Munka után mérek és fényképezek, ha szeretnéd!Mekkora méret?
Jelentkezz be Regisztrálj
Házépítés, lakásfelújítás és társai
Posted 2009. March 24. - 16:12
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2009. March 24. - 15:21
Pontosan. Itt van pl nálunk egy.Megvettük, de mi csak zuhanyzunk, így felesleges lett.... Be sem lett építve.
Mekkora méret?
Abban maradtunk, hogy egy sarokkád, és egy hidromasszázs+gõz zuhanykabin. Szeretjük áztatni magunkat:D Szép lesz csövezni:)
Tegnap Zsizsi embere megnézte a fûtés hálózatot. elméletileg a kazán nem lyukas, hanem a vízszerû lé a kémény kis szerelõ ablakán jön, ami a nedves fára utal, meg a ritka fûtésre. Az összes radiátoron le kell cserélni a csatlakozókat, meg csapokat, mert csöpögnek, és be vannak rohadva. Utána próbafûtés:D
Posted 2009. March 24. - 12:57
Charon: csavarbolt, illetve a Bricostore-Praktiker-Baumax szentháromság csavar részlegein találsz.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
vendég_Charon_*
Posted 2009. March 23. - 17:44
vendég_Charon_*
trifo: ez most a homlokoncsapos-hanyattesos megoldas
(hol keressem?)
Posted 2009. March 23. - 17:33
Pontosan. Itt van pl nálunk egy.Megvettük, de mi csak zuhanyzunk, így felesleges lett.... Be sem lett építve.Thy:szeretnétek sarokkádat? Ha nem tartozik a kedvenc idõtöltéseid közé a fél köbméter vízben való lubickolás, akkor szerintem tök felesleges. Arról nem is beszélve, hogy takarítani meg kifejezetten szívás. A kölkök meg bõven elpancsolnak egy normál kádban is.
--Trifo
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2009. March 23. - 17:05
'70 körül épült háromszintes, lapostetõs házikóról van szó Zuglóban, a tetõ 2007-ben lett felújítva, de az egyik oldali strang (víz, csatorna csövek) még érintetlen megépítése óta. Mi felújításkor még ólomcsövet is találtunk egy darabon... Van két szellõzõ is mellette, errõl igazság szerint nem tudom, hogy fel lettek-e újítva.
Szóval ezeket szeretné a ház megcsináltatni, és keresek árajánlat adására és fõleg a munka tisztes elvégzésére céget.
Elõre is köszi, ha tudtok mondani tippet.
Posted 2009. March 23. - 15:24
Charon: úgy hívják a cuccot, hogy hintaakasztó kampó, és kb 300Ft.
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2009. March 23. - 13:39
vendég_Charon_*
(Valami megjegyzes, hasznos tapasztalat eddig?)
Kerdes:
Kerti hitaagy felfuggeszteshez ket vegen kampos rugot keresek, otlet-honnan?
Posted 2009. March 23. - 12:05
A hétvégén pl tetõléceket szögeltem a fogópárokra, ezzel elõkészítve a gipszkaron mennyezetet. Elõtte meg a 14 cm-es ISOVER üveggyapottal szigeteltük a külsõ falakat. A belsõ közfalakra 15cm hangszigetelés megy. A mennyezetre 5 + 14 cm. Mire végzünk, nagyon belejövünk a szigetelésbe és többi munkába.
Tavaly nyáron meg régi, nagyméretû téglákból építettünk egy 20 méteres kerítésfalat. Kb. 2000 db téglát raktunk fel, 80 cm-es alapot ástam neki. Idén ezt is folytatjuk, ha marad még pénzünk és enregiánk.
Posted 2009. March 22. - 21:23
A kérdések, ha már kijön a kád:
http://www.praktiker...kek//?id=225935
ilyennel van valakinek tapasztalata? Ennyiért ez használható? Mert egy normális
http://www.wellnessa...ek1.html?id=917 az 300 körül van.
Vagy inkább egy sarokkád+hidrós zuhanykabin?
Szerintetek a Construma jeggyel a Hungarothermre is be lehet menni? Mert mindkettõ aktuális, de nem akarok dupla jegyet venni:)
Posted 2009. March 20. - 15:00
Ennyivel jobb lenne az eredetileg ajánlott LB-Knauf, vagy csak ennyivel drágább?
A házikónk esetében ez egy bõ félmillás eltérést jelent.
--Trifo
Posted 2009. March 20. - 14:39
Közben kaptam árajánlatot homlokzat szigetelésre és majdnem leestem a székrõl... Csak a hõszigetelõ rendszerre ( 8cm-es polisztirol, ragasztó, üvegszövet, ilyesmi) adtak olyan árat, hogy 4551Ft anyag és 3740Ft munadíj 1m2-re. Ebbõl a 210m2 felületre kijön több, mint 1,7 milla. NETTÓ.
Tuti nem lehet ezt olcsóbban?
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2009. March 20. - 00:26
vendég_Charon_*
Õ is kíméletlen és szakszerû.
Posted 2009. March 19. - 23:07
Posted 2009. March 19. - 22:07
Posted 2009. March 19. - 14:38
Hívtalak, oszt nem vetted fel...
--Trifo
vendég_Charon_*
Posted 2009. March 19. - 13:49
vendég_Charon_*
Posted 2009. March 19. - 11:09
Hirtelen ölünkbe hullott egy elég kedvezõ(nek tûnõ) ajánlat egy házra. Ehhez viszont kellene nekem egy szakember, aki eljönne megnézni és megszakértené, hogy tényleg olyan jó-e, mint az eladó állítja. Ilyet tudtok mondani?
Miért is lenne az élet egyszerû?
--Trifo
Posted 2009. March 17. - 19:24
Köszi. Megnéztem az Energia Központ honlapját, meg írtam is nekik levelet. Kiváncsi vagyok...
Már csak azt kell kideríteni, hogy engedélyköteles-e nálunk a homlokzatszigetelés.
--Trifo
Önkormányzat építési engedélyezési osztálya lesz a nyerõ, õk meg tudják mondani. Ha akarják...
szerk: Ja és azt nem ígérem, hogy nem fogsz beleõszülni kicsit, de hát a pénz az pénz... Ha tudjátok, érdemes kombináltat beadni, tehát fûtést vagy nyílászárócserét is hozzá. Elég, ha egy-két ablak vagy ajtó cseréjére is pályázik az ember így, nem kell az egész, megkérdeztem. Viszont így egybõl 30% jön vissza mindkettõbõl.
Posted 2009. March 17. - 15:48
Már csak azt kell kideríteni, hogy engedélyköteles-e nálunk a homlokzatszigetelés.
--Trifo

Sign In
Create Account

Back to top