Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenőfal
Írta 2011. május 24. - 14:24

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2011. május 24. - 14:23

Írta 2011. május 24. - 14:20

Írta 2011. május 24. - 14:17

Ott csak kéthetente, hétvégén vagyok már. Régen montiztam, ameddig otthon laktam, de már Pesten vagyok, suli miatt.
Az a konténeres méhészkedés. Az már üzemi szint, igazán nem is a MÉHÉSZKEDÉSrõl szól, hanem a pénzkeresés inkább. Nyáron a folyosóján, ami fedett és belül van (ahol a kereteket is ki kell szedni) meg lehet dögleni, olyan meleg van. Meg ha elkapja bent a tanyában egy esõ és beássa magát, akkor szívás is lehet, fõleg az olyan konténereknél, ami lábakon áll és leteszik, meg felszedéskor alájuk kell tolatni.
Igazán méhészkedni nagyboconádi kaptáraknál lehet, vagy a Jászberényben használt 2 fiókos rakodókaptárakkal. Az elõbbinél átláthatóbb, nem rajzanak olyan könnyen meg a méhek, de a viselkedésük kényszerített (oldalra mozgás), meg pergetéskor fedetlen fiasításokat nem lehet pörgetni ugye, a rakodó kaptárnál meg bontva van a fészek és mézes keretekkel teli része egy olyan ráccsal, amin az anya nem tud átmenni így felsõ rekeszbe nem petézik, ott nem kell figyelni, csak kiszedni a mézes keretet pergetéskor.
Nha jó, elkalandoztam. >.<
Wow. Nem gondoltam volna hogy
1: ennyire benne vagy a dologban
2: ez ennyire érdekes

Írta 2011. május 24. - 13:11

ilyen helyen laksz, és országútizol ?
nem értem![]()
Ott csak kéthetente, hétvégén vagyok már. Régen montiztam, ameddig otthon laktam, de már Pesten vagyok, suli miatt.
nálunk meg a repcébe álltak be katonai Urallal/krazzal/zillel nemtom csõrös v6-os benzines, és annak a rádiós puttonya pepitában csudaszínes családonként egy cella. oldalanként minimum 9 család figyelt. ötletes és még jól is nézett ki a sárga mezõ szélén a katonai zöld verda az oldalán a rikító pepita mintával.
Az a konténeres méhészkedés. Az már üzemi szint, igazán nem is a MÉHÉSZKEDÉSrõl szól, hanem a pénzkeresés inkább. Nyáron a folyosóján, ami fedett és belül van (ahol a kereteket is ki kell szedni) meg lehet dögleni, olyan meleg van. Meg ha elkapja bent a tanyában egy esõ és beássa magát, akkor szívás is lehet, fõleg az olyan konténereknél, ami lábakon áll és leteszik, meg felszedéskor alájuk kell tolatni.
Igazán méhészkedni nagyboconádi kaptáraknál lehet, vagy a Jászberényben használt 2 fiókos rakodókaptárakkal. Az elõbbinél átláthatóbb, nem rajzanak olyan könnyen meg a méhek, de a viselkedésük kényszerített (oldalra mozgás), meg pergetéskor fedetlen fiasításokat nem lehet pörgetni ugye, a rakodó kaptárnál meg bontva van a fészek és mézes keretekkel teli része egy olyan ráccsal, amin az anya nem tud átmenni így felsõ rekeszbe nem petézik, ott nem kell figyelni, csak kiszedni a mézes keretet pergetéskor.

Nha jó, elkalandoztam. >.<
Írta 2011. május 24. - 12:41

Írta 2011. május 24. - 12:39

. Nekünk a falu határában van erdõ területünk és egy másik méhésszel együtt ott vannak a mieink. Kapuval lezárt terület, akácos közepén, tisztás kialakítva, stb.
Pont csináltam múltkor fûnyírás után képet róla:
Mondjuk ez akkor volt, amikor a 25 család még Jászberényben melózott.
ilyen helyen laksz, és országútizol ?
nem értem

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. május 24. - 12:00

Nem tudtam mi az, addig ameddig elõbb ki nem googleztam.
Szóval nem. A vezetéknevemet így becézik.
Ok, értem. Nem rég találkoztam ezzel a szóval, szerencsére nem én kaptam

A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 24. - 11:48

Dormi, a neved ugye nem a dormicumból származik?
Nem tudtam mi az, addig ameddig elõbb ki nem googleztam.

Írta 2011. május 24. - 11:44

Írta 2011. május 24. - 11:33

anno volt, hogy mi is belefutottunk ilyenbe.
OMME (Országos Magyar Méhészeti Egyesület) tagoknak ugye be kell jelenteni, hogy hol és hány család méh van. A nagyobb tételbe mezõgazdaságot ûzõknek pedig a permetezésük idejét, helyét és a használt permetszert. Ennek a kettõ infónak az egyesületben kell találkozni és oda-vissza járni. Ha permeteznek, bezárod a méheket fél-egy napra.
Legutóbb az 5!!! házzal arrébb lakó volt polgármester írt egy levelet - akivel egyébként jóban voltunk -, hogy csináljunk valamit a méheinkkel, mert az õ kerti tavára járnak inni és mennyire zavarja õket, nem tudnak kinn lenni a kertben. Továbbá még az is a papírra került, hogy ha nem teszünk ellene, akkor rovarirtós vizet tesz ki nekik. Ezt írásba adta, aláírta. Éccsanya válaszolt, hogy ha valami gáz lesz a 8 egészséges család méhünkkel, akkor hatósághoz fordulunk
Amúgy most jóság van, mert az akácvirágzás jó idõben volt, szépen tudtak/tudnak hordani.
Mi is ilyen üvegben adjuk amúgy.

Amúgy nekünk ilyen gond nincs, hogy szomszédot idegesíti, inkább a szomszédnak 1 utcával arrébb idegesítõ az, hogy ott van 60 családja és nem gondozza rendesen õket melegben és a környékre átjárnak a házakhoz vízért. Nekünk a falu határában van erdõ területünk és egy másik méhésszel együtt ott vannak a mieink. Kapuval lezárt terület, akácos közepén, tisztás kialakítva, stb.

Mondjuk ez akkor volt, amikor a 25 család még Jászberényben melózott.

Írta 2011. május 24. - 09:22

Írta 2011. május 24. - 08:45

könnyû nyeregtáskát tud valaki? (sima pántos rögzítéssel)
itt van választék:
Lezyne - Floor Pumps, Hand Pumps, Bottle Cages, Tire Repair, Soft Goods, Canada, USA, South-America, Europe, Asia, Africa, Australia, New-Zealand, Bags & Packs, Multi-Tools, CO2
kellemesen praktikus táskák. mondjuk nem a legolcsóbbak, az tény
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. május 24. - 08:44

Akkor fordítsd magad felé a stucnit.57es vázon örülök ha elérem a kormányt .D

- Harun kedveli ezt
Írta 2011. május 24. - 08:39

totalcaron van egy boschtechnikus nevu arc
o korrektnek tunik keresd meg
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. május 24. - 08:34

Asszony valahogy letiltotta a touchpad-et a HP notebookján. Hogyan lehet újra életre bírni?
Vagy a Synaptics nevû programban kell túrkálni, ha az vezérli neki...
Írta 2011. május 24. - 07:59

keresek hozzad mail cimet meg azt gepen aztan kuldom, meglassuk mi kell hozza
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2011. május 24. - 07:25

köszike

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. május 24. - 04:49

Írta 2011. május 24. - 00:46