Szia Zolkabácsi!
Ennek több oka is van:
- Lengyelországban a gyár egyben a nagyker/forgalmazó is (itt ugye kiesik egy haszonkulcs, azaz csökken a végfelhasználói ár)
- Lengyelországban valamivel kevesebb az áfa
- A lengyel piacnak van egy olyan sajátossága, hogy nagyon védi, és ezáltal segíti a saját piacát, ez nyilvánul meg az árakban is (nem csak kerékpárok esetében!!!!)
- Ne felejtsd el, hogy a magyarországi árak véleményem szerint még így is a legközelebb állnak a lengyel árakhoz. Nézd csak meg, Németországban pl. egy Level A2 579€ (kb. 155.000.-), ami Magyarországon 115.900.-!!!
kross level a2 | Produktsuche & Preisvergleich bei PreisRoboter.de- Fontos tényezõ az Euró bizonytalansága is, de ebbe most nem mennék bele....
Nagyjából ezek a dolgok eredményezik az árkülönbséget. Hogy jobban megéri-e kintrõl venni? Ezt neked kell eldöntened. Úgy gondolom, hogy a kerékpárt vásárlók nagyon nagy részének szüksége van egy fizikai boltra, ahova elmehet, kipróbálhatja, segítenek neki kiválasztani az ideális kerékpárt, testre szabják, és ahova van hova visszavinni, ha valamit állítani kell rajta, vagy csak pusztán tanácsra van szükségük... Ezeket a dolgokat nem tudja megadni egy webshop, egy külföldi meg pláne nem. Nyilván egy alkatrésznél más(abb) a helyzet.
Azért legyünk õszinték: lengyel árak ide vagy oda, a hazai piacon a KROSS az egy nagyon jó árérték arányú kerékpár. Nézd meg az árakat, és a hozzátartozó felszereltségeket, majd hasonlítsd össze egy-két másik gyártó hasonló modelljével. Ennél lejjebb nem lehet, nem szabad, és nem is akarjuk vinni a KROSS bicajok árait. Szerintem így jó, ahogy van.
Egy kis plusz adalék, de ebben nem vagyok biztos, csak így tudom: ha lengyel webshopból vásárolsz, ahhoz zloty kell, azt pedig úgy váltják, hogy elõbb dollárra váltják a forintodat, és azt váltják zloty-ra. Tehát a kétszeres váltás miatt itt veszítesz a pénzedbõl.
Remélem tudtam segíteni!
A vásárlás helyét pedig neked kell eldöntened

Szia Expert!
A Kross kerékpárok árával kapcsolatban érdeklõdnék.
Miért van az hogy nálunk Magyarországon ennyivel drágábbak, mint a lengyeleknél ahol gyártják?
Pl:
Level A2 V-brake 1519 PLN ami kb 90-95 ezer forint.
Nálunk ez 115 ezer...
És ez még egy olcsóbb kerékpár.
Egy Level A8-nál a különbség 70 ezer forint!!
Akkor ezek szerint érdemesebb kint megvenni?
Válaszod elõre is köszönöm!