Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Nha azért! :D

Amúgy a méhkímélésnek az leginkább a lényege, hogy napnyugta után kell permetezni

Egyébként is tanácsos napnyugta után permetezni, mert akkor leül egy kicsit a szél :) (Ha privátban elküldenéd, hogy apud hogy csinálta a csalánpermetet nagyon megköszönném :D).

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

komolyan ennyi vegyszert eszünk?

még annál is többet
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én otthon megoldom egy tavaszi lemosóval. A többit a házi rozsdafarkú családra bízom :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
komolyan ennyi vegyszert eszünk?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Tavaly 18x permetezte Szabolcsban a kolléga az almását, a 40 elég durva szám már. Tíznaponta én is meghúzom méhkímélõ stb szerekkel.
A BASF jó szereket fejleszt, talán a Bayer és A Syngenta az, ami gyümölcsben jókat tud gyártani. Meg persze mi . :)

Nha azért! :D

Amúgy a méhkímélésnek az leginkább a lényege, hogy napnyugta után kell permetezni, mert ezek a szerek aztán 6-8 óra alatt ártalmatlanná válnak a méhekre nézve és kicsi az esélye, hogy gondot okoz. Csak sokan sajnos basznak rá. :( 10 éve le is permetezték a méheinket. Azóta szerencsére megúsztuk az ilyeneket.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

permetezésröl jut eszembe. Szüleim termelnek almát, barackot 3 hektáron.
a gyümölcsös mérnöki kezelés alatt van (méröállomások felálitva a határban, stb).
A gyümölcs jó néz ki és a kivitel (tömeg) is o.k.

Ami engem sokkol, az az évi 40 x + permetezés az almára. Természetesen hibátlan termék kell a piacon és ez a lényeg.
Ez normális igy? A fák a Duna ex homokos medrében vannak, jóféle a gyümölcsfáknak.
Ja és nem EU tagország (szóval maradék BASF anyag)

Tavaly 18x permetezte Szabolcsban a kolléga az almását, a 40 elég durva szám már. Tíznaponta én is meghúzom méhkímélõ stb szerekkel.
A BASF jó szereket fejleszt, talán a Bayer és A Syngenta az, ami gyümölcsben jókat tud gyártani. Meg persze mi . :)

jaja
szõlõben is brutál gondok vannak fejben bio dolgokat illetõn
azért néznék egy réztartalmat néha néha szüretkor

Sokan ezt felejtik el, az évi rézterhelést...

ON

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
no beadja 2 vizsga letudva
kiba geniusz vagyok a vegen meg kiderul

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nem olyan nagy dolog ez a kertes móka,ültetést itthon szülõk csinálják,de utána a gondozást azt én szoktam,locsolás,kapa,ilyesmi.permetezés nem szokás felénk,fákat nagy ritkán,meg végre az éven elértem,hogy a fenyõk között a gazt lepermetezzük és ne kelljen egész nyáron a nyírással baszakodni.de lor kiosztod Klárának a feladatot,és akkor nem lesz vele gondod:d

labidani:üss magad bele egy számot,és viszontlátás

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

elkeydeni nehéz aztán nem sok idõ . csak kell kút (vagy patak :)) ahonnan tudsz locsolni, mert sok locsolás, drága.

Nha ja, az mindenképpen.. Nekünk is kútról van megoldva locsolás. Így megéri.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ah en most adom le a szakdogamat, plusz ket vizsgat vallaltam mara.
de kozunk nincs egyikhez sem.
meg a doktorandusz palanta is csak csovalja a fejet, hogy ez szivas lesz.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nem egész 6 óra múlva vizsga(gazdpol). és nem bírok aludni, úgyhogy inkább felkeltem hasznosabb dolgokat csinálni a döglésnél.
jó lesz, érzem :D
blogoff

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

mennyi nyug van ezekkel a zodsegekkel?
hetvegi telekre ha nem kedvencem a baszkodas vallalhato?
vagy annal gyakoribb melot igenyelnek?

elkeydeni nehéz aztán nem sok idõ . csak kell kút (vagy patak :)) ahonnan tudsz locsolni, mert sok locsolás, drága.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Anyagilag nem éri meg, idõt igényel, de legalább tudod, hogy mit eszel.
Apámnak megéri. ( de neki ez hobbi is ) Meg mivel van kert, így tart 50 csirkét, némi kacsát vagy libát olykor, a disznót meg rokonoktól szerzi be. Amúgy építész, sohasem értettem ezt a dilijét.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Otthon nekünk is a kertbe 40-40 paradicsom és paprika, 4 sor (3m hosszú) borsó 2-2 sárgarépa-petrezselyem, 1 sor uborka, fél sor retek, fél sor karalábé, meg tudja a franc még micsoda.. Saláta, káposzta. Krumpli is van. Hagyma, fokhagyma...

