Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Hát haver véleménye Lidl-s óráról,az hogy a fiókban csücsül...Bírt kb 1 évet,aztán teljesen megzavarodott,megbolondult...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
majd benézek mert már kezd elegem lenni a 10 ezres sigmából, ahelyett hogy vettem volna egy olcsóbbat de jobbat madzagosban. az a tuti technológia, bár egy kicsit csúnya de üsse kavics, viszont egyszerû mint a faék.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
A Lidl-ben van most km óra, 1700 pénz és a km funkciókon kívül: wireless, háttérvilágítás, hõmérséklet, kalória! Teljesen jól mûködik, az asszony bicaján egy ilyen van, az tud pulzus funkciókat is. Összenéztem a Polárommal és teljesen jól mért. Ja és 3500 pénz volt tavaly.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Ha valaki görgõzik és elsõkerékrõl mûködõ vezetékes sebességmérõje van, akkor megpróbálhatja az én új módszeremet: nekem Cateye Mity 8-am van, átszereltem a stucnira (most kersesztben áll, de nem probléma, mert úgyis csak a megtett km érdekel) és így a vezeték a felsõcsõ mentén pont elér a támvillára szerelt érzékelõig. XL-es Merida országúti vázam van, úgyhogy gondolom a legtöbb bringán mûködne.

Nekem is van ilyen órám. görgõzéshez elmetéltem a madzagot és megtoldottam. Tökéletesen mûködik. Az óra is maradt a kormányon Így hagyom a kinti tekerésekre is.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem eddig mûködött, csak a mostani alumóniumos felállásban nem akar. amúgy decathlon. amúgy szerintem a vásárlás helyszínének nem sok köze van a minõséghez ha ugyanazt veszed, mert nem hiszem hogy az intersport vagy a decathlon azt mondaná a sigmának hogy "mi csak a sz@rt kérjük ám jó lesz az a parasztoknak". hibás szériák vannak, de ez eddig mûködött. lehet hogy kipróbálom majd megint az acél villámmal, de ha azzal mûködik akkor se leszek megnyugtatva. de most nincs kedvem idõm kapacitásom szerelni.
üdv

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem ugyan ilyen van,csak DTS,nem tudom jelent-e valami különbséget.egy darabig nekem is rossz volt,aztán egy idõ után mûködött.most elég már a mágnesnek egyszer elmennie a vevõ mellett már érzékeli.összekopott :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

üdv
van egy sigma bc 1106-os rádiós sebességmérõm. az a probléma hogy egyáltalán nem sikerül a vevõt és az adót egymáshoz párosítani, minden a gyári, friss elem a vevõ és adó egységben, ezzel nem lehet a gond. a távolság kisebb bõven a gyárilag megadott maximumtól (ha akarnám se lehetne nagyobb ezen a bringán), és a "szórásban" is benne van a vevõ, vagyis elvileg látnia kéne az adót. eddig acél merevvillával, vagy acél nyakas telóval használtam, azokkal mûködött. most alunyakas, alu becsúszós villám van, de ennek nem kéne problémának lennie, mert nem kell antenna, vagy bármi más, mert egy karbon villával is mûködnie kéne. szóval nem tudom mi a gond. valaki tudna segíteni?
a válaszokat elõre is köszi mindenkinek

HOL vetted? ha intersport és társai akkor lehet hogy nem is tudod belõni mert rossz a frekije és a M.O.-on nem igazán fog tökéletesen mûködni (saját tapasztalat)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv
van egy sigma bc 1106-os rádiós sebességmérõm. az a probléma hogy egyáltalán nem sikerül a vevõt és az adót egymáshoz párosítani, minden a gyári, friss elem a vevõ és adó egységben, ezzel nem lehet a gond. a távolság kisebb bõven a gyárilag megadott maximumtól (ha akarnám se lehetne nagyobb ezen a bringán), és a "szórásban" is benne van a vevõ, vagyis elvileg látnia kéne az adót. eddig acél merevvillával, vagy acél nyakas telóval használtam, azokkal mûködött. most alunyakas, alu becsúszós villám van, de ennek nem kéne problémának lennie, mert nem kell antenna, vagy bármi más, mert egy karbon villával is mûködnie kéne. szóval nem tudom mi a gond. valaki tudna segíteni?
a válaszokat elõre is köszi mindenkinek

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha valaki görgõzik és elsõkerékrõl mûködõ vezetékes sebességmérõje van, akkor megpróbálhatja az én új módszeremet: nekem Cateye Mity 8-am van, átszereltem a stucnira (most kersesztben áll, de nem probléma, mert úgyis csak a megtett km érdekel) és így a vezeték a felsõcsõ mentén pont elér a támvillára szerelt érzékelõig. XL-es Merida országúti vázam van, úgyhogy gondolom a legtöbb bringán mûködne.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hátsó kerékhez futó madzagot nem lehetne valahogy vázon belül vezetni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Na, rosszul írtam. Velo 5-öt lecserélni a Venturára, megéri e? :)

PBG, én csak aszontam', hogy a Trelock gyárt karika órákat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Használ valaki Ventura vezetéknélkülit? Nyerték anyuék tombolán, megéri lecserélni a jól bevált Velo-5 -re?

