Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
PUR habbal.
Azért, ha nem forrasztva vannak a csövek, érdemes õket betekerni pl. szigetelõ szalaggal, vagy tekerj rá nylont, ha szerelni kell, könnyebb "kicsomagolni".
Ha nem szoktál PUR habot használni, nézd meg a használati utasítását, az alkalmazható hõfok miatt (több féle van) no meg azt sem árt tudni, hogy hányszorosára dagad a hab :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Lenne egy vizes/meleges tech kérdésem: adott egy 120l-es földön álló Junkers HMV tároló a pincében. Azért a pincében, mert csak ott volt neki elég hely. Így viszont minden éjjel tök kihûl benne a víz (este 10 és reggel 7 között nem fûtöm). Van rajta egy kupac csõ ki-bevezetés (fûtõ elõre, fûtõ vissza, hidegvíz be, melegvíz ki, plusz a HMV keringetõ). Namost az a gyanúm, hogy ezeken a -réz- csöveken jön ki a tárolóból a sok meleg.

Kérdés: hogyan lehetne ezt az egész bonyolult, összevissza tekergõ csõkígyót leszigetelni?

...amikor nem ment éjjel a HMV keringetés, akkor is kihûlt benne a víz.

--Trifo

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Apropó, az elmúlt hónapokban módszeresen kikutattam a biztonsági ajtó piacot (mi jó, mi kamu), ha valakinek szüksége lenne ilyen jellegû infóra, szívesen megosztom a tapasztalatokat.

Már jöhet is:) Mi zárcserével indítunk:)

Nekem kocsit 4 mozdulattal nyitották ki, mikor bennmaradt a kulcs.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

http://www.dealextre...dx/category.829

Na ja, az ilyen zárnyitó emberek tudnak valamit. Amikor egyszer elhagytuk a kulcsunkat defektszerelés közben az erdõben (apropó, ha valaki Tatabánya környékén, a Somlyó hegy közelében egy hmm talán kék jelzésen - az akácos után :) - kulcscsomót talál, kérem jelentkezzen :D), kihívtunk egy zárnyitó embert. Kezdtünk is örülni félig, amikor már vagy fél órája szöszölt a négy primitív zárral, hogy hát nem is olyan rosszak azok. Aztán kiderült, hogy csak azért ennyi idõ, mert nem akarja szétbarmolni, de mondta, hogy egy betörõ már fél perc alatt bejutott volna. Onnantól már nem örültünk annyira...

Apropó, az elmúlt hónapokban módszeresen kikutattam a biztonsági ajtó piacot (mi jó, mi kamu), ha valakinek szüksége lenne ilyen jellegû infóra, szívesen megosztom a tapasztalatokat.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: vagy hívz egy zárast és ellesed tõle :)

--Trifo

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Van egy elzett zárbetét egy ajtóban.
Kulcs nincs hozzá, nincs bezárva.
Hogyan lehet kiszedni?

Feltöltött kép

Normális esetben tudok zárbetétet cserélni.

http://www.dealextre...dx/category.829
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Igen, elõkeresem a vödreit.

Köszi :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

miért ?
csak kiváncsiságból

szakszerû magyarázatát nem tudom, de úgy mondta a gázos, hogy a cirkónál az égés egy kis helyen történik és az égéstermék, valamint a gáz égésekor keletkezõ pára jobban elvezetõdik.
ezen kívül a több- és elvileg jobban elhelyezett radiátor kevesebb "hideg zónát" hagy a lakásban (most nem nikecell szigetelésû ház a példa)

érdemes végigmenni egy utcán és figyelni, hogy jellemzõen a parapetes konvektoros lakások ablakai gyakrabban párásak (hagyományos, nem termoplán ablak esetében)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Szia Kalaius!

Tudsz 1 kicsit bõvebben írni a festékrõl?

Elõre is köszi

Igen, elõkeresem a vödreit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

penészedéshez:
- a legalapabb, hogy pl lakásvásárláskor cirkósat, ne konvektorost. hatalmas a különbség.

miért ?
csak kiváncsiságból
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
penészedéshez:
- a legalapabb, hogy pl lakásvásárláskor cirkósat, ne konvektorost. hatalmas a különbség. nekünk volt mindkét féle. érdemes átalakítani, ha van keret, de a penészallergia elkerülése mindent megér sztem.
- tapéta helyett spéci festék, konkrétan nem tudok, de vannak fürdõbe / konyhába valók
- hideg falakra, sarkokba nagy bútort, ülõgarnitúrát ne
- teregetéskor, ha mosogatógép végzett, fõzésnél elszívó

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Van egy elzett zárbetét egy ajtóban.
Kulcs nincs hozzá, nincs bezárva.
Hogyan lehet kiszedni?

