Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárlopás megelõzési ötletek

• Lezárt topik Lezárt topik
326 hozzászólás a témában

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás

értelmes kultúra. :o

... és egy jóléti társadalom.
De ez még utópisztikusabb. Pedig az adóterheink már olyanok...
:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Itt max az segíthet, ha kiépül egy .....

értelmes kultúra. :o

Persze utópisztikus.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
A chipet 20 centire megközelítve jelzi, hogy a tiéd a kutya ..akarom mondani, a bringa.
Már ha addig a saját szemeddel nem ismerted fel! :D

A másik, hova kerülne a chip?
A vázra? Fémre nem lehet mert leárnyékolja.
Esetleg a nyeregre mert abban van mûanyag?
Attól még a bringa nem kerül elõ.

A mûholdas cuccnál is ugyanez lenne a gond.
Tényleg utópisztikusnak tûnik..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Itt max az segíthet, ha kiépül egy ~chipes rendszer, mint a kutyáknál.
Persze utópisztikus.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Balu1: balcsi irta hogy: "Ugye U lakat,az ABUS colostok szerû nem tom milye,vagy edzett acéllánc stb.Jön a paraszt,vinné,de nem sikerül,ekkor jön a bosszú....elsõ kerék,hátsó kerék,nyereg csõvel együtt...vagy akkor már a gyorszárakat is hanyagoljuk?"

azok a drotok,csak a kerék,és nyeregcsöre elég,az U-lakat meg a vázra.

..és még plusz át a tereptárgyon a masszívval együtt.
Mondjuk arra esetleg jó lehet, azért talán nem csípik le ha ott egy erõsebb is.
Viszont egy zár nem zár alapon valami hasonló lehet a jó megoldás,
(talán kevésbé eltúlozva):
http://forum.bikemag.hu/showpost.php?p=idézet

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás
Hello!

Csak azt ne feledd (amit már itt is említettek mások is), hogy az a
valaki, akit lecsapsz az ellopott biciklidrõl elõfordulhat, hogy egy
jóhiszemû emberke volt, akit ugyanúgy átvertek, és nem tudja, hogy
egy lopott biciklin ül, hanem csak teker boldogan, mert hozzájutott
egy olyan bringához jó áron, amilyet esetleg újonnan nem tudott volna
megvenni. Persze ok, így kéz alól óvatosan kell ilyesmit vásárolni,
de adott helyzetben, ha nem tudja, hogy lopott, el tudom képzelni, hogy
belemegy a bizniszbe, és megveszi.
OK, természetesen megértem a jogos tulaj dühét is 1000%ig.
A lényeg, hogy nem feltétlenül az ül rajta, aki ellopta.
Szerintem. :)
Persze az lenne a legjobb, ha nem kellene ilyenekrõl beszélgetnünk, de
ez ugye csak álom. Ezért ahogy te is írtad, inkább én sem hagyom ott
sehol a bringát, még rövid idõre sem...

Új vagyok a fórumon és pont ebbe a topikba néztem be elõször. Hát, nem lett éppenséggel jókedvem az itt olvasottaktól. Most vettem pont egy hete egy új Trek MTB-t hogy 15 év után újra elkezdjek bicajozni, igaz egy nem túl drága alapmodell 3700-es, de nagyon megkedveltem, nem szeretném ha ellopnák.
Mondjuk az itt olvasottak csak megerõsítettek abban amit én is gondoltam/hallottam. Bent a lakásban tartom, folyosón nem hagyom kint, nem járok vele boltba meg sehova ahova nem tudom bevinni magammal. Ez elég rossz persze, mert az ember nem tudja olyan dolgokra részben használni, pl. bevásárláshoz, amire pedig kitûnõ lenne, de én azok után amiket olvasok tuti nem fogom kint hagyni még fél órára sem. Én egy vidéki nagyvárosban lakom, nem hiszem hogy a helyzet kerékpárlopás tekintetében sokkal jobb lenne mint Budapesten.
A boltban mikor vettem a srácok végül is rendesek voltak, mikor nézegettem a Kryptonite lakatot, azt mondták kb. szó szerint "Ok, persze vegyél rá valamit, de azt tudod hogy ezeket a kerékpárokat nem szabad kint hagyni sehol".
De nem létezik, hogy ne lehetne kitalálni valamit. Nem létezik valami olyan fém amit sem az erõvágó sem a flex nem visz?
Egyébként olvastam itt hogy valaki megtalálta a lopott keróját piacon és hívta a rendõrt, sõt valaki írta hogy a lopott bicaját szívesen visszavásárolná. Hát én aligha lennék ilyen tolleráns, nagyon békés ember vagyok, de ha meglátnám az ellopott bicajomat azt hiszem semmi rendõr meg ilyesmi, hanem kikészíteném a tagot aki ellopta úgy hogy többet nem lopna, aztán szépen elvenném tõle és hazakerekeznék. Ez lehet drasztikus megoldás, de az sem tartható, hogy a törvények a tolvajokat védik.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
Szent László jól csinálta: kéz nélkül nehéz lopni ;)

