Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Tinca

Tinca

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

A BC-2209 Targa-t csak ajánlani tudom. Jó minõség, reális ár/érték arány.
1 éve használom, semmi probléma nem volt vele, sõt! kifejezetten elégedett vagyok vele.

Nekem az MHR van, nem a TARGA. A tapasztalataim vegyesek az eltelt két év alatt.
A szenzorok megbízhatóan adnak, nem emlékszem jelvesztésre, csak furcsa mód akkor, ha az órán zongorázok (más adatot akarok megjeleníteni). Az elemek jól bírják, a mellkaspántban is.
Az óra kidolgozása gyengébb, nem olyan minõségi anyagokkal történt, mint pl a Cateye Adventure, ami közel hasonló kategória. Így kopnak a krómozott gombok, és a felülete is jóval könnyebben karcolódik. Én azért is vettem, mert elvileg használható túrázásra. Valójában viszont a karpánttal több probléma is van. Bármilyen külsõ behatásra könnyen kipattan a helyérõl, így nagyon oda kell figyelni, ha karon hordjuk. De ez nem minden. Egy karpántot már cseréltem garanciában, most már a másodikra lenne szükség, ugyanis egyszerûen nem érzékeli. Amikor bepattan, kijelzõt vált, majd visszaugrik kerékpáros módba, ezt random bármikor eljátsza. Ekkor az eltelt idõ lennulázódik, bár pl. a szintemelkedés, HR adatok nem. Elég idegesítõ ficsör egy 130 km-es túra 105. km-énél.
Tapasztalatom szerint egyébként a magassági adatokat is bizonytalanabbul hozza, azaz könnyeben elmászik, mint az említett Cateye.
Anno nézegettem cikkeket, ahol a Sigmát jóval többre értékelték, mint a Catet. Utólag nem is értem. Persze az utóbbinak is van hátránya, nehezebben tolerálja fõleg a vasúti és egyéb magasfeszültséget, ami még a magasságérzékelést(!) is befolyásolja, rezeg a tartójában (házibuhera kell).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem ilyen órám van: Startseite - ciclosport.com Ez gyárilag ugye drótnélküli DE!! kiadták drótos változatban is. 42 Euro volt, tök pontosan méri a magasságot, tud pedálfordulatot is mérni akár drótosan is.
Nem mondom, hogy minden drótnélküli szar de haveri körben sok hibásat láttam.
Haver polárja (600as széria!) is mért hülyeségeket de rájöttünk, hogy a villamos vezetéke (MJani01! ez lehet a gond Budapesten) és a nagyobb távvezetékek zavarják össze. Ott mutatott olyanokat, hogy 180al megy éppen.

Villamos mellett még nem bringáztam, de vasút mellett és magasfeszültség mellett igen és azok sem a polar-omat (cs500) sebességmérõjét (a pulzust igen), sem a vdo-t nem zavarta. A sigmak-nál is hasonló gond volt régebben Pesten (szerintem egy helyrõl veszi a technikát a vdo és a sigma), akkor azt hiszem, hogy valamelyik adótorony zavarta õket.

Igen ezt már olvastam és most is átfutottam. Szóval a vezeték nélküli. Nem is baj. Semmivel nem ad többet számomra (és a gyakorlatban sem), mint a vezetékes változat. A vezeték lehet kényelmetlen és kellemetlen látvány, de itt is olyan érzésem van mint az egérrel a számítógép elõtt. Volt már több madzg nélküli a felsõ(bb) kategóriából, de most is egy vezetékest használok. Egyébként ebben a tesztben azt írták, hogy a szintemelkedés mérõ használhatatlan volt. Ez azért lehet, mert az eszköz vezeték nélküli? Vagy maga az eszköz ilyen (tehát a vezetékes is)? Pedig barométeres. Ennél elvileg nincs jobb?! A vezetékest amúgy 18900-ért tudnám megvenni. Igazából ennél nem kellhet jobb, hiszen: a pulzusmérés lehet jó dolog, de kényelmetlenné teheti a biciklizést a pánt, ahogy azt írták is pár postal lejjebb. Mondjuk nem is túrázáshoz való. Nyáron meg lehet akár halál is...