Feltöltött kép

Normális esetben tudok zárbetétet cserélni.

Ha nem lóg ki eléggé,nem lehet megfogni.Ekkor ki kell fúrni,de ki is lehet ütni.Ez utóbbi esetben a zártest is sérül,így azt is cserélni kell.

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Szerencsére hatalmas a fürdõ, így talán nem lesz a lakás többi részében pára. Meg van egy külön folyosó is a szobák elõtt.

Akkor a lényeg a szellõztetõ. Bár nálunk régi fa ablakok lesznek, mûanyagot soha nem vennénk. Egy felújított duplaüveges fa ablak enged ki levegõt? Vagy már ott is kell szellõztetõ?

Egyébként durva, hogy bank, és bank között mekkora feltételkülönbségek vannak. Sajna nem a törlesztõben, hanem a feltételekben, de már az is valami.

Hogy villanyos téma legyen: tud valaki olyan tûzhelyrõl ezen kívül:
http://www.rangemast...k/index_248.htm
amiben van gáz,meg villanyplatni is? Akár sütõrész nélkül is? Mert ez lenne az igaz, de itthon a kombi tûzhely azt jelenti, hogy felül villany, alul gáz:(

Ha a tok és a szárny közti hézag is el van tömítve, akkor nem. Beépíthetsz szellõzõt is, ha van nyílt égésterû gázkészülék a lakásban, akkor ez kötelezõ is, ráadásul az automata fajtából. Ha ez nem kell, van kézzel szabályozható is. Ami fontos, és nagyon sokan nem tudják, (sajnos néhány ablakos kolléga elfelejti tájékoztatni a megrendelõket) hogy nyílászáró csere, vagy szigetelés után legalább 2-3 -szor annyit kell szellõztetni, mint régen. A régi ablakok ugyanis ezt megtették helyettünk..

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Hahh, közbekotyogok, mert két olyan téma is volt, ami nálunk is elõkerült.
Az egyik a szagelszívó. Rövid ideig laktam olyan helyen, ahol nem volt kivezetve. Hát ég és föld a különbség, aki megteheti, annak érdemes kivezetnie a levegõt, nem lesz minden csupa pára és kajaszagú a konyhában. És igen, ki kell nyitni az ablakot, az ajtót meg becsukni, különösen ha a szomszéd szoba az étkezõ/nappali egy kályhával, már persze, ha az ember nem akar belehalni a dologba. Nálunk olyan szívóereje van a gépnek, h ilyenkor alig bírja az ember behúzni a konyhaajtót, szóval valszeg a kéménybõl is ugyanígy vissza tudna húzni bármit.
Penészedés; na, ez fõleg engem érintett... Északi sarokszobám van, mûanyag ablakokkal. Van radiátoros gázfûtés, de a termosztát közvetlen a kályha mellett van, ami meg egész télen duruzsolt, mivel a fa ingyen van. Szóval amíg a lakás többi részében kellemes meleg volt, addig az én szobámban 17 és 20 fok között volt a levegõ. Mondjuk engem nem zavart, mivel nem vagyok fázós tipus, de a sarkokban nagy volt a hõmérsékletkülönbség, és nagyon durván bepenészedett a tapéta, amivel semmilyen spéci szer nem tudott mit kezdeni. Nekem meg hazavágta az egészségemet...
Azóta tapéta lekerült, pöpec festék van helyette, mosható, nyoma sincs a penésznek. A szobába légkondi került, ami fût és mozgatja a levegõt, amíg nincs nagyon hideg, ilyenkor viszont a hordozhatóra cserélt termosztátot behozom, és beindul a gáz, hogy kisegítse a cserépkályhát.

Tanulság nincs sok, talán csak annyi, h a tökéletes szigetelésû nyílászárók monnyanak le.

Szia Kalaius!

Tudsz 1 kicsit bõvebben írni a festékrõl?