dexi

dexi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Új vagyok a fórumon és pont ebbe a topikba néztem be elõször. Hát, nem lett éppenséggel jókedvem az itt olvasottaktól. Most vettem pont egy hete egy új Trek MTB-t hogy 15 év után újra elkezdjek bicajozni, igaz egy nem túl drága alapmodell 3700-es, de nagyon megkedveltem, nem szeretném ha ellopnák.
Mondjuk az itt olvasottak csak megerõsítettek abban amit én is gondoltam/hallottam. Bent a lakásban tartom, folyosón nem hagyom kint, nem járok vele boltba meg sehova ahova nem tudom bevinni magammal. Ez elég rossz persze, mert az ember nem tudja olyan dolgokra részben használni, pl. bevásárláshoz, amire pedig kitûnõ lenne, de én azok után amiket olvasok tuti nem fogom kint hagyni még fél órára sem. Én egy vidéki nagyvárosban lakom, nem hiszem hogy a helyzet kerékpárlopás tekintetében sokkal jobb lenne mint Budapesten.
A boltban mikor vettem a srácok végül is rendesek voltak, mikor nézegettem a Kryptonite lakatot, azt mondták kb. szó szerint "Ok, persze vegyél rá valamit, de azt tudod hogy ezeket a kerékpárokat nem szabad kint hagyni sehol".
De nem létezik, hogy ne lehetne kitalálni valamit. Nem létezik valami olyan fém amit sem az erõvágó sem a flex nem visz?
Egyébként olvastam itt hogy valaki megtalálta a lopott keróját piacon és hívta a rendõrt, sõt valaki írta hogy a lopott bicaját szívesen visszavásárolná. Hát én aligha lennék ilyen tolleráns, nagyon békés ember vagyok, de ha meglátnám az ellopott bicajomat azt hiszem semmi rendõr meg ilyesmi, hanem kikészíteném a tagot aki ellopta úgy hogy többet nem lopna, aztán szépen elvenném tõle és hazakerekeznék. Ez lehet drasztikus megoldás, de az sem tartható, hogy a törvények a tolvajokat védik.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
á, nem jó, a pedálokat még lelophatják.:D

Izomtéridõninja-geológus!

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
ENNYI:

http://www.singlespe...4bb3a64e4ca60e2
mindenkit......

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
Balu1: balcsi irta hogy: "Ugye U lakat,az ABUS colostok szerû nem tom milye,vagy edzett acéllánc stb.Jön a paraszt,vinné,de nem sikerül,ekkor jön a busszú....elsõ kerék,hátsó kerék,nyereg csõvel együtt...vagy akkor már a gyorszárakat is hanyagoljuk?"

azok a drotok,csak a kerék,és nyeregcsöre elég,az U-lakat meg a vázra.
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

balcsi:

Ezt a kerekekre:

Feltöltött kép

Nyeregre:

Feltöltött kép

Ez meg a leselkedi koma kezében..

Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nekem pl egy darab gyorszár sincs a városi bringán.

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
balcsi:

Ezt a kerekekre:

Feltöltött kép

Nyeregre:

Feltöltött kép

balcsi

balcsi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Tök jó,hogy az utóbbi idõben egy csomó mindent megtudtam,hogy mi alapján hogy meg mi módon lopkodják a bringákat,meg mivel érdemes odalakatolni a gépet.Viszont egy dologra nem láttam megoldást,talán azért,mert nincs is,vagy csak borsod megyében szokás az ilyesmi.
Szal megérkezel X helyre,ahova kb 15 másodpercre mennél be,de rászánod a 2 és fél percet,hogy jól "odaragaszd a bringád valami stabil eszközhöz.Ugye U lakat,az ABUS colostok szerû nem tom milye,vagy edzett acéllánc stb.Jön a paraszt,vinné,de nem sikerül,ekkor jön a busszú....elsõ kerék,hátsó kerék,nyereg csõvel együtt...vagy akkor már a gyorszárakat is hanyagoljuk?

Még mindig azt látom a legtutibbnak,hogy putris szarul festett csóró bringával járni a városba,ami fabatkát sem ér,aztán ha el is lopják,vagy kopasztják,max leszarod,mert ígyis olcsóbban megúszod,mintha tömegközlekednél,vagy autóznál...nemde? :)))
"B*szd elõ a térképet!" :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
najo, csak azok boltok.... az meg számlás, új cucc fõleg....
használtat egészen nyugodtan. nagyon ritka a lopott, azokat nem neten értékesítik fõleg...

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

mit gondoltok, a bikemag apróban mennyire bízhatok, ha onnan vennék bringát?

Azok akiknek 3nál több hirdetésük van fizetnek érte, tehát a bikemag.hu-nak például megvan az elérhetöségük,a szlsz amiröl utaltak,stb.
Azok sztem a legbiztonságosabbak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mit gondoltok, a bikemag apróban mennyire bízhatok, ha onnan vennék bringát? kinéztem egy szépséget, elég occsón, az illetõnek már eddig is volt több hirdetése (vélemény róla viszont egy sem). nem akarnék lopott bicót venni, rossz szájízem lenne, nekem is loptak már el kettõt.

én is ott adok el hetente 2-3 lopott bringát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

phreek

phreek

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
mit gondoltok, a bikemag apróban mennyire bízhatok, ha onnan vennék bringát? kinéztem egy szépséget, elég occsón, az illetõnek már eddig is volt több hirdetése (vélemény róla viszont egy sem). nem akarnék lopott bicót venni, rossz szájízem lenne, nekem is loptak már el kettõt.
.:::: phuck the dumb ::::.

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

A nyugati tér és környéke sajnos valóban veszélyeztetett környék(...)

Hát igy igaz.Olvastad alatta miket irtak a futárok azoknak, akik sodronnyal zárják a kerékpárjukat?
-nem tul szivmelengetö.

Tehát U-lakat, vagy lánc-lakat:

http://www.bikemarke...eszlet&tid=1212

3880.-Ft

http://bikestore.hu/...at/image_medium