Szerintem inkább a szoftverrel volt gond a magasságmérésnél, mert magát a magasságot jól mérte (nálam volt a polar-om is és ugyanazt a magasságot mérték). Nem kényelmetlen a pánt, maximum fejben zavarja az embert, pár perc után észre sem veszi, hogy rajta van.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Nekem ilyen órám van: Startseite - ciclosport.com Ez gyárilag ugye drótnélküli DE!! kiadták drótos változatban is. 42 Euro volt, tök pontosan méri a magasságot, tud pedálfordulatot is mérni akár drótosan is.
Nem mondom, hogy minden drótnélküli szar de haveri körben sok hibásat láttam.
Haver polárja (600as széria!) is mért hülyeségeket de rájöttünk, hogy a villamos vezetéke (MJani01! ez lehet a gond Budapesten) és a nagyobb távvezetékek zavarják össze. Ott mutatott olyanokat, hogy 180al megy éppen.
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ez.

Igen ezt már olvastam és most is átfutottam. Szóval a vezeték nélküli. Nem is baj. Semmivel nem ad többet számomra (és a gyakorlatban sem), mint a vezetékes változat. A vezeték lehet kényelmetlen és kellemetlen látvány, de itt is olyan érzésem van mint az egérrel a számítógép elõtt. Volt már több madzg nélküli a felsõ(bb) kategóriából, de most is egy vezetékest használok. Egyébként ebben a tesztben azt írták, hogy a szintemelkedés mérõ használhatatlan volt. Ez azért lehet, mert az eszköz vezeték nélküli? Vagy maga az eszköz ilyen (tehát a vezetékes is)? Pedig barométeres. Ennél elvileg nincs jobb?! A vezetékest amúgy 18900-ért tudnám megvenni. Igazából ennél nem kellhet jobb, hiszen: a pulzusmérés lehet jó dolog, de kényelmetlenné teheti a biciklizést a pánt, ahogy azt írták is pár postal lejjebb. Mondjuk nem is túrázáshoz való. Nyáron meg lehet akár halál is...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Használhatatlan = a vezeték nélküli verzió?

Ez.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Amirõl én írtam arról késõbb kiderült, hogy Pesten használhatatlan, valami zavarja.

Használhatatlan = a vezeték nélküli verzió?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt a VDO-t már néztem. 30 EUR-val drágább a vezeték nélküli. A Revomagos teszt szerint a vezeték nélkülinek az elõnye, hogy vezeték nélküli. :) Illetve tud opcionálisan pulzust, meg pedálfordulatot mérni és ennyi. Kár, hogy olyan ronda fehér. Ha jól láttam most Cobranco is ilyennel nyomul.

Amirõl én írtam arról késõbb kiderült, hogy Pesten használhatatlan, valami zavarja.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

mc2 lehet jó a drót nélküli, az 1,0+ (a vezetéknélküli vált) viszont kb használhatatlan volt. én madzagost vennék.

Cateye Adventure? Errõl valami tapasztalat? Jól látom, hogy drágább és butább? Ilyen sokat számít a Cateye címke?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
mc2 lehet jó a drót nélküli, az 1,0+ (a vezetéknélküli vált) viszont kb használhatatlan volt. én madzagost vennék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

a gps magasságmérése ha nem barometrikus is , akkor egy rakás szart ér kb, telefonoké hatványozottan.
amúgy van még drótós óra ami mér magasságot is és megbízható (pl vdo mc1.0 meg a 2,0 ásnak is van madzagos verziója) . a vezetékszaggatáshoz meg kb külön tehetség kell.

Ezt a VDO-t már néztem. 30 EUR-val drágább a vezeték nélküli. A Revomagos teszt szerint a vezeték nélkülinek az elõnye, hogy vezeték nélküli. :) Illetve tud opcionálisan pulzust, meg pedálfordulatot mérni és ennyi. Kár, hogy olyan ronda fehér. Ha jól láttam most Cobranco is ilyennel nyomul.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
elvileg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

a gps magasságmérése ha nem barometrikus is , akkor egy rakás szart ér kb, telefonoké hatványozottan.

