Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2013. március 28. - 11:04

Segítsetek ajánlani kompjútert biciklire.
Kritériumok:
- Nagy vagy viszonylag nagy kijelzõ
- vezeték nélküli
- háttérvilágítás (bár tudtommal ez ritka)
Semmi extra funkció (pedálfordulat, pulzus...)
Írta 2013. március 24. - 20:13

Köszi, valamelyik nap meglesem.Én egy ilyet dobtam most fel, hátsó keréken méri a sebességet, Janiék hozták 7000 pénzért: Komputer Trek Incite 11i drótos - Trek.hu
Nem akarok a fél bicikli árát ilyenre költeni, de köszi a tippet!Garminok a hátsó keréken mérnek vagy GPS-el
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2013. március 24. - 16:53

A jobb oldali gombal válaszd ki az elsõ képernyõt (DST).
Nyomd meg a jobboldali gombot több mint 4 másodpercig.
A kerékpár száma (BK1) villog.
Nyomd le a jobb oldali gombot az érvényesítéshez.
A sebeség (00) és a (0) pedálfordulatszámmérõ villog.
Forgasd meg az elsõ kereket amíg a sebesség megjelenik a kijelzõn.
(Ha van pedálfordulatszámmérõ akkor a hajtókart is forgasd meg)
Amikor mindkét érték megjelenik a kijelzõn véglegesítsd a jobb gomb lenyomásával.
Köszi, majd valahogy lefordítom, mivel angolul nem tudok
Írta 2013. március 24. - 16:02

Írta 2013. március 24. - 00:00

Attila, kb egy mity 8 szint nekem elég,Barna az elsõ 2-t kb mindenik tudja. a stucnira rakást nem mindegyik. meg kérdést mit akarsz mérni.
eddig is megfelelõ volt. :-) nem akarok sokat költeni felesleges funkciókra.
-=B.B.B.=-
Írta 2013. március 23. - 22:23

-lapított karbon villára szerelhetõ vevõegység
-aero küllõre szerelhetõ jeladó
- stucnira fogatható dokkolórész
milyet ajánlanátok országútira?
Barna az elsõ 2-t kb mindenik tudja. a stucnira rakást nem mindegyik. meg kérdést mit akarsz mérni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 23. - 21:30

Garminok a hátsó keréken mérnek vagy GPS-elVisszaolvasva pár oldalt sem találtam a kritériumnak megfelelõ km órát
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 23. - 17:45

Visszaolvasva pár oldalt sem találtam a kritériumnak megfelelõ km órát
Én egy ilyet dobtam most fel, hátsó keréken méri a sebességet, Janiék hozták 7000 pénzért: Komputer Trek Incite 11i drótos - Trek.hu
Írta 2013. március 23. - 17:20

-=B.B.B.=-
Írta 2013. március 23. - 16:36

Ezt találtam:
9. DIGITAL PAIRING OF THE COMPUTER WITH
THE SENSORS
9.1 Use the right button to select screen 1 (DST). Press the
right button for more than 4 seconds. The bike number (BK 1)
flickers. Press the right button to validate.
9.2 The speed (00) and pedaling cadence (0) flicker. Turn the
front wheel until the speed is displayed (if you are using the
pedaling cadence option, turn the cranks also). When both
speed and cadence are displayed, press the right button to
validate.
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy Mavic Winttech ES kilométerórám és elemet kellett benne cserélni (kiirta), kicseréltem az elemeket az órában, érzékelõben (elemek helyesen vannak visszatéve), semmit nem mozdítottam meg állitottam el.
És azóta nem mûködik az óra, voltam itt a környéken a kerékpár boltban (kistarcsa) fogalmuk se volt majdnem el is hajtottak ilyen hülyeséggel mertem õket zavarni.
Ahol vettem Kerékvár megszûnt ott üzemelték be.
Kattogni kattog szóval érzékel valmit csak az óra nem mutat semmit, olyat is hallotam hogy össze kell hangolni újra csak a leirásban semmi ilyen nincs nekem meg fogalmam sincs hogy kell.
Valakinek valami mûködõ ötlete van???
Szaki.
Írta 2013. március 23. - 15:15

Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy Mavic Winttech ES kilométerórám és elemet kellett benne cserélni (kiirta), kicseréltem az elemeket az órában, érzékelõben (elemek helyesen vannak visszatéve), semmit nem mozdítottam meg állitottam el.
És azóta nem mûködik az óra, voltam itt a környéken a kerékpár boltban (kistarcsa) fogalmuk se volt majdnem el is hajtottak ilyen hülyeséggel mertem õket zavarni.
Ahol vettem Kerékvár megszûnt ott üzemelték be.
Kattogni kattog szóval érzékel valmit csak az óra nem mutat semmit, olyat is hallotam hogy össze kell hangolni újra csak a leirásban semmi ilyen nincs nekem meg fogalmam sincs hogy kell.
Valakinek valami mûködõ ötlete van???
Szaki.
Írta 2013. március 23. - 13:12

