Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárlopás megelõzési ötletek
Írta 2008. szeptember 23. - 22:40
érdemes elolvasni a video alatt a kommenteket : )
Írta 2008. szeptember 23. - 20:57
pl vasbetonszerelõ és viszi be a szerszámot kocsiból a melóhelyre...máris le kell tartóztatniMost már mindenki tudja hogy is néz ki pontosan egy ilyen, ha vkit meglát aki ilyennel sétál közeterületen nyilván valo mire készül.
k.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. szeptember 23. - 20:43
Fel kell annyira vastagítani a zárat,hogy ne férjen bele az erõvágóba.Dózer,
A videókon a manus egy "sima" (majd egy méteres a nyele ) erõvágóval vágja le a legerõsebb motorláncokat kb. 25 másodperc alatt. Nem kell hozzá flex...
Az erõvágót valószínûleg a kõzúzalék sem hatja meg ezután sajnos.
Írta 2008. szeptember 23. - 16:57
Ránézésre a lakat+lánc kb 4x többet ér mint a bico.
Írta 2008. szeptember 23. - 16:22
van egy srác akinek van egy régi lila peugeot bringája, amit kb 1.5hónappal ezelõtt elloptak a munkahelye mellõl -keleti pu. környéke-.... mivel a bringán van egy-két speciálisan a tulajdonos számára kitalált dolog ezért könnyen azonosítható. szóval emberünk megtette a feljelentést -a rend õrei nem kecsegtették sok jóval-, de másnap reggel kiment a már fent említett piacra szétnézni és lás csodát!!!!......ott díszelgett a bicaj az egyik árusnál! kihívta a hatóságot és visszaszerezte magának a bringáját! mi lett az árussal? már bocsánat de le se szar#ták az egyenruhások, akik annyit sem tettek meg, hogy szétnézzenek...............persze csak egy régi lila peugeot bicajról volt szó.......
Írta 2008. szeptember 23. - 13:47
Pár éve ilyen erõcsípõt árult a fény utcai piaon egy barnás bõrü fiatalember(...)
Most már mindenki tudja hogy is néz ki pontosan egy ilyen, ha vkit meglát aki ilyennel sétál közeterületen nyilván valo mire készül.
Ez mondjuk nem fér be a kabátba,de nem csak ez a böszme nagy létezik.
Írta 2008. szeptember 23. - 13:40
mellette egy kerékpárt is kínálgatott. Nem tudtam szó nélkül hagyni,
Óvatlanul beszóltam neki, "jó párosítás!". Mire jól megnézett, látott egy pecsétgyûrût az ujjamon és
utánam kiáltott: "Gyere má' vissza, hagy vágjam le az ujjad áránygyûrüvee, azt viszi-é?.."
..aztán magamban lebarmozva idiótázva tovább mentem. Ilyennel még a rendõr sem tud mit kezdeni.
Árulni mindent lehet. Legfeljebb ha bebizonyosodik, hogy az egy lopott bringa akkor lehet tovább lépni.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. szeptember 23. - 13:11
Code
Price Inc VAT
32903Record Heavy Duty Bolt Cutter 14"£41.61
átszámolva 12.500.-HUF
Írta 2008. szeptember 23. - 12:31
Csak ne itt offoljunk, klikk a névre legördül egy menü "küldj privát üzenetet X.Y. részére"
Írta 2008. szeptember 23. - 11:51
Dozer: sztem a legjobb ha veszel egy ilyet,és ezzel jársz Bp-n. :
1
off : pl , ilyen a gázos (LPG) auto téma is. Vajon a taxisok miért nem használják,miért jár a nagyrésze dizellel? Mert a LPG kinyirja a motort,és nem éri meg alkalmazni.
Írta 2008. szeptember 23. - 11:12
nem bicajozok pesten.És szeretem törni a fejem az olyan problémákon,aminek érdekel a megoldása.Mégha közvetlenül nem is érint a dolog.A kocsilopást sem azzal próbálják leküzdeni,hogy gagyi autókkal járnak.