Elvileg pár m pontosságú is lehet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
amúgy van még drótós óra ami mér magasságot is és megbízható (pl vdo mc1.0 meg a 2,0 ásnak is van madzagos verziója) . a vezetékszaggatáshoz meg kb külön tehetség kell.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Vezetékesen azért gondolkodj el. Asszonyén már 2x elszakadt a vezetékje, akkor döntöttem el, h vezeték nélküli kell.

Sigma Sport BC 12.12 STS már kódolt jelet használ? Nem jövök rá a gyártó oldala alapján sem. Mit kell nézni?

GPS játékra telefont használok én is jelenleg (vagyis a Nexus 7 tabletet, mert a Galaxy S GPS-e kalap sz@r, míg a Nexus kõ stabil rossz idõben + az erdõben/hegyekben is).

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Vezetékesen azért gondolkodj el. Asszonyén már 2x elszakadt a vezetékje, akkor döntöttem el, h vezeték nélküli kell. Onnantól van 2 értelmes extra a szokásoson kívül: pulzus mérés, magasság mérés, és a harmadik tán a pedál fordulat mérés. Én rájöttem, h nekem egyikre sincs szükségem. Pulzusom nem érdekel, mert hobbi bicajos vagyok. Innentõl kiesett a pedál fordulat is. Magassággal, gps koordinátákkal, térképpel való játszadozásra meg ott a telefon. Innentõl 10k körül már kapsz korrekt drótnélküli órát. Az a legdrágább, amit másodjára veszel meg.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Mostanában kezd olyan érzésem lenni, hogy a kerékpározás szabadsága elveszik a rideg számok halmazában. Jobb úgy lefelé száguldani, hogy jól érezzem magam és ne az újabb rekordot próbáljam megdönteni. Ugyanez igaz felfelé is, sokszor már nem viszek órát emiatt.

Már nem sok kell a 2000 km-hez. Betegesen nézem az idõjárás elõrejelzést, hogy mikor nem fog esni esõ vagy hó, hogy minél elõbb mehessek, hogy meglegyen a következõ ezres. Persze e mellett imádok tekerni, máshogy nem is megy, de a lényeg, hogy szívembõl szóltál. Mindamellett köszönöm a sok hasznos infót. Egyenlõre maradok a vezetékes mellett (a legnagyobb vezetékes mellett: BC 16.12), most sok mindent veszek a bringára, közbe majd rájövök, hogy mi kell nekem (elvesztem a nagy választékban).

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Pedig kezdek igencsak belefolyni a km óra témába. Jó lenne pedálfordulat mérõ, vagy magasságmérés is. De ezek borsós árukat tekintve már nem is érzem olyan létfontosságúnak. :) Viszont a szívritmusmérõ igencsak izgatja a fantáziám. Ha minden igaz, a Polar termékei a legpontosabbak. Ez igaz? Már nem tudom melyik évben írtak itt errõl, azóta akár változhatott, vagy kiegyenlítõdhetett a piac. Néztem a CS100-as típusút (20e lenne). De már gondoltam arra is, hogy egy vezetékes óra (pl Sigma Sport BC 16.12, aminek háttérvilágítása is van - 21 EUR) és hozzá egy Polar FT1 karóra (36 EUR). Viszont ez már két eszköz és szinte ugyanannyiba kerülne (18e Ft), mint a CS100. Viszont évek óta nem hordok órát és tartok attól, hogy zavarna, kényelmetlen lenne. Fõleg bringázás közben. Ráadásul könnyebb a stucnin lévõ kijelzõre rápillantani, mint levenni a kezem a kormányról, azt befelé fordítani és ránézni a karórára.

Kissé tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba mozduljak és 1-2 napon belül rendelnék.

Sokszor meg lett említve a Sigma Sport BC-2209 MHR és a VDO MC 2.0 WL is.

