Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37913 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én régebben, amikor kicsi voltam, poszméhtetemeket gyûjtöttem. Tavasszal meghalnak állítólag. Összeszedtem, és egy dobozban tartottam a testüket. Finom, puha szõrük volt. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én éjjel 3-kor megint egy sünit a kutya szájából.....:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én 10 perce mentettem méhet az irodámból, pedig rettegek tõlük :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ott csak kéthetente, hétvégén vagyok már. Régen montiztam, ameddig otthon laktam, de már Pesten vagyok, suli miatt.

Az a konténeres méhészkedés. Az már üzemi szint, igazán nem is a MÉHÉSZKEDÉSrõl szól, hanem a pénzkeresés inkább. Nyáron a folyosóján, ami fedett és belül van (ahol a kereteket is ki kell szedni) meg lehet dögleni, olyan meleg van. Meg ha elkapja bent a tanyában egy esõ és beássa magát, akkor szívás is lehet, fõleg az olyan konténereknél, ami lábakon áll és leteszik, meg felszedéskor alájuk kell tolatni.

Igazán méhészkedni nagyboconádi kaptáraknál lehet, vagy a Jászberényben használt 2 fiókos rakodókaptárakkal. Az elõbbinél átláthatóbb, nem rajzanak olyan könnyen meg a méhek, de a viselkedésük kényszerített (oldalra mozgás), meg pergetéskor fedetlen fiasításokat nem lehet pörgetni ugye, a rakodó kaptárnál meg bontva van a fészek és mézes keretekkel teli része egy olyan ráccsal, amin az anya nem tud átmenni így felsõ rekeszbe nem petézik, ott nem kell figyelni, csak kiszedni a mézes keretet pergetéskor. :D

Nha jó, elkalandoztam. >.<

Wow. Nem gondoltam volna hogy

1: ennyire benne vagy a dologban
2: ez ennyire érdekes :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ilyen helyen laksz, és országútizol ?
nem értem :) :)

Ott csak kéthetente, hétvégén vagyok már. Régen montiztam, ameddig otthon laktam, de már Pesten vagyok, suli miatt.

nálunk meg a repcébe álltak be katonai Urallal/krazzal/zillel nemtom csõrös v6-os benzines, és annak a rádiós puttonya pepitában csudaszínes családonként egy cella. oldalanként minimum 9 család figyelt. ötletes és még jól is nézett ki a sárga mezõ szélén a katonai zöld verda az oldalán a rikító pepita mintával.

Az a konténeres méhészkedés. Az már üzemi szint, igazán nem is a MÉHÉSZKEDÉSrõl szól, hanem a pénzkeresés inkább. Nyáron a folyosóján, ami fedett és belül van (ahol a kereteket is ki kell szedni) meg lehet dögleni, olyan meleg van. Meg ha elkapja bent a tanyában egy esõ és beássa magát, akkor szívás is lehet, fõleg az olyan konténereknél, ami lábakon áll és leteszik, meg felszedéskor alájuk kell tolatni.

Igazán méhészkedni nagyboconádi kaptáraknál lehet, vagy a Jászberényben használt 2 fiókos rakodókaptárakkal. Az elõbbinél átláthatóbb, nem rajzanak olyan könnyen meg a méhek, de a viselkedésük kényszerített (oldalra mozgás), meg pergetéskor fedetlen fiasításokat nem lehet pörgetni ugye, a rakodó kaptárnál meg bontva van a fészek és mézes keretekkel teli része egy olyan ráccsal, amin az anya nem tud átmenni így felsõ rekeszbe nem petézik, ott nem kell figyelni, csak kiszedni a mézes keretet pergetéskor. :D

Nha jó, elkalandoztam. >.<

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
nálunk meg a repcébe álltak be katonai Urallal/krazzal/zillel nemtom csõrös v6-os benzines, és annak a rádiós puttonya pepitában csudaszínes családonként egy cella. oldalanként minimum 9 család figyelt. ötletes és még jól is nézett ki a sárga mezõ szélén a katonai zöld verda az oldalán a rikító pepita mintával.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

. Nekünk a falu határában van erdõ területünk és egy másik méhésszel együtt ott vannak a mieink. Kapuval lezárt terület, akácos közepén, tisztás kialakítva, stb. :) Pont csináltam múltkor fûnyírás után képet róla:

Mondjuk ez akkor volt, amikor a 25 család még Jászberényben melózott. :D

ilyen helyen laksz, és országútizol ?
nem értem :) :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudtam mi az, addig ameddig elõbb ki nem googleztam. :D Szóval nem. A vezetéknevemet így becézik. :)