Elõre is köszi

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

...
Tanulság nincs sok, talán csak annyi, h a tökéletes szigetelésû nyílászárók monnyanak le.

minden normalis muanyag nyilaszaro kereten vannak szellozolukak. ha bekoszolodik, ki kell "puculni", kulonben folyik a viz az uvegen belul, es jon a penesz. mindez kulonosen igaz a konnyuszerkezetes hazakra, mert a tegla szellozik ha nincs agyonszigetelve a haz.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Szerintem különböztessük meg a kerámiás, meg az indukciós lapokat. Nekünk a köztudatban kerámiás néven futó van, ami semmi más, mint okos fûtõszálak, meg elektronika. Ennek simán 220+2fázis kell. Az indukcióshoz meg spéci lábas, de ha jól tudom az nem marad forró a fõzés után. Remélem nem valamelyik szaki nézte a 2 fázist meg a földet 3 nak:D Nonszensz lenne ilyen mini teljesítményhez 3 fázis. 5 lóerõs tûzhely:D

Az én hordozható lapom 220V-os, de egy tûzhely 4 lappal azért más, fõleg, ha sütõ is van hozzá. Azt hiszem 1400W-tól-2800W-ig van a lapok teljesítménye, ha bekapcsolsz 2-3 lapot meg a sütõt (3-4000W), azért van ott lóerõ!:)
Nem kell hozzá speckó edény, a lényeg, hogy mágnesezhetõ legyen. Tehát, ha az otthoni edények talpára felragad ( nem a kosztól:)) egy mágnes, akkor használható indukciós tûzhelyen is. Mi tudunk rajta fõzni zománcozott edénnyel és Berghaus-al is. A régi Zepter edények nem jók, nincs mágnesezhetõ acél a talpukban, de már észbekaptak és az újabbakban már van. Az edény forró lesz fõzés után is, hiszen felmelegszik a mágneses térben. Hihetetlenül gyorsan melegít, kb fele annyi idõ alatt mint a kerámiás tûzhelyek. Tök jól lehet teljesítményt, hõfokot és idõt beállítani. Az üvegkerámia felület nem melegszik, csak amit az edénytõl átvesz. Fõzés közben nyugodtan az edény mellé tenyerelhetsz, csak langyos lesz. Jó tulajdonság ez, ha netán kifut a kaja, vagy bénaságból mellécsepegtetsz. Letörlöd és kész. Ha leveszed az edényt, akkor a helye forró marad (átveszi az edény hõjét), de mivel az üvegkerámia nagyon jó hõvezetõ, nagyon hamar kihûl.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szerintem különböztessük meg a kerámiás, meg az indukciós lapokat. Nekünk a köztudatban kerámiás néven futó van, ami semmi más, mint okos fûtõszálak, meg elektronika. Ennek simán 220+2fázis kell. Az indukcióshoz meg spéci lábas, de ha jól tudom az nem marad forró a fõzés után. Remélem nem valamelyik szaki nézte a 2 fázist meg a földet 3 nak:D Nonszensz lenne ilyen mini teljesítményhez 3 fázis. 5 lóerõs tûzhely:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nagy általánosságban elmondható persze vannak kivételek hogy azokat a gépeket tervezik 3 f-re amelyek áram felvétele meghaladja a 3000-3500w ot .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rozo

rozo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Van nekem egy kb. 65 négyzetméteres lakásom egy nagypapával, aki a haszonélvezõ. A lakást jó 40 éve nem újították fel, cserépkályha szolgál fûtésként, további finomságként 3 méter 30 centi' a belmagasság. Álmennyezet kialakítással, nyílászáró cserével (6 ablak), gázfûtéses rendszer kiépítéssel, parketta vagy járólapozással, kifestéssel stb. szóval teljes felújítással mennyibe kerülne ez nekem körülbelül? Járolapozás, parkettázás, festés nem igényel szakembert, apum megoldja.

Ha nem ég a körmödre a csere, várj vele tavaszig, a nyílászáró cserére és a fûtési rendszer korszerûsítésére kaphatsz támogatást. A nyílászárós pályázatban tudok segíteni, eddig akinek megcsináltuk, +kapta. Ha méretet adsz, tudok Neked árat is mondani, amibõl tudsz számolni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Csak nem a tapasztalat mondatja veled? :o Az mivel jön le, vésõvel?

kb
vagy dinamittal...meg spakli sok izomerõ és végtelen türelem valamint monótóniatûrés..na ezzel a 2 útóbbival nem rendelkezem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való