Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Mi az az elektromos szerszám, mellyel a kiglettelt fal-éleket egyenesíteni lehetne? Ha nincs is ilyenre direkt gép, akkor pl egy szalagcsiszoló? Szépen - fém betét nélkül - megcsináltam egy csomó ilyen élet, de mivel nem csak apró dolgokat kellett visszapótolnom, nem tudtam még nyers állapotban lesimítani.

Köszi :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

pending

juniusban, vagy juliusban csinaljuk csak meg

Fostok a szomszédtól, mi?:P :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jártasabbak; kályhakandallók hol olcsók?(Tbánya-Egom-Bp vonal) Lemez elég, szenet nem akarok bele rakni, fa mg papír lesz a cél. Neten 60-70K alatt nem nagyon látok. Nem kell nagy, 5KW körül teljesen jó. :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
pending

juniusban, vagy juliusban csinaljuk csak meg

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Charon, hogy áll a terasz-projekt?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Végülis, mikor anno elkezdtek a házakba vellanyt vezetni, akkor így csinálták. Érintésvédelem helyett "hulljon a férgese!"

--Trifo

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

2 példa: A 95 éves néninél, szegeket vert a falba rongyot tekert rájuk majd ezeken a "szigetelt" tartókon csupasz kötözõ dróton vezette az áramot a feje felett lévõ olvasó lámpába. A legszebb az egészben hogy 30 éve müködött nála így a lámpa, a vezeték kb 30 cm-re volt az ágya felett.

ez súlyos még elképzelni is...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
ez kész. :scared:
telefonos vezetéken ha jól tudom 48V rohangál nem 220.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Enté viszont a falban a elektromos vezetéket védõcsõben kell elhelyezni sajnos házilagos felújításoknál rengeteg "idióta" megoldást láttam és a válasz szinte mindig ez volt "mé mûködik nem?" vagy "nem rázott még meg senkit". 1 példa : A tisztelt családfõ mindenhova telefon vezetéken vitte az áramot mert az olcsó volt és vezeti az áramot,. A non plus ultra hogy az asszony az egyik ilyen vezetéken száritotta a ruhát a konyhában .
2 példa: A 95 éves néninél, szegeket vert a falba rongyot tekert rájuk majd ezeken a "szigetelt" tartókon csupasz kötözõ dróton vezette az áramot a feje felett lévõ olvasó lámpába. A legszebb az egészben hogy 30 éve müködött nála így a lámpa, a vezeték kb 30 cm-re volt az ágya felett.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Úgy tudom az építési elõírás szerint gázcsõ nem mehet falban (kivéve áttörésnél), PVC csõben meg fõleg nem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Különben is, annak a villanynak úgyis az a dolga, hogy meggyújtsa a gázt :)

--Trifo

csak remélem nem a pult alatt gyújtják majd meg egymást... :)

köszönöm a válaszokat, akkor így lesz.
holnap tervezem elhívni a gázost, remélem minden szabványos, amit terveztem, és átrakja nekem a csövet oda, ahova terveztem
(és nem köt majd bele abba, hogy terveim szerint a gázelzáró után a flexibilis csõ kb 60cm hosszan egy falba berakott 50es PVC csõben megy majd a tûzhely bekötéséig, elkerülve így, hogy a konyhapultot át kelljen fúrni)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Teljesen rendben lesz úgy csináld nyugodtan, vezetékeket védõcsöbe helyezned.Egyet ne felejts EPH tehát a gáz és víz vezetékeket leföldelni szabvány szerint ha már felújítasz.vezetékeket védõcsöbe helyezni
A levegõ szigetelését 21KV-nak veszik centiméterenként, tehát ott vagy a ménkû vág be a házba vagy a gömb villám sétálgat a lakásban ha át húz 10cm-en:scared:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Különben is, annak a villanynak úgyis az a dolga, hogy meggyújtsa a gázt :)

