Jelentkezz be Regisztrálj
Kross
Írta 2010. szeptember 01. - 00:10
Bejelentkezés | Facebook
Hamarosan a nemzetközi és a magyar oldalon is fent lesz a teljes paletta.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. augusztus 03. - 22:35
Írta 2010. július 30. - 20:15
Hát az eladó mindenkép azt hitte hogy cross kategóriájú kerékpárt akarok venni nehezen esett le neki hogy a márkát keresem.
Hát a név és kategória együtt furcsán hangzik. Képzelheted, hogy amikor én mondom, hogy "Kross cross kategória".
Mintha dadognék... De már kezdek rászokni a "crosstrekking kategória" elnevezésre.
Írta 2010. július 30. - 16:15
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. július 30. - 15:34
Néztem volna Kross bringákat megnéztem a honlapon szereplõ üzleteket kinéztem a
BringaBoard
1068 Budapest, Szondi utca 98/B. 1/320-4356 üzletét bementem és azt mondták hogy igen egyszer járt itt egy krossos aki ígérte hogy majd le jön hozz szóró anyagot és egyebeket aztán semmi. Mindegy csalódtam, minek van a honlapon olyan üzlet ahol nem is forgalmazzák!
Szia!
Teljesen jogos, amit mondasz. A partnerüzleteink között van néhány olyan, aki nem tart KROSS-t készleten, csak rendelni lehet. A Bringa Board-dal is ez a helyzet.
De hál'istennek egyre több partnerüzletünk van, és egyre többen tartanak nagyobb KROSS készletet. Azon dolgozunk, hogy minél több üzletben találkozhassatok KROSS bicókkal.
Írta 2010. július 30. - 08:05
Néztem volna Kross bringákat megnéztem a honlapon szereplõ üzleteket kinéztem a
BringaBoard
1068 Budapest, Szondi utca 98/B. 1/320-4356 üzletét bementem és azt mondták hogy igen egyszer járt itt egy krossos aki ígérte hogy majd le jön hozz szóró anyagot és egyebeket aztán semmi. Mindegy csalódtam, minek van a honlapon olyan üzlet ahol nem is forgalmazzák!
XI. kerület, Fehérvári út/Hengermalom út sarok, a kínai étterem mellett - Kross márkaszaküzlet:)
Írta 2010. július 30. - 06:24
BringaBoard
Írta 2010. július 29. - 23:38
Mondjuk nekem például nagyon sokat segítettek itt a Meghajtás (lánc...) topic-ban.
Írta 2010. július 26. - 16:53
Szerintem az elsõ utadba esõ bringa boltban is tudnak segíteni ráadásul élõben is láthatnád mit ajánlanak.
Köszönöm a kedves kolléga segítségét, kb. ugyanezt írtam volna neked.
Az a biztos, ha látja egy jó szakember, és egybõl árat is tud neked mondani.
De ha elakadsz valahol, akkor nagyon szívesen segítek - és gondolom mások is - itt a fórumon.
Írta 2010. július 26. - 16:23
Írta 2010. július 26. - 09:28
Szeretném lecserélni a 2009-es Hexagon V4-esem hajtását, mert a 42/14-es áttétel kevésnek bizonyul. Szeretnék 44/11-et rá, tehát hátul is valami kazettás megoldásra szeretnék váltani. Jelenleg ugye 3x7-es váltók vannak ami 3x9 vagy 3x10 lenne.
Ha belefér az idõdbe tudnál nekem segíteni, hogy kb. milyen alkatrészek illenének jól a bringámhoz?
Írta 2010. július 19. - 00:55
Írta 2010. június 29. - 23:03
A kerékpároknál kopó alkatrészekre nincs garancia. A fékpofából egyébként ugyanolyan fékpofa kell bele, mint a Shimano Deore BR-M525/485 fékekbe. Ugyanaz.
Jahés a B Richi-t is hívtam a fékproblémával, õ azt tippelte h levegõs a fék.De ez kizárt, a szervízben megnézték, minden rendben van vele.Valamint én is éreztem a fékkaron h keményen megáll.Õk javasolták a fékbetétek üveglapon való csiszolását, és finoman összejáratását, de nem tudom..... ezt csináltam elötte is.... meglátjuk......
A fékbetéten az alábbi számsor található, hátha ez neked elárul valamit:
YC970
8L093
úgy láttam, hogy mitha réz szemcsék lennének a fékbetétben.Ez volna a szinteres betét?
De le is fényképeztem, ha esetleg....
Üdv!
Írta 2010. június 29. - 22:25
Hát igen, a Bátaszéki partner, finoman szólva nem volt jártas a szerelésben.És bármi további problémával sem fogok visszamenni hozzá.
