Jelentkezz be Regisztrálj

Babatopik - nem csak kezdõknek
Írta 2008. december 30. - 14:31

Írta 2008. december 16. - 15:08

Írta 2008. december 16. - 14:24

Amúgy asszem 12kg határig lehet használni olyan gyerekülést, ami elötted van és fejcsõre/alsócsõre rögzül. Talán azzal több szerencséd lesz.
Pédának okáért:
http://ebike.hu/term...rmekules/elore/
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
vendég_Charon_*
Írta 2008. december 16. - 14:19

ott viszont igen nehezen fér(ne) el a 3 bowdenháztól, illetve a kar is útban lehet még...
Írta 2008. december 16. - 14:02

Remélem segítettem!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
vendég_Charon_*
Írta 2008. december 16. - 13:35

Írta 2008. december 08. - 22:52

Írta 2008. december 08. - 21:16

kaki: amig szopik nó para, nincs szaga
nahh majd az elsõ konzerv után
amugy meg lehet szokni
a gyerek nagyobb részt tápszert kap és olyan büdösöket fingik tõle mint a "nagyok".
egy oldal ahol leírják a babák hány hónaposan kb. mit csinálnak:
http://www.freeweb.h...aba/1honap.html
ez persze nem szentírás de jó tudni.
vendég_Charon_*
Írta 2008. december 02. - 14:47

Írta 2008. december 01. - 14:29

Írta 2008. december 01. - 14:21

Would you, Quintus? Would I?
Írta 2008. december 01. - 12:05

Most már csak enge ne küldjenek el:)
Írta 2008. november 28. - 19:41

i.j.
esetleg dokival elintézni, hogy veszélyesztetett terhes és elmenne betegre?
az asszonynak volt baja sajna, õ a 3ik hónaptól otthon volt.
Írta 2008. november 28. - 18:32

Nagyon helyes, nekik még otthon a helyük, meg a játszótereken...Pont most hallottam énis, hogy a 3 évnél fiatalabb munkásokat elküldik...
Szorítok értetek!
ON>
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. november 28. - 17:15

Nem is tudtam,hogy ennyi jogász van itt:)Meg, hogy Kala is olvassa a topikot:)
Remélem nem lesz szükség ügyvédre, bár van a családban.
Bízunk abban,hogy nem lesz gond, ameddig meg "lezajlik" a babadolog kiderül, hogy mi lesz a cég jövõje. Nem szeretném, ha ez lenne a 2. multi, ami becsuk míg ott dolgozom:(
Írta 2008. november 28. - 17:02

Másrészt az is benne van, hogy nem vagy köteles bejelenteni, csak legkésõbb, amikor felmondanak. Ezzel el tudod érni, hogy nem rúgnak ki most azonnal, a többiek elõtt. Ha pedig velük együtt mégis kirúgnak, akkor perelni kell, mert a helyzeten már nem ront.
Ez az elmélet. Gyakorlatban 2 cimborám áll perben helyi (székesfehérvári) cégekkel. Az ügyvédje szerint jó eséllyel gyõzhetnek is - majd, egyszer, ha jogerõs ítéletig eljutnak. Ami biztos: a pertõl függetlenül kirúgták mint a szél és "szabadlábon" (értsd: munkanélküliként) pereskedhet...
Írta 2008. november 28. - 16:53

87. § (1) A munkaviszony megszüntethetõ:
a) a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével;

c) rendkívüli felmondással;
d) azonnali hatállyal a próbaidõ alatt;
e) a 88. § (2) bekezdésében meghatározottak szerint.
-------***---------
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott idõtartam alatt:
a) a betegség miatti keresõképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követõ egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresõképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés, a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],
e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,
f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétõl számított,
g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülõ személy esetén a keresõképtelenség teljes
idõtartama.
(2) A felmondási idõ, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem idõtartama
a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követõen csak tizenöt nap,

elteltével kezdõdhet el.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem nem vonatkozik a munkavállaló munkaviszonyának felmondására, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minõsül [87/A. § (1) bekezdés].
(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének idõpontja az irányadó.
(5) A (2) és (4) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.
Ezek a szorosan kapcsolódó részek, de ha ilyen gondok merülnek fel, akkor amúgy is érdemes a Munka törvénykönyvét forgatni, hogy ne b@sszanak ki az emberrel. Bírósági útról annyit, hogy az egyik tanárom munkaügyi bíróság elnöke, és hiába örölnek lassan az igazságszolgáltatás malmai, a gaz munkáltatót mindig utoléri a végzete. Személy szerint nekem úgy tûnik, hogy túl sokszor is, munkaügyön nagyon sok világmegváltó van, akik mindig a munkavállalónak adnak igazat, bármi is van, és lassan azt kéne védeni, aki elég bátor ahhoz, hogy alkalmazzon valakit :-/ De szerintem mindenki ismeri a viccet, hogy "akkor asszem én leszek a buzi"

Írta 2008. november 28. - 16:28

Ez az elmélet. Gyakorlatban 2 cimborám áll perben helyi (székesfehérvári) cégekkel. Az ügyvédje szerint jó eséllyel gyõzhetnek is - majd, egyszer, ha jogerõs ítéletig eljutnak. Ami biztos: a pertõl függetlenül kirúgták mint a szél és "szabadlábon" (értsd: munkanélküliként) pereskedhet...Utána nézettem a munka törvénykönyve aktuális verziójában, és a 90. paragrafus D bekezdése szerint rendes felmondással nem rakhatják ki a szülésig, illetve a szülési szabadság idején (ami szülés után 3 hónap), és utána amíg otthon van a gyerekkel (Ezt nemtom hogy hívják, max. 3 év)
Rendes felmondás, ami a normál felmondás, felmondási idõvel, végkielégítéssel, stb...
Rendkívüli felmondással el lehet küldeni, de ahhoz nagyon csúnya dolgot kéne csinálnia.
Írta 2008. november 28. - 16:24

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. november 28. - 16:23

Rendes felmondás, ami a normál felmondás, felmondási idõvel, végkielégítéssel, stb...
Rendkívüli felmondással el lehet küldeni, de ahhoz nagyon csúnya dolgot kéne csinálnia.
Törvényi hivatkozás nélkül egy elég kimerítõ válasz:
http://www.ugyvezeto...erhesseg-eseten
Ez pedig egy hitelesnek tûnõ forrás, nem csak egy fórum:
http://www.munkaugy....24-8BBDAE4C557C
Ez alapján, ha nem közlöd, hogy terhes vagy, legkésõbb akkor, amikor a felmondást veled közlik, akkor rosszhiszemû voltál, elveszted a védettséget. Tehát lehet, hogy érdemes bejelenteni most, mert pl mi van, ha nem szemtõl szembe, hanem postán keresztül mondanak fel? Ez gondolom egy ilyen tömeges elbocsájtásnál elképzelhetõ
Kérdés: szerintetek, ha egy cégnél leépítések vannak, és valaki bejelenti, hogy babát vár, akkor jogilag védettséget élvez, vagy azonnal kirúghatják?