A drótnélküli 2.0+ (is) használhatatlan Budapesten, ahogy Jani is írta lentebb. Én próbáltam, nem mûködött, visszavette a forgalmazó. Azért szólok közbe, nehogy összezavard Specialized fantázianevû fórumozót és mégis azt higgye, hogy a 2.0+ mûködik.
Köszönöm a kiegészítést, bár irreleváns, nem bízva a véletlenre a vezetékest választom, ami mindamellett olcsóbb és szebb is.
Írta 2013. március 23. - 10:37

speci a drótnélküli 1.0+ volt a használhatatlan
A drótnélküli 2.0+ (is) használhatatlan Budapesten, ahogy Jani is írta lentebb. Én próbáltam, nem mûködött, visszavette a forgalmazó. Azért szólok közbe, nehogy összezavard Specialized fantázianevû fórumozót és mégis azt higgye, hogy a 2.0+ mûködik.
...Nekem a Sigma Onyx Classic pulzusmérõmre azt mondta a forgalmazó, amikor visszacserélte nekem egy másik típusra, hogy a lakihegyi jeladótorony miatt nem mûködik egész Bp.-en. Ez a másik típus, ami most van, a Sigma PC25.10 csak a lakihegyi jeladó 1-2 km-es körzetében nem mûködik. (Mondjuk ez is kritikán aluli, nem ajánlom senkinek, de ezt a menetszél zavarja be, pontosabban az, ha a menetszéltõl kicsit is leszárad az izzadság a mellkasomról. Nagyon érzékeny a szenzora erre, a bemelegítésnél, amikor még nem izzadok nagyon, csomószor nem bír mérni, hiába próbáltam már nem csak bevizezni, hanem még UH-zselével is bekenem indulás elõtt. Pár percig mér is, csak utána megy el a jel. A rekord eddig az volt, hogy 26 percig nem mért, aztán általában ha résztávozok és jobban elkezdek izzadni, akkor már mér... Legrosszabb persze nyáron, egy vékony mezben, amikor a menetszél szárazra fúj, tavaly nyáron volt, hogy 5 percenként locsoltam a mellkasom vízzel, hogy mérjen.)
Írta 2013. március 23. - 10:11

500-asom van nagyon szeretem.
Akkor kérdezek párat:
-az hogy GPS-es az óra jól gondolom, hogy azt jelenti, hogy nem kell semmi sebességjeladó meg ilyesmi a villára?
-ez a verseny az elõzõ edzéssel mit is jelent? Ha betáplálok egy elõzõ edzést, hogy jeleníti meg a készülék? Kiírja a különbséget km-ben? Vagy esetleg másodpercben, hogy mennyi az elmaradás?
-ha nem használod a GPS funkciót, mennyit bír egy töltéssel?
Írta 2013. március 23. - 01:40

Kereket kiveszed, teszed be a kocsiba, beleakad vmibe, el is szakadt. Asszonyéval ezt már 2x eljátszottam, beleakadt a másik bicajba, táska csatba, akármi. Többet nem, ezért nekem a legfontosabb kritérium a vezeték nélküliség volt.
nem tudom mit csináltál, de régen rendszeresen vittem a bringákat (kettõt együtt) kocsiban kerék nélkül és itthon is egymás mellett áll két bringa szorosan, de sosem szakítottam még vezetéket km óránál

Írta 2013. március 23. - 00:03

speci a drótnélküli 1.0+ volt a használhatatlan
régebbi meg "szürke" sigmákat a lakihegyi torony zavarta.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. március 22. - 22:05

500-asom van nagyon szeretem.HAsznál valaki ilyen
Zerge.info - GARMIN EDGE 500 HRM+GSC10
vagy esetleg már ilyen
Zerge.info - GARMIN EDGE 510 HRM+ GSC10
ketyerét? Nagyon piszkálja a fantáziám a tudásának széles tárháza
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 22. - 21:35

Zerge.info - GARMIN EDGE 500 HRM+GSC10
vagy esetleg már ilyen
Zerge.info - GARMIN EDGE 510 HRM+ GSC10
ketyerét? Nagyon piszkálja a fantáziám a tudásának széles tárháza

Írta 2013. március 22. - 20:48

Semmivel nem ad többet számomra (és a gyakorlatban sem), mint a vezetékes változat.
Kereket kiveszed, teszed be a kocsiba, beleakad vmibe, el is szakadt. Asszonyéval ezt már 2x eljátszottam, beleakadt a másik bicajba, táska csatba, akármi. Többet nem, ezért nekem a legfontosabb kritérium a vezeték nélküliség volt.
Írta 2013. március 22. - 17:28

Nekem az MHR van, nem a TARGA. A tapasztalataim vegyesek az eltelt két év alatt...
Az óra kidolgozása gyengébb, nem olyan minõségi anyagokkal történt, mint pl a Cateye Adventure, ami közel hasonló kategória. Így kopnak a krómozott gombok, és a felülete is jóval könnyebben karcolódik...
Tapasztalatom szerint egyébként a magassági adatokat is bizonytalanabbul hozza, azaz könnyeben elmászik, mint az említett Cateye.
Anno nézegettem cikkeket, ahol a Sigmát jóval többre értékelték, mint a Catet. Utólag nem is értem. Persze az utóbbinak is van hátránya, nehezebben tolerálja fõleg a vasúti és egyéb magasfeszültséget, ami még a magasságérzékelést(!) is befolyásolja, rezeg a tartójában (házibuhera kell).
Egyenlõre olybá tûnik, hogy maradok a vezetékes VDO MC 2.0-nál. 19 pénz (kb mindent tud és háttérvilágítás is van). Az Adventure 29 pénz. Engem tuti megütne a guta, ha a 30 ezres óra esetenként rosszul mérne. Tudom, nem az óra hibája, hanem elsõ soron a technológiájáé, de ez nem vigasztalna annyi pénzért. Engem könnyen meg lehet venni szinte kilóra ilyen meg olyan videókkal. Kevésbé látványos, de az Adventure is hasonló szituációt hoz magával. Ha majd jobbat akarok a VDO 2.0-nál, vagy valamit esetleg hiányolnék belõle az abszolút hobbi szintemen, akkor már egy "mindent tudó" óra és tapasztalat után könnyebben tudok merre menni. De lehet pont ezért sem fogok késõbb váltani, hisz tudásához mérten olyan jó áron kínálják, hogy feljebb már nagyon zsebbe nyúlós lenne. Majd kiderül...