Szerintem különböztessük meg a kerámiás, meg az indukciós lapokat. Nekünk a köztudatban kerámiás néven futó van, ami semmi más, mint okos fûtõszálak, meg elektronika. Ennek simán 220+2fázis kell. Az indukcióshoz meg spéci lábas, de ha jól tudom az nem marad forró a fõzés után. Remélem nem valamelyik szaki nézte a 2 fázist meg a földet 3 nak:D Nonszensz lenne ilyen mini teljesítményhez 3 fázis. 5 lóerõs tûzhely:D
Az én hordozható lapom 220V-os, de egy tûzhely 4 lappal azért más, fõleg, ha sütõ is van hozzá. Azt hiszem 1400W-tól-2800W-ig van a lapok teljesítménye, ha bekapcsolsz 2-3 lapot meg a sütõt (3-4000W), azért van ott lóerõ!
Nem kell hozzá speckó edény, a lényeg, hogy mágnesezhetõ legyen. Tehát, ha az otthoni edények talpára felragad ( nem a kosztól:)) egy mágnes, akkor használható indukciós tûzhelyen is. Mi tudunk rajta fõzni zománcozott edénnyel és Berghaus-al is. A régi Zepter edények nem jók, nincs mágnesezhetõ acél a talpukban, de már észbekaptak és az újabbakban már van. Az edény forró lesz fõzés után is, hiszen felmelegszik a mágneses térben. Hihetetlenül gyorsan melegít, kb fele annyi idõ alatt mint a kerámiás tûzhelyek. Tök jól lehet teljesítményt, hõfokot és idõt beállítani. Az üvegkerámia felület nem melegszik, csak amit az edénytõl átvesz. Fõzés közben nyugodtan az edény mellé tenyerelhetsz, csak langyos lesz. Jó tulajdonság ez, ha netán kifut a kaja, vagy bénaságból mellécsepegtetsz. Letörlöd és kész. Ha leveszed az edényt, akkor a helye forró marad (átveszi az edény hõjét), de mivel az üvegkerámia nagyon jó hõvezetõ, nagyon hamar kihûl.