoztam már a Garmin GSC-10-ével is ami kattogott, pedig az nem a gagyi kategória, de tette a dolgát és a gazdáját egy csöppet sem zavarta.

Ridley Noah Fast 

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

ez mindegyiknél így van, vagy csak ennél az aldi-gazdaságos modellnél??
Ez így elég gáz... :(

VDO-m is ilyen, minek menjen állandóan a rádiója? A gombot meg tudom nyomni, inkább tartson tovább az elem. Az ujjam még nem tört le a nagy megeröltetéstõl. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

A jeladó és a mágnes közötti távolság a leírás szerint max 12 mm lehet. Eszerint akkor közelebb tehetem? Használ valamit?

Köszi!

Határozott igények esetén nem egy élelmiszer üzletben vásárolnék kerékpáros kiegészítõt, hanem most lehet megköveznek egy kerékpárboltban.
Pláne akkor ha semmit nem értek hozzá. Mert egy szaküzletben tudnak segíteni, míg egy ilyen élelmiszer diszkontban inkább a hûtés és az élelmiszerek eltarthatóságának összefüggésérõl kaphatsz felvilágosítást.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Sziasztok!

Köszi!

az úgy kattogva jó!

a csúcs órájuk jeladója is üzemszerûen kattog! ;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Sziasztok!
Az ALDI-ban vettem egy Bikemate órát. Napelemes, wireless, mindent tud amit a nagyok. A vezetékes elõdjét 2 éve használom nagy megelégedéssel, ezért is vettem meg bátran.
Azt tapasztalom, hogy ez nem kapcsolódik be magától, ha elkezdek tekerni, hanem fel kell éleszteni az órát (egyik gombját megnyomni) és csak ezután hajlandó számolni.
Nekem még nem volt wireless computerem... ez mindegyiknél így van, vagy csak ennél az aldi-gazdaságos modellnél??

Ez dermesztõ !! Be kell kapcsolni egy gombnyomással. Nagyobb gondod ne legyen soha !
Amúgy, más óránál is hallottam már ilyenrõl. Ez ilyen és kész. Örülj, hogy mûködik ! Haver vett drága VDO drótnélküli órát az Aldis-od többszöröséért és csak néhány hónapig mûködött.
Marci

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
zár a reed-relé, azt hallod csak. az a dolga.

nem befolyásol semmit, ha közelebb rakod. csak messzebb ne, mert akkor elõforulhat, hogy nem lesz elég erõs a mágneses tér a kapcsoló zárásához.

Xanyi

Xanyi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi!

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Az ALDI-ban vettem egy Bikemate órát. Napelemes, wireless, mindent tud amit a nagyok. A vezetékes elõdjét 2 éve használom nagy megelégedéssel, ezért is vettem meg bátran.

Azt tapasztalom, hogy ez nem kapcsolódik be magától, ha elkezdek tekerni, hanem fel kell éleszteni az órát (egyik gombját megnyomni) és csak ezután hajlandó számolni.
Nekem még nem volt wireless computerem... ez mindegyiknél így van, vagy csak ennél az aldi-gazdaságos modellnél??

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Hát, a leírása alapján ez nem tud.
A Polar-ok, Sigma-k tudnak de csak a drágább modellek.
Marci

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.462 hozzászólás
Sziasztok! Tudja-e valaki,hogy az alábbi kerékpáros computer adatait fel lehet-e tölteni számítógépre? ill. hogy tud kommunikálni a számítógéppel.

http://bbbcycling.co...uters/BCP-52WAH
Team Heavy Pedál Szeged

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Keresd meg a reset gombot az alján azzal lehet elemcsere után feléleszteni.

Az alján nincs gomb, egy darab sem, csak a két érintkezõ, de adtál egy tippet! :)

update: ami nem jött be :(

update2: mert amilyen hülye vagyok, utoljára fordítva tettem vissza az elemet. :D
(a három gombot egyszerre kell lenyomva tartani = All Clear, ezután magához tér - mondjuk aki ezt kitalálta, az megérdemelne pár seggberúgást... :) )

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Segítséget kérnék: párom órája vagy elromlott vagy csak engem szopat... Egy Cateye Tomo XC CC-ST200 feliratú darab.
Tavaly még mûködött, idén mikor vitte a bringát szervizbe, üres volt a kijelzõ. Elemcsere, a helyzet változatlan.
Valami rémlik, hogy a korábbi elemcserénél is eljátszotta ugyanezt és kis híján kukáztuk, de valahogy sikerült feléleszteni.
Ennek legalább két-három éve, semmi közelebbi emlékem. Leírás persze sehol, amit a neten találtam, abban ilyesmirõl nem írnak.
Lehet, hogy jól emlékszem és tényleg van valami trükkje az elemcserének? Vagy rosszak az emlékeim és nyugodtan kihajíthatom az órát?
Utóbbi esetben: tudnátok ajánlani valami hasonló tudású és minõségû (jobb lehet, rosszabb ne legyen) mérõt, ami vezetékes és 10000Ft alatt kapható?

Keresd meg a reset gombot az alján azzal lehet elemcsere után feléleszteni.