Sziasztok!
Napok óta nézegetem a fórumot, tegnap regisztráltam és ma hozzászólok. Méghozzá itt.
Nem ecsetelem mennyire vagyok lelkes amatõr, ez mindenkinek így is, úgy is hamar le fog esni. Kerékpár vásárlás elõtt vagyok. Nagyjából kitaláltam mire lenne szükségem. Lakóhelyem adta környezet és környéke sajnos megszabja a felhasználási területet. 60-30-10 arányban aszfalton-földúton-hegyen mennék vele, így úgy gondolom, hogy a válasz: Cross-trekking. Elsõ körben nem tervezek nagyobb beruházást, ezért esett választásom az Evado sorozat legkisebb tagjára. Méretügyekben viszont kissé elbizonytalanodtam. A topic elején egy srác vett egy A4-t (ami igaz nem egy Cross, egy teljesen más geometriájú MTB XC). Õ 173 cm magas és a 16"-os bringa épp jó volt neki (a micsodája épp nem ért hozzá a vázhoz
). Az Evado-ból az M-es (legkisebb) méret viszont 19"-os. A napokban ültem egy Merida Matts 15-ön, ami 20"-os és hatalmas nagy. Lábujjhegyen is alig bírtam a lábam közé venni a bicót. A földön állva természetesen. Létezik, hogy az Evado 1.0 M-es, 19"-os méretû bringája is nagy lenne nekem? 167 cm-re sikerült nõnöm. Szomorú lennék, mert Caprine/Gepida/Magellan nem kell, nem tetszik. Cannondale, Trek és a többi nagy név pedig érzetre nem kecsegtet olyan jó ár/érték aránnyal, mint egy Kross.
A kross.hu kiválasztott bringa geometria fülét ha lenyitom, ott kitaláltam, hogy a 'ST Nyeregvázcsõ-hossz' lesz a 19". De ebbõl én hogy mérjem le itthon, hogy vajon át tudom e lépni a vázat, bizonyos sérülések nélkül?
A vásárlást nem kapkodom el, pár hetet várnék, még olvasgatok.