Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Babatopik - nem csak kezdõknek

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
361 hozzászólás a témában

#281
Rave_Ace

Rave_Ace

    Dömdödöm

  • globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

a baj majd a kedvesed hormonjaival lesz. Neki sokkal nagyobb lemondásokkal jár, nehéz lesz neki tolerálni azt, hogy neked nem lesz annyira megkötve a kezed.
akármennyit segítesz a munka mellett mindig kevés lesz :D


Bezzeg amikor szóltam elõre, akkor csak mosolyogtál, ááá õ nem olyan...:)
Persze egyik sem olyan, de a hormonok:)

2. rendszer kell az életükbe. Mindig minden ugyanakkor.


Ti minden héten moziba jártok vele?:D;)

Egyébként meg thy már most túl sokat gondolkozol, mi lesz ha meglesz?:)
Szülést ki ne hagyd, ilyen nem sokszor van az ember életében.
vér nem sok van illetve amikor van már nem érdekel téged sem.

Findli is paraanya egy kicsit, miért nem mászik, miért nem jár, miért nem beszél, most újabban miért nem szól ha pisilni kell, csak akkor, ha kakilni, pedig a bölcsiben már xy már rég....
Ilyenkor kicsit hûteni kell, õt is, nyugi rengeteg ideje van még rá.
Viszont amit ímádok a lányomban az az, hogy reggel 7 kor amikor megyünk a bölcsibe, a bejáratnál megölegeti a 3 nagy plüsfigurát, aztán beszalad, öltözés közben minden ruhadarabnál körbefutja a öltöztetõ szekrényeket, míg a többi gyermek még félálomban lóg anya karján, aztán kézmosás, be a bölcsisnénihez, neki is jár ölelés.
és persze mindeközben énekel.

jah és mégvalami:
Kb 4 vagy 5 éve nem voltam igazából beteg, annyira mint most meg nem is emlékszem mikor volt ilyen.
És honnan jött?
A bölcsibõl persze, a ygerek a múlt héten volt itthon, én máig bírtam, ma feladtam és elmentem orvoshoz.
Ez is megedzi az embert.
jah és thy felejtsd el a gyerekes barátaid.
Marha nehéz olyan hétvégét összehozni, amikor mindenki ráér, és nem beteg:D

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag


#282
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Odafigyelés és törõdés.


A sebesség mindent megold.

 


#283
trifo

trifo

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Thy: nem kell ezt túlragozni. Szeretni kell, odafigyelve. Ennyi igénye van a csemetének, semmi több. Ha megadod neki ezt a fajta igazi szeretetet, azzal adsz neki egy biztos pontot a világban, ahova mindig visszatérhet, ahonnan indulva felfedezheti a világot magának.

Anno még Hanka születése után nem sokkal volt egy beszélgetés egy dokival. Mondtuk neki, hogy "Azt olvastuk ebben és ebben a könyvben hogy ez és ez..." Mire a doki: "Aha. És a gyerek is olvasta?". És igen. Egyik könyv se szentírás. És lehet kergetni álmokat, hogy majd a gyerek másfél évesen differenciálegyenletekrõl tart elõadást az akadémián, de az ilyen koraérett gyerekek rendszerint attól koraérettek, hogy az intellektuális fejlõdéssel próbálják helyettesíteni az érzelmi hiányukat. Magyarul: szeretethiányosak.

Boldognak meg csak úgy lehet lenni, ha az ember szeret. Ez van.

--Trifo

#284
apr

apr

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 567 hozzászólás
Nem kell sok könyvet olvasni, és máris nem rágódsz a "babajelek" problémájától :D
(miért kell ehhez könyv?: rádnéz - visszanézel, gügyög - visszabeszélsz, mosolyog - mosolyogsz, sír - megvigasztalod, felédnyúl - odanyújtod az ujjad stb.)

Teljesen lényegtelen mikor tanul meg beszélni, a kutatóknak mai napig gõzük sincs, hogy a pékmáriában tanul meg az embergyerek beszélni.

A nyelvtanulás oviban illetve túl korán komplett marhaság, inkább az anyanyelv magtanulására kéne koncentrálni...

