Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Keresek beltérre, villanyórara egy falon kívüli szekrény; olyasmi mint a kismegszaktóknak, füstszínû ablakos ajtóval.
Feltöltött kép

Egyedül ABB-be találtak a boltba, az egyel kisebb mint ami kéne 17000 Ft :D

Ugye a 'b' terv hogy asztalossal csináltatok oda egy kis szekrényt; de nehezen akarom megemészteni hogy más márkákból nincs ilyesmi normális árban :(

Tudtok valami ilyesmit valahol? Megköszönném! (kb 38×50cm-es most de másnem másik táblára átszrelem ha pont pár centivel kilógnánk a méretbõl)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Igaza lehet, amennyiben a jelenlegi kazánnak valóban - tehát eredetileg is - 180-as füstcsõ nyílása volt. Ha ez így van, akkor a kazán által kibocsátott füstgáz tömegáram nem tud maradéktalanul eltávozni az égõtérbõl, ezért annak ott maradó része, mint monoxid-generátor mûködik, ami öngerjesztõ folyamat lévén, csak fokozza a monoxidos - tökéletlen - égést, tehát kormol, kátrányosodik, stb...
Azt nézzétek meg, hogy az a kazán, amit betennétek a jelenlegi helyett, 150-es füstcsõ átmérõ mellett elegendõ teljesítménnyel bír-e. /Bár valószínûleg elég lesz, mert ott még szilárd tüzelés mellett is 32-36 kW teljesítményt lehet kihozni./

A tervezett kazán az Atmos DC32S lenne. Mondjuk a szakszeresek 170nm fûtött, de szigetelt területhez 25-öst ajánlottak, de én nem értek egyet:D Szerinted?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Igaza lehet, amennyiben a jelenlegi kazánnak valóban - tehát eredetileg is - 180-as füstcsõ nyílása volt. Ha ez így van, akkor a kazán által kibocsátott füstgáz tömegáram nem tud maradéktalanul eltávozni az égõtérbõl, ezért annak ott maradó része, mint monoxid-generátor mûködik, ami öngerjesztõ folyamat lévén, csak fokozza a monoxidos - tökéletlen - égést, tehát kormol, kátrányosodik, stb...
Azt nézzétek meg, hogy az a kazán, amit betennétek a jelenlegi helyett, 150-es füstcsõ átmérõ mellett elegendõ teljesítménnyel bír-e. /Bár valószínûleg elég lesz, mert ott még szilárd tüzelés mellett is 32-36 kW teljesítményt lehet kihozni./

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Szakmai kérdés: volt ma kint a kéményseprõ, és kitakarította a kéményt, ami majdnem teljesen el volt dugulva. Azt mondta, hogy a fõ gond, hogy a kazán kimenõ nyílása 180-as, a kémény meg 150-es, ezért nincsen rendes huzat, és kátrányosodik a kémény. A kazán ami most van akkor mûködne jól, ha fa+szén lenne a keverék benne,mert rendes lángon, amit a szén adna már van huzat, és jó az égés. Tényleg ekkora gond a keresztmetszet változás? Azt mondta, ha olyan kazánt vennénk, ami 150-es kimenõ nyílású, akkor megoldódna a gond. Ha jól látom, akkor az Atmosok 152-esek.
Elõre is köszi!

Tigger:köszi a listát!:)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
tüzihorganyzott lépcsõ?
tudom nem olcsó meg szó szerint ipari de bajod nem lesz vele soha.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na az ünnepek hozzák a haladást, fõleg, hogy az apósom is besegít:)
A kifestés kedden kész, ha valakinek precíz gyors, és olcsó festõ száma kell, akkor szóljon!
Az ablakok becsiszolva, és alapozva, kijavítottam néhány villamos rejtélyt, így már mûködik a bojler is. A kazán próbaüzeme megvolt. nem rossz, de alacsony lángon nem jó a huzat, ezért kedden jön a kéményseprõ:(
A radiátor szelepek kicserélve, fél collosra szûkítve. Minden lom kidobálva, a szõlõ megmetszve,és felkötözve.
Jövõ héten irány a csapok,és mosdók felszerelése:)
Csak a fránya lóvé ne fogyna.
Ellenben valószínûleg új beton lépcsõ kell a bejárathoz olyan tíz lépcsõfoknyi. Tud valaki valakit, aki ilyennel foglalkozik? Vagy hegesszek vasból?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon: a hintát végül sehogy, játszóvár lett. Homokozót ellenben tudok neked adni (deszka keret, ami a négy sarkán kissé le van cövekelve), mert a játszóvár alja is mint homokozó funkcionál. Csak meg kellene már csinálni azt is. Meg van még egy elfekvõ béka homokozó (egy nagy zöld tepsi, aminek teteje is van, és azzal együtt úgy néz ki, mint egy nagy béka) Nektek szerintem az még bõven jó is lenne, és macskaszar ellen is véd. Ja, és van még egy keretes müanyag babahinta is, ami nekünk már nem kell.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
trifo: hogyan oldottad meg vegul a gyerekek kerti hintajat?
pl...
Feltöltött kép

egyebkent homokozot (is) gyartok majd a hetvegen

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
help help help :D

Valaki aki 1000000000% biztos benne: talajon fekvõ padlószerkezetbe kell tenni lépéshang elleni szigetelést? Esetemben Austrotherm AT-L2 34/30.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Én szolár ügyben a www.coolpoint.hu címen elérhetõ cégnél kötöttem ki. Olcsóbb, mint a többi cég akikkel beszéltem, és eléggé korrekt és segítõkész volt a faszi is.