Nem. Mármint, ha úgy érted, hogy a Velo 5-öt, Venturára.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Én nem találom a Trelock oldalán... de én is arra tippelek. Mondjuk, ahogy elnézem csak számok vannak rajta, szóval lehet, hogy csak a sebességet méri?:chin:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Használ valaki Ventura vezetéknélkülit? Nyerték anyuék tombolán, megéri lecserélni a jól bevált Velo-5 -re?

Ez nem biztos, hogy az, de ilyen kör alakú órákat a Trelock gyárt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A képen látható órának tudja valaki a típusát? Esetleg még valami infót róla.:chin:

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
na, megtaláltam a topicot. szóval lenne nekem egy cateye tomo xc-m az edzõ bringán. régi már szegény, de még mindig mér. vagyis csak száraz idõben. tegnap kint tekertem 3 órát, esõben, nagy pocsoják voltak az úton, és kb 1,5 óra után már nem mért. elõször össze vissza mutatta a sebességet, aztán már csak a nullát. a jeladó jó helyen van és a furi az, hogy este amikor már hazajöttem, megint mért, gondolom kiszáradt. mit lehet vele csinálni? és hol ázhat be?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Használtam/használok flightdecket:

- 8as xtr fékváltókarral, most is meg van a Yasecon. Akkor még szett specifikus érzékelõk voltak, vagyis külön az xtr-hez, nagyon profin néz ki. Ez még vezetékes rendszer.
- 9es xt rapidfire-hez, jelenleg nincs használatban, mert dc-re váltottam. Rádiós, az érzékelõ szett univerzális (mindere jó: lx, xt, xtr kivéve deore), de emiatt egy kicsit bumszli.
- országútin 10-es 105 szettel, rádiós, az érzékelõ szett itt eltûnik (bandázs alatt lehet vezetni), ez a legprofibb, látszik, hogy erre tervezték eredetileg. A kezelõ gombok a fékváltókarba beépítve, nem rossz... :lick:

elõnyök:
- montin nagy kúlfaktor, még senkinél sem láttam, ennek az az oka, hogy montin elvileg semmi értelme nincs használni :D. Montin igazábol az újabb dc karoknál lenne értelme, mert ott nincs nagyon megoldva a fokozat kijelzés, de azzal meg nem kompatibilis.
- 4 bicajt kezel, tehát van egy órám és három érzékelõ szettem amibõl az egyik majd tíz éves vezetékes, semmi gond.
- pedálcsapás mérése, külön érzékelõ nélkül
- pedálcsapás mérése tekerés nélkül, gurulás közben, ez semmi más nem tudja a piacon :D
- fokozatkijelzés
- cateye gyártja a shimanoknak úgy tudom

hátrányok:
- drága
- külön kell rendelni 31.8-as bilincset (figyelni rá rendeléskor!)
- nincs háttér világítás
- béna a rádiós érzékelõ felfogatása, nem igen fekszik fel a karbon villára
- lehetne kisebb a mágnese, de legalább kompatibilis hagyományos és kard küllõkkel is.
- készenléti módból csak gombnyomásra tér magához

Külön kell venni egy órát, és egy érzékelõ készletet.

Az új dura-ace szett kapott új flight decket: pulzusmérés stb., érdemes szerintem arra várni országúti esetében, kérdés hogy kompatibilis lesz-e a régi szettekkel (105, ultegra)
Montinál ha valaki akar venni talán még kapható, de hivatalosan szerintem már katalógusba sincs.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata a Shimano Flightdeck-rol? Megeri megvenni?....

Erre én is kiváncsi lennék,mármint tapasztalatokra. Mert flight deckes az országútim váltókarja és gondolkozom, hogy a Jézuska hoz nekem egy ilyen órát. Csak elõtte érdeklõdöm.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Nem emlekszem, mikor volt benne elemcsere, de az erintkezok jol mukodnek sztem, mert amint bepattintom a helyere, egybol bekapcsol es a kijelzo is eleg kontrasztosan mutatja az adatokat. Bar lehet, h nem artana kicsit megpiszkalni.

Reset gomb van rajta(a Cateye-mon van..) valahol(alúl)?
Ha igen,akkor talán azt még meg kéne próbálni,az általában segiteni szokott rajta.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

érzkelõ + a mágnes távolsága rendben ?

Hat ezt mar kb 86 fele modon kiprobaltam, de semmit nem reagal. Meg az erzekelot is szetszedtem, de a vezetekek fixek, nincsenek kiszakadva.