Pedig kezdek igencsak belefolyni a km óra témába. Jó lenne pedálfordulat mérõ, vagy magasságmérés is. De ezek borsós árukat tekintve már nem is érzem olyan létfontosságúnak.
Viszont a szívritmusmérõ igencsak izgatja a fantáziám. Ha minden igaz, a Polar termékei a legpontosabbak. Ez igaz? Már nem tudom melyik évben írtak itt errõl, azóta akár változhatott, vagy kiegyenlítõdhetett a piac. Néztem a CS100-as típusút (20e lenne). De már gondoltam arra is, hogy egy vezetékes óra (pl Sigma Sport BC 16.12, aminek háttérvilágítása is van - 21 EUR) és hozzá egy Polar FT1 karóra (36 EUR). Viszont ez már két eszköz és szinte ugyanannyiba kerülne (18e Ft), mint a CS100. Viszont évek óta nem hordok órát és tartok attól, hogy zavarna, kényelmetlen lenne. Fõleg bringázás közben. Ráadásul könnyebb a stucnin lévõ kijelzõre rápillantani, mint levenni a kezem a kormányról, azt befelé fordítani és ránézni a karórára.
Kissé tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba mozduljak és 1-2 napon belül rendelnék.
Sokszor meg lett említve a Sigma Sport BC-2209 MHR és a VDO MC 2.0 WL is.
A BC-2209 Targa-t csak ajánlani tudom. Jó minõség, reális ár/érték arány.
1 éve használom, semmi probléma nem volt vele, sõt! kifejezetten elégedett vagyok vele.
A magasságmérés miatt vettem, nekem sokkal fontosabb, hogy tudjam mennyit kell még felfelé mászni egy maratonon mint az, hogy mennyivel kalapál a szívem.
A magasság mérése pedig pontos, rengeteg túrán teszteltem összehasonlítva tuhu-val, gps-el ellenõrizve. A tavalyi szilvás 80km-en 50m-t tévedett a kiíráshoz képest, de az is lehet, hogy a szervezõk sem tudják pontosan kimérni (mert ugye csak a katonai egész hátizsákos gps készülék a pontos). Az idõjárás befolyásolhatja és a gyors hosszú lejtõkön tévedhet a menteszél változás miatt, de az emelkedõket nagyon jól méri.
Ráadásul van hozzá csuklópánt, amivel túrázáshoz is használható. Így is vittem már magammal, és bevált. A kéz mozgása meglátszik a magassági adatokon csak fixen rögzítve a táskán ajánlott "viselni".
A pulzusmérés nekem nem jött be, nagyon zavart a mellszíj, az edzéseket a mérés alapján végezve az eredmény borzasztó lett: tavaly az eddigi legrosszabb formámat hoztam...egy ideje pedig már nem is használom.
A dizájn kicsit fura, kevésbé menõ, ha pedig ez számít akkor suntoo hegymászó órát vegyél 100-ért

.
A gombok kicsit furák de meg lehet szokni. Talán hátrány még, hogy van benn "trip up" adat amit csak manuálisan lehet átírni, semmi értelmét nem látom, de nem is fontos.
A rádióval soha semmi probléma nem volt, kivéve 1x mikor fordítva vettem fel a szívritmusszabályzót, akkor is csak a ritmust mérte rosszul, nem a sebességet.
Ha kódolt az adás nem is lehet probléma. A vezetékes óra megbízhatóságával mér, ráadásul német, talán ezt még érezni rajta. Az elem még a gyári 1394 km és 29062m szint megmászása után (a gyalogtúrákat külön méri).
Pár ezer Ft-ért letölthetõ hozzá jó kis szoftver amivel a túra adatai kimenthetõk és összehasonlíthatóak. Elkezdtem használni csak hogy tudjam mikor hol voltam, de végül meguntam, már teljesen feleslegesnek is tartom.
Mostanában kezd olyan érzésem lenni, hogy a kerékpározás szabadsága elveszik a rideg számok halmazában. Jobb úgy lefelé száguldani, hogy jól érezzem magam és ne az újabb rekordot próbáljam megdönteni. Ugyanez igaz felfelé is, sokszor már nem viszek órát emiatt.