A fékemmel pedig voltam szervízben valószínüleg a gyári fékbetétet kell cserélni, õ lesz a gyenge láncszem.Elég kevés fékhatást produkálnak.Az elsõt kivettem és felcsiszoltam, hátha jó lesz.Aztmondták ha nem ,akkor keressem fel a forgalmazót garanciában.
Illetõleg a köv problémám a bicóval a hátsó racsni valamint a középcsapágy.Iszonyat száraz-fémes hangjuk van, mintha szárazon lettek volna összerakva.
Õk azt tanácsolták, hogy használjam amíg nem kotyog és utána jelentkezzek a forgalmazónál.Mivel nem szétszedhetõek.
Pedig nem is erdõben sárdagonyázom, 20km-t mentem eddig aszfalton.
A Bringa Túra-t ismerem köszi , egy A2-est akartak eladni nekem az A4 áráért.Majd miután megkerestem a Bella Richit még õk voltak felháborodva és kiderült, hogy nem ez az elsõ eset.
Úgyhogy szerintem hamarosan jelentkezem, sajna.
Kár, hogy így lerombolják ezek a hibák elöttem a bringát, mert én ezt azért vettem, hogy csak rá kell ülnöm és tekerni......
Korábban voltak kisebb felszereltségû bringáim, azokat kellett ennyit szereljem.
Jahés a B Richi-t is hívtam a fékproblémával, õ azt tippelte h levegõs a fék.De ez kizárt, a szervízben megnézték, minden rendben van vele.Valamint én is éreztem a fékkaron h keményen megáll.Õk javasolták a fékbetétek üveglapon való csiszolását, és finoman összejáratását, de nem tudom..... ezt csináltam elötte is.... meglátjuk......
A fékbetéten az alábbi számsor található, hátha ez neked elárul valamit:
YC970
8L093
úgy láttam, hogy mitha réz szemcsék lennének a fékbetétben.Ez volna a szinteres betét?
De le is fényképeztem, ha esetleg....
Üdv!
Írta 2010. június 29. - 19:34
Tehát nem volt hibája, amiért cserélni kellett, pusztán csak rá kellett tölteni olajat.
Elképzelhetõ, hogy a féked sem volt rendesen beállítva, ezért kérlek, hogy ha lehetõséged van, akkor olyan szervízbe menj vele, ahol ezeket az összetett mûveleteket is meg tudják csinálni neked.
Ott van a közelben a Bringa Túra: Bringa - T
Üdv mindenkinek!
Nekem egy 2009-es A4-esem van, újonnan vettem 2 hónapja.
Nekem is nagyon megtetszett az ár/érték aránya ezért döntöttem mellette.
Tapasztalataim nem túl jó idág sajna, remélem ez változni fog a jövõben.
Úgy indult a történet, hogy el semm tudtam hozni a bringát, mert nem mûködött a Lock Out, egy hét alatt javították (nem cserélték).
Ez idáig 4* tudtam használni aszfalton, összesen 10-12km-t.
Tegnap bementem vele kicsit az erdõbe, illetve utána lezúgtam egy meredek mecseki leejtõn (95kg vagyok).A leejtõ aljára eléggé bemelegedett a féktárcsám, lilára nem égett, de jól felforrósodott és leginkább "bugyborékolás" szerû hang jött ki a fékbetét és a tárcsa közötti surlódás révén illetve iszonyatosan berázza az elsõ villát.Ez a jelenség azóta megvan kis közepes és erõs fékezésnél is.
Lehet, hogy ez a kérdés inkább más topikba való lenne, de gondoltam az A4 kapcsán említem meg.A fékem a full gyári Tektro Auriga Comp, amivel kijött a bicó.
Esetleg valakinek volna ezzel tapasztalata, tudna e segíteni merre indúljak el.
Írta 2010. június 29. - 13:52
Nekem egy 2009-es A4-esem van, újonnan vettem 2 hónapja.
Nekem is nagyon megtetszett az ár/érték aránya ezért döntöttem mellette.
Tapasztalataim nem túl jó idág sajna, remélem ez változni fog a jövõben.
Úgy indult a történet, hogy el semm tudtam hozni a bringát, mert nem mûködött a Lock Out, egy hét alatt javították (nem cserélték).
Ez idáig 4* tudtam használni aszfalton, összesen 10-12km-t.
Tegnap bementem vele kicsit az erdõbe, illetve utána lezúgtam egy meredek mecseki leejtõn (95kg vagyok).A leejtõ aljára eléggé bemelegedett a féktárcsám, lilára nem égett, de jól felforrósodott és leginkább "bugyborékolás" szerû hang jött ki a fékbetét és a tárcsa közötti surlódás révén illetve iszonyatosan berázza az elsõ villát.Ez a jelenség azóta megvan kis közepes és erõs fékezésnél is.