--Trifo

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ha az elektromos vezeték áthúz a fémcsõ felé, megette a fene az egészet! 10 cm esetén úgy 100 kV kéne, hogy áthúzzon. Nyugodtan kösd.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
nemrég nekikezdtem a konyhafelújításnak, szép nagy rendetlenséget sikerült eddig csinálni, de halad a dolog szép lassan...
ma egész nap véstem, de visszavakolnék mindent már csak 1 dolog maradt, amiben nem vagyok biztos:
Gázos fõzõlap lesz, elektromos szikragyújtással. Van bármi szabvány arra, hogy a fõzõlapba bemenõ flexibilis gázcsõ és a szikragyújtás elektromos bekötése között mennyi a minimális távolság? Most úgy néz ki, hogy kb 10 centire mennek el egymástól, de vanna kételyeim, hogy ez így rendben lesz-e...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Errõl: http://www.thermoshield.hu/#nogo hallott már valaki? Eléggé hihetetlennek tûnik, amit állítanak, hogy kb egy festékréteggel 20-25% energiamegtakarítás érhetõ el...

Kiváncsi volnék építész véleményére.

--Trifo

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 hozzászólás

help help help :D

Valaki aki 1000000000% biztos benne: talajon fekvõ padlószerkezetbe kell tenni lépéshang elleni szigetelést? Esetemben Austrotherm AT-L2 34/30.

Talajon fekvõ padlót nem kimondottan lépéshang ellen kell szigetelni, hanem hõszigetelni kell. Ha új házról beszélünk, én 10cm alatt nem raknék, és fontos, hogy lépésálló legyen. EPS100 normál terhelésnél jó, de pl. kazán, vagy puffer alá EPS150-et érdemes rakni, ennek nagyobb a nyomószilárdsága. Lépéshang terjedés ellen az aljzatbeton mellett körben a fal mentén szoktak rakni szigetelõ csíkot vagy AT-L2õt pl. Ezáltal a burkolat és aljzata "úszik" a hõszigetlésen, megakadályozandó a aljzatbeton rezgéseinak átterjedését a falakra. Innen jön az úsztatott padló kifejezés. A lényeg, hogy az aljzatbeton ne érintkezzen a fallal, és alá minél több hõszigetelés kerüljön.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

A tervezett kazán az Atmos DC32S lenne. Mondjuk a szakszeresek 170nm fûtött, de szigetelt területhez 25-öst ajánlottak, de én nem értek egyet:D Szerinted?

Hallgass rájuk!
Elég lesz a 25 kW is. A felesleges kilowattok pénzbe kerülnek, és nem bírod kihasználni.
Ha 50W/légköbméterrel számolok, akkor jön ki 25 kW hõigény, na már most ez egy igen szahara ház lenne. Amennyiben szigetelitek, akkor a 20 kW lesz az igaz.
Vegyél 25 kW-os kazánt, a többi pénzt meg költsd máshova! Szerintem találsz neki helyet! ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

hensel ?

bár kétlem hogy olcsóbb lenne mont az abb

http://www.hensel.hu...tree=1&navid=34

Nem akartam szokás szerint szarrá ragozni, de kell egy kis kiegészítés.
Elõszoba falán van. Az óra. 2 táblán, vezetékek meg fa kilátszik alóla, igen igényes... Na ezt kéne eltüntetni egy olyan dolgoggal ami izléses (pl a viko szekrények) és legál. És lehetõleg nem asztalos gyárt rá egy fa szekrényt mert az elég prosztó... utolsó utáni esetben az lesz de nehogymá' nem létezik másban :(

http://www.abb.hu/pr...65004ef054.aspx
-ez a 2 se egy gyönyör ahogy kinéz még...
http://www.abb.hu/pr...e=hu&country=HU
de a mostaninál még mindig normáliabb. A fa nem fog túl igényesnek hatni még fehéren sem, azért sem akarom amíg nem muszi, plusz állítólag édász is kötözködik érte.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Keresek beltérre, villanyórara egy falon kívüli szekrény; olyasmi mint a kismegszaktóknak, füstszínû ablakos ajtóval.
Feltöltött kép

Egyedül ABB-be találtak a boltba, az egyel kisebb mint ami kéne 17000 Ft :D

Ugye a 'b' terv hogy asztalossal csináltatok oda egy kis szekrényt; de nehezen akarom megemészteni hogy más márkákból nincs ilyesmi normális árban :(

Tudtok valami ilyesmit valahol? Megköszönném! (kb 38×50cm-es most de másnem másik táblára átszrelem ha pont pár centivel kilógnánk a méretbõl)

hensel ?

bár kétlem hogy olcsóbb lenne mont az abb

http://www.hensel.hu...tree=1&navid=34
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való