Jelentkezz be Regisztrálj
Üzenőfal
Írta 2011. május 22. - 21:46
szõlõben is brutál gondok vannak fejben bio dolgokat illetõn
azért néznék egy réztartalmat néha néha szüretkor
Írta 2011. május 22. - 21:38
Mondjuk akkor is az a legszebb, hogy egyesek kertes ház egész területét bevetik fûmaggal, meg sövények, bokrokkal. Aztán veszik a bio terméket olyan felárakkal, hogy az már nevetséges, ahelyett, hogy venne egy almafát mondjuk, meg pár paradicsom/paprika palántát és a fûbõl felásna egy 3x2-es kis területet mondjuk, de még akkora se kell. >.<
Írta 2011. május 22. - 21:23
Most meg folyton azt hallom, hogy "Jaj, Aranyoskám, aggyá' mán száz négyszögöl kukoricára vegyszert!"
Szerintem én permetezek nálunk a legkevesebbet a faluban, hehhe.
permetezésröl jut eszembe. Szüleim termelnek almát, barackot 3 hektáron.
a gyümölcsös mérnöki kezelés alatt van (méröállomások felálitva a határban, stb).
A gyümölcs jó néz ki és a kivitel (tömeg) is o.k.
Ami engem sokkol, az az évi 40 x + permetezés az almára. Természetesen hibátlan termék kell a piacon és ez a lényeg.
Ez normális igy? A fák a Duna ex homokos medrében vannak, jóféle a gyümölcsfáknak.
Ja és nem EU tagország (szóval maradék BASF anyag)
Írta 2011. május 22. - 19:53
akkoriban még 15-20 méterrõl ellõttem a gyufaszálat, kiváncsi lennék most menne e ?
Azóta vénültél, romlott a szemed, reszket a kezed, könnyíts a dolgon!
http://www.praktiker...81/181574-t.pic
Írta 2011. május 22. - 19:25
Tájatnézõs, gyakranmegállós, nyugodttempós teljesítménytúra.ez a lényeg!!
BBB: milyen tekerés lesz ez? ha Tignek sincs ellenére, lehet beszállnék.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2011. május 22. - 19:09
Szerintem azt is kizárhatjuk, hogy az elõzõ tulaj reszelte le
Írta 2011. május 22. - 18:26
akkor offoljunk még kicsit
ha már linkelted
nem találom a tavalyelõtti itinert, Te meg csak jobban ismered környék, sokat változott az útvonal ?
Ez volt, ha jól emlékszem.
Negyven Hegyben Egyben (40MTB) | ITour - Vándorok
Biztos, hogy változott, mert az indulás som onnan lesz, mint tavalyelõtt.
-=B.B.B.=-
Írta 2011. május 22. - 17:56
Ez a téma már olyan, mint az érettségi, csak gyakrabban elõjön.
akkor offoljunk még kicsit
ha már linkelted
nem találom a tavalyelõtti itinert, Te meg csak jobban ismered környék, sokat változott az útvonal ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 22. - 17:44
-=B.B.B.=-
Írta 2011. május 22. - 17:39
vannak olyan Vadászok akikett nagyon tisztelek, csak igazából Vadász nagyon kevés van puskás ember meg baromi sok.
ez meg bár sokminden változott azóta törvényileg ,elég örökérvénzû gondolatokat tartalmaz
Magyar Vadszlap - INTERJÚ BALOGH ISTVÁNNAL
Írta 2011. május 22. - 15:18
Elõre leszögezem semmi bajom veled, nem ellened irányul a hozzászólásom és szent a béka
*storyakutyamrol*
Azért mondtam, hogy kóbor dögök, mert ezek akik ide bejártak, tényleg azok. Tépett a szõrük, mocskosak, látszik, hogy nincs egyáltalán gazdájuk. A szomszéd kutyákat ismerem, van amikor átjárnak ide kajálni, de azok már be lettek fenyítve és a veteményesig nem mennek be.
Írta 2011. május 22. - 14:57
kár hogy csak a "lövöldözés"-t látod belõle.én azért érzek némi különbséget a létfenntartáshoz szükséges állattartás, gyilkolás (és igen legkevésbé sem tetszik a nagyüzemi állatrtás, nem is sûrûn veszek tescóban húst) és s kedvetélésbõl lövöldözés közt.
bizonyos szempontból a vadgazdálkodás is állattartás valahol, így része a létfenntartáshoz szükséges állattartásnak. a "kedvtelésbõl lövöldözés" meg üzlet, ami pénzt hoz az állami konyhára. fizetnek azért, hogy elvégezhessék a piszkos munkát. nem tudom, mi nem érthetõ ezen.
btw egy tiszta kilövés az állatnak is jobb mint a vágóhídon várni a sorára, vagy hajnalban arra ébredni, hogy a pálinkagõzbõl hirtelen kést böknek a torkába. na mindegy. van itt olyan, hogy ON?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. május 22. - 14:42
Most meg folyton azt hallom, hogy "Jaj, Aranyoskám, aggyá' mán száz négyszögöl kukoricára vegyszert!"+ nagyszülõk által nevelt állatnál tudtad, hogy azt a búzát/kukoricát ette, amit a kertben termeltek és nincs teleb@szva vegyszerrel...