#285
Hosi

Hosi

    törzsvendég

  • jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Persze, arra képre. Az egy klassz példa, mégha látszólag annyira nem is élvezetes. Hát nem jobb mint: na mond el szépen azt a mittoménmilyen verset a nagymamának, vagy megmutatni hogy tudunk(!) tapsolni (nekem ettõl a többes számtól feláll a szõr a hátamon)

#286
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Pont ezt szeretném elkerülni:D
De viccet félretéve, a könyv szerint ami a leglényegesebb, hogy a baba ezekkel a jelekkel akar kommunikálni velünk, és ha nem használjuk ezt, akkor kirekesztettnek érzi magát, ami aztán kihat a további életére is.
A nyelvtanulásról, meg az a véleményem, hogy nem a japán nevelést kell alapul venni, de szerintem a holnap, vagy méginkább holnapután gyerekének musály minimum 2 nyelven beszélnie anyanyelvi szinten mire felnõ, és a legkönnyebb ezt kiskorban játékosan megtenni. Csak vajon 20 év múlva mi lesz a két legfontosabb nyelv? Az angol meg a kínai? Vagy az orosz meg a kínai? De hogy a kínai igen, az sajnos tuti:(

#287
sala

sala

    Telóguru

  • fórumtag
  • 13.236 hozzászólás
  • LocationSvájc
rám gondoltál a sárkányeregetéssel?
Jelek amúgy tényleg vannak, csak fel kell ismerni
Én 3 évesen kezdtem beszélni, aztán mégis mi lett belõlem :D
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

#288
Hosi

Hosi

    törzsvendég

  • jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Most olvasok egy könyvet a babajelekrõl. A könyv szerint azok a gyerekek, akiknél figyeltek a babajelekre, és fejlesztették azokat, hamarabb kezdtek el bszélni, jobb lett a problémamegoldó képességük, és átlagosan egy 10-essel nagyobb lett az IQ-juk.
Ti használtátok ezeket?

Ne érts félre, nem akarok kötekedni, de szerinted lényeges hogy 2-3-6 hónappal hamarabb kezdjen el beszélni!? Szerintem tökéletesen lényegtelen, ha mindenféleképpen szakkönyveket keresel javaslom Ranschburg vagy Vekerdy könyveit. Abban sok igazság olvasható például hogy a gyerekek fejlõdésben összenõnek, tehát ha valaki hamarabb kezd el beszélni, a késõbb kezdõ utoléri egy késõbbi fázisban. Hagyd meg akkorának amekkora ne kelljen már német oviba, meg angol nyelvû bölcsibe járnia, hanem játsszon, szeressék, eregessetek sárkányt ;) LEGYEN GYEREK. Mert késõbb rájössz, hogy amit adtál neki azok nem az õ igényei, hanem a te elvárásaid, és nem érted miért olyan a viszonyotok, amilyen. Én is ismerek ilyen srácokat felnõttként, aki nem tud mit kezdeni a szüleivel.
Lehet, hogy kicsit elragadtattam magam, bocs

#289
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Most olvasok egy könyvet a babajelekrõl. A könyv szerint azok a gyerekek, akiknél figyeltek a babajelekre, és fejlesztették azokat, hamarabb kezdtek el bszélni, jobb lett a problémamegoldó képességük, és átlagosan egy 10-essel nagyobb lett az IQ-juk.
Ti használtátok ezeket?

#290
_kz_

_kz_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Sörösdoboz, kevés kaviccsal töltve, szája leukoplasttal leragasztva.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

#291
trifo

trifo

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Játék... Thy topicnyitó viccei között ott volt a bölcsesség. Legjobb játék a pillepalack, esetleg egy kevés vízzel. Zörög, mozog... Régen nélunk a babakocsi standard tartozéka volt egy teszkós szatyor a karfára csomózva. Az idõk végezetéig elvoltak vele a kölkök.