Ok, értem. Nem rég találkoztam ezzel a szóval, szerencsére nem én kaptam :) , azóta mindig ez jut eszembe a nevedrõl. :)

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Dormi, a neved ugye nem a dormicumból származik? :)

Nem tudtam mi az, addig ameddig elõbb ki nem googleztam. :D Szóval nem. A vezetéknevemet így becézik. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dormi, a neved ugye nem a dormicumból származik? :)

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

anno volt, hogy mi is belefutottunk ilyenbe.
OMME (Országos Magyar Méhészeti Egyesület) tagoknak ugye be kell jelenteni, hogy hol és hány család méh van. A nagyobb tételbe mezõgazdaságot ûzõknek pedig a permetezésük idejét, helyét és a használt permetszert. Ennek a kettõ infónak az egyesületben kell találkozni és oda-vissza járni. Ha permeteznek, bezárod a méheket fél-egy napra.
Legutóbb az 5!!! házzal arrébb lakó volt polgármester írt egy levelet - akivel egyébként jóban voltunk -, hogy csináljunk valamit a méheinkkel, mert az õ kerti tavára járnak inni és mennyire zavarja õket, nem tudnak kinn lenni a kertben. Továbbá még az is a papírra került, hogy ha nem teszünk ellene, akkor rovarirtós vizet tesz ki nekik. Ezt írásba adta, aláírta. Éccsanya válaszolt, hogy ha valami gáz lesz a 8 egészséges család méhünkkel, akkor hatósághoz fordulunk :)
Amúgy most jóság van, mert az akácvirágzás jó idõben volt, szépen tudtak/tudnak hordani.

Mi is ilyen üvegben adjuk amúgy. :D Idén tényleg jó volt az akác. 25 családdal voltunk Jászberénybe 1 hétre, onnan 300kg körül jött, meg most vasárnap lettek hazatelepítve otthoni akácra (Karancs vidéke), otthon meg így 35 család hord, de apa tegnap este hívott, hogy tegnap 7kg, tegnapelõtt meg 6kg hordás volt.

Amúgy nekünk ilyen gond nincs, hogy szomszédot idegesíti, inkább a szomszédnak 1 utcával arrébb idegesítõ az, hogy ott van 60 családja és nem gondozza rendesen õket melegben és a környékre átjárnak a házakhoz vízért. Nekünk a falu határában van erdõ területünk és egy másik méhésszel együtt ott vannak a mieink. Kapuval lezárt terület, akácos közepén, tisztás kialakítva, stb. :) Pont csináltam múltkor fûnyírás után képet róla:

Feltöltött kép

Mondjuk ez akkor volt, amikor a 25 család még Jászberényben melózott. :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Fõnök öntött nekem bodzalevet (értsd: nem szörp, csak bele van dobva a befõttes üvegbe a bodza, pár karika citrom, cukker, és annyi). Mondom, ejh, elég fura ez a szörp, te Lajos. Aszongya, pedig hûtõben volt végig. Mondom, hogyhogy "végig", hát most nyílik még csak a bodza. Aszongya igen, de ez két éves. :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

könnyû nyeregtáskát tud valaki? (sima pántos rögzítéssel)

itt van választék:
Lezyne - Floor Pumps, Hand Pumps, Bottle Cages, Tire Repair, Soft Goods, Canada, USA, South-America, Europe, Asia, Africa, Australia, New-Zealand, Bags & Packs, Multi-Tools, CO2
kellemesen praktikus táskák. mondjuk nem a legolcsóbbak, az tény

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

57es vázon örülök ha elérem a kormányt .D

Akkor fordítsd magad felé a stucnit.:P
  • Harun kedveli ezt

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
szopo, nincs benne 206

totalcaron van egy boschtechnikus nevu arc
o korrektnek tunik keresd meg

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Asszony valahogy letiltotta a touchpad-et a HP notebookján. Hogyan lehet újra életre bírni?

Vagy a Synaptics nevû programban kell túrkálni, ha az vezérli neki...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hibakodos konyvem van
keresek hozzad mail cimet meg azt gepen aztan kuldom, meglassuk mi kell hozza

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Peugeot 206 1.4 8V hibaüzenet kiolvasásához kéne nekem szaki, aki nem 8e+áfáért dolgozik....

köszike :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
HP-kon általában van hozzá hardver is, mármint fizikailag szokott lenni egy gomb, kapcsoló, stb. Régebbi HP-kon például közvelenül a touchpad fölött volt egy kis csík, amivel ki-be lehetett kapcsolni, a mostani EliteBook-omon például fent van a hangerõ, WiFi, stb. kezelõgombjai között a touchpad-é is. Pontosan mien notiról van szó?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vezérlõpult, hardver, egér és azon belül kéne lennie.