Meg homlokzatszigetelést kerestem még, abban is volt mindenféle izgalmas ajánlat.

Meg hõszivattyús fûtési megoldást nézegettem, de az még mindig olyan 6-8 milla lenne, és alacsomy hõmérsékletû fûtést kellene kiépíteni hozzá, úgyhogy olyanunk nem lesz.

Meg a testfestett néni :)

Sokmindent meg nem is tudtam megnétni, pl kovácsolvasas dolgokat, mert a csemeték nem voltak annyira elragadtatva a kínálattól.

--Trifo

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát érdekes volt a Construma. A cégek többsége nem akar eladni semmit, vagy nem ért hozzá. Persze voltak korrekt cégek is, meg is találtam õket. A szakszer hozta a formáját puffer ügyben, de nem is vártam mást, ellenben legalább számokkal is elõ tudtak állni. A vaillant cuccok élõben is gyönyörûek, csak a tizedespontok helyével van baj:D
Azt hiszem Viesemann kazánt szeretnék, meg valakit, aki szponzorál vele:)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ejjwaze... Melóból hazamenet után már nem olvastam fórumot. De mint kiderült, nem is tudtam volna szombaton menni.
Ellenben volt mindenféle érdekesség, fõleg szolár tekintetben. Meglepve láttam, hogy teljes HMV rendszer kihozható már 1 milla alatt, és még állami támogatás is kérhetõ rá.

A házhoz meg, ha szereztél egy fasza villanyszerelõt, akkor szólj már nekem is légyszi :)

--Trifo

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mi szombaton megyünk dél körül. Nem tudod, hogy a hungarothermre is érvényes a construmás belépõ?
Ma elkezdtük belakni a házat, vagyis eltakarítani az elõzõ tulaj szarjait. Eredmény -1 Villeroy&Boch mosdókagyló:(
Fullra kipucoltam a kazánt. Szétszedtem elemi darabokra, és csili vili minden. Ez sztem 1974 óta nem volt kitakarítva. A felsõ részben a járatok már el voltak tömõdve korommal. Tényleg felül voltak kis vas lapkák, amiket ki lehet venni, alatta valami vékonyabb vas lapkák, és alatta a tûztér. Ezt a nagy vaslapka alatti kicsit lehet valahol venni? Mert kb 4db lyukas/szétégett a 10 bõl. A tûztér ajtóra tûzálló tömítést lehet kapni? Az oldalfalakon pedig elég viseletes az üveggyapot szerû izé. Olyat lehet kapni? Más kérdésem nincsen:D
3 zuhanyzás után már nem jön koromlé rólam:D Jó móka volt. Most már csak meg kell keresni miért nincsen delej az emeleti bojlernál. És még sok minden más:(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hétvégén valamikor kimegyek a Construma kiállításra. Valakinek volna kedve csatlakozni?

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Megkérdeztem, vállal. Megy a kontakt priviben.

Anno, mikor egy négyszintes házban laktunk, ott úgy volt, hogy kibontották végig alulról a tetejéig a strang burkolatát és a födémáttöréseket, majd darabonként kivágták-kihúzták a csöveket. De az egy rémálom brigád volt, 2 hétig nem volt WC a lakásban.

--Trifo

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Ariadne: nekünk van bevált vizes-gázos-fûtéses emberünk, akit csak ajánlani tudok. De a tisztességes hozzáállásnak és a tisztességes munkábak persze ára van. A kell kontakt, adok szivesen.

--Trifo

Hmm, vállal vajon egész társasházat is? Mert ugyan kicsike, de lapostetõs társasház, három lakást érint a dolog. Pl. azt el nem tudom képzelni, hogy szedik ki azokat a csöveket, annyit tudok, hogy ki kell bontani a falat... Na de a szintek között hogy oldják meg... Örülnék, ha megadnád az elérhetõségét priviben. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás
sziasztok,

régebben volt szó a "lélegzõ fal"-ról, és úgy általában aktuális a homlokzatszigeteléssel kapcsolatban ez a link:

http://meps.hu/paratechnika
http://meps.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Munka után mérek és fényképezek, ha szeretnéd! :)

Ok, köszi:)érdekel!

Tigger, neked is köszi! Összeírjuk, és meglátjuk:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az összes radiátoron le kell cserélni a csatlakozókat, meg csapokat, mert csöpögnek, és be vannak rohadva. Utána próbafûtés:D

ha nincs rá occsó forrásod, írd össze mi kell, lehet van nálunk, akkor nagyker ár.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Alakul a barter :)

--Trifo