Lehet, hogy ez a kérdés inkább más topikba való lenne, de gondoltam az A4 kapcsán említem meg.A fékem a full gyári Tektro Auriga Comp, amivel kijött a bicó.
Esetleg valakinek volna ezzel tapasztalata, tudna e segíteni merre indúljak el.
Írta 2010. június 25. - 14:16
Éppen fordítva van, mint ahogy téged tájékoztattak: az Evado van, a Crow Meadow már nincs (csak elvétve néhány nõi modell)!!!
Ne aggódj, nincs ebben semmi humbuk, hogy miért ennyi. Ez egy ilyen árpolitika.
Ha engedik, akkor próbáld ki a bicót, és meglátod, hogy jó lesz.
Sziasztok!
Tegnap ajánlottak nekem egy Crow Meadow-t. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mi a hátránya ennek a bringának (az elõnyeit ismerem)? 185 centi 105 kiló vagyok, pesti használatra kell, melyik vázméret lenne nekem való?
Miért 15 kiló a bringa? Ahogy nézem, az elsõ villán kívül mindene alu. De ahogy néztem, inkább 13 körül szoktak lenni ebben a kategóriában.
Olcsóbb mint a többi, amit kinéztem, a RockMachine Crossride 350, a Magellan Corvus Alivio, vagy a Caprine Cross Two. Ez mind drágább 20-30eFt-tal, és ahogy néztem, ezek az ársávok eléggé együtt mozognak a konkurrens gyártóknál ebben a kategóriában.
Szóval van-e valami kompromisszum, ha a Krosst választom?
Még valami. Eddig az Evado-t nézegettem, a Hajtányban azt mondta az eladó, hogy az már nincs, hanem a Crow Meadow van. A lengyel weboldalon meg éppen fordítva látom, Evado van, Crow meadow nincs. Akkor ez most elavult típus, és jobb az Evadot választani?
Írta 2010. június 25. - 11:43
Tegnap ajánlottak nekem egy Crow Meadow-t. Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mi a hátránya ennek a bringának (az elõnyeit ismerem)? 185 centi 105 kiló vagyok, pesti használatra kell, melyik vázméret lenne nekem való?
Miért 15 kiló a bringa? Ahogy nézem, az elsõ villán kívül mindene alu. De ahogy néztem, inkább 13 körül szoktak lenni ebben a kategóriában.
Olcsóbb mint a többi, amit kinéztem, a RockMachine Crossride 350, a Magellan Corvus Alivio, vagy a Caprine Cross Two. Ez mind drágább 20-30eFt-tal, és ahogy néztem, ezek az ársávok eléggé együtt mozognak a konkurrens gyártóknál ebben a kategóriában.
Szóval van-e valami kompromisszum, ha a Krosst választom?
Még valami. Eddig az Evado-t nézegettem, a Hajtányban azt mondta az eladó, hogy az már nincs, hanem a Crow Meadow van. A lengyel weboldalon meg éppen fordítva látom, Evado van, Crow meadow nincs. Akkor ez most elavult típus, és jobb az Evadot választani?
Írta 2010. június 24. - 16:31
Vidd el egy komoly szakszervízbe, egy hozzáértõnek lehet, hogy 10 perces mûvelet.
Sziasztok!
Van nekem egy kross level A4 -em ( 2009 ) és valami bekerült a tárcsafékemhez.
Azóta nem fognak a fékeim és ez borzalmas ma megpróbáltam leszedni a tárcsaféket, hogy kifõzzem de kiderült hogy a csavarokat valami bika géppel huzák rá és nem tudom leszedni az imbuszkulcsom már picit megcsinylette . esetleg valakitõl kaphaték valami tanácsot ilyenkor mi a tehendõ?
A tárcsaféktisztítót még nempróbáltam ... vagy nemtom esetleg vegyek bele még pluszba uj betéteket?
Írta 2010. június 24. - 14:20
Van nekem egy kross level A4 -em ( 2009 ) és valami bekerült a tárcsafékemhez.
Azóta nem fognak a fékeim és ez borzalmas ma megpróbáltam leszedni a tárcsaféket, hogy kifõzzem de kiderült hogy a csavarokat valami bika géppel huzák rá és nem tudom leszedni az imbuszkulcsom már picit megcsinylette . esetleg valakitõl kaphaték valami tanácsot ilyenkor mi a tehendõ?
A tárcsaféktisztítót még nempróbáltam ... vagy nemtom esetleg vegyek bele még pluszba uj betéteket?