Értem én,én is szeretem az ilyen "kihivásokat" ,megoldani egy problémát.Jelen esetben azonban reménytelen szélmalomharc.Olyan ez mintha vki a wárezolást akarná megszüntetni,vagy felvenni a kalozok ellen a harcot.-Vagyis felvenni felveheted,de telljes gyözelem soha sem lesz.Esetleg akkor ha már nem lesz film,játék,mp3..stb amit letöltenél : )
Bringával is igy van,majd ha nem lesz kitéve bringa sem akkor nem lesz mit ellopni.
Gagyi autos nálam jáCCik : ) 18 éves Citroen, de zsííír , és kevesebb mint
4 liter/100km-et fogyaszt.( dizel : )
Írta 2008. szeptember 23. - 10:53
A videókon a manus egy "sima" (majd egy méteres a nyele ) erõvágóval vágja le a legerõsebb motorláncokat kb. 25 másodperc alatt. Nem kell hozzá flex...
Az erõvágót valószínûleg a kõzúzalék sem hatja meg ezután sajnos.
A 25 másodpercet úgy kell érteni, hogy ez idõ alatt 2x vágja el a láncot (ugyanazt a láncszemet két helyen)
Ezeket a zárakat talán úgy lehetne jobbá tenni, hogy a hozzáférhetõséget gátolják. Például olyan szoros a zár, hogy nem fér oda az erõvágó vagy a flex. De ekkor meg ugye nem lenne már kikötve se, tehát vihetnék zárastól.
Írta 2008. szeptember 23. - 10:27
Írta 2008. szeptember 23. - 10:02
Futárok is ezt teszik,és ök nem csak bejárnak a bringájukkal,hanem eljárnak melozni is vele.
Legjobb mindig példát venni vki másrol aki sokat közlekedik.
off : pl , ilyen a gázos (LPG) auto téma is. Vajon a taxisok miért nem használják,miért jár a nagyrésze dizellel? Mert a LPG kinyirja a motort,és nem éri meg alkalmazni.
Írta 2008. szeptember 23. - 09:54
Írta 2008. szeptember 23. - 09:46
Írta 2008. szeptember 23. - 09:39
Tehát olyan magasra kell tenni a láncot,hogy a legalso pontja se érjen le annyira, hogy a földre tett erövágo be tudja "kapni".
Írta 2008. szeptember 23. - 09:30
vendég_Franciÿ_*
Írta 2008. szeptember 23. - 09:05
(...)
Abus granite: "guaranted to survive 5 minutes" helyett 25 másodperc.
10-es, 15-ös, 20-as védelem, röhejes(...)
És ez az 5 perc ugy van mérve hogy "kézi szerszámmal" , tehát flex kizárva,még az akkus is:azaz "power tool" haszálat nélkül.Értelem szerüen hidraulikus vágo, emelö se ér.(bár a láncnál emelövel nem sokra mennél)
Ezekkel még hamarabban menne.
Mod:
azért annyira nem kell parázni,mert mindig lesz a bringád mellett egy másik amit sodronnyal kötnek le,és ha neked egy "jo" u-lakatod/láncod van akkor nyilván nem áll neki a tiedével babrálni.
Mod2: U-lakat vágás :
Doki noname trekkingje
2008, június 10 - 10:09 | Szerzõ: buppa
Cimkék:
* Lopott bringák archívuma
...kibaszott kultiplex elött 06 08 este lefürészelték a nyamvadt gecik az u-lakatot,
a lopofáju security semmit sem látott!!!
Itt lehet értesíteni:
0670*******
Ilyen lakattal volt lezárva:
U-lakat-top security
Írta 2008. szeptember 23. - 08:59
Az is döbbenetes, ahogy a gyártók gátlástalanul hazudnak.
Abus granite: "guaranted to survive 5 minutes" helyett 25 másodperc.
A Kryptonite ForgetAboutIt legalább a nevéhez méltó: 25 másodperc és el is felejtheted a motorod/bicajod.
10-es, 15-ös, 20-as védelem, röhejes.
Ha 25-sec a motorlánc, akkor a legerõsebb bicajzár 5 sec?
Egy biztos, nem szabad (drága) bicajt kikötni, mert ez a védelem, annyit ér mint egy autó riasztója: semmit.
Lakásba tartani, felvinni a a munkahelyre, távfelügyeletes garázs stb. szigorúan.