Annak idején, apáék családjának még Zala megyében (Vasboldogasszony mellett) volt egy jó nagy szõlõsük. De aztán ugye költözés Nógrádba és itt már csak annyi lett, hogy az udvar szomszéd felõli oldalán egy 10m hosszú lugas, az udvart és a bejárathoz vezetõ járdát ~6m-en egy másik lugas válassza el, meg még ugye a kert részen van pár tõ. :)

Emellett van 3 almafa, 1 szilva, 1 meggy, 1 cseresznye, 2 körte, 4 barack, 2 gesztenye fa. A kert vége, ami pedig egy ilyen gazos mûveletlen telekkel határos, ott fenyõfákkal van végigültetve, meg málna, csipke, szeder, ribizli bokrokkal.

Nem olyan nagy a kert rész, de be van osztva, nem is sok ez sem amit most felsoroltam, ennyit szerintem bármelyik falusi, vagy kertvárosi kertes házban össze lehet hozni és már is van gyümölcs olyan, aminek tisztába van az eredetével az ember, zöldség szintén. A paprika/paradicsomot a reggelihez csak simán kimegy és levágja és az íze is más.

Permetezés pedig néha nem árt. Meg oda is kell figyelni, 3 napig nem volt otthon senki és megszállták a kertet a meztelencsigák.... :/ Asszem a retekbõl nem is maradt valami sok. De apa azóta már kezelésbe vette õket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Mi a rák az a petrus?
Jófajta bor terem nálatok?

petrezselyem.

faternak van 1ha szõlõje, most kezdi eladogatni. allítólag mûfajában jó bora van.

itthon majd akarok pár tõ csemegeszõlõt , (eszter, teréz, néró ilesmik)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Mi a rák az a petrus?
Jófajta bor terem nálatok?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Jó mondjuk ez a bio mánia is akkora egy orbitális faszság. :D Régen a bio terméket falun a kertben szedték le a (de még én is, ahogy nõttem fel). De még akkor sem történt semmi, ha a gyümölcsösön idény elõtt pár héttel átmentek 1-2x rézgáliccal mondjuk, vagy levéltetû irtóval, meg hasonlókkal. Vagy az elõtt asszem apa valami olyat mondott, hogy csalánt fõztek/áztattak ki (nem emlékszem már) és azzal permeteztek.

Mondjuk akkor is az a legszebb, hogy egyesek kertes ház egész területét bevetik fûmaggal, meg sövények, bokrokkal. Aztán veszik a bio terméket olyan felárakkal, hogy az már nevetséges, ahelyett, hogy venne egy almafát mondjuk, meg pár paradicsom/paprika palántát és a fûbõl felásna egy 3x2-es kis területet mondjuk, de még akkora se kell. >.<

45 paradicsom palántám növexik
meg 25 zeller
sárgarépa, petrus, borsó

és még csak a kert felét ástam fel idén

fater rakétatujáit meg erõsen megritkitom :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaja
szõlõben is brutál gondok vannak fejben bio dolgokat illetõn
azért néznék egy réztartalmat néha néha szüretkor

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Jó mondjuk ez a bio mánia is akkora egy orbitális faszság. :D Régen a bio terméket falun a kertben szedték le a (de még én is, ahogy nõttem fel). De még akkor sem történt semmi, ha a gyümölcsösön idény elõtt pár héttel átmentek 1-2x rézgáliccal mondjuk, vagy levéltetû irtóval, meg hasonlókkal. Vagy az elõtt asszem apa valami olyat mondott, hogy csalánt fõztek/áztattak ki (nem emlékszem már) és azzal permeteztek.

Mondjuk akkor is az a legszebb, hogy egyesek kertes ház egész területét bevetik fûmaggal, meg sövények, bokrokkal. Aztán veszik a bio terméket olyan felárakkal, hogy az már nevetséges, ahelyett, hogy venne egy almafát mondjuk, meg pár paradicsom/paprika palántát és a fûbõl felásna egy 3x2-es kis területet mondjuk, de még akkora se kell. >.<