A BC-2209 Targa-t csak ajánlani tudom. Jó minõség, reális ár/érték arány.
1 éve használom, semmi probléma nem volt vele, sõt! kifejezetten elégedett vagyok vele.
A magasságmérés miatt vettem, nekem sokkal fontosabb, hogy tudjam mennyit kell még felfelé mászni egy maratonon mint az, hogy mennyivel kalapál a szívem.
A magasság mérése pedig pontos, rengeteg túrán teszteltem összehasonlítva tuhu-val, gps-el ellenõrizve. A tavalyi szilvás 80km-en 50m-t tévedett a kiíráshoz képest, de az is lehet, hogy a szervezõk sem tudják pontosan kimérni (mert ugye csak a katonai egész hátizsákos gps készülék a pontos). Az idõjárás befolyásolhatja és a gyors hosszú lejtõkön tévedhet a menteszél változás miatt, de az emelkedõket nagyon jól méri.
Ráadásul van hozzá csuklópánt, amivel túrázáshoz is használható. Így is vittem már magammal, és bevált. A kéz mozgása meglátszik a magassági adatokon csak fixen rögzítve a táskán ajánlott "viselni".

A pulzusmérés nekem nem jött be, nagyon zavart a mellszíj, az edzéseket a mérés alapján végezve az eredmény borzasztó lett: tavaly az eddigi legrosszabb formámat hoztam...egy ideje pedig már nem is használom.

A dizájn kicsit fura, kevésbé menõ, ha pedig ez számít akkor suntoo hegymászó órát vegyél 100-ért :).
A gombok kicsit furák de meg lehet szokni. Talán hátrány még, hogy van benn "trip up" adat amit csak manuálisan lehet átírni, semmi értelmét nem látom, de nem is fontos.

A rádióval soha semmi probléma nem volt, kivéve 1x mikor fordítva vettem fel a szívritmusszabályzót, akkor is csak a ritmust mérte rosszul, nem a sebességet.
Ha kódolt az adás nem is lehet probléma. A vezetékes óra megbízhatóságával mér, ráadásul német, talán ezt még érezni rajta. Az elem még a gyári 1394 km és 29062m szint megmászása után (a gyalogtúrákat külön méri).

Pár ezer Ft-ért letölthetõ hozzá jó kis szoftver amivel a túra adatai kimenthetõk és összehasonlíthatóak. Elkezdtem használni csak hogy tudjam mikor hol voltam, de végül meguntam, már teljesen feleslegesnek is tartom.

Mostanában kezd olyan érzésem lenni, hogy a kerékpározás szabadsága elveszik a rideg számok halmazában. Jobb úgy lefelé száguldani, hogy jól érezzem magam és ne az újabb rekordot próbáljam megdönteni. Ugyanez igaz felfelé is, sokszor már nem viszek órát emiatt.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

A drótossal soha nem lesz bajod. A drótnélküli órákkal sokkal több gond szokott lenni, inkább kerüld õket.

Nekem 2 éve van egy Sigma STS 1609 eddig semmi gond nem volt vele. Soha nem tévesztett vagy nem fagyott le. Most kell majd benne elemet cserélnem. Ami nem tetszik benne ,hogy nem folyamatos háttér világítás van hanem csak kb 5-6 sec

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

A drótossal soha nem lesz bajod. A drótnélküli órákkal sokkal több gond szokott lenni, inkább kerüld õket.

Pedig kezdek igencsak belefolyni a km óra témába. Jó lenne pedálfordulat mérõ, vagy magasságmérés is. De ezek borsós árukat tekintve már nem is érzem olyan létfontosságúnak. :) Viszont a szívritmusmérõ igencsak izgatja a fantáziám. Ha minden igaz, a Polar termékei a legpontosabbak. Ez igaz? Már nem tudom melyik évben írtak itt errõl, azóta akár változhatott, vagy kiegyenlítõdhetett a piac. Néztem a CS100-as típusút (20e lenne). De már gondoltam arra is, hogy egy vezetékes óra (pl Sigma Sport BC 16.12, aminek háttérvilágítása is van - 21 EUR) és hozzá egy Polar FT1 karóra (36 EUR). Viszont ez már két eszköz és szinte ugyanannyiba kerülne (18e Ft), mint a CS100. Viszont évek óta nem hordok órát és tartok attól, hogy zavarna, kényelmetlen lenne. Fõleg bringázás közben. Ráadásul könnyebb a stucnin lévõ kijelzõre rápillantani, mint levenni a kezem a kormányról, azt befelé fordítani és ránézni a karórára.

Kissé tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba mozduljak és 1-2 napon belül rendelnék.

Sokszor meg lett említve a Sigma Sport BC-2209 MHR és a VDO MC 2.0 WL is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Marci