Köszi
Jelentkezz be Regisztrálj
Házépítés, lakásfelújítás és társai
Írta 2009. május 10. - 14:22
Köszi
Írta 2009. május 08. - 20:59
Fostok a szomszédtól, mi?pending
juniusban, vagy juliusban csinaljuk csak meg
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. május 08. - 20:24
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
vendég_Charon_*
Írta 2009. május 08. - 16:50
vendég_Charon_*
Írta 2009. május 07. - 14:50
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. május 03. - 22:25
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. április 30. - 22:39
2 példa: A 95 éves néninél, szegeket vert a falba rongyot tekert rájuk majd ezeken a "szigetelt" tartókon csupasz kötözõ dróton vezette az áramot a feje felett lévõ olvasó lámpába. A legszebb az egészben hogy 30 éve müködött nála így a lámpa, a vezeték kb 30 cm-re volt az ágya felett.
ez súlyos még elképzelni is...
Írta 2009. április 29. - 08:52
telefonos vezetéken ha jól tudom 48V rohangál nem 220.
Írta 2009. április 29. - 08:44
2 példa: A 95 éves néninél, szegeket vert a falba rongyot tekert rájuk majd ezeken a "szigetelt" tartókon csupasz kötözõ dróton vezette az áramot a feje felett lévõ olvasó lámpába. A legszebb az egészben hogy 30 éve müködött nála így a lámpa, a vezeték kb 30 cm-re volt az ágya felett.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. április 28. - 23:01
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. április 28. - 21:22
Különben is, annak a villanynak úgyis az a dolga, hogy meggyújtsa a gázt
--Trifo
csak remélem nem a pult alatt gyújtják majd meg egymást...
köszönöm a válaszokat, akkor így lesz.
holnap tervezem elhívni a gázost, remélem minden szabványos, amit terveztem, és átrakja nekem a csövet oda, ahova terveztem
(és nem köt majd bele abba, hogy terveim szerint a gázelzáró után a flexibilis csõ kb 60cm hosszan egy falba berakott 50es PVC csõben megy majd a tûzhely bekötéséig, elkerülve így, hogy a konyhapultot át kelljen fúrni)
Írta 2009. április 28. - 14:01
A levegõ szigetelését 21KV-nak veszik centiméterenként, tehát ott vagy a ménkû vág be a házba vagy a gömb villám sétálgat a lakásban ha át húz 10cm-en:scared:
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. április 28. - 13:22
--Trifo
Írta 2009. április 26. - 22:19
Írta 2009. április 25. - 21:56
ma egész nap véstem, de visszavakolnék mindent már csak 1 dolog maradt, amiben nem vagyok biztos:
Gázos fõzõlap lesz, elektromos szikragyújtással. Van bármi szabvány arra, hogy a fõzõlapba bemenõ flexibilis gázcsõ és a szikragyújtás elektromos bekötése között mennyi a minimális távolság? Most úgy néz ki, hogy kb 10 centire mennek el egymástól, de vanna kételyeim, hogy ez így rendben lesz-e...
Írta 2009. április 21. - 17:41
Errõl: http://www.thermoshield.hu/#nogo hallott már valaki? Eléggé hihetetlennek tûnik, amit állítanak, hogy kb egy festékréteggel 20-25% energiamegtakarítás érhetõ el...
Kiváncsi volnék építész véleményére.
--Trifo
Írta 2009. április 17. - 22:59
help help help
Valaki aki 1000000000% biztos benne: talajon fekvõ padlószerkezetbe kell tenni lépéshang elleni szigetelést? Esetemben Austrotherm AT-L2 34/30.
Talajon fekvõ padlót nem kimondottan lépéshang ellen kell szigetelni, hanem hõszigetelni kell. Ha új házról beszélünk, én 10cm alatt nem raknék, és fontos, hogy lépésálló legyen. EPS100 normál terhelésnél jó, de pl. kazán, vagy puffer alá EPS150-et érdemes rakni, ennek nagyobb a nyomószilárdsága. Lépéshang terjedés ellen az aljzatbeton mellett körben a fal mentén szoktak rakni szigetelõ csíkot vagy AT-L2õt pl. Ezáltal a burkolat és aljzata "úszik" a hõszigetlésen, megakadályozandó a aljzatbeton rezgéseinak átterjedését a falakra. Innen jön az úsztatott padló kifejezés. A lényeg, hogy az aljzatbeton ne érintkezzen a fallal, és alá minél több hõszigetelés kerüljön.
az én bringáim:
Írta 2009. április 17. - 21:31
Hallgass rájuk!A tervezett kazán az Atmos DC32S lenne. Mondjuk a szakszeresek 170nm fûtött, de szigetelt területhez 25-öst ajánlottak, de én nem értek egyet:D Szerinted?
Elég lesz a 25 kW is. A felesleges kilowattok pénzbe kerülnek, és nem bírod kihasználni.
Ha 50W/légköbméterrel számolok, akkor jön ki 25 kW hõigény, na már most ez egy igen szahara ház lenne. Amennyiben szigetelitek, akkor a 20 kW lesz az igaz.
Vegyél 25 kW-os kazánt, a többi pénzt meg költsd máshova! Szerintem találsz neki helyet!
Írta 2009. április 16. - 22:01
hensel ?
bár kétlem hogy olcsóbb lenne mont az abb
http://www.hensel.hu...tree=1&navid=34
Nem akartam szokás szerint szarrá ragozni, de kell egy kis kiegészítés.
Elõszoba falán van. Az óra. 2 táblán, vezetékek meg fa kilátszik alóla, igen igényes... Na ezt kéne eltüntetni egy olyan dolgoggal ami izléses (pl a viko szekrények) és legál. És lehetõleg nem asztalos gyárt rá egy fa szekrényt mert az elég prosztó... utolsó utáni esetben az lesz de nehogymá' nem létezik másban
http://www.abb.hu/pr...65004ef054.aspx
-ez a 2 se egy gyönyör ahogy kinéz még...
http://www.abb.hu/pr...e=hu&country=HU
de a mostaninál még mindig normáliabb. A fa nem fog túl igényesnek hatni még fehéren sem, azért sem akarom amíg nem muszi, plusz állítólag édász is kötözködik érte.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. április 16. - 18:05
hensel ?Keresek beltérre, villanyórara egy falon kívüli szekrény; olyasmi mint a kismegszaktóknak, füstszínû ablakos ajtóval.
Egyedül ABB-be találtak a boltba, az egyel kisebb mint ami kéne 17000 Ft
Ugye a 'b' terv hogy asztalossal csináltatok oda egy kis szekrényt; de nehezen akarom megemészteni hogy más márkákból nincs ilyesmi normális árban
Tudtok valami ilyesmit valahol? Megköszönném! (kb 38×50cm-es most de másnem másik táblára átszrelem ha pont pár centivel kilógnánk a méretbõl)
bár kétlem hogy olcsóbb lenne mont az abb
http://www.hensel.hu...tree=1&navid=34
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére