szaisztok!
vettem A4-et. nincs mihez hasonlítanom de úgy néz ki, hogy marha jó választás volt. a teló cca 70-80 at mozog. az elsõ váltó erõsebb rázásra mellédobja a láncot. viszont a minõség az elég patent!!!!!173cm vagyok és egy 16" bringát vettem mert sztem rövidebb a lábam... jó a méret? ha átlépek rajta, az ülés elõtt állva akkor pont a golyzli alatt van a váz...hogyan állítsam be a jó üléspozíciót? a kormányt magasabbra nem tudom tenni ezt nem is értem (lehet nem is kell). léci adjatok tippeket. a teljes kerékátmérõ kell a km órához. 26"x2,1 nek mennyi? mérjem le? 1000köszi!!!
Szia!
Örülök, hogy tetszik a gép. Melyiket vetted: fekete/kéket vagy fekete/ezüstöt? Véleményem szerint jó a méret, elvileg a magasságodhoz a 17"-18"-as vázméretet szokták ajánlani, de ez esetben a 18-as a következõ méret, ami viszont nagy lett volna. Ráadásul ahogy írtad, épphogy nem ér el a zacsekig a felsõcsõ, tehát biztosan jó a méret. Éppen ma raktunk össze egy 16"-os fekete/ezüstöt, és én is azt néztem, hogy a 18-as már nagy lenne nekem (csak pár centivel vagyok magasabb nálad). A telónak 80mm az útja.
A nyeregpozíció az emberfüggõ is, én azt javaslom, figyelj arra, hogy a nyereg viszonylag vízszintes legyen, ne legyen se elõre, se hátra túlságosan megdöntve. Mert vagy nutella lesz belõle, vagy lecsúszol a nyeregbõl, ráadásul a derekad/hátad is fájni fog. A nyereg vízszintes mozgatása pedig szerintem úgy történjen hogy a nyeregcsõ befogója vagy középtájon legyen a síneken, vagy elõre felé a nyereg orrához közelítve. Magasabbra nem tudod állítani a kormányt, de nem is kell, mert ez ilyen montigeometria. Lefelé még tudod tenni a kormányt, ha a kormány alatti hézagológyûrûket a kormányszár fölé rakod (nem alá, ahogy gyárilag is van).
A kilóméteróra beállításában nem tudok segíteni, hülyeséget nem akarok mondani, viszont van kilóméterórás topic, ahol biztosan tudnak neked segíteni. Ha a kerékátmérõre van szükséged, akkor az 26 col. 1 col az 2.54 cm, tehát 26x2.54=66.04 cm.
Bármiben szívesen segítek!
Remélem sok kellemes percet fog neked szerezni az A4-es!