--Trifo

#292
iakudzs

iakudzs

    vendég

  • fórumtag
  • 92 hozzászólás
  • Location-
grat, minden gyerekes szülõnek :)
Én védõnõ vagyok és gyakorló anyuka is egyben.
A legfontosabb, ami minden listát felülír, hogy normális, szeretõ család, légkör legyen.
Szülésnél sztem no para apukáknak.
Nem vagyok a medicalizalas híve sem, de ha gáz van, kell egy jó orvos, lehetõleg azonnal.
A listák, hogy mit kell beszerezni, nagyon egyén függõ. Feleslegesen nem kell költeni a pénzt, csak azert mert ez is kapható.
Légzésfigyelõ csak a veszélyeztetteknek, egy jó anya erre is felébred.A fiam éjjel ébred 2-8 alkalom közt, és mielõtt ébredne én mára mély alvásból újra félálomban vagyok és hallom, hogy most kezd ébredezni.Még az alvajárást is sikerült megtapasztalnom.
Együtt alvás... Babafüggõ, de a biztonságérzete ne csorbuljon.
Imádnivaló, ahogyan felfedezik a világot és új és új korszakok nyílnak meg elõttünk. Nekem a megkostolom idõszak tetszett, amikor mindent a szajaba vett, hogy megtapasztalja milyen íze van...Meglátta az árnyékot a falon és odamaszott, hogy megnyalja :D És most már örök életére az emlékezetébe véste, hogy az árnyéknak nincs íze, legfeljebb a tapétáéval hasonlatos :)
És felejthetetlen az elsõ Hold élmény, amikor meglátta. Tojás, tojás..ezt hajtogatta míg rájöttem, hogy az Ott fönnt-re gondol :)
Játékból nem kell sok, úgysem biztos, hogy neki az tetszik. Figyelni a gyerkõcöt és olyat venni, ami tetszik neki. Nálunk a ventillátor a kedvenc, és ha nehezen is, de beszereztem, egy általa könnyen kezelhetõ nyomógombos példányt. Zenélõs valami mindíg jó, és tényleg néha a vad rock a megnyugtató neki:)
a világítós dolgok is hasznosak, nekem a számítógép védelmében a usb led ventillator vált igazán nélülözhetetlen dologgá.:D

BUBORÉKFÚJÓ forever, kapható elektromos, lendkerekes, mega óriás változatokban is.
Sajnos nehéz jó játékot találni, a valós dolgok érdeklik. fél évesen különbséget tesz a játék és az igazi telefon közt, tudja, hogy a kijelzõhibás készülék nem játszik le zenét és animációkat, nemtetszését pedig földhözvágással adja tudtára az embernek.
A kutya-cica boltokban csörgõs labdák beváltak.
Szoptatás...Sok nõ, nem tud igazán szoptatni, mert nem jó a technika. Sajnos ez magától nem megy, sokat kell tenni érte, már a terhesség alatt is. Én már az elsõ mellretételnél látom, hogy meddig fog anyatejet kapni a babóca.
Dohányzás...a gyerek közelében nem,és a nagymamákat erre külön kell figyelmezetni.
Anyós...Ilyenkor elõjöhet a Te anyukád mindenbe beleszól...Egy fõnök legyen csak a családban, és az lehetõleg ne a gyerek. Következetesség és állandóság legyen. ha valami mégsem jó, mindenre van módszer hogyan legyen másképp.
balesetek...ragasztós konnektorvédõ bevált nálunk.az elektromos dolgok tabu.Hiába figyelünk oda, csinálja csak a felfedezést, hogy boldog gyerek legyen jelszóval...ez nem elég.
most hirtelen ennyi, kész a pogácsám a holnapi ( mai )kirándulásra.. Ha marad szólok, gyertek :)
()_()
(. . )
. ° .

#293
MaTT

MaTT

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
lesz baby of the year is? :)
gratu!

#294
apr

apr

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 567 hozzászólás

Apás szülésnél nem a véres végén kell állni és akkor nincs baj. :)


Én apás császáron voltam. Nem lettem rosszul amikor egy lavórnyi vérbõl
kiemelték a kislányom. Burokban született, finoman dolgozott az orvos keze... :)

#295
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
köszi mindenkinek.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.


#296
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
na igen, de vitringyerek nem létezik :)

#297
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Csak ebbõl nem szeretnék annyit:D

#298
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Grautlálunk!
Egy jó országúti bringa súlyában van:D

tudtam ám, hogy készültök valamire, mikor legutóbb nálatok megsimogattad a pocakodat... :D
Grat :)

Tom, grat!

úgylátom ez az új irányzat. Régen a minél csinibb bringa, most meg... :)

#299
Gabe84

Gabe84

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
59 cm-s mérethez ez kimondottan jó súly lenne :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

#300
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

tegnap megszületett Dávid fiam.
59cm és 4.40kg.
örülés van.


Grautlálunk!
Egy jó országúti bringa súlyában van:D