Szerintem én permetezek nálunk a legkevesebbet a faluban, hehhe.
-=B.B.B.=-
Írta 2011. május 22. - 14:38
Szívlapáttal verném agyon én is azt a macskát pl, aki beszabadulna itthon a kertbe, és összetaposná ültetvényeket, vagy elrágcsálná (volt rá példa, csak nem sikerült elkapni...) Ugyanez kutyával is. Ha kóbor beszökne és elkezdené letaposni a kertet, biztos beledobnám a kést az oldalába.
Elõre leszögezem semmi bajom veled, nem ellened irányul a hozzászólásom és szent a béka
Volt egy szuka kuvaszom régen és egyszer a hozzá bejáró kanok csináltak egy lyukat a kerítésen amin kiment õ is. A szomszéd meglátta h bandáznak a vízszintesre egyengetett tükörbeton ágyásokban, amiben még egy lélek sem volt kikelve, csak a praclilenyomatok voltak benne.
Pár nappal késõbb jött hogyha a kutyámat meglátja még egyszer a kertben elkapja és kinyírja.
Én nem tudtam h. kiszökött, mert mind szokás ilyenkor és mint egy jó tinilányhoz illik otthon volt mire a szülõk érkeztek, és úgy tett, mintha nem is kurválkodott volna a város összes kutyájával.
Megköszöntem h. jelezte a szökést, megígértem h. megkeresem hol mehetett ki. Megkérdeztem mekkora kára lett a pracliktól, mert kártérítem. Ekkor derült ki h. csak a simaságot vesztette el a föld.
Ekkor megmondtam a fajtatiszta kutyámnak az értékét és megkérdeztem tudja e mi az a sai villa? Tudta, hiszen kérdezgette amikor a kertben edzettem miféle szerszám az.
Ekkor megígértem neki, ha a kutyámat bántja a helyett h. szólna rés van a pajzson, meglátogatom éjszaka amikor a pincéjében fekszik kottán és lerendezem. Kezet ráztunk az üzletre és szent a béke azóta is, mint ahogy elõtte volt. Itt a vége fuss el véle!
Írta 2011. május 22. - 14:23
+ nagyszülõk által nevelt állatnál tudtad, hogy azt a búzát/kukoricát ette, amit a kertben termeltek és nincs teleb@szva vegyszerrel...Vicces hogy az állatok legyilkolását és a hús zabálást sokan egymástól teljesen független dolognak tekintik. Ennél már csak az a duma jobb, hogy "ok, eszem húst, de normális körülmények között volt tartva a csirke, és aláírt egy nyilatkozatot, hogy lemond a (tyúkszaros) életérõl a húsleves javára..."
Szerintem elég sokunk nagymutterja, nagyfaterja maga oldotta meg a kajakérdést és nem a hiperbe járt lefóliázott csirkemellfiléért.
keresztszülõk (betelepült kisvárosiak) vásároltak sokmindent boltban - egy darabig. aztán visszatértek a falun való disznóvásárlásra, ültetik a krumplit, zöldséget...
nem csak arról van szó, hogy fáj a csirkének/búzának a falun való nevelés, hanem arról, hogy ezeknél tudod mit eszel! és ez utóbbi szerintem messze fontosabb, mint a csirkék kedvébe járni
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. május 22. - 13:41
Írta 2011. május 22. - 13:32
ez mivel rosszabb a vadnak, mint a telepeken nevelt, egész életükben bezárva tartott "haszon"állatok sorsa?
Dehogy rosszabb...félreértesz. Arra szerette, volna rávilágítani, hogy mi emberek vajmi kevés dolgot teszünk érdek, vagy haszonlesés nélkül. És lássuk be, a vadászat nem az önzetlen segítségnyújtásról szól.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. május 22. - 13:16
Tig, azt meséld el inkább, mikor tolod át a konát a Duna innensõ oldalára. a meghívás még mindig áll.
Elméletileg jön át erre az oldalra, egészen Starjánig és tekerünk egyet. Gyere el Te is vele.
-=B.B.B.=-
Írta 2011. május 22. - 12:19

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére